Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου

Φάγαμε τη Μύκονο με το κουτάλι και συγκεντρώσαμε τα κορυφαία καλοφαγικά της spot, που με τις γεύσεις τους επιβεβαιώνουν ότι το «νησί των ανέμων», εκτός από λάμψη, έχει και μπόλικη, πεντανόστιμη ουσία.

Matsuhisa Mykonos

Με την πλούσια εστιατορική βεντάλια της να σερβίρει από κορυφαίο sushi μέχρι premium κοπές κι από δημιουργική κουζίνα διεθνούς εμβέλειας μέχρι καλοζυγισμένη, μοντέρνα ελληνική, η Μύκονος, μεταξύ πολλών άλλων, μπορεί να περηφανεύεται και για το γαστρονομικό της τερέν, που συνδυάζει τη λάμψη του lifestyle και τα ζωηρά party vibes, με σοβαρή γαστριμαργική ουσία, συνοδευόμενη από service υψίστου επιπέδου και πρώτη ύλη αιχμής. Αν δεν μας πιστεύετε, απλά δοκιμάστε οποιοδήποτε από τα παρακάτω εστιατόριά της…

Baos, ξεν. "Mykonian Korali", Χώρα

Baos

Η μαγευτική θέα στη Χώρα της Μυκόνου, το καλοκουρδισμένο σέρβις, η φροντισμένη σάλα με τη μεγάλη τζαμαρία και η προσεγμένη art de la table αποτελούν τα κατάλληλα amuse bouche για τα όσα ακολουθούν στο εστιατόριο του ξενοδοχείου "Myconian Korali". Ο χρυσοσκουφάτος σεφ Παναγιώτης Τσουκάτος ποντάρει σε πολύ καλή πρώτη ύλη και συστήνει ένα ελληνοβαρές fine dining με μοντέρνο twist και διεθνές savoir-faire, με ντόπιες γεύσεις που αναδεικνύονται σε μενού στοχευμένης κατεύθυνσης και εποχικού focus. Αστακός με κρέμα καλαμπόκι, μαγιονέζα με λαχανίδα, χαβιάρι Oscietra και λάδι αστακού, μπαρμπούνι σε σαβόρο style, με αφρό άγριου σκόρδου και το ντουέτο στηθοπλευρά Wagyu/καρέ αρνιού, με κρέμα Αρσενικού Νάξου, πουρέ μελιτζάνας και πατάτες γιαχνί είναι από τα πιο βαριά χαρτιά της φετινής κάρτας. Προσεκτικά διαλεγμένες ετικέτες του ελληνικού και του διεθνούς αμπελώνα, αξιοπρόσεκτη δουλειά στο πεδίο των ποτών από τον bar manager Νίκο Νταμπούδη.

Beef Bar Mykonos, Άγιος Ιωάννης

Beefbar Mykonos 2024 1

Το περίφημο διεθνές concept υψηλής κρεατοφαγίας επιστρέφει για μία ακόμη σεζόν στην ατμοσφαιρικά καλοκαιρινή αυλή, που λούζεται από το φως της καλαμωτής, δροσίζεται από τα δέντρα καταμεσής της, αντλεί ενέργεια από την παραλία του Αγίου Ιωάννη και επικεντρώνει τη γευστική της δράση στα μαρμάρινα τραπέζια - με όψη που παραπέμπει στο 'μαρμάρωμα' των κρεατικών. Ο αξιόλογος σεφ Γιάννης Μπάμπαλης κρατά πια τα ηνία της κουζίνας, εκτελώντας με ακρίβεια τις best-seller συνταγές του brand αλλά προσαρμόζοντας στα Beef, Reef, Leaf μενού και δικές του επιλογές και πινελιές. Δυνατό ξεκίνημα με ταραμά τόνου και passion fruit τιραντίνο με λαβράκι, υπολογίσιμη συνέχεια με τατάκι με kobe και yuzu ponzu σος, κορύφωση με κοπές σε ευφάνταστες προτάσεις. Πολύ αξιόλογη και η δουλειά στο πεδίο των cocktails, εκεί όπου μεταξύ άλλων μεριμνά και η ομάδα της Etiquette, των Γεωργία Γεωργακοπούλου, Λευτέρη Πετρογεωργάκη και Νίκου Σουρμπάτη.

