banner
banner
banner

UmamiPedia: Σοκολάτα / κακάο


Γλυκά με σοκολάτα είναι όλα τα γλυκά όπου η σοκολάτα κατέχει τον κυρίαρχο ρόλο. Το χαρακτήρα των γλυκών με σοκολάτα καθορίζει πρώτον το είδος της (σοκολάτα λευκή, γάλακτος ή μαύρη), δεύτερον η μορφή της σε κομματάκια (pepites), σε σκόνη (κακάο), υγρή, και τρίτον η περιεκτικότητα σε καθαρή κακαόμαζα, που κυμαίνεται μεταξύ 35 και 100%. Όσο όμως ανεβαίνει το ποσοστό, τόσο πιο πικρή είναι η σοκολάτα. Γλυκά με σοκολάτα είναι τα σοκολατάκια, τα σοκολατίνια (πραλίνες/pralines, τρουφάκια/truffini, μπουκίτσες/bouchées, με πάστα φουντουκιού/gianduja), οι πλάκες σοκολάτας, οι γκοφρέτες, τα μικρά ταρτάκια ή βουτήματα, τα κέικ, τα μάφιν, τα καπ-κέικ, οι τάρτες, τα κρύα επιδόρπια σοκολάτας, οι κρέμες και οι μους, τα σαμπαγιόν, οι τούρτες, οι μαρκίζ και οι κορμοί, προφιτερόλ, τα παγωτά, τα σορμπέ και οι παγωμένες κρέμες, τα διάφορα ζεστά επιδόρπια, οι πουτίγκες, τα σουφλέ, τα ρολά σοκολάτας και οι σοκολατόπιτες, οι σοκολατένιες βάφλες, οι τηγανίτες και οι κρέπες με γέμιση κρέμα σοκολάτας, το σοκολατένιο γκλάσο και το σιρόπι σοκολάτας

UmamiPedia – η εγκυκλοπαίδεια της απόλαυσης
A
B
C
D
E
F
G
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Φ
Χ
Ψ