Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σε περιμένουν με σπέσιαλ τιμή

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές και να μας δίνουν την ιδανική αφορμή να off season γαστρονομικές αποδράσεις σε κορυφαίους γευστικούς προορισμούς. Μήπως είναι η ώρα για μια επίσκεψη στο γαστροπαράδεισο της Σαντορίνης;

Elements Σαντορίνη

Το πιο συναρπαστικό γαστρονομικό event της χρονιάς, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, έχει ήδη βάλει φωτιά στα τηγάνια του: Από 12 Σεπτεμβρίου έως και 9 Οκτωβρίου, οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς στρώνουν τραπέζι σε περισσότερα από 100 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες ανά την επικράτεια, που ανοίγουν τη σάλα τους για μια γαστρονομική εξτραβακγκάντσα απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, με πρωταγωνιστές τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν φέτος με Χρυσό Σκούφο, Top Notch ή/και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, με ειδικά μενού σε ακόμη πιο ειδικές τιμές!

Ιδανική αφορμή, δηλαδή, για στοχευμένα ταξίδια με οδηγό τη νοστιμιά, σε μερικούς από τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς της χώρας, ώστε να συνδυάσουμε την off season μαγεία τους. Και από πού αλλού θα ξεκινούσαμε, αν όχι από το νησί – ορισμό του γαστρονομικού προορισμού της Ελλάδας; Φύγαμε, λοιπόν, για μια βόλτα στην προχωρημένη γαστρονομική σκηνή της Σαντορίνης.

Διαβάστε Επίσης

Alali / 1 Χρυσός Σκούφος

Άνταμ Κοντοβάς εστιατόριο Alali στη Σαντορίνη

Με ένα πανοραμικό κάδρο που περιλαμβάνει την Οία, τα Φηρά, τη Θηρασία και τη Νέα Καμμένη για θέα της, η ρομαντική βεράντα πλάι στην πισίνα του ξενοδοχείου Astarte Suites μεταμορφώνεται σε εστιατόριο αξιώσεων χάρη στην ιδιοσυγκρασιακή κουζίνα του βραβευμένου executive chef Άνταμ Κοντοβά, που μιξάρει προσωπικά αγαπημένα με διεθνή φαβορί, σε ένα πρωτότυπα κοσμοπολίτικο fusion . Οι πρωτότυποι, ερεθιστικοί συνδυασμοί του υλοποιούνται από τον ταλαντούχο headchef Γιώργο Μπερκάκη, ενώ το γευστικό ταξίδι ολοκληρώνουν οι αστεράτες δημιουργίες του pastry chef Σπύρου Πεδιαδιτάκη.

Μενού - €75

Amuse Bouche (Ωμό ψάρι ημέρας, κάσιους, τσίλι, φρούτα) • Gyozas από φάβα με γαρίδες, μύδια, φασόλια σόγιας, ντάσι • Ψάρι ημέρας, γλάσο BBQ, ταραμάς, σελινόριζα • Αρνί στο φούρνο, παλαιωμένη γραβιέρα Ίου, χόρτα, φιστίκια Αιγίνης • Pre dessert •Κλήμα Σαντορίνης, μαύρη σοκολάτα, Βινσάντο, γλυκάνισος

Botrini’s Santorini / 1 Χρυσός Σκούφος

Botrini’s Santorini

Από τις πιο κομψές βεράντες της Οίας, με μοναδική θέα στην Καλντέρα, ιδιαίτερη αισθητική και fine dining κουζίνα. Ο Έκτορας Μποτρίνι εντυπωσιάζει ακόμα μία φορά με το επώνυμο σαντορινιό του εστιατόριο, παρουσιάζοντας πιάτα με ιδιαίτερη φινέτσα, πρωτοτυπία σύλληψης, τολμηρούς γευστικούς συνδυασμούς και δημιουργικότητα που χτυπάει κόκκινο. Chef de cuisine ο Άρης Ρούσσης που μαγειρεύει με ακρίβεια και δεξιότητα. Πολύ καλή λίστα κρασιών, ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και εξαιρετικό σέρβις.

