Φωτισμένες γιρλάντες στον ουρανό, καταπράσινα δέντρα στο πλάι, βότσαλο στο δάπεδο και μια ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας είναι τα βασικά υλικά για την καλοκαιρινή συνταγή του «Βασίλαινα», που έχει βγει ξανά στο πανέμορφο καλοκαιρινό σκηνικό του πάρκου Μαδρίτης, πιάνοντας το νήμα της γιορτινής, χαλαρωτικής και παρεΐστικης ατμόσφαιρας που μας είχε συστήσει πέρσι. Μόνο που, φέτος, το εστιατόριο αναφοράς των αστικών αθηναϊκών γεύσεων επιστρέφει ακόμη πιο δυναμικό στις προτάσεις του, όχι μόνο επειδή έχει ραφινάρει τις comfort πλευρές του μενού του (δοκιμάστε τα φρέσκα λινγκουίνι με μάγουλα ροφού και θα καταλάβετε), ή επειδή έχει ενδυναμώσει την κάβα του με σχεδόν διπλάσιες προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες, αλλά κι επειδή φέτος η κουζίνα ανεβάζει στροφές για να μας συστήσει ένα ολοκαίνουργιο συναρπαστικό πρότζεκτ εκλεκτής ψαροφαγίας, υπό τον τίτλο «Fish as Meat». Ένα πρότζεκτ που ξεκινά από πρωτότυπες «κοπές», όπως οι κοτολέτες από κοιλιά σφυρίδας με χειροποίητες μαγιονέζες, ή το κεμπάπ τόνου με ψητό καρπούζι και τζατζίκι από χρένο, κι ολοκληρώνεται με dry aged ψάρια, προσεκτικά ωριμασμένα κι ιδανικά μαγειρεμένα.
Tip: Tip:Η νέα, κοσμοπολίτικη ψαροφαγική πρόταση του «Βασίλαινα», εξακολουθεί να συνοδεύεται από πιάτα-σταθμούς της υπεραιωνόβιας διαδρομής του εστιατορίου, όπως η διάσημη ταραμοσαλάτα ή το θρυλικό αβγό, με τρούφα, απάκι και πατάτα Νάξου.
Αθήνα - Ιλίσια
Βρασίδα 13, Ιλίσια
Τηλ. 2107210501
Site: http://www.vassilenas.gr
Facebook: https://www.facebook.com/VassilenasRestaurant