Στο 'Metropolis Roof Garden' για fine comfort α λα ελληνικά με θέα Ακρόπολη

Το εστιατόριο του 'Electra Metropolis' περνά περίοδο φόρμας, με την κουζίνα του να κλέβει την παράσταση από την εκπληκτική αφ' υψηλού οπτική της πόλης.

Στο 'Metropolis Roof Garden' για ελληνοστροφές fine comfort με θέα Ακρόπολη

Το να παρατηρείς τη μετάβαση από το απόγευμα προς το βράδυ, στον 10ο όροφο του ξενοδοχείου 'Electra Metropolis' και την κορωνίδα των γευστικών του προτάσεων, το 'Metropolis Roof Garden', θα έπρεπε να συγκαταλέγεται στις πιο όμορφες αθηναϊκές τελετουργίες.

Τότε που οι πορτοκαλί ανταύγειες του ηλιοβασιλέματος παραδίδουν τη σκυτάλη στις μύριες αποχρώσεις του μπλε από το πιο απαλό έως το βαθύτερο, υπό το αγέρωχο βλέμμα του Ιερού Βράχου και σε ένα περιβάλλον όπου το βλέμμα τριγυρνά ανέμελο από Σύνταγμα ως το Φάληρο κι απ’ το Θησείο μέχρι τον Πειραιά.

Metropolis Roof Garden 2

Πίσω από όλα αυτά, ένας χώρος χαλαρά κομψός, με λευκοστρωμένα τραπέζια και άνετες πολυθρόνες, ιδανικό τερέν ώστε ο executive chef Χάρης Ζευγούλης και ο chef de cuisine Στέφανος Ροδίτης να ξεδιπλώσουν τη μαγειρική τους κοσμοθεωρία. 

Παρότι στο 'Metropolis Roof Garden' δεν επιθυμούν την προσθήκη ταμπέλας στην κουζίνα τους, εύκολα και αβίαστα διακρίνει κανείς ένα φινετσάτο και ελληνοστροφές fine comfort, με εξαιρετική πρώτη ύλη, κυρίως από μικρούς παραγωγούς της χώρας.

Metropolis Roof Garden Χάρης Ζευγούλης

Το τελευταίο, εν είδει τοπικής αγάπης,  μεταφράζεται με προϊόντα-θησαυρούς όπως η ελληνική μπουράτα Κερκίνης, το κριθαράκι από μικρό συνεταιρισμό της Καλαμάτας, το αρνί απευθείας από Ναξιώτες εκτροφείς ή το jamón ibérico από την οργανική φάρμα Kermes της αρχαίας Ολυμπίας. Παράλληλα και συμπληρωματικά, ιδιαίτερη αδυναμία στο sustainability και τη zero waste φιλοσοφία, συν μια προσεκτικά φτιαγμένη γκάμα από vegan και vegetarian πιάτα.

Μία κουζίνα λοιπόν σύγχρονη και επίκαιρη που όχι απλά ταιριάζει με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και, πολύ περισσότερο, με τη θέα που χαρίζει η άψογα διαμορφωμένη βεράντα αλλά μοιάζει να λειτουργεί ως μια συνέχεια των όσων βλέπεις και των όσων πρέπει, επί του πιάτου. 

Metropolis Roof Garden 9

Metropolis Roof Garden 5

Metropolis Roof Garden 6

Ανάμεσα σε πολλά και ενδιαφέροντα δοκιμάζεις ένα έξοχα σοταρισμένο χτένι με κρέμα αρωματικού ταραμά, ταρτάρ σπαραγγιού και dressing εσπεριδοειδών, την καραβίδα με χειροποίητο κριθαράκι Ταϋγέτου, φρέσκια τρούφα και άγριο σκόρδο ή τη γλώσσα πρασοσέλινο με άγρια χόρτα, μαγιονέζα μυρωδικών και τραγανή πατάτα με φύκι nori. 

Πιάτο σήμα-κατατεθέν πια, το σιγομαγειρεμένο για 72 ώρες αρνάκι Νάξου (λαιμός και φιλέτο) επικυρώνει την κλάση της κουζίνας, με έξοχο μέλωμα και ιντριγκαδόρικο κοντράστ με τον θαυμάσιο πουρέ από μελιτζάνες ιμάμ και την κρέμα από καπνιστή φέτα.

Metropolis Roof Garden 3

Άξια αναφοράς τα όσα παρουσιάζει ο pastry chef Βαγγέλης Αλούπης, όπως μαρτυρούν άλλωστε το εκμέκ τσουρέκι με μους μαστίχας και παγωτό καϊμάκι από βουβαλίσιο γάλα και η μους σοκολάτας γάλακτος με κρέμα πραλίνας φουντουκιού, κραμπλ κακάο και παγωτό bitter σοκολάτας. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Metropolis Roof Garden

(ξεν. «Electra Metropolis Athens») Μητροπόλεως 15, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.