Θέατρο «Μπέλλος»

Παραστάσεις

Δέκα με τόνο

με τον Βαγγέλη Μουλαρά
  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 70 '

Ο κωμικός παρουσιάζει την πρώτη του σόλο παράσταση - η οποία τώρα θα βιντεοσκοπηθεί- λίγο πριν κλείσει δέκα χρόνια παρουσίας στη σκηνή του ελληνικού stand up, και συγκεντρώνει όλο το υλικό του με σκοπό να αποδείξει πως αυτός ήταν «ο πιο καλός ο μαθητής στην τάξη». Ως «αριστούχος» έρχεται να δώσει την σωστή απάντηση σε ερωτήματα όπως ποια λέξη σε κάνει να νιώθεις boomer, πόσο καλά αγγλικά μιλάνε στη Λάρισα, γιατί καμιά φορά δεν δουλεύει το πιστολάκι, πώς σχετίζεται το μάνγκο με το βενζινάδικο κ.ά.

Παραστάσεις: Τετ. 15/5, 9.15 μ.μ. Τιμές: € 10.

  • Εως: 15/05
Αναλυτικό πρόγραμμα ανά ημέρα

Οι κάλπηδες

του Στρατή Μυριβήλη
  • Δραματοποιημένο Διήγημα
  • Διάρκεια: 75 '
  • Σκηνοθ.: Κ. Παπακωνσταντίνου

Το κωμικό διήγημα του νεοέλληνα πεζογράφου έχει ως ήρωες δύο ξακουστούς κατεργάρηδες που, τα παλιά τα χρόνια, ζούσαν στη Λέσβο. Ο Ψευτοθόδωρος στη Χώρα και ο Καλπομανώλης στη Συκαμιά (το χωριό του Μυριβήλη). Κόμπαζαν και οι δύο πως κανείς δεν τους παραβγαίνει στην πονηριά και την μπαμπεσιά. Δεν άντεχαν όμως να ακούνε ο ένας για τα κατορθώματα του άλλου κι έτσι ξεκίνησαν να βρουν τον ανταγωνιστή τους, να τον ξεγελάσουν και να αποδείξουν μια και καλή ποιος είναι ο πρωταθλητής στην κατεργαριά. Συναντιούνται στη μέση της διαδρομής, και χωρίς να αναγνωρίσει ο ένας τον άλλον, ξεγελούν και ξεγελιούνται αμοιβαία, σε μια ευτράπελη σκηνή. Το «ματς» έχει έρθει ισόπαλο κι ο αντίπαλος αποδεικνύεται υπολογίσιμος. Ποιος είναι όμως ο αρχικάλπης; Είναι ζήτημα τιμής και αξιοπρέπειας και πρέπει να λυθεί. Στην προσπάθειά τους να το λύσουν, οι δύο κάλπηδες μπλέκουν σε περιπέτειες, συναντούν πειρατές, θησαυρούς, βρυκόλακες, δαιμόνους και «περιποιητικούς» Ανατολίτες. Αφού κακοπάθουν αρκετά, αναγκάζονται να παραδεχτούν ο ένας την αξία του άλλου στην απατεωνιά, και να ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Παραστάσεις: Παρ., Σάβ. 9 μ.μ., Κυρ. 6 μ.μ. Τιμές: € 13, 10, 8.

  • Πρεμιέρα: 10/05
  • Εως: 09/06
Buy ticket from viva

Η μουγγή καμπάνα

του Θανάση Τριαρίδη
  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 75 '
  • Σκηνοθ.: Μ. Κρητικόπουλος, Π. Αποστολόπουλος

Μια χειροποίητη παράσταση με παραδοσιακούς ήχους που προσεγγίζει θέματα όπως η ετερότητα, η εξουσία, η αλληλεγγύη και η ενσυναίσθηση μέσα από την ιστορία μιας επιδημίας που πέφτει στο χωριό της Ευλογιάς μετά από μια γενοκτονία, που βρίσκει ένοχους τους κατοίκους της. Πώς επηρεάζεται κάποιος όταν αναλαμβάνει εξουσία, πώς μια κοινωνία υποδέχεται τους πρόσφυγες, πώς αντιμετωπίζουν οι πολίτες το ξέσπασμα μιας επιδημίας και τελικά πώς χωράει μέσα σε αυτά η αλληλεγγύη και η ενσυναίσθηση, είναι τα διαχρονικά ερωτήματα που θέτει το έργο που γράφτηκε το 2003, επενδεδυμένο με πρωτότυπη μουσική επηρεασμένη από δημοτικά τραγούδια, μοιρολόγια και εκκλησιαστικούς ύμνους.

Παραστάσεις: Δευτ., Τρ. 9 μ.μ. Τιμές: € 12, 10.

  • Εως: 30/04
Buy ticket from viva
Αναλυτικό πρόγραμμα (25/04 - 02/05)

Χρόνος χώμα νερό

της Βίλιας Χατζοπούλου
  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '
  • Σκηνοθ.: Β. Χατζοπούλου

Ένας άντρας σε τρεις διαφορετικές ηλικίες: νέος, μεσήλικας, γέρος. Θα πρέπει, νωρίς, να πάρει μια δύσκολη απόφαση. Θα αποφασίσει, σύμφωνα με τις ανάγκες της νεότητάς του. Θα δοθεί με πάθος στην κατασκευή της μεγάλης εικόνας του. Θα θρέψει το τέρας της αλαζονείας. Θα απομακρυνθεί από τους ανθρώπους του. Θα πορευτεί αγνοώντας τις δεσμεύσεις και τις αντοχές των στενών σχέσεων. Οι σχέσεις αίματος δεν τον απασχολούν, όσο πασχίζει να δείξει πόσο ικανός είναι. «Μεταφέρονται στενοί δεσμοί μέσω του αίματος. Ακατάλυτοι. Δεν χαλαρώνουν. Δεν λύνονται αυτοί οι δεσμοί». Ο χρόνος, περνώντας, θα αναλάβει το δύσκολο έργο. Θα αναδείξει τις στενές σχέσεις, τις σχέσεις αίματος, ως τις σχέσεις που μας πονούν βαθύτερα. «Μου αρέσει η ζωή γύρω από τα τραπέζια. Εκεί βρίσκεται η αργή και σίγουρη αγάπη των ανθρώπων στις δεμένες οικογένειες». Εκείνος θα δει στην μεγάλη εικόνα, την ζωή να στενεύει. Και θα αναλογιστεί, με τα λόγια που γράφτηκαν γι’ αυτόν. «Όλος ο κύκλος, όλος ο χρόνος! Από το χρυσάφι της νεότητας, ως το χώμα της φθοράς».

Παραστάσεις: Σάβ. 6 μ.μ., Κυρ. 9 μ.μ. Τιμές: € 14. Στην παράσταση γίνεται χρήση στροβοσκοπικού φωτισμού (strobe).

  • Πρεμιέρα: 11/05
  • Εως: 02/06
Buy ticket from viva
Αναλυτικό πρόγραμμα ανά ημέρα