Οι κορυφαίες γαστροδιευθύνσεις στη Ζάκυνθο: το νησί της πολπέτας, της φριτούρας και της αλιάδας έχει κάτι για όλους!

Η γαστρονομική άνθιση στο φιόρο του Λεβάντε καλά κρατεί, κι αυτά τα εστιατόρια είναι τα ιδανικότερα σημεία για να τη γευτείτε.

Fiore

Προικισμένη με μυριάδες φυσικές ομορφιές και μερικές από τις εμβληματικότερες παραλίες της Ελλάδας, η Ζάκυνθος είναι κι ένας ολοζώντανος γαστρονομικός προορισμός που δε σταματά να εξελίσσεται: από παραδοσιακή ψαροφαγία πλάι στο κύμα, μέχρι δημιουργικές αναδιατυπώσεις κλασικών επτανησιακών πιάτων, κι από fine dining υψηλού επιπέδου σε ατμοσφαιρικό περιβάλλον, μέχρι παραδοσιακά πιάτα αρωματισμένα απ’ τη σαγήνη του ξυλόφουρνου, το νησί της πολπέτας, της φριτούρας και της αλιάδας έχει κάτι για όλες τις ορέξεις. Πήραμε πρόσφατα μία χαρακτηριστική γεύση της Ζακύνθου, και ανταποκρινόμαστε με τα καλύτερα σημεία για να την κι εσείς φέτος το καλοκαίρι.

Bostani, ξεν. "Lesante Cape", Ακρωτήρι

Εστιατόριο Bostani στη Ζάκυνθο

Πλάι στο φουντωτό μποστάνι του – έτσι κι αλλιώς καταπράσινου – ξενοδοχείου "Lesante Cape", τραπέζια στρωμένα με καρό τραπεζομάντιλα και σερβίτσια "δανεισμένα" απ’ τη βιτρίνα της γιαγιάς, υποδέχονται γάστρες, σούβλες και ταψιά από τη γυμνή φλόγα, τη θράκα ή τον ξυλόφουρνο, και σκορπούν μυρωδιές από Κυριακές στις αυλές. Με πρώτη ύλη διαλεγμένη αποκλειστικά από τα μποστάνια και τις φάρμες του πολυτελούς ξενοδοχείου, η Χαρά Καραγιάννη κι ο executive chef του "Cape", Σταύρος Υφαντίδης, σερβίρουν στους επισκέπτες ατόφια γεύση ελληνικής παράδοσης, με fix menu που ξεκινά με χωριάτικη, φάβα, τζατζίκι και προζυμένιο ψωμί, συνεχίζει με πίτες και λαδερά στον ξυλόφουρνο, και κορυφώνει με αρνάκι σούβλας και κοντοσούβλια. Το χαλαρό περιβάλλον πλαισιώνουν μουσικές από το ευρύ ρεπερτόριο του ελληνικού πανηγυριού, όμως μην περιμένετε κατρούτσα και κάπηλους: η λίστα κρασιών έχει διαλεχτά διαμαντάκια από τον ελληνικό αμπελώνα, ενώ το σέρβις στέκεται στο ύψος του αστεράτου περιβάλλοντος που αγκαλιάζει την εμπειρία.

lesantecape.gr/dinning/farm-to-table-bosatni/
IG: @bostanirestaurant

Dominicale, Αργάσι

Dominicale Ζάκυνθος

Χτισμένο σαν ζακυνθινό αρχοντικό πάνω στη θάλασσα, το Dominicale μοιάζει κομμάτι του βενετσιάνικου πύργου που υψώνεται στο πλάι του. Το κινηματογραφικό σκηνικό συμπληρώνει η πράσινη αυλή με τα δέντρα που ατενίζει τη θάλασσα και την πόλη της Ζακύνθου στο ηλιοβασίλεμα. Η αρχοντιά του χώρου μεταφέρεται και στην κουζίνα με την εκλεκτή θαλασσινή πρώτη ύλη και πιάτα που αναδεικνύουν τη νοστιμιά της, από τα απλά ψητά ή τηγανητά ψάρια που διαλέγεις από την πλούσια βιτρίνα, μέχρι τη signature μακαρονάδα θαλασσινών, τον αστακό με κριθαρότο αγριομάραθου, το ψάρι ημέρας σε κερκυραϊκό μπιάνκο ή μπουρδέτο. Οι δημιουργικές πινελιές του σεφ Δημοσθένη Ντάνου προσθέτουν ενδιαφέρον σε πολλά από τα πιάτα του μενού. Πολύ καλή λίστα κρασιών από την walk in κάβα, που βρίσκεται στην όμορφη αίθουσα του εστιατορίου.

