Το 'Art Lounge' στην καλύτερη στιγμή του

Το εστιατόριο στην ταράτσα του 'NEW Hotel' και ο σεφ Μπάμπης Κουντούρης κάνουν νόστιμη στροφή στην ελληνικότητα, με ένα νέο περιεκτικό μενού και δημιουργικά πιάτα.

Το εστιατόριο 'Art Lounge' του NEW Hotel σερβίρει νόστιμη, ελληνική και σύγχρονη κουζίνα

Η εκπληκτική θέα από ψηλά στα αθηναϊκά φαβορί και τα όμορφα σκορπισμένα τραπέζια σε μία φροντισμένη βεράντα με feelgood ατμόσφαιρα, από τη μία. Από την άλλη, μοναδικά έργα τέχνης όπως τα Art Magazines Ads του πρωτοποριακού Αμερικανού καλλιτέχνη Jeff Koons, τα οποία έχουν προβληθεί στις σημαντικότερες γκαλερί του κόσμου αλλά και τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σε σχήμα καμπάνας (στο χώρο του μπαρ, που συναντώνται και στο "Café Campana" στο παριζιάνικο Μουσείο Musee d'Orsay). Ενδιάμεσα, εντυπωσιακά βελούδινα υφάσματα αλλά και φωτιστικά δαπέδου ντυμένα με δέρμα, που δίνουν απευθείας την ξεχωριστή αισθητική του αυθεντικού contemporary design. Μπορεί με μία πρώτη ματιά όλα αυτά να κοντράρονται μεταξύ τους αλλά σχεδόν αμέσως, ειδικά όσο τα συνηθίζει το μάτι, δένουν αρμονικά, συνθέτοντας το σκηνικό στον 7ο όροφο του "NEW Hotel" και το κομψό του εστιατόριο, το "Art Lounge".

Το εστιατόριο Art Lounge του NEW Hotel 2

Το εστιατόριο Art Lounge του NEW Hotel 3

Το εστιατόριο Art Lounge του NEW Hotel 1

Το εν λόγω μέρος είναι από εκείνα που εξυμνούν όσο ελάχιστα το design και την τέχνη στην Αθήνα (φέροντας την υπογραφή των Βραζιλιάνων σχεδιαστών Fernando και Humberto Campana), παρέχοντας μία πολύ ιδιαίτερη πρόταση φιλοξενίας στην ελληνική πρωτεύουσα αλλά δίχως να περιορίζεται μόνον εκεί.

Το Art Lounge του New Hotel 8

Βλέπεις, ποντάρει πιο αποφασιστικά από ποτέ στην κουζίνα του, με τον σεφ Μπάμπη Κουντούρη να διανύει ενδεχομένως την καλύτερη περίοδο φόρμας, στην έως τώρα αθηναϊκή θητεία του. Ο εκ Κρήτης ορμώμενος γευσιπλάστης κάνει σαφές και στιβαρό focus σε γεύσεις οικείες προς την ελληνική γαστρονομική παράδοση, παρουσιάζοντας ένα εξευγενισμένο μενού, περιεκτικό και ευκρινές, στη λογική του fine comfort. Βαδίζει σε μία κατεύθυνση που θα έπρεπε να ποντάρουν τα περισσότερα μέρη του κέντρου που υποδέχονται επισκέπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Εκείνη της ντόπιας γευστικής βάσης, που εμπλουτίζεται και ανθίζει με μοντέρνες ιδέες και σύγχρονες τεχνικές.

Κι αν το πολύ καλά εκτελεσμένο ταρτάρ-σουτζουκάκια είναι κάτι που έχουμε δει αρκετά εσχάτως, η 'τσιροσαλάτα' με χειροποίητα καπνιστό σκουμπρί, παλαιωμένο κρασόξιδο και σαλάτα μυρωδικών είναι μία απροσδόκητη ιδέα, προσεγμένα όξινη και εκρηκτικά αυθεντική. 

Το Art Lounge του New Hotel 5

Το Art Lounge του New Hotel 2

Το Art Lounge του New Hotel 4

Το γιουβέτσι αστακού με ψητή ντομάτα και βούτυρο αστακού με μπούκοβο είναι από τους λόγους που θα επέστρεφε κανείς ξανά και ξανά ενώ η πολύ καλή γλώσσα θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερη εάν δεν τη σκέπαζε αρκετά η βελουτέ σουπιάς. Έξοχα μαγειρεμένο το ντουέτο αρνιού με αμπελόφυλλα και πουρέ αγκινάρας (συν την εθιστική σάλτσα του αρνιού, με λεμονοθύμαρο) και στο ύψος των περιστάσεων ο κρασάτος κόκορας σε ανιολότι.

Το Art Lounge του New Hotel 7

'Έξτρα πόντοι για τα επιδόρπια (δοκιμάζεις μία από τις νοστιμότερες πάβλοβες της πόλης, με κρέμα γιαουρτιού και γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο), το καλό σέρβις, την πολύ αξιόλογη κάρτα με τα cocktails και τις προσεκτικά διαλεγμένες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα, στο οινικό σκέλος.


Info
NEW Hotel, Φιλελλήνων 16 & Ναυάρχου Νικοδήμου 1 (είσοδος από Ναυάρχου Νικοδήμου)
Τηλ. 210 3273170, 6946 379500 
Καθημερινά 18.00 – 00.30

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Art Lounge

«New Hotel», Φιλελλήνων 16 & Ναυάρχου Νικοδήμου 1 (είσοδος από Ναυάρχου Νικοδήμου)
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια