Προφανώς, αν πας στη Μύκονο και δεν περάσεις από τη Μικρή Βενετία, είναι σαν να μην πήγες ποτέ. Το "Galleraki" είναι το πρώτο μέρος που συναντάς, ακριβώς μπροστά από τη θάλασσα, με funky ατμόσφαιρα και φροντισμένα κοκτέιλ. To ίδιο ισχύει και για το έτερο σουξέ της συγκεκριμένης γεωγραφικής πινέζας του Νησιού των Ανέμων, το "Scarpa", που εδώ και τέσσερις δεκαετίες αποτελεί σταθερά όταν τα φώτα χαμηλώνουν και ειδικότερα στην περίπτωση που θέλεις ένα καλοφτιαγμένο ποτό για να κάνεις… pairing με τη στιγμή που ο ήλιος βυθίζεται στη θάλασσα. Εστιάζει στα κοκτέιλ με φρέσκα φρούτα, όπως το signature Roger Rabbit με βότκα, καρότο, λάιμ, ροδάκινο και passion fruit.
Αξιοπρόσεκτη είναι και η δουλειά που γίνεται στο bar restaurant "Byblos", εκεί όπου τη Nikkei κουζίνα του εξαιρετικού σεφ Θάνου Στασινού συνοδεύουν αντίστοιχης φιλοσοφίας κοκτέιλ, με ιδιαίτερη αγάπη στο pisco.
Πίνεις άφοβα Xaman Ek (με pisco αρωματισμένο με lemon grass, mezcal, ροδάκινο και τσάι ιβίσκου) και Naab (με pisco, berries, yuzu και mirin). Παράλληλη ζωή αλλά προσαρμοσμένη στο ύφος του δικού της μικροσύμπαντος διάγει και η μπάρα του "Noema", με μια έξοχη λίστα την οποία επιμελούνται παλιοί γνώριμοι δημοφιλών αθηναϊκών μπαρ, όπως ο Βασίλης Βασιλείου και ο Steve Ajulo.
Δε γίνεται να μην περάσεις μια βόλτα κι από τη μυκονιάτικη εκδοχή του "Nolan". Εκεί, εκτός από τα δημοφιλή fusion πιάτα της κουζίνας, θα δοκιμάσεις και εξαιρετικά ποτά που υπογράφει η Πόπη Σεβαστού.
Φεύγοντας από τη Χώρα, μέρη όπως ο "Scorpios" (στην Παράγκα) και το "Alemagou" (στη Φτελιά) προσφέρουν πάντοτε (και) την ευκαιρία να πιεις κάτι αρκετά αξιόλογο παρά θίν’ αλός. Ό,τι δηλαδή συμβαίνει και στο "Jackie O’" στο Super Paradise, εκεί όπου τη λίστα επιμελείται ο Γιάννης Μπάκος. Must τα signatures Dance Monkey (με gin infused με φύλλα συκιάς, τόνκα και μέλι) και Bloody Jackie (η δική τους εκδοχή για το Bloody Mary με σπιτικό μιξ), ενώ υπάρχει και αρκετά δυνατό section με aperitivi.
Παρατηρείται, όμως, το εξής παράδοξο: Τα μάλλον πιο φροντισμένα ποτά στο Νησί των Ανέμων θα τα πιεις στις μπάρες των εστιατορίων του ή σε εκείνες των ξενοδοχείων, συνήθως σε χαλαρό mood πριν ή μετά από κάποιο γεύμα ή στη ρομαντική συνθήκη του απογευματινού ποτού, ξέρεις, εκεί κατά το ηλιοβασίλεμα.
Και στις δύο περιπτώσεις βάζει τικ η ομάδα της Etiquette (με τους γνωστούς από το "The Clumsies", Γεωργία Γεωργακοπούλου, Λευτέρη Πετρογεωργάκη και Νίκο Σουρμπάτη), που από φέτος έχει αναλάβει όλα όσα μπαίνουν στα ποτήρια μας στα projects του "Bill & Coo", δημιουργώντας μάλιστα ένα world class παρασκευαστήριο, για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη Κυκλάδα.
Στο "Bill & Coo Suites and Lounge" και στο πολύ αξιόλογο εστιατόριο "Yevo", λοιπόν, στη Μεγάλη Άμμο, συναντά κανείς τη λίστα Phos, που αντλεί την έμπνευσή της από το τοπίο και το κοσμοπολίτικο νησί, με twisted classics, που μπορείς να τα απολαύσεις οποιαδήποτε στιγμή. Έπειτα, στο "Bill & Coo Coast" και με θέα τη Δήλο, η λίστα Ethos έχει ως βάση στα περισσότερα ποτά κυρίως ελληνικά αποστάγματα, που μπλεντάρονται με τοπικά προϊόντα και μυρωδικά. Τέλος, στο μπαρ του "Beefbar Mykonos" έχει δημιουργηθεί μια ξεχωριστή λίστα πολυεθνικής αντίληψης και αισθητικής, με απολύτως ισορροπημένα κοκτέιλ, κατάλληλα για να συνοδεύουν τα πιάτα του εστιατορίου.
Δεν θα μπορούσε, τέλος, να μην κάνουμε μια αναφορά στη θαυμάσια δουλειά που γίνεται στα ξενοδοχεία της Myconian Collection, τα οποία αριθμούν εννιά μπαρ και σερβίρουν επίσης τα ποτά τους στα εστιατόρια κάθε καταλύματος, ανοίγοντας την ομπρέλα των εμπειριών από James Bond moments και Lagoon swim-up bar στιγμές έως πιο χαλαρά πλαίσια με μοναδική θέα είτε στη Χώρα της Μυκόνου αφ’ υψηλού, είτε με το Αιγαίο στο πιάτο.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.