Τι γεύση έχουν τα δύο χρόνια "W Costa Navarino";

Με αναβαθμισμένο γευστικό πρόσωπο και ωραία events το πολυτελές adults-only resort της Costa Navarino γιορτάζει τα δύο χρόνια λειτουργίας παρέα με σεφ, μουσικούς και djs και καταρρίπτει τον μύθο των... terrible twos!

Chefs on Fire Costa Navarino

Παρασκευή αργά το απόγευμα έχοντας μείνει σχεδόν μόνη στην αχανή παραλία του "W Costa Navarino” (το πρώτο ξενοδοχείο των W Hotels στην Ελλάδα) απολαμβάνω την ηρεμία και τη θέα στον ειδυλλιακό κόλπο του Ναυαρίνου καθυστερώντας να πάω να ετοιμαστώ για το Chefs On Fire event που αρχίζει σε λίγο. Η μαγική ώρα του καλοκαιριού δικαιολογεί εδώ πλήρως τον ορισμό της είτε έχεις ξεμείνει στην αμμουδιά που αλλάζει αργά αργά χρώματα και χαζεύεις από μακριά τον σεφ και την ομάδα του να ετοιμάζεται για μια βραδιά μαγειρικής πάνω στην άμμο είτε έχεις ήδη πιάσει τραπέζι στην προνομιακή βεράντα του εστιατορίου "Parelia" με την ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα και κάνεις stories με ένα ποτήρι σαμπάνια στο χέρι παρέα με τον σεφ ή τον dj στην ξύλινη "καλύβα” του. 

W Costa Navarino

Αυτές τις δύο διαφορετικές όψεις, του χαλαρωτικού resort και του fun hotel υπηρετεί αξιοπρόσεκτα καλά το "W”, αφού τέλη Ιουλίου σε ένα γεμάτο ξενοδοχείο μπορείς να συναντήσεις και τα δύο πλάι πλάι χωρίς το ένα να ενοχλει το άλλο και με τις υπηρεσίες να δουλεύουν ρολόι. Την ίδια στιγμή που στην εξωτερικη fit πισίνα του spa επικρατεί απόλυτη ησυχία και μπορείς να ξεχαστείς εντελώς έχοντας πρώτα απολαύσει ένα εξαιρετικό detox massage ή στο chill cafe-bar-resto "Green Pepper” δίπλα στο κέντρο watersports της σχολής Moraitis η ατμόσφαιρα έχει κάτι από laid-back Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, στην άλλη άκρη του resort, στο "Between bar” το πάρτι έχει ξεκινήσει. Αντίστοιχα υπάρχουν πιο ήσυχα δωμάτια αλλά και beachfront σουίτες που τα εξωτερικά ηχεία δίπλα στην πριβέ πισίνα σε ενθαρρύνουν για πιο fun καταστάσεις και προσφέρονται για παρέες που θέλουν να μοιραστούν μια κατοικία με αφορμή κάποια ειδική περίσταση. "Energy liberated”, όπως προτάσσει, άλλωστε, το σλόγκαν του "W”. 

W Costa Navarino

​​Chefs on Fire W Costa Navarino Νίκος Θωμάς

Μαγειρεύοντας στην άμμο

Όπως ίσως μαντέψατε εμείς δεν είχαμε πάει για πάρτι αλλά για την εμπειρία του Chefs On Fire, όπου την Παρασκευή 26 Ιουλίου καλεσμένος σεφ ήταν ο Νίκος Θωμάς του "Simul Athens που τιμώντας τα τοπικά προϊόντα ενορχήστρωσε μια ξεχωριστή open air γαστρονομική βραδιά μαγειρεύοντας στη φωτιά, σε κάρβουνα, με διάφορες τεχνικές ψησίματος και μαγειρέματος a la plancha. Το μενού 8 πιάτων που μπορούσες να συνδυάσεις και με pairing με Veuve Clicquot περιλάμβανε από πεντανόστιμα αμπελοφάσουλα στα κάρβουνα με ροδάκινα, ανθότυρο Μεσσηνίας, μυρωδικά και βινεγκρέτ φραγκόσυκο και φινετσάτο ταρτάρ παλαμίδας σε ζωμό από βλίτα στα κάρβουνα με κρέμα από καμμένα λεμόνια και crumble από φύκια μέχρι crispy γουρουνοπούλα με τυροκαυτερή με ντόπιες πιπεριές κέρατο, αρνί στη γάστρα με αγκινάρες, χόρτα, ζωμό αρνιού και labneh και… σταφύλια στα κάρβουνα με πετιμέζι και κρέμα τυριού. 

Εστιατόριο Parelia W Costa Navarino

Το τραπέζι της παρέας αλλιώς 

Το κάπνισμα, από τις πιο δυνατές γευστικές τάσεις τελευταία, έδωσε πάντως τον τόνο και σε άλλες ξεχωριστές γαστρονομικές στιγμές του weekend, όπως τα αξέχαστα καμμένα άγρια χόρτα εποχής με καπαρόφυλλα, κολοκυθάκι, ντομάτα και παλαιωμένο ξύδι κόκκινου κρασιού στο κανονικό μενού του "Parelia”. Έχοντας αλλάξει ρότα προς μια αμιγώς ελληνική κουζίνα, αφαιρώντας από το μενού π.χ. τις κοπές κρέατος, αντί για τις οποίες προτείνονται π.χ. παϊδάκια από σιδηρόδρομο μόσχου με σιουφιχτά Λήμνου, μανούρι και σάλτσα ψητού, και χρησιμοποιώντας κατά 87% Μεσσηνιακά προϊόντα (με τη βιωσιμότητα και την προσπάθεια για μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα πάντα στο ραντάρ), το "Parelia” θέλει να ξυπνήσει γευστικές μνήμες στο ελληνικό κοινό και να μυήσει το διεθνές στη λογική της μοιρασιάς του τοπικού τραπεζιού. Η προσπάθεια του executive chef Δημήτρη Καράμπαμπα προς αυτή την κατεύθυνση αποδίδει καρπούς παρουσιάζοντας μια αναβαθμισμένη πρόταση με άρωμα Ελλάδας που το μεγαλύτερο ποσοστό των επισκεπτών από το εξωτερικό υιοθετεί ευχαρίστως όπως μας είπε βάζοντας στην άκρη τη λογική του πρώτου/δεύτερου πιάτου κλπ. 

Εστιατόριο Parelia W Costa Navarino

Εστιατόριο Parelia W Costa Navarino

Αν κρίνουμε από τα πιάτα που γευτήκαμε αλλά και από την αντίδραση των Ελβετών στο διπλανό τραπέζι όταν ο σερβιτόρος τους υποσχέθηκε να τους φέρει ντομάτες από το μποστάνι του για να πάρουν μαζί σπίτι, η ποιότητα των πρώτων υλών και η πρόσβαση σε εκλεκτά προϊόντα - από τα φασόλια ροβίτσες Μεσσηνίας ως τα ψάρια (φαγκριά από την Κορωνη, τσαούσια, μαγιάτικα που φέρνει ψαράς από την Πύλο) σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.  Μεταξύ άλλων απολαύσαμε άψογα ψημένο φιλέτο φρέσκου ψαριού με ρεβύθια, ταχίνι, λεμόνι και μεσσηνιακά μυρωδικά και comfort σιγομαγειρεμένο κόκορα με κους κους, σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και κρέμα σκοτύρι Ίου, με ένα πολύ πετυχημένο wine pairing με την καθοδήγηση του sommelier. Πολύ καλά και τα γλυκά με τη συνδρομή του pastry chef Ευγένιου Βαρδακαστάνη: τόσο το ραβανί με κρέμα λεμόνι, φινόκιο confit, πορτοκάλι, κρόκο Κοζάνης και σορμπέ ούζο όσο και το γαλακτομπούρεκο με σιρόπι εσπεριδοειδών και παγωτό με άνθη πορτοκαλιάς είχαν όλη τη γεύση των καλύτερων παραδοσιακών εκδοχών σε πιο fine εκδοχή. 

Εστιατόριο Parelia W Costa Navarino

Δημιουργικό και φιλικό ταυτόχρονα το βραδινό μενού του "W Lounge” (το μεσημέρι υπάρχει μια πιο easy going κάρτα) με highlight το ταρτάρ μοσχαρίσιο "γιουβαρλάκι" με παστό κρόκο αβγού, μαγιονέζα γιαουρτιού, σχοινόπρασο, αφρό αβγολέμονο και μυρωδικά που σερβίρεται έξυπνα μέσα σε φωλιά από κράκερ ρυζιού, τα αλμυρίκια με φασόλια ροβίτσας, crumble φιστικιού, cranberries και καπνιστό χέλι, τις παπαρδέλες με αργομαγειρεμένα μάγουλα και κρέμα παλαιωμένης γραβιέρας και το φιλέτο ψαριού ημέρας με bok choy, λευκή σάλτσα βουτύρου με κεφίρ, πουρέ σελινόριζας και gel μοσχολέμονου.    

Μεσσηνία καλεί Ανδαλουσία

Piqantro Costa Navarino


Το τελευταίο μας ηλιοβασίλεμα στη Μεσσηνία ήταν αφιερωμένο στο "Piqantro” που απολαμβάνει πανοραμική θέα σε ύψωμα πάνω από ένα από τα γήπεδα γκολφ, λίγα λεπτά από το "W”, όπου ανάμεσα στους γκολφέρ που είχαν μόλις αλλάξει ρούχα έτοιμοι να χαλαρώσουν μετά το παιχνίδι αλλά και ένα πολυσυλλεκτικό κοινό που κατέφθανε σε διαφορετικές ώρες με αφορμή και το dj set της βραδιάς δοκιμάσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα κουζίνα με ισπανικές αναφορές που ταιριάζει στο περιβάλλον. Πιάτα όπως οι υφές παντζαριού με καπνιστό χέλι από την Κανταβρία, πολτοποιημένες ελιές Arbequina, γαλάκτωμα από microgreens, η βάφλα κρεμμυδόπιτα με καραμελωμένο κρεμμύδι, μίσο, αφρός τυριού Cabrales, μαύρη τρούφα, φύλλα cerifolio, το φιλέτο ωρίμανσης ταρτάρ με αβγό ραντισμένο με κρέμα χουρμάδων από τα Κανάρια Νησιά, λάδι από σχοινόπρασο, φρέσκα μυρωδικά και, βέβαια, το δημοφιλές βάσκικο Cheesecake με κατσικίσιο τυρί και γλυκό του κουταλιού ντομάτα δείχνουν τις δυνατότητες της κουζίνας και σε ταξιδεύουν από τα μεσσηνιακά υψίπεδα που βάφονται σιγά σιγά μωβ σε διαφορετικές γωνιές της Ισπανίας (με τις αναφορές κάθε περιοχής να αναφέρονται αναλυτικά στο μενού) παρέα με αντίστοιχα κρασιά. 

Piqantro Costa Navarino

Δεν μπορούμε να μη μνημονεύσουμε το πρωινό του "W” που ευτυχώς δεν έχει αλλάξει καθόλου (!) καθότι είναι από τα πιο ιδιαίτερα σε ελληνικό resort, τόσο σε ποικιλία γεύσεων όσο και σε ποιότητα, με τέσσερα διαφορετικά stations (Cafe/ Bakery/ Deli Store/ Cookery) όπου συναντάμε baristas, μάγειρες και ζαχαροπλάστες να ετοιμάζουν επιτόπου από ξεχωριστά ψωμιά (που τα απολαμβάνουμε και στα εστιατόρια με εκλεκτά λάδια) και κάθε είδους παραδοσιακά και διεθνή γλυκίσματα μέχρι λευκές ομελέτες με σπαράγγια, ψαγμένα smoothies και φρουτοσαλάτες με υπερτροφές, αλλά και ιμάμ στη γάστρα.    
Βασικό συστατικό της όλης εμπειρίας οι ίδιοι οι άνθρωποι στο "W”, πάντα εξυπηρετικοί, ευγενείς και αποτελεσματικοί, έτοιμοι να αφήσουν το πόστο τους και να σε οδηγήσουν οι ίδιοι αν είχες χάσει, ας πούμε, το δρόμο για το spa (true story!). 

W Costa Navarino

Chefs on Fire με τον Μανώλη Παπουτσάκη 

Ωραία ιδέα και για πελάτες εκτός ξενοδοχείου, τα εστιατόρια αλλά και το Chefs On Fire έχει ένα ακόμη ραντεβού για το καλοκαίρι με τον αγαπημένο σεφ Μανώλη Παπουτσάκη να αναλαμβάνει στις 8 Αυγούστου να ετοιμάσει το δικό του μενού στα κάρβουνα και τις φωτιές, τα οποία άλλωστε όπως ξέρουμε αγαπά ιδιαίτερα και έχει υπογράψει ουκ ολίγες πετυχημένες καψαλισμένες λιχουδιές. 

W Costa Navarino

Το W Costa Navarino γιορτάζει 2 χρόνια λειτουργίας με τους Kadebostany

Με αφορμή τα δεύτερά του γενέθλια, το W Costa Navarino γιορτάζει με ένα τετραήμερο μουσικό πρόγραμμα από τις 13 έως και τις 16 Αυγούστου με καταξιωμένους DJs και καλλιτέχνες. 
Το πρόγραμμα ανοίγουν οι δημοφιλείς και με ξεχωριστή ενέργεια Kadebostany στις 13 Αυγούστου. Ακολουθούν τα μελωδικά beats του DJ Αλέξανδρου Χριστόπουλου στις 14 Αυγούστου και το δυναμικό set του Cj Jeff στις 15 Αυγούστου.
Το πάρτι ολοκληρώνεται στις 16 Αυγούστου με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, σε μια μουσική βραδιά που συνοδεύεται από γαστρονομικές εμπειρίες, εμπνευσμένες από τις παραδόσεις της Μεσσηνίας, στο εστιατόριο "Parelia”. 

https://www.costanavarino.com/w-costa-navarino/

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Εν εξελίξει η τελική φάση αποκάλυψης και ανάδειξης του Γυμνασίου της Αρχαίας Ολυμπίας

Το Υπουργείο Πολιτισμού προχωρά στην ολοκλήρωση της αποκάλυψης και προστασίας του ιστορικού Γυμνασίου στην Αρχαία Ολυμπία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/08/2024

Γαλάζια Σημαία για την ακτή στα "Acrotel Athena Pallas" και "Acrotel Lily Ann Boutique"

Η διάκριση αυτή αποτελεί αναγνώριση της αφοσίωσης στην περιβαλλοντική υπευθυνότητα και την αειφόρο ανάπτυξη.

Αυτό το καλοκαίρι κρατήστε χρόνο για Shopping Euphoria στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Ζήστε μια ξεχωριστή εμπειρία στο Airport Agora με την ελληνικότητα στο επίκεντρο, για last-minute δώρα ή για να πάρετε μία ανάμνηση Ελλάδας μαζί σας αλλά και για ένα γευστικό διάλειμμα πριν από την πτήση.

"Κελάρια", Κάρπαθος: Γευστική εμπειρία με θέα το γαλάζιο του Αιγαίου

Τα "Kelaria Kyra Panagia" αποτελούν το ιδανικό μέρος για να απολαύσει κανείς από τα ιδιαίτερα κοκτέιλς, μέχρι τις ιδιαίτερες γεύσεις της τοπικής γαστρονομίας.

Πού συναντιούνται αρχαιότητες, γαστρονομία και τουρισμός: το στοίχημα της Κορίνθου

Μερικές σκέψεις γύρω από τον γαστρο-οινικό και πολιτιστικό τουρισμό με αφορμή τους"Θησαυρούς Κορινθιακής Γης" στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Κορίνθου.

"Elios Hill": Ιδανική απόδραση στην Κρήτη για οικογένειες και ρομαντικές διακοπές

Το νέο resort στη Χερσόνησο της Κρήτης άνοιξε τις πόρτες του αυτό το καλοκαίρι, προσφέροντας στους επισκέπτες μια εμπειρία αυθεντικής κρητικής φιλοξενίας σε ένα πολυτελές περιβάλλον που συνδυάζει τη σύγχρονη κομψότητα με τη φυσική ομορφιά της περιοχής.

Διακοπές για… libro d’ oro στα "Contessina" της Ζακύνθου

Αριστοκρατικό στιλ, αρχιτεκτονική κομψότητα, γήινες νότες και έντονη βλάστηση αγκαλιάζουν τη διπλή εμπειρία διαμονής που προσφέρουν τα "Contessina Hotel" και "Contessina Suites & Spa" της Ζακύνθου, ένα δίπτυχο φιλοξενίας που φέρνει ξεχωριστό αέρα φινέτσας σε μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές του νησιού.