Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: 6 κορυφαία εστιατόρια της Αθήνας για ρομαντική έξοδο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, μερικά απ’ αυτά όμως είναι ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.

Το 'Sense' και ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος συναντούν τον Μιχάλη Μάρθα 1

Το πιο συναρπαστικό γαστρονομικό event της χρονιάς, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, έχει ήδη ζεστάνει τις κατσαρόλες του: Από 12 Σεπτεμβρίου έως και 9 Οκτωβρίου, οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς στρώνουν τραπέζι σε περισσότερα από 100 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες ανά την επικράτεια, που ανοίγουν τη σάλα τους για μια γαστρονομική εξτραβακγκάντσα απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, με πρωταγωνιστές τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν φέτος με Χρυσό Σκούφο, Top Notch ή/και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, με ειδικά μενού σε ακόμη πιο ειδικές τιμές!

Ιδανική αφορμή, δηλαδή, για ξεχωριστά dinners με εκλεκτούς καλεσμένους, κι αν δυσκολεύεστε να διαλέξετε στο πιο εστιατόριο θα πρωτοπάτε, ιδού μια εξάδα από εξαιρετικά εστιατόρια, ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.

Διαβάστε Επίσης

Aleria / 1 Χρυσός Σκούφος

Aleria

Κομψότητα παλιάς αρχοντικής Αθήνας στη σάλα και φινέτσα μοντέρνας διεθνούς κουζίνας στο πιάτο, πλέκουν το μεθυστικό μίτο ενός από τα ατμοσφαιρικότερα εστιατόρια της πόλης, με τον σεφ Γκίκα Ξενάκη να δανείζεται στοιχεία από την Ελλάδα και την Ευρώπη, για να αρθρώσει μια γοητευτική δημιουργική κουζίνα όπου απαλές γεύσεις και πρωτότυποι συνδυασμοί κρατούν σε πρώτο φόντο τη νοστιμιά της εποχικότητας.

Μενού - €70

Καλωσόρισμα: Κρεμμυδόπιτα, Oreo με κρέμα κατσικίσιου τυριού, Ταρτάρ γαρίδας με κεράσια • Ντομάτα, ξυνομυζήθρα, πράσινες ελιές, βασιλικός • Κέφαλος, σταφύλια, βλίτα, πιπερόριζα • Καλαμπόκι, κασταμανίτης, άγρια βατόμουρα, demi glass λαχανικών • Αρνί, μελιτζάνα, σταφίδα, γιαούρτι • Ροδάκινο,  βανίλια, λουΐζα, sorbet ροδάκινο

Hytra / 1 Χρυσός Σκούφος

Ο σεφ του Hytra Γιώργος Φελεμέγκας
© Λεωνίδας Τούμπανος

H "Hytra” μετακόμισε για το καλοκαίρι στο Μέγαρο Μουσικής, στη σάλα που στέγαζε τη "Fuga"και στη βεράντα της. Στο ατμοσφαιρικό σκηνικό, αγκαλιασμένο απ’ το πράσινο, ο σεφ Γιώργος Φελεμέγκας παρουσιάζει μοντέρνα κουζίνα με ελληνικά στοιχεία, πρωτότυπες γαστρονομικές συνθέσεις και εξαιρετικές πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της χώρας.

Μενού - €88

Πατάτα,  αυγό, πράσο, τρούφα • Αστακός, χτένι, αρακάς, κόκκινο λάχανο • Τομάτα – Πέστροφα, πιπερίτσα Πέλλας, φράουλα τουρσί γαριδάκι, garden on top • Μπαρμπούνι μπουρδέτο, τσιγαριαστά χόρτα, πατάτα, κύμινο • Ψωμί • Καραβίδα, πιπεριά Φλωρίνης, βασιλικός • Short Rib, ρεβύθια, καρότο, ξύγαλο Σητείας, χαρουπόμελο • Pre Dessert: πράσινο μήλο, βασιλικός, μοσχολέμονο • Σφαίρες Κανέλας, μανταρίνι, ελληνικό γιαούρτι, τριαντάφυλλο • Γλυκίσματα

Le Pavillon / 1 Χρυσός Σκούφος

Le Pavillon

Στην αστική σάλα μιας τυπικής "αθηναϊκής” μονοκατοικίας, αλλά και έξω, στον υπέροχο ατμοσφαιρικό της κήπο, ο chef Jean Charles Metayer προτείνει μενού γευσιγνωσίας με χαρακτηριστική την αγάπη του για τη γαλλική και την ελληνική κουζίνα, αλλά και τη μαεστρία με την οποία καταφέρνει να συνδυάζει τεχνικές, γεύσεις και παραδόσεις, δημιουργώντας μια ξεκάθαρη γευστική υπογραφή.

Μενού - €65

Amuse-Bouche • Ψωμί και Βούτυρο • Καραβίδες Χαλκίδας, χταπόδι καρπάτσιο, ζυμαρικά από μαύρο σουσάμι • Καλκάνι με φύλλα παντζαριού, κρεμμύδια στιφάδο και πουρές σελινόριζα • Μοσχάρι σε αμπελόφυλλο, ψητό κολοκάσι, σάλτσα γλυκόριζας • Pre dessert • Κεράσι, μαύρη σοκολάτα, Vinsanto Σαντορίνης • Mignardises

Sense / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Sense

Το εντυπωσιακό πανοραμίκ του εστιατορίου, που ξεκινά απ’ την Ακρόπολη και το Θέατρο του Διονύσου, συνεχίζει στην Πλάκα, τα Αναφιώτικα και τον ανοιχτό ορίζοντα του Πειραιά στο βάθος, για να καταλήξει στην Πύλη του Αδριανού, θέτει το υπόβαθρο για την βαθιά ελληνικότητα της κουζίνας του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου, που δανείζεται παραδοσιακές φόρμες προσδίδοντάς τους σύγχρονη προοπτική υψηλής φινέτσας, με κύρια υλικά του την τόλμη, την ευρηματικότητα και την αιχμηρή τεχνική.

Μενού - €90

Ατραπός: Τομάτα, Δυόσμος, Φέτα Π.Ο.Π Καλαβρύτων • Γη Μήτηρ: Σπανάκι, Αλμυρή βάφλα, Βότανα • Αγέλαστος Πέτρα: Παντζάρι, Κυανό, Κόκκινα φρούτα • Αγυρμός: Τομάτα, Σκουμπρί, Κεράσι, Αμύγδαλο, Γαλάκτωμα από καπνιστά μύδια • Πέλανος: Άρτος και βούτυρο • Ασκληπιεία: Γαρίδα, Σφέλα Μεσσηνίας Π.Ο.Π., Λάδι Βασιλικού, εξ. π. Ελαιόλαδο μακαρίτικης ποικιλίας • Ίακχος: Γλώσσα, Αγκινάρα Τήνου, Αρακάς, Αυγολέμονο, Άνηθος, Βούτυρο νουαζέτ • Όρκος Σιωπής: Αρνί, Μελιτζάνα, Τομάτα κονφί, Κρεμμύδι, Σάλτσα από νερό τομάτας, ή Τελεστήριον: Σελινόριζα, Μελιτζάνα, Τομάτα κονφί, Κρεμμύδι, Σάλτσα από νερό τομάτας • Κυκεώνας: Αγγούρι, Λεμόνι, Σέλερι • Πλημοχόες: Γιαούρτι, Κονσομέ πράσινο μήλο, Βουβαλίσιο γάλα, εξ. π. ελαιόλαδο Κορωνέικης ποικιλίας, Λουΐζα, Μαρέγκα • Αιθήρ: Mignardises

Tudor Hall / 1 Χρυσός Σκούφος

Tudor Hall 41

Εμπνευσμένες, μοντέρνες και κοσμοπολίτικες αναδομήσεις του συνταγολογίου της ελληνικής παράδοσης, βασισμένες σε επιλεγμένη ελληνική πρώτη ύλη, θέτουν τον γευστικό άξονα γύρω από τον οποίο το αρχοντικό grand restaurant της Αθήνας συνεχίζει να πλέκει το μύθο του, με τον ταλαντούχο σεφ Νίκο Λειβαδιά να κρατά τη μπαγκέτα του μαέστρου, και την ασυναγώνιστη θέα στην Ακρόπολη να πρωταγωνιστεί στην ατμοσφαιρική σαγήνη της κομψής σάλας. Το εξαίρετο σέρβις, αλλά και η συνοδεία από πιάνο συμπληρώνουν την εστιατορική εμπειρία.

Μενού - €85

Canapés • Γαρίδα ταρτάρ (φύκια Kombu, σάλτσα σταφύλι, αγγούρι, jalapeno, χαβιάρι • Πεσκανδρίτσα με πουρέ φινόκιο, πέρλες ρυζιού, φασολάκια, πράσινο μήλο και σάλτσα με πράσινο κάρυ • Σέλα και κιμάς αρνιού, Lardo di Colonnata, μελιτζάνα, ρομέσκο και σάλτσα αρωματισμένη με μαντζουράνα • Pre dessert • Τραγανή μαρέγκα, μπισκότο με λάιμ, μαρμελάδα φράουλας σε ζύμωση, σορμπέ από βότανα και κρέμα λουίζας

Varoulko Seaside / 1 Χρυσός Σκούφος & Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

VAROULKO

Σημείο-σταθμός της γαστρονομικής κληρονομιάς της Ελλάδας, το θρυλικό πια εστιατόριο συνεχίζει να γράφει ιστορία στις θάλασσες της γεύσης, με αρχικαπετάνιο τον Λευτέρη Λαζάρου και ικανότατους πλοιάρχους στο πλευρό του, τους Κομνηνό Μουφλουζέλη και Θοδωρή Μωυσίδη. Πιάτα-ωδές στη ντόπια θαλασσογραφία, με μοντέρνα αισθητική και πάντοτε κορυφαία πρώτη ύλη. Η διαχρονικότητά του επιβεβαιώνεται από τις συνεχείς βραβεύσεις με Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.

Μενού - €92

Καλωσόρισμα (Μελιτζανάκι γλασαρισμένο με χαρούπι, ξινομυζήθρα, χουρμάς, λακέρδα, δυόσμος) • Ταρτάρ γαρίδας Κοιλάδος, εσπεριδοειδή, νερό καρπούζι, σορμπέ νεκταρίνι • Χτένια σοτέ, κρούστα τσορίθο, πίκλα μάνγκο, νερό τομάτας • Παστίτσιο με κιμά γαρίδας, ψητές γαρίδες, τομάτα κονφί, μπροκολίνια • Φέτα ψάρι σφυρίδα, κρέμα καπνιστής πανσέτας, μελάνι σουπιάς, πατάτα ντοφινουάζ, πιπεριές, παντζάρι • Ροδάκινο: Μους λουίζας, κομποτέ ροδάκινο, βατόμουρο, μουστάρδα, παγωτό αμύγδαλο

Διαβάστε Επίσης

Τα μενού όλων των βραβευμένων εστιατορίων μαζί με τις τιμές τους βρίσκονται στην ειδική ιστοσελίδα, ενώ σε ό,τι αφορά τα πρακτικά, το event πραγματοποιείται 4 ημέρες την εβδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή) και οι κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά απευθείας στα εστιατόρια.

Παράλληλα, όσες πληρωμές πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά στην ειδική ιστοσελίδα, ή επιτόπου στα εστιατόρια με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς, μπαίνουν σε κλήρωση για δύο μεγάλα γαστρονομικά τριήμερα για δύο άτομα, με διαμονή στο ξενοδοχείο "Grande Bretagne" και δείπνα στα βραβευμένα εστιατόρια "GB Roof Garden" και "SENSE Restaurant", αλλά και για τριάντα δείπνα των δύο ατόμων σε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα. Κάθε συναλλαγή με κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς στα βραβευμένα εστιατόρια αντιστοιχεί σε μία συμμετοχή στην κλήρωση, ενώ κάθε online προπληρωμή για τα βραβευμένα μενού στο εξασφαλίζει 5 συμμετοχές.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Tudor Hall

(ξεν. «King George») Βασ. Γεωργίου 3, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Aleria

Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο
  • Εστιατόρια

Hytra

Πέτρου Κόκκαλη 1, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Sense

(ξεν. «AthensWas») Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το νέο εστιατόριο της Αίγλης σερβίρει γεύση μοντέρνας αστικής Αθήνας

Συστήνεται ως αθηναϊκή brasserie με all day πρόσημο και πολυσυλλεκτική γαστρονομική ταυτότητα, αυτό που κρύβει στην καρδιά της, όμως, η νέα Αίγλη, είναι η βαθιά επιθυμία της να γίνει ξανά "η Αίγλη μας", το στέκι μας, το νέο μας σαλόνι. Και τα πιάτα των Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου εξυπηρετούν ακριβώς αυτό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
20/12/2024

Στην Trattoria Marika και τις γιορτές

Με festive διάθεση και νέα πιάτα υποδέχεται το κοινό το ιταλιάνικο χιτ του Χαλανδρίου.

Λαμπερές γιορτές στο "Bungalow 7" στα Αστέρια Γλυφάδας

Πιστό στην πορεία που έχει χαράξει από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του, το "Bangalow 7" φέρνει τη μαγεία των ημερών στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Ρεβεγιόν με εκλεκτές γεύσεις από την Aria

Τα Χριστούγεννα γίνονται ακόμη πιο απολαυστικά με τις νέες γευστικές προτάσεις της Aria.

Sense: Η μαγεία των γιορτών με θέα την Ακρόπολη

Το εστιατόριο στην κορυφή του ξενοδοχείου "Athens Was", την περίοδο των γιορτών ετοιμάζει γαστρονομικές εκπλήξεις με την εγγύηση της υπογραφής του ευρηματικού ανανεωτή της ελληνικής κουζίνας, Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου.

"Colonial": Γιορτινά και cosy στα νότια

Δύο εκλεκτά μενού για την περίοδο των γιορτών μάς περιμένουν στο γλυφαδιώτικο στέκι.

Psarlou: Ωδή στην κλασική ψαροφαγία που δε γνωρίζει ηλικία

Πως η "Psarlou", το νέο ψαροφαγικό εστιατόριο των βορείων προαστείων καταφέρνει να γίνει κλασικό, μετρώντας μόνο μερικές εβδομάδες ζωής;