Hotels we Love: το "Deos Mykonos" κατορθώνει το απίθανο

Το νέο στολίδι στο περιδέραιο φιλοξενίας της Myconian Collection, σκαρφαλωμένο στα ψηλά του Ταγκού και με χορταστική θέα προς τη Χώρα, το λιμάνι, τον Άγιο Στέφανο και το αιγαιοπελαγίτικο μπλε, είναι ένα ξενοδοχείο που, στις λίγες μέρες διαμονής μας, κατάφερε να ριζώσει για τα καλά στις αναμνήσεις μας, κατορθώνοντας να προσφέρει απόλυτη αίσθηση αποσύνδεσης στο πάντα φρενήρες νησί.

Ξενοδοχείο Deos Mykonos στη Μύκονο

Είναι δύσκολο να βρεις μέρος που σε τυλίγει με ατόφια αίσθηση χαλάρωσης στη Μύκονο των φρενηρών ρυθμών, του καλοκαιρινού μποτιλιαρίσματος, της μπουκωμένης Χώρας, του διαρκούς πάρτι. Κι όμως, στο "Deos Mykonos", το νέο στολίδι στο περιδέραιο φιλοξενίας της Myconian Collection και μέλος της The Set Collection, σκαρφαλωμένο στα ψηλά του Ταγκού και με χορταστική θέα προς τη Χώρα, το λιμάνι, τον Άγιο Στέφανο και το αιγαιοπελαγίτικο μπλε, συμβαίνει ακριβώς αυτό. Τα υλικά, το φως, τα έργα τέχνης, το design, η αβίαστη κομψότητα του οικοδομήματος και των ενοίκων του, η θέση των πραγμάτων και η όψη τους πλέκουν έναν ιστό καθησυχαστικής ηρεμίας, που ποτίζει τον επισκέπτη ήδη από την πρώτη βόλτα στη λουσμένη στο φως κεντρική βεράντα, την μεγάλη πισίνα με την κομψή διπλή ελιά και τα αφράτα sunbeds, τα ανάλαφρα al fresco καθιστικά με τις μυρωδιές απ’ τα βότανα και τη θέα στο κυκλαδίτικο λευκό. Κι ακόμη δεν έχουμε μπει στα δωμάτια!

Το Location

Ξενοδοχείο Deos Mykonos στη Μύκονο

Ξενοδοχείο Deos Mykonos στη Μύκονο

Αν δεν φτάσετε εδώ με transfer του ξενοδοχείου, το πιθανότερο είναι την πρώτη φορά να χάσετε τη στροφή που οδηγεί στο ξενοδοχείο, μια και είναι σχεδόν κρυμμένη πίσω από το λόφο του Ταγκού. Αυτή η στιγμιαία αίσθηση αποπροσανατολισμού, όμως, είναι κομμάτι της γοητείας του "Deos Mykonos", προετοιμάζοντας τον επισκέπτη για αποσύνδεση απ’ ό,τι έχει στο μυαλό του ως "Μύκονος". Η τοποθεσία του, σε στρατηγικό σημείο για να χαζεύεις σημεία αναφοράς του νησιού όπως οι Ανεμόμυλοι, ο Μπάος, τα mega-yachts έξω απ’ το λιμάνι, δίνουν χορταστική γεύση από μυκονιάτικο lifestyle, κρατώντας τα συστατικά του όμως σε απόσταση ασφαλείας, έτσι που να αποτελούν όλα τους ψηφίδες ενός πανέμορφου πίνακα σε αργή κίνηση. Από εδώ, ακόμη και τα τεράστια κρουαζιερόπλοια, αυτά τα θηριώδη τοτέμ προβληματικής τουριστικής ανάπτυξης, που συχνάζουν στο νησί όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, μέχρι κι αυτά μοιάζουν μικρά και μακρινά. Σα να μη σε αφορούν καν.

