Ποιες είναι οι τρεις μεγάλες θεατρικές επιτυχίες με ελληνική υπογραφή που επιστρέφουν;

Δύο θρυλικές κωμωδίες και ένα κοινωνικό δράμα επιστρέφουν στη σκηνή, υποσχόμενες ατελείωτο γέλιο και συγκινήσεις.

Μπαμπάδες_με_ρούμι ©Γιώργος Καλφαμανώλης

Από τη λίστα των επαναλήψεων αλιεύουμε τρία έργα που έχουν τη συγγραφική υπογραφή δικών μας, ταλαντούχων συγγραφέων και ξεχωρίζουν για την κοτερή ματιά τους. Αναφερόμαστε σε δύο κωμωδίες των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα κι ένα κοινωνικόβραβευμένο έργο του Γιάννη Τσίρου, τα "Αξύριστα πηγούνια". Δείτε πού θα παιχτούν και πότε με ημερολογιακή σειρά.

"Μπαμπάδες με ρούμι"

Μπαμπάδες με ρούμι
©Γιώργος Καλφαμανώλης

Η θρυλική κωμωδία "Μπαμπάδες με ρούμι" των Παπαθανασίου και Ρέππα, μετά από δύο χρόνια sold out παραστάσεων και μια επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία, επιστρέφει για τρίτη χρονιά στο Θέατρο Αλίκη και θα καλοσωρίσουν τη νέα σεζόν στις 2 Οκτωβρίου. Με ένα λαμπρό καστ που περιλαμβάνει τους Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Βίκυ Σταυροπούλου, Σοφία Βογιατζάκη και άλλους, η παράσταση προσφέρει μια αιχμηρή σάτιρα της ελληνικής κοινωνίας, γεμάτη ανατροπές, ματαιώσεις και ατελείωτη αταξία.

Υπόθεση

Η ιστορία ακολουθεί πέντε χαρακτήρες που κυνηγούν μια κληρονομιά τεσσάρων εκατομμυρίων, κρύβοντας τις αληθινές τους προθέσεις πίσω από την καθημερινή τους μάσκα. Τα "αθώα" σχέδιά τους για αλληλοεξόντωση ξετυλίγονται με απολαυστικό χιούμορ και δηλητηριώδη πλοκή. Στη σύγχρονη αυτή εκδοχή του έργου, οι ήρωες, πλέον πρόσωπα της καθημερινότητας, μας υπενθυμίζουν τις διαχρονικές αδυναμίες της κοινωνίας μας, καθώς παλεύουν να αποδείξουν ποιος θα καταφέρει να μείνει ζωντανός για να πάρει την περιουσία.

Προπώληση εισιτηρίων από το more.com

"Αξύριστα Πηγούνια"

Αξύριστα πηγούνια
©Εβίτα Σκουρλέτη

Το βραβευμένο έργο του Γιάννη Τσίρου, "Αξύριστα Πηγούνια", επιστρέφει για 4η συνεχή χρονιά στο θέατρο Μικρό Χορν στις 6 Οκτωβρίου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη. Με πρωταγωνιστές τον Στάθη Σταμουλακάτο, τον Ηλία Βαλάση, τον Σπύρο Ασημένιο και την Αντωνία Πιτουλίδου, το έργο παραμένει τραγικά επίκαιρο, 17 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα.

Υπόθεση

Αυτό το ρεαλιστικό, κοινωνικό δράμα αποκαλύπτει τις σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης φύσης μέσα από τις ιστορίες τριών αντρών που εργάζονται σε μια υπόγεια πτέρυγα νοσοκομείου. Η ρουτίνα τους ανατρέπεται όταν μια γυναίκα εισβάλλει στον κόσμο τους, φέρνοντας στην επιφάνεια τις αδυναμίες, τα πάθη και τα ταπεινά τους ένστικτα. Το έργο εξερευνά τη βία, την εκδίκηση και την ενοχή, οδηγώντας τους χαρακτήρες σε ένα καθηλωτικό φινάλε που ανατρέπει τα πάντα. Ο Γιώργος Παλούμπης σκηνοθετεί με μαεστρία αυτή τη δυνατή ιστορία, που μιλάει για το εδώ και το τώρα με τρόπο που συγκλονίζει και προβληματίζει.

Προπώληση εισιτηρίων από το more.com

"Για μια Ζωή"

ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ
©Γιώργος Καλφαμανώλης

Η ξεκαρδιστική κωμωδία "Για μια Ζωή" των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα συνεχίζεται από την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, για 2η χρονιά, στο Θέατρο Πειραιώς 131, στο Γκάζι. Επί σκηνής θα δούμε τους Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Σάρα Γανωτή, Δανάη Παππά, Γιάννης Σίντος, Αναστασία Τσιλιμπίου, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μαρία Φιλίππου.

Υπόθεση

Το έργο διαδραματίζεται το 1943 στο Αίγιο, όπου η Ζωή, μια νέα γυναίκα, βρίσκεται σε μια απίστευτη ερωτική περιπέτεια. Αφού ο πρώτος της σύζυγος, Γιάννης, χάθηκε στο Αλβανικό μέτωπο, η Ζωή αποφασίζει να παντρευτεί τον Στράτο, έναν νεαρό χωροφύλακα, και οι δυο τους είναι τρελά ερωτευμένοι.

Όλα αλλάζουν όταν, την παραμονή του γάμου, ο χαμένος σύζυγος Γιάννης επιστρέφει ξαφνικά, δημιουργώντας ένα απίστευτο μπέρδεμα. Η Ζωή βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με ένα αδύνατο δίλημμα: ποιον από τους δύο άντρες θα επιλέξει ως τον αληθινό της σύζυγο; Με χιούμορ, ανατροπές και απροσδόκητες εξελίξεις, η παράσταση εξερευνά την έννοια της αγάπης και της επιλογής, ενώ το κοινό παρακολουθεί με αγωνία την τελική απόφαση της Ζωής.

Προπώληση εισιτηρίων από το more.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Για μια Ζωή

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Η Ζωή ήταν παντρεμένη με τον Γιάννη μέχρι που εκείνος χάθηκε στο Αλβανικό μέτωπο. Τρία χρόνια μετά, η κοπέλα αποφασίζει να παντρευτεί τον Στράτο, έναν νεαρό χωροφύλακα. Οι δυο τους είναι τρελά ερωτευμένοι. Η Μαρίκα, η μάνα της, μένει μαζί της, στο σπίτι του Γεράσιμου, του πατέρα του εκλιπόντος Γιάννη, που θέλει το νέο ζευγάρι να συνεχίσει να μένει μαζί του. Σ’ αυτό το σπίτι μπαινοβγαίνει η διπλανή γειτόνισσα που είναι παντρεμένη με έναν δωσίλογο αλλά και η κόρη της Βούλα, η καλύτερη φίλη της Ζωής. Κι εκεί που όλοι βρίσκονται σε μία υπερδιέγερση λόγω του επερχόμενου γάμου, ο τέως νυμφίος, ο Γιάννης, εμφανίζεται ξαφνικά και ξεκινά το μπέρδεμα.

Αξύριστα πηγούνια

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Το βραβευμένο κοινωνικό δράμα φλερτάρει με το χιούμορ, το ρεαλισμό και το σασπένς, μιλώντας για την ανθρώπινη εκμετάλλευση, τους μετανάστες, το σεξισμό, τις οικονομικές ανισότητες και τις σχέσεις εξουσίας. Τρεις άνδρες που δουλεύουν σε ένα νεκροτομείο εργάζονται καθημερινά στην υπηρεσία τους στην υπόγεια πτέρυγα. Από τους πάνω ορόφους δέχονται και στη συνέχεια ταξινομούν, φροντίζουν και φυλάνε προσωρινά ανθρώπους που δεν κατάφεραν να επιζήσουν. Ακολουθούν μια ρουτίνα με τυπικές διαδικασίες. Απόψε όμως έρχονται αντιμέτωποι με το νεκρό σώμα μιας γυναίκας, μίας στρίπερ με ξένη καταγωγή. Η αιτία του θανάτου της και το είδος της σχέσης που τους συνέδεε μαζί της είναι κάτι που ξεδιπλώνεται με συγγραφική δεξιοτεχνία στην πορεία, όσο εξελίσσεται η δράση. Αυτός είναι ο πυρήνας της ιστορίας του Γιάννη Τσίρου, που χρησιμοποιεί το μoτίβο του ανδρικού βλέμματος πάνω στο ανυπεράσπιστο γυναικείο σώμα, για να συνθέσει ένα έργο που φωτίζει ζητήματα πατριαρχίας, σεξισμού και εκμετάλλευσης.

Μπαμπάδες με ρούμι

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Στην αιχμηρή σάτιρα που διακωμωδεί την ελληνική κοινωνία, πέντε πρόσωπα ετοιμάζουν ένα «γλυκό» σχέδιο αλληλοεξόντωσης για μια κληρονομιά. Η Ρόη, η Βέσκα, ο Παναγιώτης, η Τζένη, ο Χρήστος και η κυρία Βάσω είναι οι πρωταγωνιστές της μαύρης κωμωδίας που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1996. Τα τέσσερα εκατομμύρια που είχε κερδίσει στο τζόκερ ο μπαμπάς -που πλέον έχει φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο- αναζητούν τον κληρονόμο τους. Δύο γιοί, δύο νύφες, μία γειτόνισσα φωτεινός παντογνώστης και μία εφιαλτική νοσοκόμα μιλάνε, μαλώνουν, δολοπλοκούν, καταστρώνοντας ένα σχέδιο για να κερδίσουν την κληρονομιά. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να σερβίρουν «Μπαμπάδες με ρούμι» με λίγο δηλητήριο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ατακαδόρικο χιούμορ και γέλιο στο "Μία μέλισσα τον Αύγουστο" που κατεβάζει αυλαία

Ο σκηνοθέτης Νικορέστης Χανιωτάκης και μια ωραία ομάδα ηθοποιών, φωτίζουν για λίγο ακόμα τη σκηνή του θερινού Λαμπέτη με αιγαιοπελαγίτικο φως με αφορμή την κωμωδία "Μία μέλισσα τον Αύγουστο".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/09/2024

"Dancells": Τριήμερο φεστιβάλ χορού στις φυλακές Κορυδαλλού

Στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με το Flux Laboratory Athens παρουσιάζεται το φεστιβάλ "Dancells/Dance/Festival" στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού.

"Η Ληστεία της Συμφοράς": Χάος και ανατροπές στη σκηνή του Λαμπέτη

Μια θεότρελη συμμορία, ένα διαμάντι και... όλα γίνονται άνω κάτω μέσα σε μια νύχτα στην ανατρεπτική κωμωδία "Η Ληστεία της Συμφοράς" που θα σκηνοθετήσει ο Νικορέστης Χανιωτάκης.

Η Ελένη Σκότη σκηνοθετεί την Κατερίνα Λέχου

Η αμείλικτη πραγματικότητα εισβάλλει στη θεατρική σκηνή του Επί Κολωνώ με το "Linda" της Βρετανίδας συγγραφέως Penelope Skinner, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη.

Αργύρης Ξάφης: Η επιστροφή με ένα καθηλωτικό μονόλογο και η απόρριψη επιχορήγησης

Την ωραία παράσταση που παρουσίασε πέρυσι θα επαναλάβει ο Αργύρης Ξάφης, αλλά για τη νέα σεζόν ετοιμάζεται να προχωρήσει χωρίς επιχορήγηση αφού η πρόταση της ομάδας του απορρίφθηκε για μη καλλιτεχνικούς λόγους.

Το Από Μηχανής Θέατρο ανακοινώνει προσφορά προπώλησης για τις παραστάσεις του

Δύο αγαπημένες κωμωδίες με "Ήρωες" και απατεώνες που συναρπάζουν, ανεβαίνουν φέτος στο Από Μηχανής Θέατρο.

Την επιτυχημένη θεατρική συνταγή του "Μίξερ" θα γευτούμε στο Γκλόρια Μικρό

Ένα έξυπνο σκηνικό παιχνίδι η παράσταση "Μίξερ" σε κείμενο της Ζέφης Φίτσιου, επιστρέφει για δεύτερη σεζόν, στο θέατρο Γκλόρια Μικρό.