afieroma

Focus Εκπαίδευση

Σηκώνουμε στην έδρα τους top ειδικούς στις σπουδές και στην επιμόρφωση

Le Monde

Le Monde

Ο τουρισμός μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση

Ο γενικός διευθυντής του εκπαιδευτικού ομίλου Le Monde, Μάκης Βελισσαρόπουλος, μας μιλάει για την κορυφαία στο είδος της σχολή στην Ελλάδα και τη σημασία των τουριστικών σπουδών υψηλού επιπέδου για μια χώρα όπως η Ελλάδα.

Εκατόν είκοσι καθηγητές και εισηγητές, τεχνικοί σύμβουλοι και ειδικοί επιστήμονες διδάσκουν στο εξειδικευμένο στις τουριστικές, ξενοδοχειακές και γαστρονομικές σπουδές ΙΙΕΚ Le Monde, το οποίο ύστερα από δεκαέξι χρόνια στο κέντρο της Αθήνας μεταφέρθηκε σε ένα υπερσύγχρονο συγκρότημα 5.500 τ.μ. στο Μοσχάτο. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό: με εννιά εργαστήρια μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής, αρτοποιίας και σοκολατοποιίας, δύο εργαστήρια μπαρ κι εστιατορικής τέχνης, εστιατόριο και αίθουσες συνεδρίων, οι εγκαταστάσεις καλύπτουν όλες τις υποδομές ενός πολυτελούς ξενοδοχείου – στα συν και η πολύ ενημερωμένη βιβλιοθήκη. Το πτυχίο Ειδικού Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών και Τροφοδοσίας, Ειδικού Τουριστικού Πρακτορείου, Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης ή Τεχνικού Ζαχαροπλαστικής Τέχνης και Αρτοποιίας που αποκτά κάποιος έπειτα από δύο έτη φοίτησης (με δυνατότητα να συνεχίσει τις σπουδές του σε βρετανικά πανεπιστήμια, γαλλικές κι ελβετικές σχολές) είναι ουσιαστικό εφόδιο. «Οι σύγχρονες συνθήκες στην τουριστική αγορά απαιτούν όλο και υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών», σημειώνει ο γενικός διευθυντής του ομίλου Μάκης Βελισσαρόπουλος. «οι θέσεις εργασίας στον τουρισμό και στη γαστρονομία πρόκειται να αυξηθούν θεαματικά τα επόμενα χρόνια: είναι ο κλάδος που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση».

TIP: Το Γραφείο Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας της Le Monde εξασφαλίζει άμεσα επαγγελματική αποκατάσταση μέσω της συνεργασίας του με περίπου 900 ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Le Monde Θεσσαλονίκης 45, Μοσχάτο , τηλ. 2104830500 , www.lemonde.edu.gr

Αφετηρία:
Προορισμός: