"Blind Forgiveness" στο Παλλάς: Μια μπαλετική ροκ όπερα για την αγάπη αλλά και για την τέχνη που δεν γνωρίζει σύνορα

Το Astana Ballet Theatre βρέθηκε στην Αθήνα με τους συντελεστές της μεγάλης μουσικοχορευτικής παραγωγής που κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Παλλάς για να μας δώσει μια πρώτη γεύση απ’ όσα θα δούμε επί σκηνής.

Rock ballet opera Blind Forgiveness

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της μπαλετικής ροκ όπερας "Blind Forgiveness" ή "Αγάπη είναι ν’ αγαπάς, όποια πληγή σου ανοίγει" που παρουσιάζει στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Παλλάς το φημισμένο Astana Ballet Theatre από το Καζακστάν μαζί με την εταιρεία MOSAIC del ARTE με έδρα το Ντουμπάι. Όπως είπε ο χορογράφος της παράστασης Kirill Radev, πρόκειται για ένα παραμύθι εμπνευσμένο από τον σύγχρονο κόσμο, σε μουσική του Smirnov Arsenii, στο κέντρο του οποίου βρίσκεται η αιώνια μάχη του καλού με το κακό και κατ’ επέκταση η κατανόηση του τι σημαίνει αγάπη και συγχώρεση. Πάνω σε αυτές τις πανανθρώπινες έννοιες πατά το μουσικοχορευτικό έργο που ενώνει ταλαντούχους καλλιτέχνες απ‘ όλο τον κόσμο, κορυφαίους χορευτές και ένα συμφωνικό σύνολο από βιρτουόζους μουσικούς. Ο κλασικός χορός και το κλασικό μέρος της συμφωνικής ορχήστρας συναντούν εδώ το ροκ και τον μοντέρνο χορό, δημιουργώντας ένα νέο κράμα που πειραματίζεται με τον ίδιο του τον εαυτό. Ας πάρουμε μια γεύση απ’ όσα είπαν οι συντελεστές λίγες ώρες πριν παιχτεί η παράσταση.

Rock ballet opera Blind Forgiveness

Rock ballet opera Blind Forgiveness

Ο Βαλέρικο Πέκιν, γενικός παραγωγός της Mosaic Del Arte, μας έβαλε στο σκεπτικό της δημιουργίας αυτής της φαντασμαγορικής παραγωγής που κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στην Αθήνα. "Στην εποχή του ίντερνετ, έχουμε αρχίσει να χάνουμε σημαντικά πράγματα, όπως ο χώρος που δίνουμε στις τέχνες στη ζωή μας. Ισχύει ότι οι άνθρωποι χορεύουν πριν ακόμη να μιλήσουν. Αυτό ακριβώς το συναίσθημα του χορού και αυτή την επιστροφή της Τέχνης στη ζωή μας φιλοδοξούμε να ξαναχτίσουμε”. Η παράσταση "Blind Forgiveness" πλέκει σύγχρονα και κλασικά στοιχεία με κωμική διάθεση, μιλώντας φυσικά για το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή, την αγάπη, αλλά και για το γεγονός ότι ο πολιτισμός δεν γνωρίζει διαχωρισμούς και σύνορα, είναι για όλους μας, σύμφωνα με τον επικεφαλή της παραγωγής που ένωσε δημιουργούς και καλλιτέχνες από διαφορετικές ηπείρους.

Christopher Lambert
Christopher Lambert

"It's about love and rock ‘n’ roll”

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν επίσης οι διακεκριμένοι χορευτές Julian Mckay και Nathalia Fernandez Menes και ο σκηνοθέτης Alexander Mogilev. Λόγω θέματος υγείας ο διεθνούς φήμης βραβευμένος ηθοποιός Christopher Lambert, πρωταγωνιστής του θρυλικού Ταρζάν, των ταινιών Χαϊλάντερ και του "Blacklist” στο Netflix, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δεν κατάφερε να παρευρεθεί σε αυτό το σύντομο preview μέσα από τα λόγια των συντελεστών, θα συμμετέχει όμως στις δύο παραστάσεις παρουσιάζοντας την πλοκή (τα μέρη του λιμπρέτου) και ερμηνεύοντας ένα από τα χαρακτηριστικά τραγούδια του έργου.

Rock ballet opera Blind Forgiveness
Julian Mackay

Οι δύο χορευτές μοιράστηκαν τον ενθουσιασμό τους γι’ αυτή την μουσικοχορευτική παραγωγή που απαρτίζουν κορυφαίοι συντελεστές. Ο Julian Mckay, μάλιστα, ο πρώτος Αμερικανός που τελείωσε την Ακαδημία Χορού Μπολσόι, μάς εξήγησε ότι παρότι αυτή η παράσταση χτίστηκε μέσα σε δύο μήνες σε συνθήκες ενός pop up experience, αυτό του έδωσε ακριβώς ότι χρειαζόταν για να πάει από το μηδέν μέχρι το χίλια σε σύντομο χρονικό διάστημα, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά "Δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς, οπότε χορεύεις”. Ενώ έκλεισε πολύ εύστοχα λέγοντας για την παράσταση "It's about love and rock ‘n’ roll”. Πιστεύουμε ότι αυτό τα λέει όλα.

