Ο "Θάνατος του εμποράκου" με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη επιστρέφει για 2η χρονιά

Το κορυφαίο έργο του Άρθουρ Μίλερ που ευτύχησε στην ατμοσφαιρική παράσταση του σκηνοθέτη Γιώργου Νανούρη, κερδίζοντας το κοινό με τις εξαιρετικές της ερμηνείες, επαναλαμβάνεται και τη σεζόν 2024-25.

Ο θάνατος του εμποράκου Κατερίνα Τσατσάνη ©

Γιώργος Νανούρης αφουγκράστηκε το βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο και το ανέβασε στη σκηνή πετυχαίνοντας έναν δυναμικό ρυθμό που εξυπηρέτησε την ακμαιότητά του, φώτισε τις αποχρώσεις του και μετέδωσε συναισθήματα υψηλής θερμοκρασίας στην πλατεία”, διαβάζουμε στην κριτική του "α” για την παράσταση "Ο θάνατος του εμποράκου" του Άρθουρ Μίλερ που ξεχώρισε την  προηγούμενη χρονιά για την ατμόσφαιρα, τις αισθαντικές ερμηνείες με κορυφαία αυτή του Βλαδίμηρου Κυριακίδη που ενσαρκώνει την κατάρρευση του αμερικανικού ονείρου σε ένα κόσμο που αλλάζει μέσα από τον εμβληματικό ρόλο του Γουίλι Λόμαν. Μετά από 55.000 θεατές και 160 παραστάσεις, ο "Θάνατος του εμποράκου", ένα από τα σπουδαιότερα έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, συνεχίζεται από 3 Οκτωβρίου για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Ζίνα με ανανεωμένο θίασο: Έφη Μουρίκη, Ρένος Ρώτας, Δημήτρης Γεροδήμος, Κατερίνα Μάντζιου, Γιώργος Κοσκορέλλος, Παναγιώτης Παπαδούλης, Σωκράτης Αγγελής.

Ο θάνατος του εμποράκου
Κατερίνα Τσατσάνη ©

Ο θάνατος του εμποράκου
Κατερίνα Τσατσάνη©

Γραμμένο το 1949, θεωρείται το κορυφαίο έργο του Αμερικανού συγγραφέα και πραγματεύεται τη ζωή ενός πλανόδιου πωλητή, που ζει μπερδεμένος ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν, εγκλωβισμένος στο δυσβάσταχτο κυνήγι της επιβίωσης και της επιτυχίας, σύμφωνα με τα πρότυπα που επιτάσσει η άκρως καπιταλιστική κοινωνία. Κάπως έτσι οδηγείται παραληρηματικά στην διάλυση ολόκληρης της ζωής του. 

>> Διαβάστε την αναλυτική κριτική του "α" εδώ

Διαβάστε Επίσης

Ο Γιώργος Νανούρης μετά τον "Γυάλινο κόσμο” του Τενεσί Ουίλιαμς και το "Ψηλά απ’ τη γέφυρα” του Άρθουρ Μίλερ επέλεξε να ανεβάσει το πιο αντιπροσωπευτικό έργο του τελευταίου γύρω από το μύθο της κατάρρευσης του αμερικανικού ονείρου. "Ο Γουίλι στην προσπάθεια του να εκπληρώσει τις συνταγές του καπιταλιστικού ονείρου, δέχεται την απόρριψη σαν να τον χτυπάει ρεύμα υψηλής τάσης και μένει ένα σπασμένο κλαδί στην άκρη του δρόμου. Ο ανθρώπινος παλμός του σβήνει, η αξιοπρέπεια του χάνεται κάτω από ένα σύστημα που σαρωτικά τον ματαιώνει. Αν αυτό δεν είναι πρόκληση για έναν ηθοποιό τότε τι είναι”, σημειώνει για τον χαρακτήρα που ερμηνεύει ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης σε συνέντευξή του στο "α”

Εκτός από την απόδοση του έργου και τη σκηνοθεσία της παράστασης ο Γιώργος Νανούρης επιμελείται τη μουσική και τους φωτισμούς. Τα σκηνικά είναι του Γιώργου Γαβαλά και τα κοστούμια της Ντένης Βαχλιώτη.

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο θάνατος του εμποράκου

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Γραμμένο το 1949, το έργο αυτό θεωρείται το κορυφαίο του Άρθουρ Μίλερ. Πραγματεύεται τη ζωή του Γουίλι Λόμαν, ο οποίος είναι ένας πλανόδιος πωλητής, που ζει μπερδεμένος ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν. Ο Γουίλι αισθάνεται εγκλωβισμένος στις επιταγές του ᾱπατηλού αμερικανικού ονείρου, το οποίο υπόσχεται την επιτυχία. Το κυνήγι της επιβίωσης είναι για αυτόν δυσβάσταχτο, καθώς τον αναγκάζει να ζει και να προσπαθεί συνεχώς να εκπληρώνει τα πρότυπα τα οποία του επιτάσσει η άκρως καπιταλιστική κοινωνία της εποχής του. Η κατάσταση αυτή τον οδηγεί σταδιακά και με έναν παραληρηματικό τρόπο προς την πλήρη διάλυση ολόκληρης της ζωής του. Το έργο του Αμερικανού συγγραφέα ανεβαίνει σε μία ατμοσφαιρική παράσταση με δυναμικό ρυθμό που φωτίζει τις αποχρώσεις του και μεταδίδει συναισθήματα υψηλής θερμοκρασίας στην πλατεία.

Ζίνα

Λεωφ. Αλεξάνδρας 74

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Νέα για τον Δημήτρη Καταλειφό και άλλους καλλιτέχνες

Καταλειφός, Βαλαής, Μαραμής, Γαλάνης είναι κάποιοι από τους καλλιτέχνες που θα συνεργαστούν με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά το επόμενο διάστημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/08/2024

Ο "Δον Κιχώτης" του Γιάννη Μπέζου στο Ηρώδειο

Το διαχρονικό έργο του Θερβάντες με πρωταγωνιστές τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη και τον Θανάση Τσαλταμπάση ολοκληρώνει την περιοδεία του στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού κάτω από την Ακρόπολη.

Πέντε παραστάσεις αρχαίου δράματος και οι σταθμοί της περιοδείας αυτή την εβδομάδα

Οι παραστάσεις αρχαίου δράματος, οι τραγωδίες και οι κωμωδίες που παίχτηκαν αυτό το καλοκαίρι γέμισαν τα θέατρα και κέρδισαν εντυπώσεις, περισσότερο από άλλες χρονιές, λόγω των σκηνικών προτάσεων και των συντελεστών. Δείτε ποιες παίζονται στο διάστημα 29/8-4/9.

Οι αστέρες του χορού καταφθάνουν στην Αθήνα

Πέντε χορευτικά σχήματα που αγκαλιάζουν τον κλασικό και τον σύγχρονο χορό θα δούμε τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο στην πόλη μας. Σημειώστε τις παραστάσεις και τους καλλιτέχνες που δεν πρέπει να χάσετε.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

"Μαχαίρι στο κόκαλο": Επιστρέφει η παράσταση που δίνει νέα πνοή στο έργο του Κώστα Μουρσελά

Η αιχμηρή κοινωνική κριτική που εξετάζει την επιρροή των κοινωνικών συνθηκών στις ανθρώπινες σχέσεις παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά σε σκηνοθεσία του Βασίλη Καλφάκη.

Έξι θεατρικές επαναλήψεις που θα αναζητήσουμε στις θερινές σκηνές

Θέλαμε να τις δούμε αλλά όλο το αναβάλλαμε την περασμένη σεζόν, όμως τώρα που περιοδεύουν στην Αττική ήρθε η ώρα να τις αναζητήσουμε σε κάποιο από τα ανοιχτά θέατρα. Αυτές είναι έξι παραστάσεις που αξίζει να μπουν ξανά στη θεατρική σας ατζέντα.