Manouka

Στο νέο talk of the town πίνεις ελληνικό αμπελώνα

Tο νέο wine bar έχει στο κάδρο του μια εντυπωσιακή θέα της πόλης, μαζί με πολύ ενδιαφέρουσες και σπάνιες ντόπιες ποικιλίες κρασιού και διαλεχτά τοπικά ΠΟΠ προϊόντα. Το «Manouka», το νέο εγχείρημα του Μάνου Στρατάκη, έχει μια ξεχωριστή ενέργεια καθώς από τον έβδομο όροφο του ξενοδοχείου «Utopia» στην Ερμού ρουφάει την καλύτερη πλευρά της Αθήνας. O head sommelier Βασίλης Παπαδόπουλος έχει συγκεντρώσει 100+1 ελληνικές ετικέτες, εκπαιδεύοντάς μας σε κρασιά από Πετρουλιανό, Σκλάβα, Χυδηριώτικο, Βοστιλίδι Παμίδι ή συστήνοντάς μας νέες προσπάθειες σε αγαπημένες ποικιλίες. Τα κρασιά συνοδεύονται με δημιουργικά πιάτα, που φέρουν ελληνική ταυτότητα και την υπογραφή του σεφ Παναγιώτη Βασιλάτου. Πολύ ξεχωριστά είναι το συμιακό γαριδάκι και ο ταραμάς με μελάνι σουπιάς, το καρπάτσιο χταπόδι, τα ζουμερά καλαμάκια σολομού μαριναρισμένα με αβοκάντο, και η ταλιάτα με κρέμα μαϊντανού. 

 


Tip: Στα συν η λίστα των κοκτέιλ, την οποία επιμελείται ο Γιάννης Πισσάς, αξιοποιώντας εξίσου ευρηματικά τα εγχώρια ΠΟΠ προϊόντα.

Ο χάρτης

Manouka

Αθήνα - Κέντρο

Ερμού 46, (ξεν. «Utopia» 7ος όροφος), κέντρο

Τηλ. 2103241814

Facebook: https://www.facebook.com/manouka.athens


Χώροι