Σε ποια παράσταση θα παίξει ο Ορέστης Χαλκιάς τη νέα σεζόν;

Μετά την επιτυχία του τηλεοπτικού "Maestro", o νεαρός ηθοποιός θα συμμετέχει σε παράσταση του Θεάτρου "Μπέλλος" σε σκηνοθεσία της Αικατερίνης Παπαγεωργίου.

Ορέστης Χαλκιάς Maestro

Τον Ορέστη Χαλκιά τον γνωρίσαμε ευρέως μέσα από τον ρόλο του στην επιτυχημένη σειρά "Maestro" του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Ερμήνευσε το ρόλο του "Αντώνη" και οι τηλεθεατές τον αγάπησαν μέσα από αυτόν. Ταυτόχρονα, μεγάλη επιτυχία έκανε και το τραγούδι "Τυχερό Αστέρι" το οποίο τραγούδησε στην σειρά και κατάφερε να γίνει viral μέσα σε λίγες ώρες. Ο ρόλος του στην σειρά αφορά ένα νεαρό παιδί, γιο του Δημάρχου στους Παξούς ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα διότι είναι ερωτευμένος με τον Σπύρο, κάτι το οποίο ο πατέρας του δεν εγκρίνει. Ο Αντώνης αλλά και η αδελφή του (Κλέλια) διαφέρουν από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας τους. Βρίσκονται σε κόντρα με τους γονείς τους και αυτό γιατί έχουν αντιληφθεί ότι όλοι οι μεγαλύτεροι προσπαθούν να δείξουν κάτι που δεν είναι. Μη αντέχοντας αυτό το περιβάλλον υποκρισίας έρχονται συχνά σε ρίξη με τους γονείς τους. 

Ορέστης Χαλκιάς Maestro

Πέρα από το "Maestro", πρόσφατα είδαμε τον Ορέστη Χαλκιά στον "Ιππόλυτο" όπου ξεχώρισε πέρυσι το καλοκαίρι παίζοντας τον ομώνυμο ρόλο. Αυτή ήταν η πρώτη του εμφάνιση στην Επίδαυρο, σε σκηνοθεσία της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου Κατερίνας Ευαγγελάτου

Πού θα δούμε τον Ορέστη Χαλκιά τη νέα σεζόν;

Τη νέα σεζόν θα συνεργαστεί με την ομάδα The Young Quill και τη σκηνοθέτιδα Αικατερίνη Παπαγεωργίου, που τα τελευταία χρόνια έχουν ξεχωρίσει ως νέα ομάδα που έχει αναλάβει το Θέατρο "Μπέλλος" και παρουσιάζει τις παραστάσεις της εκεί. Θα συμμετάσχει στην παράσταση "Μεμοράντουμ" μαζί με τους Αλέξανδρο Βάρθη, Θανάση Βλαβιανό, Τάσο Λέκκα, Αλεξάνδρα Μαρτίνη, Φάνη Μιλλεούνη, Ελίζα Σκολίδη. Το έργο θα παίζεται από τις 14 Νοεμβρίου και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 9 μ.μ. και Κυριακή στις 6 μ.μ. Πρόκειται για μια θεατρική παράσταση του Βάτσλαβ Χάβελ σε σκηνοθεσία της Αικατερίνης Παπαγεωργίου. 

Κεντρικός άξονας όλων των παραστάσεων που θα ανέβουν στο σύνολο τους στο "Μπέλλος" για τη θεατρική σεζόν 2024-25 είναι το εξής ερώτημα:  Πώς ο άνθρωπος επιβιώνει και διαμορφώνεται, αντιστέκεται αλλά και υποχωρεί μέσα σε σκληρά επιβεβλημένα κοινωνικά και πολιτικά καθεστώτα και συνθήκες, συχνά άκαμπτες και αδυσώπητες; 

Μεμοράντουμ
© Indigo Creative

Στο "Μεμοράντουμ" το περιβάλλον είναι το υπερρεαλιστικό -καφκικό- σύμπαν μιας δημόσιας υπηρεσίας. Η αδηφαγία, η αισχροκέρδεια και ο ωχαδερφισμός είναι οι ύψιστες αξίες που διατρέχουν τους εργαζομένους. Μια νέα, τεχνητή γλώσσα επιβάλλεται. Μια γλώσσα τεχνοκρατική κι απαλλαγμένη από κάθε συναισθηματισμό. Με αυτήν τη γλώσσα θα ανταλλάσσεται στο εξής η υπηρεσιακή αλληλογραφία.

Το έργο θέτει καίρια ερωτήματα γύρω από τη σχέση του ανθρώπου με το κράτος, την επικαιρότητα, τη δημόσια διοίκηση, τη γραφειοκρατία, τις επιβεβλημένες συνθήκες και τις καθεστωτικές αρχές. Ένα αλληγορικό κοινωνικοπολιτικό κείμενο που γράφτηκε ως σχόλιο κατά του σοβιετικού καθεστώτος της Τσεχοσλοβακίας και στην Ελλάδα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του ’70, ως σχόλιο κατά της Χούντας των Συνταγματαρχών. 