Μενού - €120

Macaron άγριων μανιταριών (φουντούκι, νότες five spices) • Θαλασσινή αύρα (tartlet ρεβιθιού με crème fresh, αχνιστά όστρακα και αρακά) • Ξιφίας με τον τρόπο των ψαράδων της Elba (καρπάτσιο ξιφία, κερκυραϊκή νερατζοσαλάτα) • Gastro Esperanto (Τάρτα κολοκύθι σε φύλλο ελαιολάδου, με κρέμα καρίκι και τρούφα) • Synchronicity (αρνάκι γάλακτος, μελιτζάνα, ντοματίνια, γιαούρτι) • Mimosa 1962 – 2024 (λεμόνι, χαμομήλι, Grand Marnier) • Strawberry Fields (ιβίσκος, τοματάκι Σαντορίνης, αμύγδαλο) • Mignardises

Elements / 1 Χρυσός Σκούφος

ELEMENTS Chef Tasos Stefatos

Στο υποβλητικό περιβάλλον του ξενοδοχείου "Canaves Epitome" ο βραβευμένος σεφ Τάσος Στεφάτος εμπνέεται από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης και δημιουργεί πρωτότυπες γεύσεις υψηλού επιπέδου. Τα μενού γευσιγνωσίας εξελίσσονται στο τραπέζι σαν μικρά θεατρικά δρώμενα με σωστή κλιμάκωση, όπου το οικείο και το απλό συναντούν το σοφιστικέ και το εξεζητημένο εκφράζοντας την καλλιτεχνική φλέβα του δημιουργού τους.

Μενού - €100

Amuse Bouche • Τομάτα (σταφύλι, εστραγκόν, citrus kosho) • Χτένια ξηράς ωρίμανσης (λάχανο, μαύρο σκόρδο, σος αυγοτάραχου) • Ψωμί και Βούτυρο • "Σοφιγάδο" - Γράμμα απ’ το Ιόνιο (χοιρινό μάγουλο, κρεμμύδι, καμένη κρέμα) • Pre Dessert • Γαλατόπιτα (υφές από γάλα, παγωτό βανίλια – θυμάρι)

Fly Away / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Fly Away

Με πρώτο ορεκτικό τη σαγηνευτική θέα στην Καλντέρα και το ηλιοβασίλεμα πίσω απ’ την Οία, το εστιατόριο του εντυπωσιακού "West East Suites" συνδυάζει ένα από τα πιο ρομαντικά sunsets του νησιού, με σφιχτό και συγκροτημένο μενού, όπου οι σαφείς ελληνικές αναφορές του σεφ Στράτου Χαϊταρίδη εκφράζονται με τρόπο δημιουργικό και τεχνική υψηλού επιπέδου, σε πιάτα ευρηματικά, αλλά ταυτόχρονα τόσο οικεία, όσο το φρυγανισμένο ψωμί με ελαιόλαδο σε "δάκρυα" ζάχαρης, που σερβίρει ως καλωσόρισμα.

Μενού - €120

Amuse-Bouche • Παπαρδέλα γεμιστή: Σπανάκι, φέτα, πράσινο σπαράγγι, κρόκος παστού αυγού, crispy τραχανάς, παλαιωμένη γραβιέρα Κρήτης • Μπαρμπούνι: σαβόρο, με κρούστα δενδρολίβανο, ξύδι Xérès, σκόρδο, σταφίδες, κουκουνάρι • Χτένια: Φασολάδα με ζαμπόν savoy, μαγιονέζα από καπνισμένα χτένια, sponge μαύρο σουσάμι • Αρνί: Τερίνα και καρέ αρνιού, κρέμα καμένου πράσου, demi-glace λαχανικών • Μπακαλιάρος: Κρέμα μπρόκολο με μετσοβόνε, puff rice, σάλτσα beurre blanc με χαβιάρι, λάδι γαρίδας • Σοκολάτα - Porcini – Καραμέλα: Florentine, Valrhona, αλμυρή καραμέλα, Kellog’s crumble

Lauda / 1 Χρυσός Σκούφος

Lauda

Ανανεωμένη σε κομψό, ανάλαφρο ύφος μας υποδέχτηκε φέτος η βεράντα του εστιατορίου πάνω στην Καλντέρα της Οίας με την εξαιρετική θέα. Ο πολυβραβευμένος σεφ Emmanuel Renaut εξακολουθεί να δημιουργεί μια δυναμική και φινετσάτη μοντέρνα κουζίνα που συνδυάζει την γαλλική γαστρονομική κουλτούρα με προσεκτικά επιλεγμένες από τον ίδιο πρώτες ύλες της Σαντορίνης. Σεφ του εστιατορίου είναι ο ταλαντούχος Γιώργος Δόσπρας, ο οποίος αναδεικνύει τα πιάτα με ακρίβεια και πολύ καλή τεχνική. Σέρβις υψηλού επιπέδου και μια άκρως εντυπωσιακή λίστα κρασιών που ξεπερνά τις χίλιες ετικέτες από όλον τον κόσμο.

Μενού - €140

Canape • Πετροσωλήνες: τάρτα με μάραθο και πετροσωλήνες από το Βόρειο Αιγαίο • Ραβιόλι: με καπνιστή φέτα, χταπόδι και σαντορινιό τοματάκι • Η Φάβα του Γιάννη: Ελληνικά μανιτάρια, καπνιστός κρόκος αυγού, φάβα από το Κτήμα Γιάννη Νομικού • Αστακός: Κακαβιά με gnocchi αστακού και λαχανικά • Αρνάκι: φιλέτο, πλάτη, σιγομαγειρεμένος λαιμός, τάρτα μελιτζάνα, εστραγκόν και αγκινάρα • Τρόλεϊ τυριών (επιπλέον €24) • Μαρέγκα: γεμιστή με παγωτό ευκάλυπτο, φιστίκι και μαρμελάδα σύκο • Mignardises

Lycabettus Restaurant / 1 Χρυσός Σκούφος

Lycabettus Santorini Andronis

Εμβληματική βεράντα της Οίας, απλωμένη σε δύο επίπεδα, με χαρισματική θέα στην Καλντέρα. Τη μακρά γαστρονομική παράδοση του εστιατορίου συνεχίζει ο σεφ Χρήστος Καραγιάννης που ξεδιπλώνει ένα σύγχρονο ρεπερτόριο γεύσεων με φαντασία και τεχνική. Επιδόρπια διά χειρός Γιώργου Πλατινού, πολύ καλό σέρβις και μέριμνα για το κρασί με πληθώρα επιλογών και σπάνιες ετικέτες.

Μενού - €140

Ψωμί και βούτυρο • Μπαβαρουάζ τομάτας, φράουλα, dashi ντομάτας, σορμπέ σέλινο • Ταρτάρ κόκκινης γαρίδας, πράσινη γκασπάτσο, emulsion στρειδιού, γογγύλι, χαβιάρι • Χτένια, κρέμα vadouvan, πουρές καρότο, αρακάς, σαλικόρνια • Μπακαλιάρος, beurre blanc με yuzu kosho, emulsion γάρου, κρέμα μυρωδικών, χαβιάρι • Κοτόπουλο, παστινάκι, καραμελωμένο κρεμμύδι, jus φασκόμηλου, ραβιόλι, κοτόπουλο κονφί, άγρια μανιτάρια, σος procini • Pre dessert • Παρφέ βανίλια, καραμέλα, πραλίνα, παγωτό φουντούκι • Mignardises

Panigyri Restaurant / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Panigyri Festival Food

Μια πολύ ξεχωριστή μοντέρνα ελληνική κουζίνα, με έμφαση στον ξυλόφουρνο και τα κάρβουνα, παρουσιάζει ο Φάνης Μαϊκαντής στην όμορφη αυλή του εστιατορίου του πάνω στον κεντρικό δρόμο των Φηρών. Προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και το ιδιόκτητο μποστάνι του σεφ γίνονται η βάση για πρωτότυπες και συχνά ιδιότυπες σπεσιαλιτέ που ξαφνιάζουν και τέρπουν. Κάθε πιάτο προτείνεται σε αρμονία με ένα ξεχωριστό ελαιόλαδο που επιλέγει η olive oil sommelier του εστιατορίου.

Μενού - €55

Προζυμένιο Ψωμί, Ελιές Αγρινίου • Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο: Ziro Early Harvest EVOO, Κορωνέικη, Σητεία, Κρήτη • Κολιός ημίπαστος, Γλυστρίδα, Περγαμόντο, Κρέμα πράσινης ελιάς (με Klea Premium EVOO, Γαλανή, Χαλκιδική) • Μπακαλιάρος "ντοματοκεφτές", Αγιολί από μυρώνια, Μελιτζανοσαλάτα, Λαδοτύρι Μυτιλήνης, Κεράσι, Πιτάκι ελαιολάδου (με Pamako High Phenolic Organic EVOO, Τσουνάτη, Χανιά, Κρήτη) • Πρόβατο στο αμπελόφυλλο, Γλυκό λεμόνι, Πρόβειο γιαούρτι (με Terra Creta Grand Cru EVOO, Κορωνέικη, Χανιά, Κρήτη) • Αρνί στο κάρβουνο, Πατατοσαλάτα ζεστή, Καμένα φασολάκια, Κρέμα μάραθο (με Krissa Premium EVOO, Τσουνάτη, Χανιά, Κρήτη) • Κρέμα Ελληνικού καφέ, Παρφέ λουκούμι τριαντάφυλλο, Μπισκότο χαρούπι

Petra Restaurant / 1 Χρυσός Σκούφος & Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Petra - Canaves Oia Suites Σαντορίνη

Με τα τραπέζια του απλωμένα γύρω από την πισίνα του ξενοδοχείου "Canaves Oia Suites" και πανοραμική θέα στην Καλντέρα, το εστιατόριο παρουσιάζει μια μοντέρνα εκδοχή της ελληνικής γεύσης διά χειρός του βραβευμένου executive chef του ομίλου Τάσου Στεφάτου. Ο σεφ Σπύρος Κασελούρης εκτελεί το μενού με συνέπεια και πολύ καλή τεχνική, ενώ την εικόνα συμπληρώνουν πολύ ενδιαφέροντα επιδόρπια με ελληνικό χρώμα και καλοδιαλεγμένα κρασιά.

Μενού - €100

Amuse Bouche • Σαντορινιά σαλάτα: Τοματίνια, Χλωροτύρι, Σορμπέ από άγριες φράουλες • Καλαμάρι: Φιστίκι Σαντορίνης, Σαλικόρνια • Χαρουπόψωμο • Μοσχάρι: Short Ribs • Πίκλα άγριου σπαραγγιού, παστινάκι • Pre Dessert • Soumada: Υφές αμύγδαλου και βερίκοκου, Μυρωδικά, Παγωτό βερίκοκο – δενδρολίβανο

Qhera / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Qhera Θηρασιά
© Δημήτρης Αντωνόπουλος
Στο εστιατόριο που βάζει στον χάρτη τη Θηρασιά, ρεμβάζεις όντας στο καλύτερο παρατηρητήριο του ηφαιστείου, ταξιδεύοντας πίσω στο χρόνο. Κάνεις κράτηση και έρχονται να σε πάρουν με σκάφος από το Αμμούδι. Άγριο και πολιτισμένο ζεν, μοναδική φάση favela meets Capri, και ωραιότατες μοντέρνες ελληνικές γεύσεις του Φάνη Μαϊκαντή αποκλειστικά από τη θάλασσα.

Μενού - €55

Προζυμένιο ψωμί, ντομάτα, θυμάρι, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ελιές Αγρινίου • Μαριναρισμένο ψάρι ημέρας, αγουρίδα, σταφύλια, τηγανητή κάπαρη • Λευκός ταραμάς, Κρίταμο, φιλέτο λεμόνι, πούδρα εσπεριδοειδών • Καπνιστή μελιτζάνα, Χέλι Μεσολογγίου, ντομάτα, ζωμός ψητών λαχανικών • Σουβλάκι χταπόδι, καμένη ντομάτα, φινόκιο, καπνιστό γιαούρτι • Ξινόχοντρος τραχανάς, σκορπίνα, καπνιστά μύδια, κρέμα μυρωδικών • Κρέμα Θυμάρι, πεπόνι, υποβρύχιο μαστίχα

Selene / 1 Χρυσός Σκούφος & Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Vedema 2022 Selene

Το θρυλικό εστιατόριο της Σαντορίνης "Selene" αναβιώνει μέσα στη μοναδική ατμόσφαιρα του παλιού καθολικού μοναστηριού των Φηρών από τον όμιλο Katikies και τον Έκτορα Μποτρίνι. Ο σπουδαίος σεφ προτείνει μια ξεχωριστή ελληνική μοντέρνα κουζίνα με έμφαση στα υλικά της Σαντορίνης, που ξεδιπλώνεται είτε αλά καρτ είτε μέσα από ένα μενού γευσιγνωσίας στην υπέροχη περίκλειστη αυλή με τις τοξωτές καμάρες και τους φοίνικες. Πολύ καλό σέρβις, ιδιαίτερη μέριμνα για το κρασί από εξειδικευμένο οινοχόο και σπέσιαλ επιδόρπια διά χειρός του ταλαντούχου pastry chef Γιάννη Κίκιρα.

