Μαλακό τυρί από αγελαδινό γάλα, με πορτοκαλόχρου, πλυμένη κρούστα, που παράγεται στην Νορμανδία, κοντά στην περιοχή του Καλβαντός. Όταν είναι «έτοιμο» προς κατανάλωση το λιβαρό έχει σχηματίσει μια καφετίζουσα κρούστα, με καθαρό σχήμα και εσωτερικά η μάζα του είναι λεία και χωρίς τρυπούλες, ενώ υποχωρεί ελαφρά με την πίεση του δαχτύλου. Στη μύτη είναι τόσο ισχυρό, που κάποιο θα το θεωρούσαν ανυπόφορο και τέλος η γεύση του είναι δυνατή, σχεδόν σαρκώδης, με έντονα αρώματα ξηρών καρπών, αψιά και ελαφρώς καυτερή. Αυτός ο έντονος χαρακτήρας το καθιστά αποκλειστικά τυρί για μετά το φαγητό και επιτρέπει να το συνδυάσει κανείς με στιβαρά κόκκινα, καλά δομημένα και με πλούσιο σώμα. Από τα κρασιά της Γαλλίας προτείνονται ο Ροδανός, η Βουργουνδία και τα πιο νότια, αλλά ένας ενδιαφέρον συνδυασμός εντοπιότητας θα το τοποθετούσε και δίπλα σε ένα παλαιωμένο καλβαντός.