"Blind Forgiveness": Το μπαλέτο συναντά το ροκ στο θέατρο Παλλάς

Από το Θέατρο Παλλάς ξεκινά την παγκόσμια περιοδεία του το φημισμένο Astana Ballet Theatre με ένα μοναδικό μπαλετικό θέαμα για την αιώνια μάχη του καλού με το κακού.

Rock ballet opera

Το φημισμένο Astana Ballet Theatre και η Συμφωνική Ορχήστρα της Κρατικής Ακαδημαϊκής Φιλαρμονικής του Δήμου της Αστάνας (Αkimat of Astana) παρουσιάζουν σε παγκόσμια πρώτη την ροκ όπερα μπαλέτου "Blind Forgiveness" ή "Αγάπη είναι ν’αγαπάς, όποια πληγή σου ανοίγει" στο Θέατρο Παλλάς στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους.

Το Astana Ballet Theatre συναντά τη ροκ εκδοχή του, μέσα από τη θεατρικοποιημένη διαδρομή της παραγωγής, η οποία συνδυάζει δύο κατευθύνσεις. Το κλασικό μέρος του χορού συνδέεται αρμονικά με το κλασικό μέρος της συμφωνικής ορχήστρας, με ροκ εκτελέσεις, εμπλουτίζοντας τις κλασικές δομές με νέες μορφές και ιδέες.

Rock ballet opera

Το "Blind Forgiveness", δηλαδή η αιώνια μάχη του καλού με το κακό, μάς οδηγεί να κατανοήσουμε την έννοια της αγάπης, που συγχωρεί τα πάντα. Με βάση αυτό το πανανθρώπινο συναίσθημα έχει στηθεί η παράσταση, η πλοκή της οποίας περιλαμβάνει μορφή θεατρικού μονολόγου.Το πρωτότυπο λιμπρέτο, αποτελούμενο από δώδεκα σκηνές, περιγράφει μια καθημερινή φαινομενικά ιστορία της σύγχρονης κοινωνίας και καταδεικνύει ότι πολλές φορές οι προτεραιότητες απέχουν από τις ευγενείς προθέσεις.

Λίγα λόγια για την πλοκή

Η συνάντηση του νεαρού ήρωα με την τυφλή κοπέλα, τη Νατάλια, που επανακαθορίζει το σκοπό της ζωής του, δίνοντάς του την ευκαρία  να ξεφύγει από το σκοτεινό κόσμο της σκληρότητας και του κακού και να δει και πάλι το λαμπερό φως της καλοσύνης και της αγάπης. Βρισκόμενος ο ήρωας σε έναν κόσμο που τον δελεάζουν οι εύκολες σχέσεις, ο πλούτος και η προσποιητή κενή φήμη, αναπαράγει έναν κύκλο αμαρτίας και πειρασμού. Μόνο η τυφλή γυναίκα, η οποία του δίνει ένα κομμάτι της ψυχής της, τον βγάζει από τον κόσμο αυτόν της κακίας. Είναι εκείνη που του δίνει την ευκαιρία να νιώσει τη φωτεινή πλευρά της ψυχής του, να συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Είναι η αγάπη της που τον σώζει. Το μπαλέτο, η σύγχρονη τέχνη, ο σύγχρονος κόσμος (το καλό)  διατηρώντας τις κλασικές καταβολές του παρελθόντος, αλλά και οι πειρασμοί, οι αμαρτίες (το κακό), που περνούν από γενιά σε γενιά και ουσιαστικά παραμένουν αμετάβλητες. 

Rock ballet opera

Ένα θέμα βαθιά ανθρώπινο, αλλά και άλυτο συνάμα. Η πάλη του φωτός με το σκοτάδι. Ο  θρίαμβος της αγάπης επί του λάθους. Η νίκη της αιώνιας, συγχωρητικής αγάπης επί των "επτά θανάσιμων αμαρτημάτων". "Τυφλή συγχώρεση", όπως ακριβώς η αγάπη που "τα πάντα στέγει, πιστεύει, ελπίζει, υπομένει" και συγχωρεί. "Τυφλή συγχώρεση", ή αλλιώς "αγάπη είναι να αγαπάς όποια πληγή σου ανοίγει".

Rock ballet opera

Οι συνελεστές

Μία πανσπερμία υπέροχων ταλαντούχων καλλιτεχνών, από σχεδόν όλες τις Ηπείρους, ένα καθολικό και παγκόσμιο μπαλέτο από κορυφαίους χορευτές και ένα συμφωνικό σύνολο από βιρτουόζους μουσικούς, χορεύουν και εκτελούν πάνω σε συνθέσεις του κορυφαίου Smirnov Arsenii, αλλά και σε εμβληματικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, καταφέρνοντας έτσι ο καλλιτέχνης να περιβάλλει τη ροκ μουσική με συμφωνική ακαδημαϊκή φόρμα και να αποκαλύψει την ψυχή της παράστασης.