Μενού - €140

Τοπία της Eλαφρόπετρας (καπνιστό χέλι, τραγανή βάφλα, φάβα, κάπαρη, γύρη) •Σπανακοτυρόπιτα 2022 • Caso Pensato (μαγιάτικο, παντζάρι, ραπανάκι, ξύδι framboise) • Από τη Μάνη στη Σαντορίνη, με Αγάπη (κόκκινη γαρίδα Μάνης, νούμπουλο, καρότο, κουφοξυλιά) • Αρνί Γάλακτος (αγκινάρα Τήνου, ρεβίθια, φασκόμηλο) • Κατσούνι (κρέμα λεμονιού, εστραγκόν) • Σαντορινιό Φιστίκι (κεράσι κονφί, κρέμα φιστικιού, κάρδαμο) • Mignardises

Varoulko Santorini / 1 Χρυσός Σκούφος & Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Varoulko Santorini

Πάνω στα γκρεμνά της Καλντέρας στο Ημεροβίγλι, σε απόσταση αναπνοής από τον βράχο του Σκάρου, το Varoulko Santorini απλώνει τα τραπέζια του στο κομψό σκηνικό της πισίνας του Grace Hotel, για ρομαντικά ηλιοβασιλέματα. Η θαλασσινή κουζίνα του Λευτέρη Λαζάρου ξεδιπλώνεται με φινέτσα και δημιουργικότητα που αναδεικνύουν τη νοστιμιά των υλικών. Ο ικανός σεφ του εστιατορίου Ηλίας Τσικρίκης εκτελεί τα πιάτα με άψογη τεχνική, έχοντας σαν βάση επιλεγμένες πρώτες ύλες. Εξαιρετική η wine list και το pairing με τα πιάτα του menu.

Μενού - €140

Καλωσόρισμα του Σεφ • Ceviche φαγκρί, ποσέ αχλάδι σε μπύρα, κουμκουάτ και σαφράν (Χαβιάρι Oscietra +30€, 5gr) • Τραγανή τσιπούρα, κρέμα αρακά και μαρμελάδες ντομάτα και καρότο • Σορμπέ • Αρνί, ψητές γλυκές πιπεριές και καπνιστή μελιτζάνα • Επιδόρπιο • Mignardises

Διαβάστε Επίσης

Τα μενού όλων των βραβευμένων εστιατορίων μαζί με τις τιμές τους βρίσκονται στην ειδική ιστοσελίδα, ενώ σε ό,τι αφορά τα πρακτικά, το event πραγματοποιείται 4 ημέρες την εβδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή) και οι κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά απευθείας στα εστιατόρια.

Παράλληλα, όσες πληρωμές πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά στην ειδική ιστοσελίδα, ή επιτόπου στα εστιατόρια με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς, μπαίνουν σε κλήρωση για δύο μεγάλα γαστρονομικά τριήμερα για δύο άτομα, με διαμονή στο ξενοδοχείο "Grande Bretagne" και δείπνα στα βραβευμένα εστιατόρια "GB Roof Garden" και "SENSE Restaurant", αλλά και για τριάντα δείπνα των δύο ατόμων σε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα. Κάθε συναλλαγή με κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς στα βραβευμένα εστιατόρια αντιστοιχεί σε μία συμμετοχή στην κλήρωση, ενώ κάθε online προπληρωμή για τα βραβευμένα μενού στο εξασφαλίζει 5 συμμετοχές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Γιάννης Γαβαλάς στο Ark και το "Ημερολόγιο των Σεφ"

Ο δημιουργός της υπέροχης Αρακλειάς, καλεσμένος του Γιάννη Μπαξεβάνη για μία ακόμη νόστιμη βραδιά στη Γλυφάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
11/11/2024

Οι Jonathan Brincat και Θάνος Φέσκος συναντούν τον Γρηγόρη Κίκη στο Upon

Ένα πολυβραβευμένο six-hands βράδυ στο δημοφιλές σποτ του Παλαιού Φαλήρου.

Στο multi culti Νέο Ψυχικό

Τη γειτονιά μου την έχω πει πολλά πράγματα, multi-culti δεν θα μου περνούσε από το μυαλό ποτέ. Το Νέο Ψυχικό όμως δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη…

Εκεί θα φας και θα πιεις μετά τον Μαραθώνιο

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για την 10η ημέρα του Νοεμβρίου, μετά το σημαντικό αθλητικό event.

'Αλεξ Βασιλάτου και Γρηγόρης Κίκης στη λίστα 30 Under 30 του Forbes

Δύο αληθινά αστέρια της γεύσης στους 30 πιο επιδραστικούς νέους κάτω των 30 ετών για το 2025.

The Best Chef Awards 2024: Ο Rasmus Munk στην κορυφή των καλύτερων σεφ του κόσμου

Ο προβοκάτορας μύστης του ευ τρώγειν αναδείχθηκε κορυφαίος σεφ του πλανήτη για φέτος, σύμφωνα με τον έγκριτο θεσμό.