dominicale.com
IG: @dominicale_resto

Fiore, ξεν. "Lesante Cape", Ακρωτήρι

Εστιατόριο Fiore στη Ζάκυνθο
Ιωσήφ Πρωϊμάκης / @o_proimakis

Το κομψό, ξύλινο "κιόσκι” του Fiore πάνω στο κύμα μοιάζει κυριολεκτικά με ντεκ πολυτελούς γιοτ που πλέει. Ατμοσφαιρικοί φωτισμοί, ανεμπόδιστη θέα στο Ιόνιο και τζαζίστικα ακούσματα ολοκληρώνουν ένα high end ρομαντικό σκηνικό. H fine dining κουζίνα του Σταύρου Υφαντίδη φέρνει στο τραπέζι πιάτα με φινέτσα, γευστικό βάθος και στοχευμένες αναφορές στην ελληνική κουζίνα. Στο culinary refugee το καπνιστό χέλι σε μιλφέιγ λάχανου δένει με το ζακυνθινό χοιρομέρι, στο catch of the day η βελουτέ κακαβιά με πετρόψαρα και καλκάνι γοητεύει με τις καπνιστές νότες ρέγγας και το νόστιμο ζακυνθινό αρνάκι συνοδεύεται με σάλτσα φρικασέ και μια φίνα κρέμα μαϊντανού. Καλή λίστα κρασιών, wine pairing με γνώση και σέρβις που υποστηρίζει την εμπειρία.

lesantecape.gr/dinning/fiore-fine-dining/
IG: @fiorefinedining

Διαβάστε Επίσης

Flow, ξεν. "Olea All Suite Hotel"

Το Flow σε υποδέχεται σ’ ένα χαλαρωτικό σκηνικό με ρομαντική αύρα, στην κορυφή ενός λόφου με πανοραμική θέα στον ζακυνθινό κάμπο. Το φυσικό ξύλο και οι μίνιμαλ φόρμες δένουν με το στοιχείο του νερού που διατρέχει κατά μήκος την κομψή βεράντα, ενώ τα μουσικά ακούσματα και το διακριτικό σέρβις δημιουργούν ένα zen περιβάλλον που ολοκληρώνεται με τη σύγχρονη κουζίνα, σε επιμέλεια του βραβευμένου Μιχάλη Νουρλόγλου.

Olea

Δοκιμάστε την "γαριδομακαρονάδα” με φρέσκο λεπτό σπαγγέτι, ταρτάρ γαρίδας και βούτυρο ψητής πιπεριάς, το ψάρι ημέρας με υφές κολοκυθιού και beurre blanc από καπνιστά μύδια, αλλά και το αρνί μαγειρεμένο με δυο τρόπους. Για το τέλος, ο "μπαμπάς” έρχεται με απολαυστική πραλίνα και κρέμα φιστικιού και συνοδεύεται με σορμπέ ροδάκινου με δεντρολίβανο. Προσεγμένη λίστα κρασιών και wine pairing με γνώση.

oleaallsuitehotel.com/flow

Melia, ξεν. "Lesante Blu", Τραγάκι

Melia

Απλωμένα σε ντεκ με μέτωπο τη θάλασσα, τα τραπέζια του Melia αιωρούνται επάνω στο νερό, ενώ στην προέκταση ο σκεπαστός χώρος είναι πιο προφυλαγμένος και το σκηνικό εξίσου καθηλωτικό. Η κουζίνα του βραβευμένου chef Νίκου Ισπυρούδη και του head chef Βασίλη Κρανιά μεταφράζει τη ζακυνθινή παράδοση σε σύγχρονα πιάτα, διατηρώντας τη γευστική ρίζα τους. Στο μπαρμπούνι σαβόρο η σταφίδα γίνεται κρέμα και το δεντρολίβανο crumble, στη γλώσσα τα χόρτα, η αγκινάρα και η λεμονάτη beurre blanc παραπέμπουν στο φρικασέ, το παστίτσιο με ζακυνθινό κουνέλι, κρέμα από λαδοτύρι και σάλτσα στιφάδου είναι συνεπές στο όνομά του. Πλούσια κάβα, επαγγελματικό wine pairing και σέρβις επιπέδου συμπληρώνουν το fine dining εστιατόριο του Lesante Blue.

