afieroma

Focus Εκπαίδευση

Σηκώνουμε στην έδρα τους top ειδικούς στις σπουδές και στην επιμόρφωση

Μικρό Πολυτεχνείο

Μικρό Πολυτεχνείο

Για κάθε τέχνη και δημιουργική διάθεση

Δέκα χρόνια διαδρομής με δεκάδες ταξίδια, εκατοντάδες σεμινάρια και περισσότερα από 4.000 μέλη. Το σεμιναριάδικο του Θράσου Καμινάκη που έγινε στέκι και ανέδειξε τάσεις γιορτάζει με νέα προγράμματα και δυνατές συνεργασίες.

Γεννήθηκε ως ιδέα στις Κυκλάδες μέσα από ένα πρόγραμμα δημιουργικών διακοπών και σύντομα άρχισε να γράφει… ιστορία στις παρέες, προσελκύοντας με πρωτότυπα σεμινάρια τα πιο δημιουργικά τυπάκια της πόλης. Απλωμένο πλέον σε τρεις αρτίστικα χειροποίητους χώρους (στο διώροφο και το θεατράκι του Θησείου και το loft στο Γκάζι), το σεμιναριάδικο-στέκι συνεχίζει να γεννά εργαστήρια που γίνονται τάση. Γιατί να μπείτε στην παρέα του Μικρού Πολυτεχνείου; «Το Μ.Π. ξεκίνησε για να συστήσει τις τέχνες στο κοινό μέσα από σεμινάρια που δεν θα έβρισκε αλλού και με πολύ σημαντικούς δημιουργούς, όπως ο Θάνος Μικρούτσικος, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Λένος Χρηστίδης», σημειώνει ο εμπνευστής του χώρου Θράσος Καμινάκης. «Πάντα δίναμε βήμα σε χομπίστες να εξελιχθούν καλλιτεχνικά αλλά και να “μετρήσουν” τις δυνάμεις τους μέσα από εκδόσεις, εκθέσεις και φεστιβάλ». Σε αυτό το πλαίσιο από φέτος το Μ.Π. δίνει στους μαθητές του και βήμα στο νέο του διαδικτυακό ραδιόφωνο κι εντάσσει στην ομάδα νέους συνεργάτες και προγράμματα, τον επικεφαλής της Μικρής Άρκτου Παρασκευά Καρασούλο στα μαθήματα στιχουργικής, τον δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου στο τμήμα web press, τον marketer Χρήστο Βασιλόπουλο στο σεμινάριο e-marketing. Η γκάμα είναι τεράστια και καλύπτει κάθε πεδίο τέχνης: από τα δημοφιλή τμήματα δημιουργικής γραφής, φωτογραφίας, ψηφιακών τεχνών, θεάτρου και κινηματογράφου μέχρι εργαστήρια χειροτεχνιών, life & style (διακόσμηση, fashion design κ.ά.) και τα καινούργια προγράμματα-σουξέ για την «τέχνη της φύσης» (μελισσοκομία, κηποτεχνία, αμπελουργία, οινολογία και ανθοκομία). «Η τέχνη εκτός από δημιουργική διέξοδο –φάρμακο σε εποχές κρίσης– αποτελεί και αντίσταση. Κόντρα στα αρνητικά προγνωστικά, ο κόσμος δείχνει και φέτος μεγάλο ενδιαφέρον. Βεβαίως, έχουμε φροντίσει να κάνουμε τα σεμινάρια ακόμη πιο προσιτά, μειώνοντας τις τιμές μας ακόμη και 30%. Θα βρεις κύκλους 6 μαθημάτων ακόμη και από € 100».

TIP: Στις 24-30/9 το Μικρό Πολυτεχνείο σε προσκαλεί σε σεμιναριάδα με ανοιχτά μαθήματα και δωρεάν αυτοτελή σεμινάρια πάνω σε όποια τέχνη κι αν θέλεις να ασχοληθείς.

Μικρό Πολυτεχνείο Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 7, Θησείο , τηλ. 2103243306, 2103252998 , www.mikropolytexneio.gr , ι[email protected]

Αφετηρία:
Προορισμός: