Διακοπές για… libro d’ oro στα "Contessina" της Ζακύνθου

Αριστοκρατικό στιλ, αρχιτεκτονική κομψότητα, γήινες νότες και έντονη βλάστηση αγκαλιάζουν τη διπλή εμπειρία διαμονής που προσφέρουν τα «Contessina Hotel» και «Contessina Suites & Spa» της Ζακύνθου, ένα δίπτυχο φιλοξενίας που φέρνει ξεχωριστό αέρα φινέτσας σε μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές του νησιού.

Ξενοδοχείο Contessina Suites & Spa στη Ζάκυνθο

Στη Ζάκυνθο υπάρχει χώρος για όλους, έγραφε πρόσφατα στην ανταπόκρισή της από τα Επτάνησα, για το καλοκαιρινό Taste & Travel η Κική Βασάλου, κι έχει δίκιο: για νέους και νέες κάθε εθνικότητας που έρχονται για τα θαλάσσια σπορ και τα πάρτι του Λαγανά, αλλά και τους πιο ώριμους ταξιδιώτες, που ζουν για τη χαρά της εξερεύνησης, είτε αυτοί μεταφράζεται σε χιλιόμετρα ανάμεσα στους ελαιώνες, τα αμπέλια και τα μποστάνια της ενδοχώρας, είτε σε απολαυστικό beach hopping σε πανέμορφα ακρογυάλια και εντυπωσιακούς όρμους με καταγάλανα νερά, όπως τα Ξύγκια, ο Μαραθιάς κι η Δάφνη (με τις φωλιές της Caretta – Caretta), ή το περίφημο Ναυάγιο (κλειστή και φέτος η αμμουδιά του) και οι αποστομωτικές Γαλάζιες Σπηλιές, η Ζάκυνθος είναι ένας προορισμός με όσα πρόσωπα είναι διατεθειμένοι να ανακαλύψουν οι πολυπληθείς επισκέπτες της. Και πλέον, χάρη στις επενδύσεις ξενοδόχων που τα τελευταία χρόνια αλλάζουν το πρόσωπο της φιλοξενίας στο νησί, η Ζάκυνθος έχει και ζηλευτές προτάσεις διαμονής, που έχουν φέρει ξεχωριστό αέρα φινέτσας στο Φιόρο του Λεβάντε.

Ξενοδοχείο Contessina Suites & Spa στη Ζάκυνθο

Το δίπτυχο των "Contessina Suites & Spa" και "Contessina Hotel" είναι μία απ’ αυτές, όπου αριστοκρατικό στιλ, αρχιτεκτονική κομψότητα, γήινες νότες και έντονη βλάστηση, σε συνδυασμό με το πανταχού παρόν υδάτινο στοιχείο, αγκαλιάζουν τον επισκέπτη με αίσθηση χαλάρωσης από τη στιγμή που θα διαβεί την πύλη τους. Προικισμένα και τα δύο την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική στιβαρότητα που διαπνέει τα έργα του αρχιτεκτονικού γραφείου Block722 (των Σωτήρη Τσέργκα και Κάτιας Μαργαρίτογλου), ξεχωρίζουν στη γειτονιά τους για τη νέα αισθητική αντίληψη που έχουν φέρει, ενώ με τη μοντέρνα, κοσμοπολίτικη άποψή τους περί φιλοξενίας τόσο στην family – friendly εκδοχή του "Contessina Hotel", όσο και στην adults only όαση του "Contessina Suites & Spa", τα δυο ξενοδοχεία της οικογένειας Μωραΐτη έχουν δικαίως εδραιωθεί ως οι πιο σύγχρονες, στιλάτες προτάσεις διαμονής στο Τσιλιβή.

Διαβάστε Επίσης

Σουίτες, splash pools και ηδυπάθεια

Ξενοδοχείο Contessina Suites & Spa στη Ζάκυνθο

Μια μικρογραφία πλωτής πόλης, με στοές, καμάρες κι όμορφα φυτά να πλέκουν αίσθηση μοντέρνας Βενετίας στην καρδιά του δημοφιλούς Ζακυθινού θέρετρου, το "Contessina Suites & Spa" μετράει 64 σουίτες μινιμαλιστικού, αλλά άκρως εργονομικού σχεδιασμού, στοιχισμένες γύρω από την άνετη κεντρική πισίνα του ξενοδοχείου με το τροπικό vibe και τα αφράτα sunbeds, με γοητευτικές λεπτομέρειες ξεχωριστής χρηστικότητας (τα συρόμενα παραβάν με πλεκτή ψάθα στα μπροστινά δωμάτια του ισογείου, λόγου χάρη, είναι ένας πολύ γουστόζικος τρόπος να δημιουργήσεις ένα ιδιωτικό σαλονάκι με θέα) να δίνουν στα δωμάτια αναπάντεχες τροπές. Και μολονότι το ξενοδοχείο απέχει μόλις 100μ από την παραλία του Τσιλιβί, οι ιδιωτικές πισίνες των πίσω δωματίων και τα κοινά splash pools των μπροστινών είναι ιδιαιτέρως ευπρόσδεκτα στοιχεία για τους επισκέπτες που χρειάζονται τακτικές και άμεσες ενέσεις δροσιάς στη διαμονή τους, ενώ τα διακριτικά πριβέ τζακούζι προσθέτουν touch ρομαντισμού στις σουίτες του επάνω ορόφου.

Ξενοδοχείο Contessina Suites & Spa στη Ζάκυνθο

Όπως δηλώνει το όνομά του, βέβαια, δυνατό χαρτί του "Contessina Suites & Spa" είναι το spa του: εμπνευσμένο από τις υπόγειες λίμνες και τα σπήλαια που κάποτε φιλοξενούσαν τις μυστικιστικές τελετουργίες ομορφιάς, το "Kamara Spa" υποδέχεται τον επισκέπτη του με υποβλητική ατμοσφαιρικότητα, ενώ οι θεραπείες, που φέρουν την υπογραφή της βραβευμένης εταιρείας Aegeo, είναι εμπνευσμένες από διαδικασίες καλλωπισμού της Βενετίας και της παλιάς Ζακύνθου.

Ξενοδοχείο Contessina Suites & Spa στη Ζάκυνθο

Διαβάστε Επίσης

Οικογενειακό sun & fun

Όσο για το "Contessina Hotel", εδώ τα πράγματα γίνονται πιο ζωηρά. Φιλικό προς τις οικογένειες, και ιδιαίτερα δημοφιλές στους νέους γονείς και στο κοινό των νεαρότερων ταξιδιωτών, το πρώτο "Contessina" αποτελεί τη ναυαρχίδα της ξενοδοχειακής δραστηριότητας της οικογένειας Μωραΐτη, αφού ήταν το πρώτο της κατάλυμα. Διόλου δεν του φαίνεται η ηλικία του, όμως, μιας και ανακαινίστηκε ολοκληρωτικά, με νέες πτέρυγες να προστίθενται και το αρχιτεκτονικό του στιλ να συνδυάζει αρχοντιά και φρεσκάδα σε ένα σύνολο ολότελα γοητευτικό. Η κεντρική πισίνα είναι κι εδώ το κύριο σημείο συνάντησης, με την αφράτη πρασινάδα που την περιβάλει να δίνει τόνο εξωτικό, ενώ οι μεγάλοι, ανοιχτοί κοινόχρηστοι χώροι, πάλι με το πράσινο, το ξύλο και το νερό να κυριαρχούν, ενισχύουν το καλοκαιρινό mood. Τα δωμάτια, άνετα και προσεγμένα, απολαμβάνουν δικούς τους εξωτερικούς χώρους, είτε ως πράσινες βεράντες είτε ως κοινές swim-up πισίνες, ενώ ιδανικό για χάζι και χαλάρωση, το pool bar διατηρεί τη γειτονιά του "Contessina Hotel" πάντα ζωηρή.

Γαστρονομικά σημεία αναφοράς

Η φυσική χάρη των δυο ξενοδοχείων δεν περιορίζεται βέβαια στα δωμάτια και τους χώρους χαλάρωσης, αλλά επεκτείνεται και στις γαστρονομικές εμπειρίες που προσφέρουν, με προεξέχοντα εστιατόρια τα "Vedema" στο "Contessina Hotel" και "Nobile" στο "Contessina Suites & Spa".

Εστιατόριο Vedema στη Ζάκυνθο
Ιωσήφ Πρωϊμάκης / @o_proimakis

Στο "Vedema", κοσμοπολίτικο crowd και καλοκαιρινή αλλεγρία πλαισιώνουν την εστιατορική πρόταση του Contessina Hotel, σε al fresco υπερυψωμένη βεράντα με τον καλοκαιρινό ουρανό για οροφή και τις κεραμοσκεπές του Τσιλιβή για background. Εδώ, ο ταλαντούχος Αντώνης Γιασάς σερβίρει πειραγμένες ελληνικές γεύσεις με την υπογραφή του πληθωρικού Χριστόφορου Πέσκια, εναλλάσσοντας επτανησιακά φαβορί με signature πιάτα του εμβληματικού σεφ. Έτσι, η κερκυραϊκή παστισάδα μεταμορφώνεται σε μπαλοτίνα κοτόπουλου με σπετσερικό και χυλοπίτες και το μπουρδέτο συναντά το χταπόδι σχάρας, την ώρα που η διάσημη καλαμαράτα μοιράζει πικάντικες νότες, ενώ το tiradito με αυγοτάραχο και αχινό μιξάρει τα αρώματα του καλοκαιριού με τις γεύσεις της θάλασσας. Το σέρβις ισορροπεί οικειότητα κι επαγγελματισμό, ενώ η κάβα δίνει πρώτης τάξεως ευκαιρία για εξοικείωση με τον κεφαλλονίτικο, αλλά και τον ευρύτερο ελληνικό αμπελώνα.

Contessina Collection Restaurants

Στο δε "Nobile", τραπέζια κάτω από τ΄ αστέρια και άνετοι καναπέδες στην ησυχία του roof garden θέτουν τις βάσεις για μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική, ρομαντική εμπειρία, ανάμεσα σε φραγκοσυκιές και με θέα που φτάνει στη θάλασσα στο βάθος. Εδώ, το μενού που υπογράφει ο σεφ Θωμάς Κατοίκος κινείται στον χώρο του σύγχρονου fine dining, με πιάτα που αγαπούν κυρίως τη θάλασσα, όπως το καρπάτσιο ξιφία με γκλάσο μανταρίνι και αβοκάντο και η σφυρίδα σοτέ με σπανάκι και emulsion κρεμμυδιού, ενώ στα της γης θα δοκιμάσετε μπαλοτίνα κοτόπουλου με πουρέ καλαμποκιού και τρυφερά μοσχαρίσια μάγουλα με πατάτες ντοφινουάζ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Κελάρια", Κάρπαθος: Γευστική εμπειρία με θέα το γαλάζιο του Αιγαίου

Τα "Kelaria Kyra Panagia" αποτελούν το ιδανικό μέρος για να απολαύσει κανείς από τα ιδιαίτερα κοκτέιλς, μέχρι τις ιδιαίτερες γεύσεις της τοπικής γαστρονομίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/07/2024

Πού συναντιούνται αρχαιότητες, γαστρονομία και τουρισμός: το στοίχημα της Κορίνθου

Μερικές σκέψεις γύρω από τον γαστρο-οινικό και πολιτιστικό τουρισμό με αφορμή τους"Θησαυρούς Κορινθιακής Γης" στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Κορίνθου.

"Elios Hill": Ιδανική απόδραση στην Κρήτη για οικογένειες και ρομαντικές διακοπές

Το νέο resort στη Χερσόνησο της Κρήτης άνοιξε τις πόρτες του αυτό το καλοκαίρι, προσφέροντας στους επισκέπτες μια εμπειρία αυθεντικής κρητικής φιλοξενίας σε ένα πολυτελές περιβάλλον που συνδυάζει τη σύγχρονη κομψότητα με τη φυσική ομορφιά της περιοχής.

UNESCO: Ο αρχαιολογικός χώρος AI-Faw στη Σαουδική Αραβία είναι πλέον μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς

Στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς εντάχθηκε ο αρχαιολογικός χώρος AI-Faw στη Σαουδική Αραβία.

Mπαλί: Ένα κύμα ταξιδιωτικών απολαύσεων σε αρμονία

Απ’ τις απέραντες ηφαιστειακές αμμουδιές στους ολάνθιστους κήπους των ινδουιστικών ναών, το Μπαλί σαγηνεύει τους οπαδούς της πνευματικότητας, αλλά και της δράσης.

Ποιες είναι οι χώρες με τις μεγαλύτερες αφίξεις για τα αεροδρόμια Μυκόνου και Σαντορίνης

Ποιες είναι οι κορυφαίες ξένες αγορές στις οποίες απευθύνονται κυρίως οι δύο από τους πιο δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς της χώρας;

Νέος Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ ο Ανδρέας Φιορεντίνος

Με απόφαση της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη ορίζεται νέος Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ο Ανδρέας Ν. Φιορεντίνος.