meliazakynthos.gr
IG: @meliafinedining

Nobelos, Άγιος Νικόλαος

Εστιατόριο Nobelos στη Ζάκυνθο
Ιωσήφ Πρωϊμάκης / @o_proimakis

Στέκι αναφοράς των σκαφάτων της περιοχής, προικισμένο με μια από τις ομορφότερες παραλίες της Ζακύνθου, με βότσαλο, πέτρες και κρυστάλλινα νερά (μπροστά απ’ τα οποία απλώνει sunbeds για τις βουτιές πριν το γεύμα), το εστιατόριο της οικογένειας Νόμπελου είναι φτιαγμένο δια χειρός και με αγάπη, μπολιάζοντας το μεράκι των γονιών που το εμπνεύστηκαν, με τον κοσμοπολιτισμό των τριών γιών που το διαχειρίζονται πλέον. Η καταπράσινη αυλή με τα ψηλά δέντρα, στην σκιά των οποίων απλώνονται τα τραπέζια του σκαλωτά, ώστε να εγγυόνται θέα στο γαλάζιο του Ιονίου, είναι το γραφικό πεδίο δράσης του εστιατορίου, που ειδικεύεται μεν στο φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά απ’ τα νερά της Ζακύνθου, μαστόρικα διαχειρισμένα σε ψησταριά, τηγάνι και μαγειρέματα, έχει όμως στη φαρέτρα του και όλα τα classics της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, από σπιτικό μουσακά μέχρι επτανησιακό μπουρδέτο. Η ενημερωμένη κάβα διαθέτει επιλογές που καλύπτουν όλο το φάσμα από τον τοπικό αμπελώνα μέχρι τα πολυβραβευμένα chateaus της Ευρώπης, ενώ ο ήχος απ’ τα τζιτζίκια, ο παφλασμός της θάλασσας, και το μουρμουρητό των λουόμενων προσφέρουν το ηχητικό background μιας εμπειρίας ταυτόχρονα μοντέρνας αλλά και διαχρονικής, σα βγαλμένη από ιδανική ανάμνηση ελληνικού καλοκαιριού.

nobelos.gr
IG: @nobelosrestaurant

Διαβάστε Επίσης

Nobile, ξεν. "Contessina Suites & Spa", Τσιλιβή

Contessina Collection Restaurants

Tραπέζια κάτω από τ΄αστέρια και άνετοι καναπέδες στο ήσυχο roof garden, πλαισιωμένο με φραγκοσυκιές και με θέα που φτάνει στη θάλασσα στο βάθος. Το μενού κινείται στον χώρο του σύγχρονου fine dining, με πιάτα που αγαπούν κυρίως τη θάλασσα, όπως το καρπάτσιο ξιφία με γκλάσο μανταρίνι και αβοκάντο και η σφυρίδα σοτέ με σπανάκι και emulsion κρεμμυδιού, ενώ στα της γης θα δοκιμάσετε μπαλοτίνα κοτόπουλου με πουρέ καλαμποκιού και τρυφερά μοσχαρίσια μάγουλα με πατάτες ντοφινουάζ. Προσεγμένη λίστα κρασιών και wine pairing από τον sommelier.

contessinacollection.com/contessinasuitesnspa/dining

Prosilio, Πόλη Ζακύνθου

Prosilio
© Νίκος Κοντοσταυλάκης

O ολάνθιστος, σχεδόν κρυμμένος κήπος του "Prosilio" (1 Χρυσός Σκούφος 2024) στην καρδιά της Ζακύνθου φιλοξενεί το πιο τολμηρό, δημιουργικό εστιατόριο της πόλης, με τη γειτνίασή του με τη μαρίνα να τροφοδοτεί τη σάλα με κοσμοπολίτικο κοινό. Στην κουζίνα, η σεφ Κρίστυ Καραγεώργου, απόφοιτος της μεγάλης του Γιάννη Μπαξεβάνη "σχολής", αναδομεί τη γευστική παράδοση των Επτανήσων και της Ελλάδας με ευρηματικότητα και εμπεδωμένη ελληνικότητα, αποδίδοντας το συνταγολόγιο της περιοχής με προσωπική ματιά. Πιάτα όπως τα ραβιόλι από σουπιά, γεμιστά με τσιγαρέλια και συνοδεία γαρίδας Κοιλάδος με αλιάδα, ή η κροκέτα κόκορα με πουρέ σπετσερικού κι αφρό από ζακυθινό τυρί της τάβλας αναδεικνύουν τις επιλεγμένες πρώτες ύλες του νησιού, ενώ η ιδιαίτερη φροντίδα του συνιδιοκτήτη Γιώργου Καμπίτση για το κρασί, με έμφαση στον ζακυνθινό αμπελώνα, δίνει μια επιπλέον διάσταση στην εμπειρία, που εμπλουτίζεται όχι μόνο από το εξαιρετικό σέρβις, αλλά και από τα φινετσάτα cocktails.

prosiliozakynthos.gr
IG: @prosiliorestaurant

Vedema, ξεν. "Contessina Hotel", Τσιλιβή

Εστιατόριο Vedema στη Ζάκυνθο
Ιωσήφ Πρωϊμάκης / @o_proimakis

Κοσμοπολίτικο crowd και καλοκαιρινή αλλεγρία πλαισιώνουν την εστιατορική πρόταση του Contessina Hotel, σε al fresco υπερυψωμένη βεράντα με τον καλοκαιρινό ουρανό για οροφή και τις κεραμοσκεπές του Τσιλιβή για background. Εδώ, ο ταλαντούχος Αντώνης Γιασάς σερβίρει πειραγμένες ελληνικές γεύσεις με την υπογραφή του πληθωρικού Χριστόφορου Πέσκια, εναλλάσσοντας επτανησιακά φαβορί με signature πιάτα του εμβληματικού σεφ. Έτσι, η κερκυραϊκή παστισάδα μεταμορφώνεται σε μπαλοτίνα κοτόπουλου με σπετσερικό και χυλοπίτες και το μπουρδέτο συναντά το χταπόδι σχάρας, την ώρα που η διάσημη καλαμαράτα μοιράζει πικάντικες νότες, ενώ το tiradito με αυγοτάραχο και αχινό μιξάρειτα αρώματα του καλοκαιριού με τις γεύσεις της θάλασσας. Το σέρβις ισορροπεί οικειότητα κι επαγγελματισμό, ενώ η κάβα δίνει πρώτης τάξεως ευκαιρία για εξοικείωση με τον κεφαλλονίτικο, αλλά και τον ευρύτερο ελληνικό αμπελώνα.

contessinacollection.com/contessinahotel/dining/

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tο "Pepe Rosso" στο Λουτράκι φέρνει την Ιταλία στο τραπέζι μας με την ομορφότερη θέα στον Κορινθιακό

Το φιλόξενο spot στην παραλία του Λουτρακίου έχει γίνει στέκι για αυθεντικές ιταλικές μακαρονάδες, risotti, πίτσες και όχι μόνο. Σκέφτεσαι ιδανικότερο συνδυασμό για γευστική κοντινή απόδραση;

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/07/2024

"Surfer Maya Thai Canteen": μια νέα Thai street food καντίνα από τους Surfer Maya στο "Domes Aulus Zante" στη Ζάκυνθο

Το νέο concept φέρνει μία νέα Thai γαστρονομική εμπειρία στο κοινό με την καθοδήγηση του Πέτρου Ποντίκη.

Abra Ovata

Το άκρως ατμοσφαιρικό εστιατόριο της λίμνης Βουλιαγμένης βγάζει πλέον τραπεζάκια στο deck πλάι στο νερό, διεκδικώντας τον τίτλο του πιο ρομαντικού spot στην Αττική, ενώ η ομάδα της κουζίνας ενισχύει το fine κομμάτι της μαγειρικής της πρότασης, κρατώντας πάντα στο προσκήνιο το ευρηματικό fusion γεύσεων και τεχνικών του executive chef John Σκοτίδα.

Το κρητικό καφενείο στο επίκεντρο

Μουσική, τέχνες, γαστρονομία, αναβίωση παλαιών επαγγελμάτων & καφενείων, εκθέσεις και πλήθος άλλων στο Village Fest του δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου.

Γεύση υπό σκιάν: 20 ταβέρνες με αυλή στην Αθήνα

Ιστορικές και νεότερες, κλασικές και μοντέρνες, όλες εκείνες οι προτάσεις που υπηρετούν το δίπολο δροσιά-νοστιμιά.

Κάν’το όπως η Ρόδος! Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες που κατάφεραν να κάνουν το νησί προορισμό για τοπική κουζίνα

Το Νησί των Ιπποτών ούτε ντρέπεται ούτε ξεχνά την απολύτως ξεχωριστή τοπική του κουζίνα, φροντίζοντας να την προβάλλει συστηματικά και παντού από την πιο κλασική ως την πιο φίνα και εκλεπτυσμένη εκδοχή της. Είθε κάποτε αυτή η τάση να αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.

Στις ταβέρνες της Μυκόνου που τρώνε και ντόπιοι και επισκέπτες - κι όμως υπάρχουν!

Ναι, έχει κι από αυτές το νησί των Ανέμων. Και μάλιστα, κάποιες αρκετά αξιόλογες.