Ο Βάτσλαβ Χάβελ, θεατρικός συγγραφέας και πολιτικός, που γεννήθηκε στην Πράγα το 1936. Πέρασε, σχεδόν πέντε χρόνια της ζωής του σε διάφορες φυλακές με την κατηγορία ότι επεδίωκε την ανατροπή του επιβεβλημένου κομμουνιστικού καθεστώτος. Τα έργα του ήταν για πολύ καιρό απαγορευμένα. Με την αποχώρηση των Σοβιετικών από την Τσεχοσλοβακία εκλέχθηκε Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης και στη συνέχεια Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ήταν οπαδός της "μη βίας" και το πρώτο πράγμα που είπε στο λαό του μετά την εκλογή του ήταν "η αλήθεια και η αγάπη θα νικούν πάντα το ψέμα και το μίσος". 

Τα έργα του χαρακτηρίστηκαν πολιτικά, αλλά ο ίδιος διευκρίνισε ότι "το θέατρο δείχνει την αλήθεια για την πολιτική, όχι γιατί έχει πολιτικούς στόχους, η πολιτική η ίδια είναι ο στόχος. Το θέατρο μπορεί να απεικονίσει την πολιτική, ακριβώς επειδή δεν έχει πολιτικούς στόχους". 

Στον ίδιο αναφέρθηκαν ως "ο Άρθουρ Μίλερ και ο Νέλσον Μαντέλα σε ένα". Το συγγραφικό του έργο αποτελείται από 20 θεατρικά έργα και δεκάδες δοκίμια, που έχουν τύχει  παγκόσμιας αναγνώρισης. Τα έργα του παρουσιάζουν κωμικοτραγικούς χαρακτήρες, όπου η γλώσσα έχει διαστρεβλωθεί και η γραφειοκρατία πλανάται πάνω από τις ζωές των χαρακτήρων και καταστρέφει εκείνους που δεν προσαρμόζονται. Κατά τη διάρκεια της ζωής του τιμήθηκε με δεκάδες διακρίσεις σε όλο τον κόσμο για τους αγώνες του για τη δημοκρατία. Έφυγε από τη ζωή το 2011. 

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Αικατερίνη Παπαγεωργίου, τη  μετάφραση ο Κανέλλος Αποστόλου, τα σκηνικά η Μυρτώ Σταμπούλου, τα κουστούμια η Ειρήνη Γεωργακίλα  και τη μουσική ο Διαμαντής Αδαμαντίδης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ικέτιδες": Sold out Επίδαυρος και έναρξη προπώλησης για Λυκαβηττό

Παρασκευή 23 Αυγούστου και Σάββατο 24 Αυγούστου θα παιχτούν οι "Ικέτιδες" στην Επίδαυρο κι όπως μαθαίνουμε έχουν μείνει ελάχιστα εισιτήρια. Λόγω της ζήτησης ανοίγει και η προπώληση του Λυκαβηττού. Μάθετε περισσότερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/08/2024

Πέντε κωμωδίες για τον Δεκαπενταύγουστο

Η κωμωδία έχει ευεργετικές ιδιότητες. Αν μείνατε Αθήνα την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου και θέλετε να γελάσετε και να περάσετε καλά υπάρχουν πέντε κωμωδίες που υπόσχονται βραδιές χαλάρωσης και γέλιου.

Ακρόαση ηθοποιών στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Άντρες και γυναίκες ηθοποιούς αναζητά το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας για τις νέες του παραγωγές. Προλαβαίνετε να στείλετε βιογραφικό μέχρι την Τρίτη 20 Αυγούστου.

Η μουσικός Κατερίνα Φωτεινάκη τραβά ένα ταρώ για το μέλλον

Μιλήσαμε με την καλλιτεχνική διευθύντρια και μία από τις μουσικούς της παράστασης "Ταρώ του Οδυσσέα" που θα παιχτεί στη Μήλο σε σκηνοθεσία Αγλαΐας Παππά, στο πλαίσιο του "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός".

Τέσσερις γυναίκες του πενταγράμμου εμφανίζονται στο θέατρο

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Κορίνα Λεγάκη, η Μαρίνα Σάττι και η Nalyssa Green, τέσσερις γοητευτικές προσωπικότητες του πενταγράμμου εμφανίζονται σε θεατρικές παραστάσεις αυτή την περίοδο.

Ο Κιάνου Ριβς κάνει το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ

Ο γνωστός ηθοποιός με καριέρα στο σινεμά σε πολλές επιτυχημένες ταινίες δράσης και επιστημονικής φαντασίας θα πρωταγωνιστήσει το φθινόπωρο του 2025 σε μια όχι και τόσο αναμενόμενη θεατρική επιλογή.