Το Vibe

Ξενοδοχείο Deos Mykonos στη Μύκονο

Ξενοδοχείο Deos Mykonos στη Μύκονο

Τοίχοι από μυκονιάτικη πέτρα (από την εκσκαφή για το χτίσιμο), γλάστρες και κεραμικά σε αιγαιοπελαγίτικες γραμμές, ισορροπημένη βλάστηση, γκρίζο μάρμαρο και κυκλαδίτικο λευκό, design αντικείμενα, signé έπιπλα, πίνακες, παράθυρα που μοιάζουν με πίνακες, αλλά και πίνακες που μοιάζουν με παράθυρα, συνθέτουν έναν θύλακα ανάλαφρης φινέτσας, με το φυσικό φως να διατρέχει κάθε κλειστό και ανοιχτό χώρο του "Deos Mykonos", δημιουργώντας μια διάχυτη αίσθηση κυκλαδίτικου ζεν. Απροσδόκητα υλικά σε υφές και σχήματα δίνουν φυσική ροή στο χώρο και ξεκουράζουν το βλέμμα, τα θερμά χαμόγελα και η χαλαρή, φιλική διάθεση του νεανικού προσωπικού (γίνονται όλοι και νεαρότεροι πια) ντύνουν με δροσιά κι αυθεντικότητα την αίσθηση φιλοξενίας, ενώ η κλίμακα του χώρου, σε αρμονία με τη δυναμικότητα του ξενοδοχείου, εξασφαλίζουν ότι, ακόμη και σε υψηλές πληρότητες (όταν το επισκεφτήκαμε το ξενοδοχείο ήταν ήδη στο 90%), η εμπειρία διατηρεί αίσθηση οικείου και ιδιωτικού.

Ξενοδοχείο Deos Mykonos στη Μύκονο

Διαβάστε Επίσης

Τα Δωμάτια

Ξενοδοχείο Deos Mykonos στη Μύκονο

Λατρεύω το "welcome effect" που συναντάμε όλο και περισσότερο σε ξενοδοχεία συντονισμένα με την αξία του wow – factor για τον επισκέπτη, ιδίως όταν υλοποιείται με τρόπο διακριτικό κι απλό, έως και ελαφρά μπλαζέ, όπως στο "Deos Mykonos". Εδώ, έχεις την αίσθηση ότι το εφέ περιορίζεται στο αυτοματοποιημένο τράβηγμα της κουρτίνας, που ανοίγει όταν πρωτομπαίνεις στο δωμάτιο, για να αποκαλύψει την άνετη βεράντα και να αφήσει το αιγαιοπελαγίτικο μπλε να μπλεχτεί με το γαλάζιο της ιδιωτικής πισίνας. Πράγματι, η μεγάλη βεράντα, στρατηγικά προσανατολισμένη στο ηλιοβασίλεμα (κάθε ένα από τα 40 δωμάτια και σουίτες, είτε με ιδιωτική πισίνα, είτε με πριβέ jacuzzi, είτε στην πάνω πτέρυγα, είτε στην κάτω, είναι στραμμένα έτσι ώστε καμία δύση να μην πηγαίνει χαμένη), αποτελεί αυτοδίκαια την καρδιά της διαμονής εδώ – στην Ελλάδα, άλλωστε, το καλοκαίρι του ζούμε έξω.

Ξενοδοχείο Deos Mykonos στη Μύκονο

Όμως, είναι η διαδρομή που έχει προηγηθεί απ’ την πόρτα ως τη μπαλκονόπορτα, που έχει χτίσει την καθησυχαστική αίσθηση ότι "εδώ, όλα θα πάνε καλά", και το καταλαβαίνεις όταν επιστρέφεις από τη βεράντα προς το εσωτερικό. Γήινοι τόνοι, μινιμαλιστική αισθητική και στρογγυλές γραμμές, παρέα με ζεστά στοιχεία ξύλου και ψάθας, δημιουργούν αίσθηση ηρεμίας, μικρές λεπτομέρειες όπως οι καμπύλες στον καθρέφτη του εμφανούς νιπτήρα, οι ατμοσφαιρικοί και πρακτικοί φωτισμοί, το βολικό διακριτικό γραφείο με την άνετη πολυθρόνα, το πλήρως εξοπλισμένο μίνι μπαρ, όλα συνηγορούν ώστε το ερώτημα να προκύπτει λογικά: "υπάρχει κάποιος λόγος να ξαναβγώ από εδώ"; Θα σας πω εγώ, που στη διάρκεια της διαμονής το έκανα συχνά: "κανένας". Μόνο η ντουλάπα να ήταν λίγο πιο λειτουργική…

