"2:22 – A Ghost Story": Το υπερφυσικό θρίλερ που φέρνει ο Φάνης Μουρατίδης στο Αλάμπρα

Μάθαμε αποκλειστικά ποια είναι η νέα παράσταση που θα σκηνοθετήσει και θα παίξει ο Φάνης Μουρατίδης στο ανανεωμένο θέατρο του Κέντρου, η οποία θα μας κρατήσει σίγουρα στην άκρη της καρέκλας.

2:22 – A Ghost Story

Μια ολοκαίνουργια ιστορία φαντασμάτων που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου, "ένα γλαφυρό, έξυπνο έργο που σε κρατά σε συνεχή εγρήγορση", σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, που ισορροπεί μεταξύ τρόμου και χιούμορ, επέλεξε να μας συστήσει φέτος ο Φάνης Μουρατίδης, μπαίνοντας στη δεύτερη σεζόν του ανανεωμένου θεάτρου Αλάμπρα. Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του χώρου ανεβάζει τον Οκτώβριο το συναρπαστικό θρίλερ του Ντάνι Ρόμπινς "2:22 – A Ghost Story”, με συμπρωταγωνιστές τους Φαίη Ξυλά, Ναταλία Δραγούμη, Στάθη Μαντζώρο, Γιώργο Ζαφειρόπουλο, Αθηνά Χατζηαθανασίου (από 25/10). 

Είστε αρκετά θαρραλέοι για να ανακαλύψετε την αλήθεια;

Το θρίλερ που συνδυάζει ίντριγκα, χιούμορ και τρόμο, γραμμένο από τον δημιουργό του διάσημου BBC podcast "The Battersea Poltergeist” (τρεις υποψηφιότητες στα βραβεία Ολίβιε και διάκριση "Καλύτερου Νέου Έργου" στα Βραβεία WhatsOnStage 2022), μεταφέρει το κοινό σε μια νύχτα γεμάτη αγωνία, όπου αποκαλύπτονται μυστικά και το υπερφυσικό κάνει αισθητή την παρουσία του, γεγονός που φέρνει τους ήρωες αντιμέτωπους με εσωτερικές συγκρούσεις αλλά και την αναζήτηση της αλήθειας. Κωμικές και τρομακτικές στιγμές πλέκονται περίτεχνα καθώς παρακολουθούμε μια ιστορία της διπλανής πόρτας που θα μπορούσε να συμβεί και σε εμάς τους ίδιους! Καθώς όλοι αναρωτιόμαστε αν υπάρχει ζωή μετά θάνατον, το έργο θέτει το ερώτημα: "Τι πιστεύετε πραγματικά; Και είστε αρκετά θαρραλέοι για να ανακαλύψετε την αλήθεια;"

Η υπόθεση

Η Τζεν είναι πεπεισμένη ότι το νέο της σπίτι είναι στοιχειωμένο, αλλά ο σύζυγός της, Σαμ, παραμένει σκεπτικιστής. Κατά τη διάρκεια του δείπνου με τους παλιούς τους φίλους, τη Λορίν και τον νέο της σύντροφο, Μπεν, οι εντάσεις αυξάνονται καθώς συζητούν για την ύπαρξη φαντασμάτων. Καθώς η βραδιά προχωρά, μια ανησυχητική παρουσία πλησιάζει όλο και περισσότερο, αναγκάζοντας την παρέα να μείνει ξύπνια μέχρι τις 2:22 π.μ. για να ανακαλύψει τι κρύβεται πέρα από το προφανές…

Υπάρχει κάτι περισσότερο από αυτό που μπορούμε να δούμε;

Το έργο ξεκινά με έναν αέρα μυστηρίου και ασάφειας, όπου η αλήθεια είναι άπιαστη. Καθώς η ιστορία εξελίσσεται, οι χαρακτήρες ξεκινούν ένα ταξίδι αυτο-ανακάλυψης, όπου βγαίνουν στην επιφάνεια άγνωστες πτυχές του εαυτού τους και μυστικά που όλοι μπορεί να έχουμε βαθιά κρυμμένα. Σε μια νύχτα γεμάτη αστείες στιγμές και έντονη αδρεναλίνη, τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται… ή μήπως όχι; 

Σύμφωνα με τους συντελεστές, ο συγγραφέας αναρωτιέται αν θα μπορούσαν να υπάρχουν φαντάσματα στον σύγχρονο κόσμο του Facebook, του Spotify και της Amazon Alexa. Μπορούμε πλέον να ελέγξουμε τα πάντα μέσα από μικρές συσκευές εξελιγμένης τεχνολογίας αλλά ταυτόχρονα γινόμαστε ολοένα πιο μοναχικοί και ευάλωτοι… Σε μια εποχή Covid, κλιματικής αλλαγής και νέων πολέμων, όλα μας θυμίζουν τη θνητότητά μας και πάντα θα σκεφτόμαστε αν υπάρχει κάτι περισσότερο από αυτό που μπορούμε να δούμε και να κατανοήσουμε γύρω μας. Αρκεί να είμαστε αρκετά τολμηροί για να το ανακαλύψουμε! 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα 

Ο Ντάνι Ρόμπινς, γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1976, ζει στο Γουόλθαμστοου του Λονδίνου, και είναι βραβευμένος Βρετανός συγγραφέας, κωμικός (stand up), ραδιοτηλεοπτικός φορέας και δημοσιογράφος. Το ενδιαφέρον του για το υπερφυσικό τον οδήγησε στο να γράψει αρκετές ραδιοφωνικές σειρές και podcast. Δημιούργησε το "The Battersea Poltergeist”, μια σειρά podcast για το BBC που συνδύαζε δράμα και ντοκιμαντέρ για να αφηγηθεί μια πραγματική ιστορία φαντασμάτων και έγινε παγκόσμιο φαινόμενο – το Νο 1 Drama Podcast σε ολόκληρο τον κόσμο, με περισσότερες από εκατομμύρια λήψεις. Η σειρά κέρδισε το Χρυσό Βραβείο Καλύτερου Σειριακού Podcast στα Βραβεία Ραδιοφώνου του Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης. Έχει δημιουργήσει διάφορες εκπομπές για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, συμπεριλαμβανομένης της επιτυχημένης σειράς "Young Dracula” για το BBC1 (υποψήφια για BAFTA ), της σειράς "Rudy's Rare Records” και του "The Cold Swedish Winter” για το BBC Radio 4. Το έργο του, "2:22 - A Ghost Story”, με πρωταγωνίστρια τη Λίλι Άλεν, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Γουέστ Εντ τον Αύγουστο του 2021 και περιγράφηκε ως το θεατρικό γεγονός της χρονιάς. 

Η μετάφραση είναι του Αντώνη Γαλέου. Τα σκηνικά υπογράφει ο Μανόλης Παντελιδάκης, τα κοστούμια ο Γιώργος Σεγρεδάκης, τη μουσική επιμέλεια ο Ηλίας Παπαχαραλάμπους, τον ηχητικό σχεδιασμό ο Φώτης Παπαθεοδώρου και τους φωτισμούς ο Περικλής Μαθιέλλης. 

Όπως μας έλεγε πριν λίγους μήνες ο Φάνης Μουρατίδης, ο οποίος έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του θεάτρου Αλάμπρα: "Αυτό είναι μια καινούργια δραστηριότητα που μπαίνει στη ζωή μου. Το οφείλω καταρχήν στους παραγωγούς μας, στις Θεατρικές επιχειρήσεις Τάγαρη, που έχουν αναλάβει το θέατρο. Το όνειρό μας γι’ αυτό το χώρο είναι να φιλοξενήσει πιο σύγχρονα έργα, όπως το "Εγώ, εγώ... κι εγώ" του Φλοριάν Ζελέρ που είδαμε πέρυσι. Ο χώρος είναι πολύ φρέσκος και ανακαινισμένος, μας δίνει έναν αέρα πολύ διαφορετικό. Μια από τις βλέψεις μας είναι αν όλα πάνε καλά να δώσουμε βήμα σε νεότερους ανθρώπους προκειμένου να χωρέσουν κάποιο από τα όνειρά τους μέσα σε αυτόν εδώ το χώρο. Θα δούμε, ωστόσο, πώς θα το κάνουμε αυτό πιο συγκεκριμένο, πώς θα το ορίσουμε. Πάντως θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέσα στην επόμενη πενταετία θα είναι ένας πυλώνας πολύ ζωντανός, με πολύ καθαρή ταυτότητα, που θα επικοινωνεί κείμενα και ενέργειες με το κοινό που πιστεύω ότι μπορεί να λείπουν”.

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ατακαδόρικο χιούμορ και γέλιο στο "Μία μέλισσα τον Αύγουστο" που κατεβάζει αυλαία

Ο σκηνοθέτης Νικορέστης Χανιωτάκης και μια ωραία ομάδα ηθοποιών, φωτίζουν για λίγο ακόμα τη σκηνή του θερινού Λαμπέτη με αιγαιοπελαγίτικο φως με αφορμή την κωμωδία "Μία μέλισσα τον Αύγουστο".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/09/2024

"Dancells": Τριήμερο φεστιβάλ χορού στις φυλακές Κορυδαλλού

Στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με το Flux Laboratory Athens παρουσιάζεται το φεστιβάλ "Dancells/Dance/Festival" στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού.

"Η Ληστεία της Συμφοράς": Χάος και ανατροπές στη σκηνή του Λαμπέτη

Μια θεότρελη συμμορία, ένα διαμάντι και... όλα γίνονται άνω κάτω μέσα σε μια νύχτα στην ανατρεπτική κωμωδία "Η Ληστεία της Συμφοράς" που θα σκηνοθετήσει ο Νικορέστης Χανιωτάκης.

Η Ελένη Σκότη σκηνοθετεί την Κατερίνα Λέχου

Η αμείλικτη πραγματικότητα εισβάλλει στη θεατρική σκηνή του Επί Κολωνώ με το "Linda" της Βρετανίδας συγγραφέως Penelope Skinner, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη.

Αργύρης Ξάφης: Η επιστροφή με ένα καθηλωτικό μονόλογο και η απόρριψη επιχορήγησης

Την ωραία παράσταση που παρουσίασε πέρυσι θα επαναλάβει ο Αργύρης Ξάφης, αλλά για τη νέα σεζόν ετοιμάζεται να προχωρήσει χωρίς επιχορήγηση αφού η πρόταση της ομάδας του απορρίφθηκε για μη καλλιτεχνικούς λόγους.

Το Από Μηχανής Θέατρο ανακοινώνει προσφορά προπώλησης για τις παραστάσεις του

Δύο αγαπημένες κωμωδίες με "Ήρωες" και απατεώνες που συναρπάζουν, ανεβαίνουν φέτος στο Από Μηχανής Θέατρο.

Την επιτυχημένη θεατρική συνταγή του "Μίξερ" θα γευτούμε στο Γκλόρια Μικρό

Ένα έξυπνο σκηνικό παιχνίδι η παράσταση "Μίξερ" σε κείμενο της Ζέφης Φίτσιου, επιστρέφει για δεύτερη σεζόν, στο θέατρο Γκλόρια Μικρό.