afieroma

Focus Εκπαίδευση

Σηκώνουμε στην έδρα τους top ειδικούς στις σπουδές και στην επιμόρφωση

Φωτογραφικός Κύκλος

Φωτογραφικός Κύκλος

Focus στην εικόνα με τον grand maitre της φωτογραφίας

O Πλάτων Ριβέλλης, ο πιο γνωστός δάσκαλος φωτογραφίας στην πόλη, μας εισάγει και φέτος όχι μόνο στα τεχνικά μυστικά, αλλά κυρίως στην αντίληψή της.

'Οταν χρειάζεται να τον συστήσεις, νιώθεις στιγμιαία ένα δισταγμό: φωτογράφος, κριτικός, συγγραφέας; Για τους χιλιάδες μαθητές του τα τελευταία τριάντα χρόνια (παλιότερα στον Φωτογραφικό Κύκλο και τελευταία στο Μουσείο Μπενάκη), ο Πλάτων Ριβέλλης αποτελεί μύστη της τέχνης του. «Η φωτογραφία προσφέρει έναν προσιτό τρόπο για να νιώσεις δημιουργός. Ταυτόχρονα όμως είναι από τα πιο δύσκολα μέσα έκφρασης, γιατί προσπαθεί με πολύ συγκεκριμένα θέματα να μιλήσει για πράγματα που δεν φαίνονται. Για να βελτιώσεις τις εικόνες σου, το πρόβλημα δεν είναι στην τεχνική, αλλά στο ότι δεν έχεις μάθει να βλέπεις, να επιλέγεις και να κρίνεις». Ακριβώς αυτήν την καλλιέργεια προσπαθεί να ερεθίσει στη σκέψη των μαθητών του ο Πλάτων Ριβέλλης με πολλή συζήτηση και με πολλές φωτογραφίες στο σεμινάριο εισαγωγής στην καλλιτεχνική φωτογραφία (κάθε Τετάρτη, για συνολικά 120 ώρες, από τις 7/11/2012 μέχρι τις 26/6/2013). Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν είτε το τεχνικό σκέλος (για τη λήψη και την ψηφιακή επεξεργασία των φωτογραφιών), είτε το καλλιτεχνικό σκέλος (με προβολές, συζητήσεις και κριτικές απόψεις), είτε και τα δύο.

TIP: Γνωρίστε τον Πλάτωνα Ριβέλλη κι ενημερωθείτε για τα σεμινάριά του στην ανοιχτή παρουσίαση που θα γίνει στις 11/10 (7.30 μ.μ.) στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς.

Φωτογραφικός Κύκλος Τσακαλώφ 44, Αθήνα , τηλ. 6945437577 , www.photocircle.gr , [email protected]

Αφετηρία:
Προορισμός: