Χώρος Θέατρο

Παραστάσεις

Δωδέκατη νύχτα ή ό,τι θελήσετε

του Ουίλιαμ Σαίξπηρ
  • Κωμωδία
  • Σκηνοθ.: Β. Γεωργιάδου

Ένα ναυάγιο ανοίγει έναν κόσμο περιπλάνησης νέων ανθρώπων στη ζωή. Δύο δίδυμα αδέλφια χωρίζονται από ένα παραμύθι της θάλασσας. Δύο νεαρά κορίτσια, των οποίων τα ονόματα αντηχούν το ένα το άλλο, βουτάνε στην διεκδίκηση της ζωής. Ένας δούκας από την άγρια Ιλλυρία γίνεται ρομαντικός ήρωας και ενδίδει στη “θανάσιμη ζωή” του έρωτά του. Ένας φονικός πειρατής πληγώνεται από το βέλος του έρωτα. Ένας αρχιθαλαμηπόλος προσπαθεί να κινήσει τα νήματα της μοίρας και πέφτει στην παγίδα των ίδιων του των φιλοδοξιών. Ένας Τρελός, εύθυμος και σοφός, καταφέρνει με τρυφερότητα να μαλακώνει τις ψυχές και να ακονίζει τα μυαλά των ανθρώπων. Μια παρέα γλεντοκόπων ενώνονται σε ένα σχέδιο εκδίκησης της υποκρισίας. Άνθρωποι μεταμφιέζονται για να αλλάξουν τη μοίρα τους κι η Μοίρα παίζει με την μεταμφίεσή τους για να αποκαλύψει το μεγαλείο της ζωής. Η παράσταση αποτελεί την πρώτη πειραματική παραγωγή του Demidov Studio Athens Lab μετά από 3 χρόνια έρευνας πάνω στην επαναστατική τεχνική του Νικολάι Ντεμίντοφ.

Παραστάσεις: Δευτ., Τρ. 9 μ.μ. Τιμές: € 15, 12. Πληροφορίες: pulsartheatre.com.

  • Πρεμιέρα: 13/05
  • Εως: 04/06
Αναλυτικό πρόγραμμα ανά ημέρα

Το Όνειρο της Ιωνίας. Η Μικρασιατική Εκστρατεία μέσα από τα ημερολόγια των στρατιωτών

του Αντώνη Κυριακάκη
  • Δράμα
  • Διάρκεια: 100 '
  • Σκηνοθ.: Αντ. Κυριακάκης, Γ. Πατεράκης

Περισσότερα από είκοσι ημερολόγια στρατιωτών, όπως και δημοσιογραφικά πολεμικά φύλλα αλλά και αποσπάσματα από το λογοτεχνικό έργο του Στρατή Μυριβήλη, συνθέτουν την ιστορία τεσσάρων στρατιωτών. Τέσσερις αδερφικοί φίλοι που στρατολογούνται για τη Μικρασιατική Εκστρατεία και βιώνουν το όνειρο αλλά και την πτώση του. Μέσα από τη ματιά τους το σύγχρονο αντιπολεμικό έργο επιχειρεί να φωτίσει τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου 1919-1922 και τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας που συνεχίζουν να υπάρχουν μέχρι και σήμερα.

Παραστάσεις: Πέμ.-Κυρ. 9 μ.μ. Τιμές: € 15, 12. Πληροφορίες: 6983308778.

  • Πρεμιέρα: 10/05

Το σώμα της γυναίκας ως πεδίο μάχης

του Ματέι Βίζνιεκ
  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '
  • Σκηνοθ.: Σ. Πατσιάς

Δύο γυναίκες με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο συναντιούνται στον απόηχο του εθνοτικού πολέμου της Βοσνίας. Η Κέιτ, μια Αμερικανίδα ψυχολόγος γνωρίζει τη Ντόρα, θύμα γενοκτονικού βιασμού. Μέσα από ένα κολάζ πραγματικών και φανταστικών εικόνων και καταστάσεων ξετυλίγεται η ιστορία των δύο αυτών γυναικών και ο αγώνας τους να ξεπεράσουν τη φρίκη, τα τραύματα του πολέμου καθώς και τα προσωπικά τους αδιέξοδα. Η κεντρική θεματολογία του έργου είναι ο πόλεμος, κάτι που δυστυχώς παραμένει τραγικά επίκαιρο. Παράλληλα, μέσα από το έργο αναδύονται θέματα όπως η εθνικιστική τρέλα, η μισαλλοδοξία, ο βιασμός ως πολεμικό όπλο, ο ρατσισμός, η μετανάστευση, η βία αλλά και η αλληλεγγύη, η πίστη στον άνθρωπο και το θαύμα της ζωής που δεν είναι άλλο από τη γέννηση. Μέσα από τις δύο αυτές γυναίκες -που μπορεί να σώθηκαν από τον πόλεμο σωματικά αλλά παλεύουν να σωθούν και ψυχικά- αντιλαμβανόμαστε ότι στο πλαίσιο μιας βίαιης σύγκρουσης υπάρχει και ένας τύπος βίας εκτός της δολοφονικής, που δεν στοχεύει να επιτύχει τον θάνατο ενός εχθρού ως κύριο σκοπό, αλλά στοχεύει στο να καταστρέψει τον ίδιο τον πυρήνα του ανθρώπινου όντος ενώ κρατά το σώμα ζωντανό.

Παραστάσεις: Τετ. 24/4, Πέμ. 25/4, Τετ. 8, 15/5, 9 μ.μ. Τιμές: € 15, 12. Στις 10/4 ακολουθεί συζήτηση με τον συγγραφέα μετά την παράσταση.

  • Εως: 15/05
Buy ticket from viva