Ο Πάνος Βλάχος "Δον Ζουάν" στο Θέατρο Βεάκη

Ο ταλαντούχος ηθοποιός και η σκηνοθέτις Λητώ Τριανταφυλλίδου ενώνουν τις δυνάμεις τους ανεβάζοντας στη σκηνή τον θρυλικό αντιήρωα.

Πάνος Βλάχος Δον Ζουάν

Μετά την τεράστια επιτυχία της παράστασης "Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού” επί τρία συναπτά έτη, ο ηθοποιός Πάνος Βλάχος κάνει το επόμενο θεατρικό του βήμα. Η νέα σεζόν 2024-25 θα τον βρει στο θέατρο Βεάκη, όπου σε συνεργασία με τη σκηνοθέτιδα Λητώ Τριανταφυλλίδου, συνθέτουν μια νέα αφήγηση γύρω από τον εμβληματικό αντιήρωα "Δον Ζουάν” και επανεξετάζουν τη θέση του άντρα στον σύγχρονο κόσμο. H προπώληση ξεκίνησε για την πολυαναμενόμενη παράσταση που θα κάνει πρεμιέρα στις 22 Νοεμβρίου.

Μεγάλος καρδιοκατακτητής, βλάσφημος και αδιάφορος για τις συνέπειες των πράξεών του. Από τον Μολιέρο μέχρι τον Λόρδο Βύρωνα, ο Δον Ζουάν συμβολίζει την απόρριψη των παραδοσιακών αξιών και την αναζήτηση της προσωπικής ελευθερίας. Ωστόσο, σε μια κοινωνία έντονων αντιπαραθέσεων και ιδεολογικής σύγχυσης, ο Δον Ζουάν επιβιώνει αναπαράγοντας ιδεολογήματα που εξυπηρετούν τις δικές του φιλοδοξίες και επιθυμίες. Έτσι, σε αυτήν την αναθεωρημένη εκδοχή, ο Πάνος Βλάχος - ως Δον Ζουάν - μεταμορφώνεται σε έναν ναρκισσιστικό ηγέτη που προσφέρει απλοϊκές απαντήσεις απέναντι σε έναν ιδεολογικά πολύπλοκο κόσμο, που ζωντανεύουν με τις ερμηνείες τους οι Κώστας Φιλίππογλου, Παναγιώτης Κατσώλης, Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη, Ειρήνη Μπούνταλη και Μελίνα Βαμπούλα.

Λίγα λόγια για το έργο

Καθώς ο Δον Ζουάν προσπαθεί να αποφύγει τις συνέπειες των πράξεων του, βρίσκεται σε ένα μπαρ. Εκεί, σε έναν μικρόκοσμο της κοινωνίας μας, ανακαλύπτει ότι το πραγματικό του ταλέντο είναι να κερδίζει ακολούθους. Γοητεύει τους αποπροσανατολισμένους θαμώνες, ανατρέπει τις καθιερωμένες ισορροπίες στους έμφυλους και κοινωνικούς ρόλους, και σχηματίζει μια λατρεία γύρω από την προσωπικότητά του.

Καθώς το μπαρ μετατρέπεται σε "Εκκλησία της Ελευθερίας”, χώρος έκφρασης μιας New Age Cult (αίρεση), και οι ακόλουθοί του γίνονται όλο και πιο αφοσιωμένοι, τα όρια μεταξύ πίστης και χειραγώγησης γίνονται θολά. O Δον Ζουάν που υποστηρίζει μια Ελευθερία χωρίς κανόνες, γίνεται ο μοναδικός και απόλυτος κανόνας.

Έτσι, μέσα από μια ανατρεπτική ιστορία που παίζει με τη θεατρική παράδοση του Δον Ζουάν, η παράσταση θέτει καίρια ερωτήματα: Μήπως η εποχή μας μάς ωθεί να γίνουμε φανατικοί της ιδεολογίας στην οποία πιστεύουμε; Έχει μεγαλύτερη σημασία ο άνθρωπος ή το μήνυμα που φέρει; Στο τρέχον κλίμα των σύγχρονων "Cultural Wars”, είμαστε ικανοί να ακούσουμε κάτι σωστό από τον λάθος άνθρωπο ή παραμένουμε τυφλά πιστοί στους εκπροσώπους της ιδεολογίας που έχουμε επιλέξει;

Σε αυτή την ανατρεπτική νέα προσέγγιση του Δον Ζουάν, συμπράττει μία σπουδαία ομάδα συνεργατών: Ο Φώτης Σιώτας και ο Δημήτρης Χατζηζήσης συνυπογράφουν την μουσική της παράστασης που ερμηνεύεται ζωντανά επί σκηνής, σε στίχους του Πάνου Βλάχου. Τα σκηνικά αναλαμβάνει ο Δημήτρης Πολυχρονιάδης και τα κοστούμια η Ματίνα Μέγκλα. Την κίνηση επιμελείται η Παναγιώτα Καλλιμάνη και τους φωτισμούς σχεδιάζει η Βαλεντίνα Ταμιωλάκη.

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Όσα συνέβησαν στο καθεστώς Τσαουσέσκου καταγράφει η παράσταση "…Δύο πορτοκάλια για τα Χριστούγεννα…"

Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μάρκελλος υπογράφει ένα νέο θεατρικό εγχείρημα που ακροβατεί ανάμεσα στο ιστορικό ντοκουμέντο και τη μυθοπλασία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
06/09/2024

Ατακαδόρικο χιούμορ και γέλιο στο "Μία μέλισσα τον Αύγουστο" που κατεβάζει αυλαία

Ο σκηνοθέτης Νικορέστης Χανιωτάκης και μια ωραία ομάδα ηθοποιών, φωτίζουν για λίγο ακόμα τη σκηνή του θερινού Λαμπέτη με αιγαιοπελαγίτικο φως με αφορμή την κωμωδία "Μία μέλισσα τον Αύγουστο".

"Dancells": Τριήμερο φεστιβάλ χορού στις φυλακές Κορυδαλλού

Στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με το Flux Laboratory Athens παρουσιάζεται το φεστιβάλ "Dancells/Dance/Festival" στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού.

"Η Ληστεία της Συμφοράς": Χάος και ανατροπές στη σκηνή του Λαμπέτη

Μια θεότρελη συμμορία, ένα διαμάντι και... όλα γίνονται άνω κάτω μέσα σε μια νύχτα στην ανατρεπτική κωμωδία "Η Ληστεία της Συμφοράς" που θα σκηνοθετήσει ο Νικορέστης Χανιωτάκης.

Η Ελένη Σκότη σκηνοθετεί την Κατερίνα Λέχου

Η αμείλικτη πραγματικότητα εισβάλλει στη θεατρική σκηνή του Επί Κολωνώ με το "Linda" της Βρετανίδας συγγραφέως Penelope Skinner, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη.

Αργύρης Ξάφης: Η επιστροφή με ένα καθηλωτικό μονόλογο και η απόρριψη επιχορήγησης

Την ωραία παράσταση που παρουσίασε πέρυσι θα επαναλάβει ο Αργύρης Ξάφης, αλλά για τη νέα σεζόν ετοιμάζεται να προχωρήσει χωρίς επιχορήγηση αφού η πρόταση της ομάδας του απορρίφθηκε για μη καλλιτεχνικούς λόγους.

Το Από Μηχανής Θέατρο ανακοινώνει προσφορά προπώλησης για τις παραστάσεις του

Δύο αγαπημένες κωμωδίες με "Ήρωες" και απατεώνες που συναρπάζουν, ανεβαίνουν φέτος στο Από Μηχανής Θέατρο.