Από Μηχανής Θέατρο: Παράταση προσφοράς προπώλησης εισιτηρίων για τις παραστάσεις του

Δύο αγαπημένες κωμωδίες, οι "Ήρωες" του Ζεράλντ Σιμπλερά και ο “Φιάκας” του Δημοσθένη Κ. Μισιτζή, με δυνατά καστ ηθοποιών, ανεβαίνουν φέτος στο Από Μηχανής Θέατρο.

ο φιάκας

Το Από Μηχανής Θέατρο παρουσιάζει φέτος δύο αγαπημένες κωμωδίες από διαφορετικές εποχές που υπόσχονται να μας κερδίσουν με το χιούμορ, τη συγκίνηση και τις υπέροχες ερμηνείες των ηθοποιών τους. Στη σκηνή θα ζωντανέψουν οι "Ήρωες" του Ζεράλντ Σιμπλερά και ο "Φιάκας" του Δημοσθένη Κ. Μισιτζή, δύο έργα που μοιράζονται την κοινή αγάπη για τη ζωή και το θέατρο. Έως και τις 16 Οκτωβρίου ισχύει early bird προσφορά προπώλησης εισιτηρίων και για τις δύο παραστάσεις στην τιμή των 10 ευρώ από το more.com, η οποία συνεχίζεται λόγω μεγάλης ζήτησης. 

ηρωες

"Ηρωες"

Η πολυβραβευμένη κωμωδία "Ήρωες" του διάσημου συγγραφέα Ζεράλντ Σιμπλερά σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μυλωνά, κάνει πρεμιέρα στις 16 Οκτωβρίου. Τους ρόλους των τριών βετεράνων στρατιωτικών που βάζουν στόχο να ζήσουν όπως εκείνοι θέλουν, ενσαρκώνουν οι Κώστας Αρζόγλου, Χρήστος Βαλαβανίδης και Πάνος Σκουρολιάκος. Μια σημαντική θεατρική συνάντηση τριών σπουδαίων πρωταγωνιστών σε μια παράσταση που θα μας κάνει να γελάσουμε αλλά και να συγκινηθούμε.

ηρωες

Η πλοκή

Τρεις βετεράνοι στρατιωτικοί, κλεισμένοι σε ένα γηροκομείο, θυμούνται τα περασμένα μεγαλεία των νιάτων τους. Το πάθος τους όμως για ζωή είναι άσβεστο κι όλοι μαζί σχεδιάζουν την απόδρασή τους. Ακόμα κι αν η σωματική τους κατάσταση τους δυσκολεύει, οι ίδιοι επιμένουν να πιστεύουν στο όνειρο. Στόχος τους, σε αυτή τη μάχη με το χρόνο και τη φυσική φθορά, να βγουν νικητές με τη φαντασία τους, γιατί η αγάπη για τη ζωή και η επιθυμία για το όνειρο δεν έχει ηλικία!

Όπως σημειώνει ο Δημήτρης Μυλωνάς: "Είναι υπέροχο να βλέπεις τους βετεράνους στρατιωτικούς - ήρωες του έργου, γαλουχημένους για χρόνια στην πειθαρχία, τώρα να ορίζουν τους δικούς τους κανόνες με γνώμονα ό,τι πιο σπουδαίο: την αγάπη για τη ζωή. Και είναι ακόμα πιο υπέροχο να βλέπεις τον Κώστα Αρζόγλου, τον Χρήστο Βαλαβανίδη και τον Πάνο Σκουρολιάκο αβίαστα να μπαίνουν στο πετσί των αξιαγάπητων αυτών χαρακτήρων με το ίδιο πάθος όπως την πρώτη φορά που πάτησαν στο σανίδι". 

Προπώληση εισιτηρίων από το more.com

ο φιάκας

"Ο Φιάκας"

Η πολυαγαπημένη κωμωδία του Δημοσθένη Κ. Μισιτζή "Ο Φιάκας" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Πάνου Σκουρολιάκου με τον Φίλιππο Σοφιανό στο ρόλο του αξιαγάπητου απατεώνα, από 4/12. Πρόκειται για μια σπαρταριστή κωμωδία ηθών που σατιρίζει την υπερβολή και την ξενομανία στην Κωνσταντινούπολη του 19ου αιώνα, γραμμένη σε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γλώσσα όπου το τοπικό ιδίωμα μπλέκεται με τη "λόγια γλώσσα" του 19ου αιώνα. 

Σύμφωνα με τον Πάνο Σκουρολιάκο: "Αυτή η Κωνσταντινουπολίτικη κωμωδία όλο εκπλήξεις σού επιφυλάσσει. Εδώ, η Ανατολή και η Δύση συγκρούονται και αγαπιούνται. Με τον "Φιάκα", στην Κωνσταντινούπολη ξαναγεννιέται μετά από μακρά σιωπή το θέατρο στην ελληνική γλώσσα. Το θέαμα της εποχής, ο Καραγκιόζης, αφήνει τον μπερντέ και έρχεται ως ηθοποιός, με σάρκα και οστά, να μεγαλουργήσει στο σανίδι”.

ο φιάκας

Η πλοκή

Στην Κωνσταντινούπολη του 1870 ο Χαρίλαος Πλουτίδης ή Χαράλαμπος Πεταλούδης ή Φιάκας, ένας απατεώνας κυνηγημένος από δανειστές κι εμπόρους, υποδύεται το γόνο πλούσιας οικογένειας για να κερδίσει την Ευανθία και να καρπωθεί την προίκα της. Η Ευανθία συνεπαρμένη από τα μυθιστορήματα της εποχής και γοητευμένη από τους φανταστικούς τίτλους ευγενείας του αγαπημένου της, πέφτει εύκολα στην παγίδα. Οι ξεκαρδιστικές καταστάσεις κορυφώνονται όταν η ταυτότητα του Φιάκα κινδυνεύει να αποκαλυφθεί κι εκείνος αποφασίζει να υποδυθεί έναν Γερμανό Βαρόνο που βρίσκεται "incognito” στην Πόλη.

Προπώληση εισιτηρίων από το more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι πρώτες μεταμφιέσεις του Τάκη Ζαχαράτου στο "Sweet dreams... από κοντά"

Δείτε καλά τη φωτογραφία και απαντήστε στο ερώτημα: ποια περσόνα μιμείται ο Τάκης Ζαχαράτος στη νέα του παράσταση "Sweet dreams... από κοντά";

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/10/2024

Αγαπημένοι Έλληνες συγγραφείς που θα ξανασυναντήσουμε στις παραστάσεις της σεζόν

Τα νεοελληνικά έργα, που ως επί το πλείστον αναφέρονταν σε ευαίσθητα κοινωνικά θέματα, έδωσαν αφορμή για να γίνουν ωραίες παραστάσεις την περασμένη θεατρική σεζόν. Κάποιες από αυτές επιστρέφουν και κάνουν πρεμιέρα το διάστημα 3 με 9 Οκτωβρίου.

"Goodbye, Lindita": Στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου μετακομίζει η παράσταση του Μάριο Μπανούσι

Η βραβευμένη παραγωγή που ταξίδεψε το Εθνικό Θέατρο στην Ευρώπη κι όχι μόνο, επιστρέφει για λίγες ακόμα παραστάσεις.

Γιατί είναι σημαντικοί αυτοί οι εννιά ξένοι συγγραφείς που βλέπουμε έργα τους σε επανάληψη;

Εννιά έργα επιστρέφουν στη σκηνή σε επανάληψη και μας δίνουν την αφορμή να ξανά δούμε ποια είναι τα στοιχείο εκείνα που κάνουν τους συγγραφείς τους ξεχωριστούς.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας. | Powered by Uber

The humans

Ο Άρθουρ Μίλερ δείχνει να αγγίζει τον Τσέχοφ σε αυτό το σύγχρονο έργο που στρέφεται γύρω από την –οικουμενική εντέλει– ιστορία μιας αμερικανικής οικογένειας. Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης μας το συστήνει με μια παράσταση υψηλής σκηνικής θερμοκρασίας και ωραίων ερμηνειών. | Powered by Uber

12 παραστάσεις (ξανα)σηκώνουν φέτος αυλαία

Μέχρι τις 2/10 μετρήσαμε μια εβδομάδα γεμάτη θεατρικές παραστάσεις που επιστρέφουν στο σανίδι για ακόμα μια χρονιά.