Διαβάστε Επίσης

Byblos, Χώρα

Ο Θάνος Στασινός

Μία εξωτικά chic και μυστηριώδης αυλή με βουκαμβίλιες στα ενδότερα της μυκονιάτικης Χώρας φιλοξενεί το όμορφα σχεδιασμένο -από το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο του Γιώργου Παντελούκα- εστιατόριο του Κωνσταντίνου Γκαβέλα. Έθνικ, ηλεκτρονικές και χορευτικές μουσικές δημιουργούν μία ενθουσιώδη ατμόσφαιρα τόσο μπροστά από το μπαρ όσο και στους υπόλοιπους χώρους του κήπου. Εκεί ακριβώς, ο εξαίρετος σεφ Θάνος Στασινός (φωτό) και η ομάδα του καταθέτουν τα διαπιστευτήριά τους με πιάτα ιαπωνο-περουβιανής κατεύθυνσης, με σπεσιαλιτέ που ξεχωρίζουν όπως τα πολύ καλά νιγκίρι (δοκιμάζεις οπωσδήποτε χέλι στιφάδο με κρεμμύδι και κρέμα matcha, αλλά και γλώσσα με σπαράγγια της θάλασσας και αυγολέμονο) το signature σεβίτσε και τη ζουμερότατη πάπια με σάλτσα από τρούφα και miso. Έξτρα πόντοι για τα πολύ καλά cocktails, που ακολουθούν συχνά τα πιάτα της κουζίνας.

Cabbanes, ξεν. "Myconian Villa Collection", Ελιά

'Cabbanes': Το σχεδόν speakeasy fine dining της Μυκόνου

Το γαστρονομικό εστιατόριο του πολυτελούς ξενοδοχείου Myconian Villa Collection επιβλέπει αφ' υψηλού την παραλία και τον κόλπο της Ελιάς, διατηρώντας αποστάσεις από τα της υπόλοιπης Μυκόνου πεπραγμένα, προσφέροντας περιβάλλον χαλάρωσης και ατμόσφαιρα ιδιωτικότητας. Απλώνει τα τραπέζια του -με την πιθανότατα καλύτερη art de la table του νησιού των Ανέμων- στα πέριξ της εντυπωσιακής πισίνας, προτού σου χαρίσει μία μοναδική fine dining εμπειρία, με μία από τις πιο διαφορετικά ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις που έχουμε δει εδώ και καιρό στα κυκλαδίτικα εστιατορικά δρώμενα. Ο εξαιρετικά χαρισματικός -μόλις 31 ετών- σεφ Φίλιππος Σταμπουλής παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο fusion δημιουργικής κουζίνας με παρασκευές σπάνιας ακρίβειας, που αντλεί στοιχεία από πολλές σημαντικές γαστρονομικές κουλτούρες και ενσωματώνει σε αυτό στοιχεία ελληνικότητας, με τρόπο εκλεπτυσμένο και άκρως απολαυστικό. Must taste o αστακός ποσέ με πουρέδες κουμ κουάτ και καρότου, λευκά σπαράγγια και σούπα καρύδας, το πολυδιάστατο αρνί και το αιγαιοπελαγίτικο λαβράκι με αποξηραμένο σύκο, λούζα και σος από Βινσάντο. Τα πιάτα πλαισιώνονται από μία εκτενή λίστα κρασιών με κορυφαίες ελληνικές σοδειές, εκλεκτές διεθνείς ετικέτες και σαμπάνιες.

Διαβάστε Επίσης

Drakoulis Garden, Χώρα

Drakoulis

Το sui generis εστιατόριο-κρεοπωλείο πιάνει για δεύτερο σερί καλοκαίρι μυκονιάτικο πόστο, σε έναν ωραία διαμορφωμένο χώρο στα Ματογιάννα και το πέρασμα της Αγίας Κυριακής. Βγάζει τραπέζια ακριβώς μπροστά από την είσοδο του διχοτομημένου bar restaurant αλλά και ακριβώς απέναντι, σε μία cool αυλή. Στην κουζίνα του, ο σεφ Αλέξανδρος Σοφιανός αξιοποιεί ορθά όλα εκείνα τα κρέατα που έχουν χαρίσει δημοφιλία στο brand. Εδώ θα βρεις διαχρονικά φαβορί του Drakoulis, οπως το beef nigiri με φλαμπέ φουα γκρα, τα tacos, το mini gyros με secreto di pata negra και το mini short rib με teriyaki και σουσάμι. Πρωταγωνιστές τα διαλεκτά κρέατα ράτσας από Ιαπωνία, Αυστραλία, ΗΠΑ, Ουρουγουάη, που καταφθάνουν σωστά ψημένα. Καλή λίστα κρασιών και εξίσου δυνατή κάρτα cocktails.

Jackie O’ Beach, Σούπερ Πάρανταϊς

Πήγαμε στο Jackie O’ Beach Restaurant στη Mύκονο και βρήκαμε τον Χριστόφορο Πέσκια στα καλύτερά του

Ατμόσφαιρα μυκονιάτικου easy living πάνω από την τυρκουάζ παραλία Super Paradise, σε ανοιχτό χώρο με χαλαρή πολυτέλεια και θέα θάλασσα από ψηλά. Το "Jackie O’” είναι από τα πιο ονομαστά beach restaurants του νησιού, ζωντανό όλη την ημέρα και διάσημο για τα drag shows του γύρω από την πισίνα. Η φρέσκια, κυρίως θαλασσινή κουζίνα, που επιμελείται ο Χριστόφορος Πέσκιας (φωτό), μιξάρει ελληνικές γεύσεις με διεθνείς πινελιές σε πιάτα όπως τα στρείδια με αφρό ούζου, το μυκονιάτικο σασίμι λαυράκι με αχινό, αβγοτάραχο και φρούτο του πάθους, ο καψαλισμένος τόνος με μελιτζανοσαλάτα, φύκια και σως teriyaki -εκτός αν προτιμήσετε το ολόκληρο ψάρι ημέρας σε κρούστα αλατιού ή ψημένο στη σχάρα. Μην παραλείψετε τα πολύ καλά επιδόρπια σαν το "Αμυγδαλωτό Μυκόνου”, με την υπογραφή του βραβευμένου pastry chef Θοδωρή Μωϋσίδη. Αξιόλογη κάβα και αποτελεσματικό σέρβις.

Διαβάστε Επίσης

Yēvo by Bill &Coo, ξεν. "Bill & Coo", Μεγάλη Άμμος

Yevo
'Yevo'

Το εστιατόριο του "Bill &Coo” απλώνει τα τραπέζια του σ’ έναν από τους κομψότερους υπαίθριους χώρους της Μυκόνου, μπροστά στην infinity πισίνα που ενώνεται οπτικά με τη θάλασσα και προσφέρει μοναδική θέα στο ηλιοβασίλεμα. Τα vibes της ανοιχτής κουζίνας, το σέρβις επιπέδου με χαλαρή διάθεση και η άψογη art de la table συνδράμουν το μενού υψηλής κουζίνας του Άγγελου Μπακόπουλου, ολοκληρώνοντας ένα κοσμοπολίτικο fine dining. Τα πιάτα του βραβευμένου σεφ διακρίνουν γεύσεις με βάθος, η ανάδειξη της πρώτης ύλης, κατά κύριο λόγο ελληνικής, με ιδιαίτερες αλλά αρμονικές συνθέσεις και η πολύ καλή τεχνική. Η ωμή κόκκινη γαρίδα συνδυάζεται με γκανάς πράσινου φιστικιού και σάλτσα από το μυαλό της, το φίνο σοταρισμένο χτένι δένει με κονσομέ τηνιακής λαδογραβιέρας και ψητή μοσχαρίσια γλώσσα, η καραβίδα α λα Πολίτα εκπέμπει πληθωρική νοστιμιά, το εξαιρετικό αρνάκι Νάξου έρχεται ζουμερό μέσα σε φίνα, αρωματική σάλτσα βοτάνων. Σε υψηλό επίπεδο και τα επιδόρπια του διακεκριμένου pastry chef Αργύρη Πόπτσιου, όπως και το wine pairing με επιλεγμένα κρασιά του ελληνικού και διεθνή αμπελώνα.

Noa, ξεν. "Myconian Kyma", Χώρα

Noa

To ελληνικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Myconian Kyma” απλώνει τραπέζια δίπλα στην πισίνα, αλλά αν προτιμάτε μια εντυπωσιακή θέα στη Χώρα και το ηλιοβασίλεμα, θα καθίσετε στη ευρύχωρη, φωτεινή σάλα. Ο σεφ Παναγιώτης Τσουκάτος (φωτό) μαγειρεύει με κέφι κλασικά ελληνικά σε απλή ή πιο σύγχρονη παρουσίαση, με πολλές επιλογές σε ψαρικά, κρεατικά αλλά και vegan πιάτα. Τα ζουμερά κεφτεδάκια του ψήνονται στη σχάρα και συνοδεύονται από γιαούρτι με δυόσμο, το γιουβέτσι με μοσχαρίσια μάγουλα έρχεται μελωμένο μ’ ένα κριθαράκι βαθιάς νοστιμιάς, το ψητό καλαμάρι με σάλτσα λεμονιού είναι μαστιχωτό και γευστικό. Ποικιλία θαλασσινών μεζέδων και ψαριών ή μπορείτε να προτιμήσετε το ψάρι ημέρας για δυο. Φιλικό σέρβις, χαλαρή ατμόσφαιρα και όλα τα πιάτα σε φιλοσοφία "μοιράσματος" στο κέντρο του τραπεζιού. Ο sommelier θα φροντίσει για την επιλογή των κρασιών από την αξιόλογη κάβα του εστιατορίου.

Διαβάστε Επίσης

Nōema, Χώρα

Noema

Μεγάλη αυλή με δέντρα στην καρδιά της Χώρας της Μυκόνου σε σύγχρονο σχεδιασμό, πλαισιωμένη από την wall to wall μπάρα και την ανοιχτή κουζίνα με τις θεαματικές φωτιές. Χαλαρό περιβάλλον, χαμηλοί φωτισμοί και στα decks ατμοσφαιρική organic house μουσική με συχνά live. Ο Αθηναγόρας Κωστάκος επιμελείται μια απλή, ελληνική comfort κουζίνα με έμφαση στην τοπική πρώτη ύλη και πιάτα που μοιράζονται στο τραπέζι. Διάσημος ο καπνιστός ταραμάς, η γεμιστή μελιτζάνα ψημένη στη φωτιά, τα χοιρινά παϊδάκια, το αργοψημένο επί ώρες αρνίσιο χεράκι με καπνιστή κρούστα. Το ολόκληρο ψάρι ημέρας ψήνεται στην ανοιχτή φωτιά και σερβίρεται με ποικιλία από σάλτσες. Έμπειρο wine pairing από την πολύ αξιόλογη κάβα, αλλά και ενδιαφέροντα κοκτέιλς από το μπαρ. Αποτελεσματικό σέρβις από μια αεικίνητη, ντυμένη πρωτοποριακά ομάδα σερβιτόρων. Υπολογίστε λίγο περπάτημα ανάμεσα σε γραφικά στενά και σκαλοπάτια για να φτάσετε.

Διαβάστε Επίσης

Botrini’s Mykonos, ξεν. "Katikies Mykonos"

Εκτορας Μποτρίνι

Η μυκονιάτικη εκδοχή του πολυβραβευμένου εστιατορίου του Έκτορα Μποτρίνι (φωτό) φιλοξενείται σε μια κομψή open air βεράντα του ξενοδοχείου "Katikies", με υπέροχη θέα στον κόλπο του Αϊ Γιάννη και τη Δήλο. Το μενού σταχυολογεί αντιπροσωπευτικές γεύσεις του χαρισματικού σεφ, όπως η πίτα – κομψοτέχνημα με κολοκυθάκι και κρέμα καρίκι σε φύλλο ελαιολάδου, ή το καρπάτσιο ξιφία σαν κερκυραϊκή νερατζοσαλάτα, και εκτελείται με υψηλή ακρίβεια από τον ταλαντούχο επικεφαλής της κουζίνας Μιχάλη Μπίρτσιο. Το υψηλού επιπέδου service προσθέτει μυσταγωγική νότα στην ατμοσφαιρική εμπειρία, ενώ η λίστα κρασιών, σε επιμέλεια του Master of Wine Γιάννη Καρακάση, είναι ένα ταξίδι απόλαυσης από μόνη της, με εξαιρετικές επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα να στέκουν δίπλα-δίπλα σε λιγότερο ή περισσότερο γνωστά διαμάντια από κορυφαίους οίκους της Ευρώπης και του κόσμου.

Efisia, ξεν. "Mykonian Ambassador", Πλατύς Γιαλός

Εστιατόριο Efisia στη Μύκονο - αρνάκι με πατάτες και μελιτζάνα
Ιωσήφ Πρωϊμάκης / @o_proimakis

Με εποπτική θέα προς τη μεγάλη πισίνα, αλλά και προς το γαλάζιο της παραλίας του Πλατύ Γιαλού που απλώνεται πιο πέρα, η κομψή βεράντα στο εστιατόριο του πολυτελούς και arty ξενοδοχείου "Mykonian Ambassador” αποπνέει αύρα χαλαρή και κοσμοπολίτικη, ταιριαστή με το vibe που εκπέμπει και η κουζίνα. Εδώ, φαντασία, ευρηματικότητα και άρτια τεχνική συνδυάζονται με προσεγμένη πρώτη ύλη, για να επικαιροποιήσουν πιάτα βγαλμένα από το κλασικό ρεπερτόριο της ελληνικής κουζίνας, όπως τα αναδιασκευάζει ο executive chef Ηλίας Μάσλαρης και τα υλοποιεί ο head chef Κυριάκος Κρεμετίδης – δοκιμάστε, για παράδειγμα, το αρνάκι με πουρέ από πατάτα γιαχνί και μελιτζάνα ιμάμ (φωτό), ή το τηγανητό μπαρμπούνι γεμιστό με καλοκαιρινά λαχανικά, κι αναθαρρήστε με τη φρεσκάδα που μπορεί να αναδύει η παράδοση. Η επιμελημένη λίστα κρασιών σταχυολογεί τον ελληνικό αμπελώνα και συμπληρώνει με διεθνείς επιλογές, ενώ το σέρβις είναι φιλικό και σβέλτο, κρατώντας ζωντανό το καλοκαιρινό mood.

Matsuhisa Mykonos, ξεν. "Belvedere", Χώρα

Matsuhisa

Ο "OG" των μυκονιάτικων sushi spots, το "Matsuhisa Mykonos" ήταν το πρώτο ever Matsuhisa στην Ελλάδα, τη Μεσόγειο, την Ευρώπη, και παραμένει ένα από τα αγαπημένα εστιατόρια του εμβληματικού Nobu, του αδιαφιλονίκητου μαέστρου του ιαπωνικού fusion. Εδώ έμαθε η Ελλάδα τη μαυλιστική νοστιμιά του Black Cod Miso, την αέρινη χάρη των new style sashimi και το sushi με υφή απαλή και βελούδινη "σα το πωπουδάκι ενός μωρού", όπως το περιγράφει ο ίδιος ο Nobu. Και μολονότι ο διάκοσμος αναδύει πια μια ρετρό γοητεία, η κυκλαδίτικη αυλή, με τις φουντωτές μπουκαμβίλιες και την οργιώδη βλάστηση, γύρω από την ατμοσφαιρική πισίνα του ξενοδοχείου "Belvedere", παραμένει ένα place to be στη Χώρα της Μυκόνου, με τα nigiri και τα sashimi που επιμελείται η ομάδα του σεφ Βασίλη Καλογερόπουλου να αποτελούν κορυφαίες εκφράσεις του είδους, την πρώτη ύλη να λάμπει σε κάθε βουτυρένια μπουκιά, και τον ξυλόφουρνο – τον μοναδικό σε "Matsuhisa" παγκοσμίως – να βάζει την υπογραφή του σε πιάτα εθιστικά, όπως το βαθιάς νοστιμιάς Chillean Seabass με τρούφα και λαχανικά, ή το ηδονιστικής πληθωρικότητας Wagyu.

Διαβάστε Επίσης

Zuma Mykonos, ξεν. "Cavo Tagoo", Ταγκού

Zuma Mykonos

Μόλις στη δεύτερη χρονιά του στη Μύκονο, το "Zuma" έχει ήδη εδραιωθεί ως μια από τις "αν δεν έχεις πάει εδώ, δεν έχεις πάει στη Μύκονο" διευθύνσεις του νησιού, κι όχι άδικα. Απλωμένο σε ένα από τα πιο ειδυλλιακά σημεία της Μυκόνου, και με θέα που κόβει την ανάσα όταν ο ουρανός βάφεται στα χρώματα του μυκονιάτικου ηλιοβασιλέματος, δεν έχει μόνο τη φαραωνική κλίμακα της κατασκευής για wow factor, αλλά και το χορταστικό θαλασσινό πανόραμα, με την ολόλευκη Χώρα της Μυκόνου στην αριστερή πλευρά, το νέο λιμάνι στα δεξιά και τα εντυπωσιακά κρουαζιερόπλοια κατάστιχα στο γαλανό ορίζοντα. Το sharing style μενού, που επιβλέπει ο chef Ανδρέας Μπολλάνος, μιξάρει ανατολίτικη φιλοσοφία με κοσμοπολίτικη άποψη κι έχει για βάση του την κορυφαία πρώτη ύλη, που λάμπει τόσο στο sushi όσο και σε σύνθετα πιάτα υψηλής τεχνικής, σαν το chu toro (κοιλιά τόνου κορυφαίου επιπέδου) με τρούφα και miso buns, ή το λαβράκι Χιλής με πράσινο τσίλι και ginger dressing, που με την ανάλαφρη, μαυλιστική του νοστιμιά, κάνει ακόμη και τους φανατικότερους του Black Cod Miso να αλλαξοπιστούν.

Παπαϊωάννου Μύκονος, Άγιος Στέφανος

Εστιατόριο Παπαϊωάννου στη Μύκονο
Ιωσήφ Πρωϊμάκης / @o_proimakis

Με την αρχοντική, άνετη δύο επιπέδων σάλα του απλωμένη στα ψηλά της παραλίας του Αγίου Στέφανου να εξασφαλίζει εποπτική θέα στην παραλία, αλλά και έναν απολαυστικό ορίζοντα προς τη λαμπερή χώρα της Μυκόνου απ’ τη μία, και το αγριεμένο Αιγαίο απ’ την άλλη, ο "Παπαϊωάννου" έχει αφιχθεί με πλησίστια τη γαστρονομική του σαγήνη στο νησί των Ανέμων, φέρνοντας θαλασσινή φινέτσα σε ένα από τα ομορφότερα σημεία του νησιού. Η θρησκευτική προσήλωση της μπράντας στην εξαιρετική πρώτη ύλη είναι και εδώ παρούσα, με εξαιρετικά ψάρια και θαλασσινά να γίνονται καμβάς για δαντελένια καρπάτσιο και σεβίτσε, σπεσιαλιτέ όπως τα λινγκουίνι και τα κριθαρώτα με οστρακόδερμα και αχινό φέρνουν πλήρη τη γεύση του βυθού στο πιάτο, ενώ αέρινα τηγάνια και μαστόρικα ψησίματα εγγυόνται ότι τα μεγάλα ψάρια ανοιχτής θάλασσας που ποζάρουν στις μαρμάρινες ψαριέρες, θα έρθουν με όλη τη χυμώδη γοητεία τους στο πιάτο, προσφέροντας θαλασσοφαγική απόλαυση υψηλών στροφών. Αξιοπρόσεκτη λίστα κρασιών με έμφαση στον ελληνικό και δη τον κυκλαδίτικο αμπελώνα, απροσπέραστο επιδόρπιο ο Baba au Vinsanto.

Διαβάστε εδώ την κριτική για το εστιατόριο "Παπαϊωάννου Μύκονος"

KIKU, Χώρα

Εστιατόριο Kiku Mykonos στη Μύκονο για sushi

Με βεράντα που "κρέμεται" πάνω απ’ τον περιφερειακό και τραπέζια που απολαμβάνουν εντυπωσιακή βίστα προς τις στέγες της Χώρας, τον κόλπο του Γιαλού και τον κατακόκκινο ουρανό του ηλιοβασιλέματος, η μυκονιάτικη έδρα του κολωνακιώτικου spot είναι ένα από τα πιο ρομαντικά σκηνικά στο νησί, ενώ το γεγονός ότι δεν το έχουν ακόμη ανακαλύψει τα πλήθη της Μυκόνου, εξασφαλίζει για την ώρα αυξημένο βαθμό διακριτικότητας - ακόμη κι όταν βρει το κοινό του, όμως, η μικρή του σάλα εξασφαλίζει μια πριβέ αίσθηση που δύσκολα βρίσκεις στο λαοφιλές νησί. Στο πιάτο, ο σεφ Sergei Osipov φέρνει εδώ όλα τα σουξέ που απολαμβάνουμε και στο "Kiku" του Κολωνακίου, με έμφαση στο sushi και τα κλασικά ιαπωνικά ωμά, ενώ ειδική θέση στον κατάλογο έχει το wagyu selection, με τις εκλεκτές κοπές να έρχονται σε ταρταρ, nigiri ή περασμένες από τη robata, ή και σε πιο παιχνιδιάρικες εκδοχές, όπως τα λιχούδικα wagyu tacos με πικάντικη μαγιονέζα.

Kinjo Mykonos, ξεν. "Myconian Naia", Χώρα

Αν δεν έχετε γνωρίσει το ανατολίτικο σύμπαν του Νίκου Πολιτάκου (φωτό) στο "Kinjo" των Βριλήσσιων, η μυκονιάτικη εκδοχή του θα σας κάνει να αναφωνήσετε "πού ήσουν τόσο καιρό". Πλασαρισμένο στην όμορφη (καίτοι λίγο αλλοπρόσαλλη στιλιστικά) βεράντα του ξενοδοχείου "Naia" της "Myconian Collection" υποφέρει μεν από την αμήχανη ισορροπία του να σερβίρει φινετσάτο dinner σε χώρο all day αλαφρότητας, έχει όμως θεαματική βίστα της χώρας κι ανεμπόδιστο sunset στα υπέρ του, ενώ η γευστική του πρόταση, μπολιασμένη με την ιδιαίτερη προσωπικότητα του σεφ, αναπληρώνει όποιο κενό μπορεί να αφήνει το σκηνικό του. Τα nigiri με βάση την ψαριά της ημέρας (από σφυρίδα και σκοπρίνα, μέχρι γόπα και κολιό) είναι πολύ υψηλού επιπέδου, τα dumplings με μαύρο μπακαλιάρο, τρούφα και κρέμα λαγόχορτου είναι πιάτο που θα ζήλευαν πολλά εστιατόρια γαλλικής κουζίνας στη χώρα, ενώ τα udon noodles, που παρασκευάζονται δια χειρός και επί τόπου και σερβίρονται σε μπισκ, με αυγοτάραχο και flakes παλαμίδας, δείχνουν σεφ με μεγάλη μαστοριά, αλλά και βαθιά γνώση του ιαπωνικού γαστρονομικού ιδιώματος.

Διαβάστε Επίσης

Meraki, ξεν. "Cavo Tagoo", Ταγκού

Βαγγέλης Λεούσης

Η εντυπωσιακή infinity pool που μοιάζει να χύνεται στην απεραντοσύνη του Αιγαίου μπροστά, είναι το πρώτο στοιχείο του χώρου που τραβάει το βλέμμα. Το Meraki βρίσκεται ακριβώς δίπλα της και καταφέρνει να είναι ταυτόχρονα τόσο cool και τόσο πολυτελές. Από τα μεγάλα, άνετα τραπέζια, που είναι τοποθετημένα στις σωστές αποστάσεις μεταξύ τους, μπορεί κανείς να διαλέξει είτε τη θέα στο ατέλειωτο γαλάζιο του Αιγαίου, είτε στην κίνηση της πισίνας που – τα μεσημέρια – έχει πάντα ενδιαφέρον. Ο chef Βαγγέλης Λεούσης (φωτό) παρουσιάζει σε ένα απαιτητικό διεθνές κοινό τη δική του προσέγγιση στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα. Δύο πολύ ενδιαφέροντα πιάτα είναι το εξαιρετικό ταρτάρ με σάλτσα σπετσοφάι και το χιλιανό λαβράκι με σπανακόρυζο.