Rock ballet opera

Γυναίκα σολίστ είναι η ταλαντούχα Fernandez Menes Natalia και άντρας σολίστ ο βραβευμένος Julian Mackay. Κορυφαίοι συνεργάτες στο είδος τους ο καθένας, υπό τη σκηνοθετική πυξίδα του Alexander Mogilev και του διάσημου μαέστρου και ιδρυτή της Συμφωνικής Ορχήστρας Arman Urazgaliev, μέχρι το χορογράφο των επιτυχιών Kirill Radev, ο οποίος μετέφερε αριστοτεχνικά τις πλαστικές εικόνες, προικισμένες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και εξέφρασε μια ποικιλία ανθρώπινων συναισθημάτων, καταστάσεων και σχέσεων μέσα από μια πρωτότυπη χορογραφική γλώσσα, τον κορυφαίο ενδυματολόγο Igor Chapurin και την πολυτάλαντη αρχιτέκτονα και σκηνογράφο Anastasia Kapustina, δημιουργούν ένα παγκόσμιο πολιτιστικό γεγονός, που θα ανοίξει αυλαία στο Θέατρο Παλλάς, στην Αθήνα, για 2 παραστάσεις, έχοντας την Ελλάδα ως αφετηρία για την παγκόσμια περιοδεία του. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Blind Forgiveness

  • Μουσικοχορευτική

«Τυφλή συγχώρεση» είναι η ακριβής μετάφραση του έργου "Blind Forgiveness", που φέρει τον υπότιτλο «Αγάπη είναι ν' αγαπάς, όποια πληγή σου ανοίγει». Πάνω σε αυτό το πανανθρώπινο συναίσθημα έχει στηθεί η παράσταση του Astana Ballet Theatre, εμπλουτίζοντας τις κλασικές δομές με νέες μορφές και ιδέες. Κορυφαίοι συνεργάτες στο είδος τους ο καθένας, από το χορογράφο των επιτυχιών Kirill Radev μέχρι τον ενδυματολόγο Igor Chapurin και βέβαια την ανερχόμενη χορεύτρια Arisa Hashimoto. Η παράσταση ξεκινά την παγκόσμια περιοδεία από τη χώρα μας.

Παλλάς

Βουκουρεστίου 5 (City Link)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πέθανε ο θεμελιωτής του θεατρικού παιχνιδιού στην Ελλάδα, Λάκης Κουρετζής

Πλήρης ημερών, στα 95 του χρόνια, πέθανε ο Λάκης Κουρετζής, που συνέβαλε όσο λίγοι στη θεμελίωση της θεατρικής αγωγής για παιδιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
30/08/2024

Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεάτρου: Παραστάσεις με μεράκι και ελεύθερη είσοδο

Την καλλιτεχνική δημιουργία ανθρώπων που δεν είναι επαγγελματίες, αλλά λατρεύουν το θέατρο και το υπηρετούν, παρουσιάζει το 17ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

"Χόρεψέ με πατέρα": Ο Γιώργος Αρμένης σε ένα ντουέτο με την Κατερίνα Αντωνιάδου για δεύτερη χρονιά

Η σχέση πατέρα-κόρης και το ζήτημα της επικοινωνίας στις ανθρώπινες σχέσεις απασχολούν το θεατρικό έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου, το οποίο επαναλαμβάνεται σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Γιώργου Αρμένη.

Ο Μποστ ξαναζωντανεύει στη Στοά: "Το επάγγελμα της μητρός μου" με τη ματιά του Θανάση Παπαγεωργίου

Το θεατρικό έργο "Το Επάγγελμα της Μητρός μου" του Μποστ ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Στοά, σκηνοθετημένο και διασκευασμένο από τον Θανάση Παπαγεωργίου.

Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης σκηνοθετεί ένα αριστούργημα της ρωσικής λογοτεχνίας

Όπως είχαμε γράψει σε αποκλειστική είδηση, η "Κόρη του λοχαγού" του Πούσκιν θα ανεβεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον ταλαντούχο ηθοποιό και σκηνοθέτη με έναν ωραίο θίασο.

"Η φάλαινα": Πρώτο αποκλειστικό trailer από τη μεταφορά της οσκαρικής ταινίας στο θέατρο με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη

Την συγκινητική ταινία με τον βραβευμένο με Όσκαρ Μπρένταν Φρέιζερ για το ρόλο του αυτοκαταστροφικού, παχύσαρκου Τσάρλι, μεταφέρει για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή ο ταλαντούχος ηθοποιός, υπογράφοντας και τη σκηνοθεσία.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Νέα για τον Δημήτρη Καταλειφό και άλλους καλλιτέχνες

Καταλειφός, Βαλαής, Μαραμής, Γαλάνης είναι κάποιοι από τους καλλιτέχνες που θα συνεργαστούν με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά το επόμενο διάστημα.