Οι Γεύσεις

Ξενοδοχείο Deos Mykonos στη Μύκονο

Από το πρωινό έως το dinner, η ανάδειξη της πρώτης ύλης μέσα από φινετσάτη διαχείριση είναι το κλειδί στις γεύσεις του "Deos Mykonos". Ο πάντα πετυχημένος συνδυασμός μπουφέ και a la carte κρατά ανοιχτές τις επιλογές στο πρωινό, το lunch έχει comfort χαρακτήρα με ελληνικό πρόσημο, εκεί όπου η κουζίνα ξεδιπλώνει όλη τη γαστρονομική της λεπτότητα, όμως, είναι φυσικά στο dinner. Εδώ, ο executive chef Ηλίας Μάσλαρης (με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2024 και Top Notch 2023 για τη δουλειά του στο "Efisia", στο αδερφάκι ξενοδοχείο "Myconian Ambassador"), συνδυάζει τεχνικές αιχμής, υψηλή αισθητική και comfort στρογγυλάδα σε πιάτα που μοσχομυρίζουν ελληνικό καλοκαίρι, και προτάσεις όπως το καρπάτσιο λαβράκι με ράουλα, πιπεριά και τζελ λεμόνι – βασιλικού, ή ο αστακός με κριθαράκι σε ντοματένια μπισκ.

Fitness και wellness

Ξενοδοχείο Deos Mykonos στη Μύκονο

Αν θελήσετε να κάψετε τις θερμίδες από τα παραπάνω, πλήρως εξοπλισμένο και με μηχανήματα αιχμής είναι το ψηλοτάβανο γυμναστήριο του "Deos Mykonos", που με δυνατό σύστημα ήχου και άπλετο χώρο για… ασκήσεις εδάφους, δεν αφήνει καμία δικαιολογία να χάσετε το leg day σας, αν παίρνετε το πρόγραμμα προπονήσεων μαζί σας στις διακοπές. Μαθήματα pilates και yoga, είτε κατ’ ιδίαν είτε σε μικρά γκρουπ είναι διαθέσιμα για κάθε επίπεδο, ενώ η ομάδα του "Deos Mykonos" βγάζει το wellness και εκτός ξενοδοχείου, με sessions πρωινού yoga στη Ρήνεια και full moon yoga στη Δήλο. Αν πάλι ζητάτε να ρίξετε παλμούς, αντί να τους ανεβάσετε, το Sana Spa με τη μαρμάρινη εσωτερική πισίνα και το λουσμένο σε φυσικό φως δωμάτιο χαλάρωσης είναι το σημείο για εσάς. Οι αίθουσες θεραπείας (μεταξύ των οποίων και σουίτα για relax à deux) συμπληρώνονται από σάουνα και χαμάμ, ενώ στα signature treatments χρησιμοποιούνται προϊόντα από premium οίκους (Elemis, Ligne St Barth και Augustinus Barber), εμπλουτισμένα με τοπικά βότανα σε custom παραλλαγές ειδικά για το "Deos Mykonos".

To Do list

Ξενοδοχείο Deos Mykonos στη Μύκονο

Αν τελικά αποφασίσετε να βγείτε από τα δωμάτια του "Deos Mykonos" και να δοκιμάσετε την τύχη σας στο νησί, σημειώστε κατ’ αρχήν ότι στην ανατολική άκρη της βεράντας κρύβεται μονοπατάκι που, χαρίζοντας εκπληκτικές βίστες προς τη Χώρα, οδηγεί στο Remezzo, προσφέροντας ιδανική ευκαιρία για βόλτες στη Χώρα – έξτρα bonus τη δυνατότητα επιστροφής στο ξενοδοχείο με αμαξάκι, αν η ζέστη σας κάνει να φοβηθείτε την ανηφορίτσα προς τα πίσω. Επιπλέον, πλασαρισμένο στην όμορφη (καίτοι λίγο αλλοπρόσαλλη στιλιστικά) βεράντα του αδερφού ξενοδοχείου "Naia" της "Mykonian Collection", το "Kinjo" του Νίκου Πολιτάκου είναι μαρκαρισμένο ως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αφίξεις της σεζόν στο νησί, με τον σεφ να σερβίρει nigiri με βάση την ψαριά της ημέρας (από σφυρίδα και σκοπρίνα, μέχρι γόπα και κολιό) αλλά και πιάτα που δείχνουν σεφ με μαστοριά και γνώση του ιαπωνικού γαστρονομικού ιδιώματος, όπως τα dumplings με μαύρο μπακαλιάρο, τρούφα και κρέμα λαγόχορτου. Το "Zuma", που παραμένει place to be της Μυκόνου με ζωηρό crowd και κορυφαία γαστρονομική πρόταση, είναι μόλις δυο βήματα από το "Deos", ο "Papaioannou" στον Άγιο Στέφανο γοητεύει χάρη στη λιτότητα με την οποία διαχειρίζεται τους κορυφαίας κλάσης θαλασσινούς θησαυρούς που συγκεντρώνει στην ψαριέρα του, ενώ το "Lio Mykonos" είναι πάντα μια κοσμοπολίτικη πρόταση διονυσιακής εξόδου στο νησί.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Έρχεται το πρώτο πολυθεματικό φεστιβάλ Κορινθίας

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει δράσεις σε εμβληματικές τοποθεσίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις τοπικών προϊόντων και γευσιγνωσίες, εκδηλώσεις live cooking.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/08/2024

Τάρτου: Φιλιά απ’ τη ρομαντική φοιτητούπολη της Εσθονίας

Aπ' το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Εσθονίας στην τέχνη του δρόμου, μετρήσαμε οκτώ λόγους που μάς δελεάζουν ν’ ανακαλύψουμε μία απ’ τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης 2024.

Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ "Διαδρομές στη Μάρπησσα"

Για 14η χρονιά είναι έτοιμο να μας υποδεχτεί στην Πάρο το πρωτοποριακό φεστιβάλ της Μάρπησσας.

4 κοντινά νησιά για σύντομες αποδράσεις από την Αθήνα

4 προορισμοί που θα σε κάνουν να ψάξεις για το επόμενο καράβι, καθώς το ταξίδι είναι λιγότερο από δύο ώρες.

Μπανγκόκ: Η ασιατική "Πόλη των Αγγέλων"

Μεγαλοπρεπή μνημεία πολιτισμού, θεόρατοι φουτουριστικοί ουρανοξύστες, πλωτές και υπαίθριες αγορές, θεατράλε γαστρονομικές αλητείες και street food ντελικάτσες με τοπική ούγια χτίζουν τον πληθωρικό μύθο ενός από τους πιο κουλ προορισμούς της νοτιανατολικής Ασίας.

Η sui generis γοητεία της Νισύρου

Το νησί με το ηφαιστειώδες σεξ απήλ, σε χαϊδεύει με τρυφερό ζεν, σε ηλεκτρίζει με έξαψη, καλλιεργεί τον πολιτισμό και την οικολογία, το φεστιβάλ είναι επιπλέον λόγος επίσκεψης, και οι γεύσεις του θα σας εκπλήξουν.

Φύγαμε για Κτήμα Αφιανές; Με θέα το Αιγαίο ένα ποτήρι κρασί δεν φτάνει

Οινική και πολιτιστική κουλτούρα απόλυτο "ένα" σε ένα Κτήμα στις Ράχες Ικαρίας που σχεδιάζει το ατόφιο παζλ του καλοκαιριού.