Rock ballet opera Blind Forgiveness Natalia Fernandez Menes
Natalia Fernandez Menes

Η υπόθεση

Σε έναν κόσμο που τον δελεάζουν οι εύκολες σχέσεις, ο πλούτος και η προσποιητή κενή φήμη, ο νεαρός ήρωας συναντά μια τυφλή κοπέλα, τη Νατάλια, η οποία του δίνει ένα κομμάτι της ψυχής της και επανακαθορίζει το σκοπό της ζωής του, δίνοντάς του την ευκαιρία να ξεφύγει από το σκοτεινό αυτό κόσμο της σκληρότητας και του κακού.  Εκείνη είναι που του δίνει την ευκαιρία να δει τη φωτεινή πλευρά της ζωής και να συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να αγαπήσει και να αγαπηθεί. 

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Blind Forgiveness

  • Μουσικοχορευτική

«Τυφλή συγχώρεση» είναι η ακριβής μετάφραση του έργου "Blind Forgiveness", που φέρει τον υπότιτλο «Αγάπη είναι ν' αγαπάς, όποια πληγή σου ανοίγει». Πάνω σε αυτό το πανανθρώπινο συναίσθημα έχει στηθεί η παράσταση του Astana Ballet Theatre, εμπλουτίζοντας τις κλασικές δομές με νέες μορφές και ιδέες. Κορυφαίοι συνεργάτες στο είδος τους ο καθένας, από το χορογράφο των επιτυχιών Kirill Radev μέχρι τον ενδυματολόγο Igor Chapurin και βέβαια την ανερχόμενη χορεύτρια Arisa Hashimoto. Η παράσταση ξεκινά την παγκόσμια περιοδεία από τη χώρα μας. Συμμετέχει ο διεθνούς φήμης ηθοποιός Κριστόφ Λαμπέρ, ο οποίος αφηγείται την πλοκή.

Παλλάς

Βουκουρεστίου 5 (City Link)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τι θα πει ο κόσμος;’’:Το διαχρονικό ερώτημα βρίσκει απάντηση στο Faust

Ο Σταμάτης Πακάκης έγραψε το κείμενο, σκηνοθετεί και παίζει στην κωμωδία που έρχεται στο Faust στον Οκτώβριο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/09/2024

Θέατρο Πορεία: Παράταση προσφοράς προπώλησης για τις παραστάσεις της σεζόν 2024-25

Όλες οι θεατρικές παραστάσεις του Θεάτρου Πορεία για τις οποίες ισχύει early bird προσφορά έως 13/9.

Θέατρο του Νέου Κόσμου: 19 παραστάσεις σε 7 σκηνές και προσφορά προπώλησης για τη σεζόν 2024-25

Το ρεπερτόριο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου εξαπλώνεται φέτος σε επτά σκηνές και πέντε θέατρα, με τις υπογραφές καταξιωμένων και νεότερων σκηνοθετών και δημιουργών. Δείτε όλο το πρόγραμμα και εκμεταλλευτείτε την early bird προσφορά προπώλησης εισιτηρίων από 12-22 Σεπτεμβρίου.

"Όταν ξανά πέθανα": Μια κωμωδία αντίδοτο στον πεσιμισμό από τον Λάκη Λαζόπουλο

Η σκηνή του θεάτρου είναι ο φυσικός χώρος του ηθοποιού, σεναριογράφου, συγγραφέα, παρουσιαστή, αλλά και στιχουργού Λάκη Λαζόπουλου και σε αυτήν επέστρεψε με τη μεταφυσική κωμωδία "Όταν ξανά πέθανα", που ξορκίζει τους φόβους και κυρίως τον μεγαλύτερο ανάμεσά τους, αυτόν του θανάτου.

"Ρόζα Εσκενάζυ, η βασίλισσα του Ρεμπέτικου" μετακομίζει στην Αθήνα με πρωταγωνίστρια την Παυλίνα Χαρέλα

Η παράσταση "Ρόζα Εσκενάζυ, η βασίλισσα του Ρεμπέτικου" ταξιδεύει για αυτή τη θεατρική σεζόν από τη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Αλκμήνη, σε σκηνοθεσία του Αντώνη Λουδάρου και με τη συνοδεία ορχήστρας επί σκηνής.

Σύγχρονο Θέατρο: Όλο το πρόγραμμα της νέας θεατρική σεζόν 2024-25

Έξι θεατρικές παραγωγές μας περιμένουν στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου τη νέα σεζόν. Ενημερωθείτε για όλο το πρόγραμμα που αφορά το ενήλικο κοινό, τα παιδιά και τους εφήβους.