Η δεύτερη ζωή των αθηναϊκών λόμπι

Όλα όσα συμβαίνουν λίγο πιο μακριά από τις ρεσεψιόν δημοφιλών ξενοδοχείων της πόλης.

Η δεύτερη ζωή των αθηναϊκών λόμπι © Le Bar Secret @The Dolli

Όπως και το ίδιο το ξενοδοχειακό σύμπαν της πόλης έχει αλλάξει, ειδικά κατά τα τελευταία χρόνια, έτσι και ο μικρόκοσμος που απλώνεται γύρω από τις ρεσεψιόν έχει διαφοροποιηθεί. 'Εχει αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον πια. Ξέρεις καλά τι εννοώ. Κι αν δεν καταλαβαίνεις απόλυτα, μία βόλτα -ή και περισσότερες- από αυτά τα γευστικά μέρη, μόλις λίγα βήματα μακριά από το σημείο που κάνεις τσεκ-ιν, θα σε βάλει στο πνεύμα. Κρυμμένα ή όχι τόσο διαμάντια στα αθηναϊκά λόμπι, που έχουν κάτι να πουν. 

Λοbby Athens @Electra Metropolis Athens

Καλοφτιαγμένα sliders, φροντισμένα cocktails, χαλαρό mood και αυθεντικό αθηναϊκό vibe. Στη γωνία όπου η Απόλλωνος συναντά την Βουλής και σε μία από τις πιο foodie-friendly γειτονιές της πόλης, το Λοbby Athens του Electra Metropolis θα μπορούσε να περιγραφεί συντόμως με τους ακριβώς παραπάνω χαρακτηρισμούς. 

Lobby

Lobby Burger Lounge Electra Metropolis

Παρόλο που βρίσκεται λίγα λεπτά από το Σύνταγμα και κάθετα της Ερμού, θα κάτσεις με ηρεμία, είτε στα τραπεζάκια που έχουν στηθεί πάνω στο πεζοδρόμιο, ώστε να χαζεύεις την περαντζάδα, είτε το εσωτερικό του, έναν καλαίσθητο χώρο βασισμένο στο σκανδιναβικό 70s decor, που βρίσκεται "κρυμμένο" ένα επίπεδο κάτω από τον δρόμο και τα μάτια των περαστικών. 

Lobby Burger Lounge Electra Metropolis

Πρόκειται για μία ιδέα που υπήρχε στο μυαλό του σεφ Χάρη Ζευγούλη, του (executive chef του ομίλου) Σάκη Βενέτη και των ανθρώπων του ξενοδοχείου, με απώτερο στόχο να δημιουργηθεί μία διαφορετική πρόταση και ένα burger σποτ στο οποίο θα μπορούσε να δοκιμάσει κανείς όσες περισσότερες γεύσεις μπορεί, εξού και τα sliders -τα μικρά μπεργκεράκια- που είναι και οι πρωταγωνιστές του μενού.

Διαβάστε Επίσης

Η σωστή ποσότητα ακολουθείται από την ποιότητα, με κάθετί εδώ να είναι χειροποίητο: Από τους βασικούς πρωταγωνιστές που είναι τα καλοσχηματισμένα κρεάτινα patties μέχρι τις σάλτσες, τα dips και τις πίκλες - γενικά, οτιδήποτε μπει εντός των δύο φετών του συννεφένιας υφής μπριός.

Alexander's Bar @Grande Bretagne

Η ίσως πιο διαχρονική πρόταση σε hotel bar. Το Alexander's Bar της "Μεγάλης Βρεταννίας" γνωρίζει τις ευθύνες όντας ίσως το πιο κεντρικό –κυριολεκτικά– μπαρ της πόλης και εντός ενός ξενοδοχείου-ορόσημο για την πόλη. Στον αριστοκρατικό του χώρο, έναν από τους γοητευτικότερους της πρωτεύουσας και με μια μπάρα που αποτελεί κόσμημα στο είδος της, θα βρεις μεταξύ άλλων μία luxury κάβα, δυσεύρετες φιάλες και κλασικά κοκτέιλ με premium υλικά.

