Το πιο συναρπαστικό γαστρονομικό event της χρονιάς, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, έχει ήδη βάλει φωτιά στα τηγάνια του: Από 12 Σεπτεμβρίου έως και 9 Οκτωβρίου, οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς στρώνουν τραπέζι σε περισσότερα από 100 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες ανά την επικράτεια, που ανοίγουν τη σάλα τους για μια γαστρονομική εξτραβακγκάντσα απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, με πρωταγωνιστές τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν φέτος με Χρυσό Σκούφο, Top Notch ή/και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, με ειδικά μενού σε ακόμη πιο ειδικές τιμές!
Χαράς ευαγγέλια για όλους τους... προσκυνητές της αθηναϊκής haute cuisine, αφού οι ναοί του fine dining στην πόλη μάς υποδέχονται σε εξαιρετικό value for money πλαίσιο, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε την πρώτη γραμμή της γαστρονομίας, με εκπληκτικά, ειδικά σχεδιασμένα μενού. Ελάτε να πάρουμε γεύση!
Botrini's Athens / 2 Χρυσοί Σκούφοι
Το αθηναϊκό εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι στο Χαλάνδρι εντυπωσιάζει περισσσότερο από ποτέ. Αναμειγνύει σε σοφές δόσεις την απόλαυση των γεύσεων με το συναίσθημα, την θεατρικότητα του service με την ζεστή φιλοξενία, την αισθητική με την δημιουργικότητα. Οι αέρινες και ταυτόχρονα στιβαρές γεύσεις, τα άψογα τεχνικά πιάτα, οι έξυπνοι και ευφάνταστοι συνδυασμοί υλικών, η εξαιρετική λίστα κρασιών, μελετημένη σωστά σε εύρος και βάθος, το πολύ καλό και με γνώση service και ταυτόχρονα η συγκινητική "απλότητα” - χωρίς καμία έπαρση – με την οποία συμβαίνουν όλα, αναδεικνύουν την ψυχή, την κουλτούρα και το πάθος ενός δυνατού διδύμου: του chef patron Έκτορα Μποτρίνι και του head chef Νίκου Μπίλη.
Μενού - €85
Μακαρόν άγριων μανιταριών • Καπνιστό χέλι με φάβα • Ρέγκα, Ταξίδι Γύρω από το Χρόνο • Παλαμίδα al Verde: παλαμίδα, κρίταμο, αγγούρι, φιστίκι • Gastro Esperanto: κολοκύθι, καρίκι Τήνου • Τσιγαρέλι, Γη και Θάλασσα: σαλιγκάρια, σουπιά, πατάτα, μάραθος • Κόκορας Ρουαγιάλ: βιολογικό κοκοράκι, μορχέλες, τρομπέτες • Τσουρέκι - Κεράσια – Σαλέπι • Aμύγδαλο • Μωσαϊκό
CTC / 1 Χρυσός Σκούφος
Μετρ των πειραματισμών, της τολμηρής προσέγγισης της γαστρονομίας και της κομψότητας των γεύσεων, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης εντυπωσιάζει ακόμα μία φορά. Το στοιχείο της έκπληξης παραμένει κομβικό, καθώς δεν γνωρίζεις εκ των προτέρων τους σταθμούς του "ταξιδιού" σου, το οποίο ξεδιπλώνεται στην κομψή σάλα του εστιατορίου με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και το φιλικό σέρβις.
Μενού - €80
Φάβα "Χταπόδι” / Καβούρι – Elderflower / Χαρούπι-Ταραμάς • Καπνιστό Λαβράκι / Kiwi – στρείδια – Chili • Ψωμί & βούτυρο: Χειροποίητο brioche με δεντρολίβανο, mousseline βουτύρου με καμένο βούτυρο • Καλαμπόκι: Αρωματισμένο με αστακό / τρούφα / περγαμόντο • Καλαμάρι Pesto: Ταλιατέλες από καλαμάρι με τομάτα, βασιλικό και σάλτσα βουτύρου •Χόρτα, κολοκύθι, ντομάτα, λάδι από φρυγανισμένο ψωμί και αυγολέμονο ντομάτας • Αρνί με υφές μελιτζάνας και λάδι κάρβουνο • Σούπα από κόκκινο σίσο με sorbet από παντζάρι και lime • Tarte Tatin: Μήλο, μπαχαρικά, passion ruit, φουντούκι, espresso
Herve Restaurant / 1 Χρυσός Σκούφος
Προσωποποιημένο high end service και υψηλή αισθητική στο πιάτο χαρακτηρίζουν το fine dining εστιατόριο του πολυβραβευμένου σεφ Ερβέ Προνζάτο και του συνεταίρου του Γρηγόρη Κίκη. Εδώ, η ανοιχτή κουζίνα, αγκαλιασμένη από μια μεγάλη μπάρα, αποτελεί το κέντρο της δράσης, ενώ μερικά τραπέζια περιμετρικά, αλλά και στην κομψή αυλή, συμπληρώνουν το τερέν. Η σοφιστικέ και απόλυτα προσωπική κουζίνα του Ερβέ ξεδιπλώνεται μέσα από μικρά γαστρονομικά κομψοτεχνήματα που αναδεικνύουν τη γαλλική του κουλτούρα, μπολιασμένη με τις επιρροές από τα ταξίδια του στην Ασία.
Μενού - €85
Κολοκύθα (Macaron, καλαμπόκι, bisque, γαρίδα) • Λακέρδα (Ταραμάς, φύλλα κάπαρης, κρεμμύδι, λεμόνι) • Καβούρι (Ακτινίδιο, watermelon radish, κάρυ) • Αυγό ορτυκιού (Σπανάκι φρικασέ, λάδι άνηθου, αυγά κυκλόπτερου) • Πάπια (Κράκερ, κρασί πόρτο, miso, μύτες κακάο) • Pani puri (Parfait φουά γκρα, χέλι, πράσινο μήλο) • Λαβράκι (Ροδόνερο, αγγούρι, πράσινο chili) • Μπακαλιάρος (Λαγόχορτο, σελινόριζα, king oyster - Χαβιάρι Oscietra +€22) • Φουά γκρα (Sudachi, μάραθος, ιβίσκος, παλαιωμένη σόγια, σταφύλι, shimeji σε πίκλα (προαιρετικό στάδιο +€27) • Cappelletti (Portobello, φουντούκι, lemongrass) • Μοσχαρίσια μάγουλα (Πατάτα, κάπαρη σαμπούκου - προαιρετικά με Kobe A5 Striploin +€36) • Βασιλικός (Καρύδα, φεγιεντίνη, lime) • Αχλάδι (Pecan, sabayon, κανέλα) • Mignardises (Φράουλα / Σοκολάτα / Λεμόνι)
Matsuhisa Athens / 1 Χρυσός Σκούφος
Η ήρεμη δύναμη της ιαπωνικής κουλτούρας και η γοητεία του γευστικού fusion βρίσκουν ιδανική στέγη στους έξοχους χώρους του Matsuhisa Athens, σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Οι Τόνυ Βρατσάνος και Θωμάς Κουράκος εκτελούν στην εντέλεια εμβληματικές σπεσιαλιτέ όπως το Black Cod αλλά παράλληλα ενσωματώνουν από φέτος και μία λίστα με πιάτα ημέρας, στο γνώριμο πάντοτε ύφος της κουζίνας του εστιατορικού brand.
Μενού - €110
White fish dry miso • Πράσινη σαλάτα με goma dressing • Matsuhisa sushi selection • Black Cod • Μοσχαρίσιο φιλέτο με anticucho sauce • Nobu Cheesecake με σορμπέ μάνγκο
Patio / 1 Χρυσός Σκούφος
Η εσωτερική αυλή του "The Margi", με σήμα κατατεθέν τη μεγάλη ελιά, πατιναρισμένη τερακότα στους τοίχους και απαλή μεσογειακή ατμόσφαιρα, αποπνέει ιδιαίτερο ρομαντισμό που ενισχύεται από αιθέρια υφάσματα και κομψά στρωμένα τραπέζια με λινά τραπεζομάντηλα. Ο βραβευμένος πολλάκις με Χρυσό Σκούφο executive chef του ξενοδοχείου Παναγιώτης Γιακαλής παρουσιάζει την επίσημη εκδοχή της σύγχρονης κουζίνας του μέσα από δύο μενού γευσιγνωσίας με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα πιάτα που συνδυάζουν την υψηλή τεχνική με τη φινέτσα, την αρμονία και τις καλοζυγισμένες εντάσεις. Αρκετές από τις πρώτες ύλες της κουζίνας προέρχονται από τη βιολογική φάρμα του ξενοδοχείου στα Καλύβια, ενώ τα επιδόρπια διά χειρός του ταλαντούχου chef pâtissier Μανώλη Στήθου κρατούν τον γαστρονομικό πήχη ψηλά μέχρι το τέλος της βραδιάς.
Μενού - €85
Apéritif & Amuse bouche • Γαρίδες Kοιλάδος σε ώσμωση με περγαμόντο και χυμό χλωροφύλλης • Σουπιά κοκκινιστή με pesto σπανάκι, νερό ντομάτας και αυγοτάραχο • Μπακαλιάρος σε κρούστα λιαστής τομάτας με αγκινάρες και αυγολέμονο αρωματισμένο με μάραθο • Αρνί με πουρέ ελιάς και μελιτζάνα ψητή αρωματισμένη με ginger • Pre Desserts • Σοκολάτα με μαύρη τρούφα, πραλίνα πεκάν και καπνιστό μέλι • Mignardises
Seeds / 1 Χρυσός Σκούφος
Ο ταλαντούχος σεφ Δήμος Σαμουράκης φυτεύει τους σπόρους μιας πολύ ενδιαφέρουσας μοντέρνας κουζίνας στο δικό του εστιατόριο στα Ιλίσια, που ανανεώνει το fine dining σκηνικό της πόλης. Στη σάλα με τη μίνιμαλ ατμόσφαιρα χαίρεσαι τις προτάσεις του που ακολουθούν τον κύκλο των εποχών και διακρίνονται από απρόσμενους συνδυασμούς υλικών, φινέτσα και μεγάλη νοστιμιά.
Μενού - €80
Καλωσόρισμα του Σεφ • Ντομάτα: Μαρμελάδα Ντομάτας, παγωτό βασιλικού, τραγανό ψωμί • Γαρίδα: Φράουλα, ντομάτα, τριαντάφυλλο, αμύγδαλα • Μύδια: Αγγούρι, σέλερι, ξινόγαλο, άνηθος • Πιτάκι Koji: Τυρί κρέμα, λάδι σχοινόπρασου • Μπακαλιάρος: Αγκινάρα, κολοκυθάκι, πιπεράτη σάλτσα αστακού • Αρνίσια Σέλα: Μελιτζάνα, φρέσκο κρεμμύδι, σησάμι, σάλτσα πετιμέζι • Ροδάκινο: Δενδρολίβανο, βανίλια, μπισκότο βρόμης • Σορμπέ Καρύδα – Μοσχολέμονο • Γλυκίσματα
Soil / 1 Χρυσός Σκούφος
Μια ατμοσφαιρικά ανακαινισμένη διπλοκατοικία του Παγκρατίου αποτελεί τη μαγειρική έδρα του βραβευμένου σεφ Τάσου Μαντή, ο οποίος στα όμορφα σαλόνια του πρώτου ορόφου, αλλά και στο πριβέ μεγάλο τραπέζι του ισογείου ξεδιπλώνει μια κουζίνα βαθιά ιδιοσυγκρασιακή, φυσιολατρική και ευρηματική. Στο μενού, η εκλεκτή πρώτη ύλη που προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από τη φάρμα του εστιατορίου στο Αλεποχώρι, γίνεται η βάση για ντελικάτα πιάτα υψηλής δημιουργικότητας και τεχνικής.
Μενού - €95
Γαρίδα (πορτοκάλι, μύδια, κατιφές) • Μούρα (λευκό σπαράγγι, ύσσωπος, πεπόνι) • Τομάτα (λεμόνι βασιλικός, σμύρνιο, σαρδέλα) • Mini Burger Χελιού (guanciale, ξινήθρα, vadouvan) • Παλαμίδα (λεβιστικό, ακτινίδιο, πράσινο μήλο) • Ψωμί (άγριο σκόρδο, έλατο, καπουτσίνο) • Χτένι (πράσο, μαγιά, καφές) • Τράγος (άγριο σκόρδο, ασπρομύτικο φασόλι Λήμνου) • Μανταρίνι (καρότο, νεράντζι, κατιφές) • Καραμέλα (custard αλμυρής καραμέλας, κακάο) • Macaron (περγαμόντο, λευκή σοκολάτα) • Pate de Fruit (μαύρη μπύρα) • Σοκολάτα
Τα μενού όλων των βραβευμένων εστιατορίων μαζί με τις τιμές τους βρίσκονται στην ειδική ιστοσελίδα, ενώ σε ό,τι αφορά τα πρακτικά, το event πραγματοποιείται 4 ημέρες την εβδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή) και οι κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά απευθείας στα εστιατόρια.
Παράλληλα, όσες πληρωμές πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά στην ειδική ιστοσελίδα, ή επιτόπου στα εστιατόρια με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς, μπαίνουν σε κλήρωση για δύο μεγάλα γαστρονομικά τριήμερα για δύο άτομα, με διαμονή στο ξενοδοχείο "Grande Bretagne" και δείπνα στα βραβευμένα εστιατόρια "GB Roof Garden" και "SENSE Restaurant", αλλά και για τριάντα δείπνα των δύο ατόμων σε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα. Κάθε συναλλαγή με κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς στα βραβευμένα εστιατόρια αντιστοιχεί σε μία συμμετοχή στην κλήρωση, ενώ κάθε online προπληρωμή για τα βραβευμένα μενού στο εξασφαλίζει 5 συμμετοχές.