Παραδοσιακό αλλαντικό της Μάνης από παστό χοιρινό κρέας που βράζεται, τσιγαρίζεται και συντηρείται σε ένα μείγμα από το λίπος του και μπαχαρικά. Έχει έντονη γεύση και ταιριάζει με το πορτοκάλι γι’ αυτό πριν το σερβίρουν το σοτάρουν ελάχιστα με φλούδες πορτοκαλιού.
Διατροφική αξία: 1 λεπτή φέτα (28-30 γραμ.) περιέχει 34 θερμίδες. Περιέχει βιταμίνες Β1, Β12 και νιασίνη ψευδάργυρο, κάλιο, σίδηρο και μαγνήσιο, πρωτεΐνες, νάτριο (αλάτι) και χοληστερίνη.