Alexander’s Bar GB

Winter Garden City Lounge

Πριν από αυτό και ακριβώς μπροστά του, απλώνεται το Winter Garden City Lounge, το αριστοκρατικό cafe-restaurant που αποτελεί προέκταση του λόμπι του ξενοδοχείου και ακτινοβολεί πολυτέλεια. Πρόγευμα, ελαφρύ γεύμα ή δείπνο έχουν για φόντο όμορφα βιτρό, αστραφτερά μάρμαρα και χρυσές λεπτομέρειες. Ιδιαίτερη εμπειρία το απογευματινό high tea, που σε διακτινίζει στα βρετανικά σαλόνια. 

Lobby Bar @NEW Hotel

Μια πραγματική αστική όαση, μόλις μια ανάσα από την πλατεία Συντάγματος και την Πλάκα. Στο ισόγειο του NEW Hotel η φύση και τα χρώματά της έχουν πλέον τον πρώτο λόγο, στο ολοκαίνουριο Lobby Bar του είναι το αποτέλεσμα τόσο της ανανέωσης του χώρου - με την υπογραφή των Manhattan Projects - όσο και της ανανέωσης του μενού - με την υπογραφή του executive chef Μπάμπη Κουντούρη. 

Lobby Bar στο Art Lounge 1

Lobby Bar στο Art Lounge 2

Lobby Bar στο Art Lounge 3

Εξελίσσοντας την προσέγγιση του Estudio Campana με την έμφαση στα φυσικά υλικά και την αξιοποίηση των υπαρχόντων στοιχείων στα οποία έδωσαν νέα ζωή, οι Manhattan Projects δημιουργούν έναν φιλόξενο χώρο για κάθε στιγμή της ημέρας. Συνδυάζουν αναφορές στη φύση, στην διαχρονικά αστική, αθηναϊκή αισθητική και στο ίδιο το παρελθόν του χώρου. Τα αναπαυτικά καθιστικά, ντυμένα με υφάσματα πλούσια σε υφές, τα προσεκτικά επιλεγμένα φωτιστικά και η εντυπωσιακή "βλάστηση” χαρακτηρίζουν το Lobby Bar.

Διαβάστε Επίσης

Ειδικά για τον νέο αυτό χώρο ο σεφ Κουντούρης παρουσιάζει ένα μενού με πιάτα που ενδείκνυνται για lunch ή για ένα refueling break από τη βόλτα στο κέντρο. Υγιεινά salad bowls, signature burgers (όπως το περίφημο smashed beef burger) αλλά και pasta και ριζότο, συν κυρίως που δεν κρύβουν την αδυναμία τους στην ελληνική κουζίνα ( σαν τον μουσακά με black angus και το χοιρινό iberico σε "γύρο”). Στο Lobby Bar θα σερβίρεται πλέον και το δημοφιλές brunch του NEW Hotel, από τον Οκτώβριο έως και τον Απρίλιο.

Le Bar Secret @The Dolli

'Ελεγκαντ και με μια αίσθηση απόλυτης ιδιωτικότητας, το Bar Secret του The Dolli μοιάζει να ξεπήδησε από τη φιλμογραφία του Guy Ritchie. Τραβά το μάτι και το ενδιαφέρον -αφού προσπεράσεις το εξίσου εντυπωσιακό Le Salon- κάτι για το οποίο συνεισφέρουν τόσο το σετάπ του χώρου όσο και τα κομψότατα έπιπλα με τα κατά παραγγελία αντικείμενα από κορυφαίους σύγχρονους σχεδιαστές.

Le Bar Secret @The Dolli

Το Library του Le Bar Secret φαντάζει ως το τέλειο κουκούλι για κάθε περίσταση, σερβίροντας εμπνευσμένα κοκτέιλ, κρασιά και σαμπάνιες, μία πολύ ενδιαφέρουσα λίστα αποσταγμάτων που συνδυάζονται με περίπλοκες γεύσεις, σοκολάτες και κάθε λογής λιχουδιές.

Plato Lounge Bar @Academias Hotel

Το ιδιαίτερο concept του ξενοδοχείου που επιχειρεί μια σύγχρονη ερμηνεία της Ακαδημίας του Πλάτωνα κάνει αίσθηση καθώς περιηγείσαι στις πολυτελείς εγκαταστάσεις του, σε προνομιακό κεντρικό πόστο Ακαδημίας και Ομήρου γωνία. Σε συνεργασία με το διεθνούς φήμης γραφείο αρχιτεκτονικού σχεδιασμού ΗΟΚ, το Academias Hotel σε κερδίζει ήδη από την πρώτη επαφή.

Plato Lounge Academias Hotel

Academias Hotel, Autograph Collection
© LEONIDAS TOUMBANOS

Academias Hotel, Autograph Collection
© LEONIDAS TOUMBANOS

Το βαθύ πράσινο χρώμα, το ζεστό γκρι σε συνδυασμό με χρυσούς και μαύρους τόνους, συνθέτουν την παλέτα χρωμάτων του ξενοδοχείου, ενώ σε διάφορα σημεία, επιβλητικές μαρμάρινες επιφάνειες με μπρούτζινα στοιχεία απεικονίζουν γνωστά αποφθέγματα του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη και του Σωκράτη διεγείροντας ευχάριστα τον νου. 

Διαβάστε Επίσης

Η εκλεπτυσμένη αισθητική και το σύγχρονο ύφος του Plato Lounge Bar συμπληρώνονται από μια έξοχη λίστα ποτών, στην οποία πρωταγωνιστεί το τζιν. Εξίσου σαγηνευτική και η προοπτική του NYX, στο ίδιο ξενοδοχείο. 

Levanta Cafe & Lounge @Fresh Hotel

Levanta Cafe & Lounge @Fresh Hotel

Για ένα γρήγορο πιτ στοπ για καφέ, για ένα διάλειμμα στην αστική καθημερινότητα, για ένα ελαφρύ γεύμα και για οποιοαδήποτε άλλη σχετική συνθήκη, το καφέ στο lounge του ξενοδοχείου Fresh, κάνει τη δουλειά. Συνδυάζοντας vintage και artisanal στοιχεία με μια μοντέρνα αισθητική συγκρατημένης κομψότητας, ο γεμάτος φως χώρος ενώνει νοηματικά το αρχικό κτίριο του ξενοδοχείου με τη νέα νεοκλασική πτέρυγα ως αντανάκλαση της ανανεωμένης ταυτότητάς του.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Buba, για ένα εξωτικά spicy καλοκαίρι

Μίνι αποδράσεις στη μικρή Ταϊλάνδη της Κηφισιάς, κατά την πιο ανέμελη εποχή του έτους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/07/2024

Φινετσάτο, Ζωηρό ή Πολύπλοκο? Ιδού τα 3 μονοποικιλιακά κρασιά από Boutari Wineries

Είναι οι 3 αγαπημένες ελληνικές ποικιλίες που συστήνουν τα 3 μονοποικιλιακά κρασιά από Boutari Wineries για κάθε στιγμή της ημέρας.

Ο Γιώργος Πλατινός υποδέχεται τον Arnaud Bignon στο Zillers Pastry Bar

Κάτι ενδιαφέρον ετοιμάζεται απόψε στην Παλαιολόγου Βενιζέλου.

H ταβέρνα του Κουτσονικολιά είναι μια κιβωτός τοπικής νοστιμιάς

Κανονικά, όποιος θέλει να λέγεται ταβερνιάρης κι εστιάτορας στην Κύπρο, θα έπρεπε να περνάει από υποχρεωτική μαθητεία στην κουζίνα ενός από τους πιο πολύτιμους καλοφαγικούς θησαυρούς της Μεγαλονήσου, που κρατά ζωντανή τη γευστική μνήμη της κατεχώμενης Κερύνειας μέσα από πιάτα με μεγάλη ιστορία και αυθεντική νοστιμιά.

Στο 'Pelagos', το fine dining του σήμερα περνά από τις Κυκλάδες

Η φετινή καλοκαιρινή του περιοδεία, βρήκε τον πολυβραβευμένο σεφ Luca Piscazzi σε Σίφνο, Σαντορίνη και Νάξο. Τα όσα γνώρισε εκεί, αποτυπώνονται με ντελικάτο τρόπο επί του πιάτου.