Lady Finger, ξεν. "Andronikos Hotel", Ντραφάκι

Lady Finger Andronikos Μύκονος 2024

Μια ήσυχη, ατμοσφαιρική, αεράτη και δροσερή βεράντα που μοιάζει να ίπταται πάνω από τη χώρα της Μυκόνου. Το Lady Finger του "Andronikos Hotel" είναι ένα fine dining εστιατόριο με αδυναμία στις ελληνικές γεύσεις και τα ποιοτικά υλικά με ονομασία προέλευσης. Ο επιμελητής chef Γκίκας Ξενάκης και ο resident chef Στέργιος Μπίτσης προτείνουν δύο μενού γευσιγνωσίας (το ένα χορτοφαγικό) όπου πρωταγωνιστούν υλικά όπως οι αγκινάρες Τήνου, οι πιπεριές Φλωρίνης, οι γαρίδες Κοιλάδας (φωτό) σε νέους "ρόλους" και συνδυασμούς. Θα δοκιμάστε πιάτα που φέρνουν στο νου οικείες σε όλους γεύσεις, αλλά αυτή τη φορά αλλιώς. Αν κλείσετε σχετικά νωρίς θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε και ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα στο νησί.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

S. Pellegrino: Μας καλωσορίζει στο "Sea Side" στη Λευκάδα

Το παραθαλάσσιο εστιατόριο στο Γένι συνδυάζει αρμονικά τη θέα στον κόλπο του Βλυχού με την προσεγμένη εμπειρία φαγητού σε έναν θερινό προορισμό.

20/08/2024

Εστιατόρια και μπαρ σε ταράτσες και αυλές για την Πανσέληνο του Αυγούστου

Μαγαζιά για φαγητό, ποτό και γλυκό για να απολαύσετε το φετινό Αυγουστιάτικο φεγγάρι, γνωστό ως "Πανσέληνος του Οξύρρυγχου".

4 μέρη για να φας με ένα εικοσάρικο στην τσέπη

Ψαγμένοι μεζέδες, λιμπιστικά burger και λαχταριστές vegan επιλογές σε περιμένουν σε τέσσερα εστιατόρια που θα σε κάνουν να ξεχάσεις την αυγουστιάτικη μελαγχολία χάρη στις προσιτές τιμές τους.

Tomata / Sani Resort, Χαλκιδική

Ανάμεσα στην ασίγαστη περατζάδα και με θέα τα σκάφη, φωλιασμένη στην ολόλευκη, φωτεινή βεράντα της στο κέντρο της Sani Marina, η "Tomata" του sui generis σεφ Χρύσανθου Καραμολέγκου επιβεβαιώνει για ακόμη μια χρονιά τη θέση της ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

Μanko Athens

Το αθηναϊκό mega beach bar restaurant στην αυτοκρατορία παγκόσμια του διάσημου Περουβιανού σεφ Gaston Acurio προσφέρει high end διασκέδαση με περουβιανή κουζίνα και πάρτυ.

Τα εστιατόρια που πρέπει να επισκεφτείτε στην Κέρκυρα

Τα πιο εκφραστικά, τολμηρά, συναισθηματικά, παραδοσιακά, νεωτεριστικά πιάτα του νησιού των Φαιάκων, που ξεχωρίσαμε στις καλοκαιρινές μας γευσιγνωσίες.

Ποια είναι η γαστρονομική "αγία τριάδα" του Sani Resort;

Τρία εστιατόρια που κρατούν ψηλά τη γαστρονομική σημαία του πολυτελούς προορισμού, επιβεβαιώνουν και φέτος την πρωτοκαθεδρία τους στις καλοφαγικές μας προτιμήσεις.