Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού: Όλες οι συναυλίες που θα δούμε στον λόφο το φθινόπωρο

Στον Λυκαβηττό έρχεται από τα τέλη Αυγούστου μέχρι τα μέσα του Οκτωβρίου πληθώρα καλλιτεχνών της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής. Βρες παρακάτω τους αγαπημένους σου τραγουδιστές και απόλαυσε τους από κοντά!

Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού © Studio Kominis

Ενα επιτυχημένο συναυλιακό καλοκαίρι πέρασε όπου χιλιάδες επισκέπτες απόλαυσαν περισσότερες από 30 μαγικές βραδιές στον ατμοσφαιρικό λόφο, στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού. Τα φώτα ανάβουν και πάλι και πολλοί καλλιτέχνες, Έλληνες και ξένοι, θα φιλοξενηθούν στην πιο εμβληματική κορυφή της Αθήνας για να τους απολαύσετε από κοντά. Παρακάτω ακολουθεί το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα του Λυκαβηττού, που επιμελείται η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων· ετοιμάστε τις ατζέντες σας για τις συναυλίες που δεν θα χάσουμε αυτό το φθινόπωρο!

James Arthur, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου

Ο Βρετανός καλλιτέχνης από τη σκηνή του X Factor το 2012 βρέθηκε στις κορυφές των charts. Ερχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα κάνοντας στάση στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού όπου θα παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ "Bitter Sweet Love" αλλά και ένα best-of από όλη τη δισκογραφία του με πολλά αγαπημένα διεθνώς τραγούδια που θα αγγίξουν τη καρδιά σου ξυπνώντας πληθώρα συναισθήματων. 

Θέατρο Λυκαβηττού- James Arthur

James, Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου

Μετά από 23 χρόνια το κορυφαίο συγκρότημα James επιστρέφει στον Λυκαβηττό δίνοντας ραντεβού με το φανατικό κοινό τους για μια ακόμη ιστορική συναυλία του αγαπημένου ροκ συγκροτήματος, ειδικά μετά την περσινή μαγευτική sold out εμφάνισή τους στο Ηρώδειο. Με 17 άλμπουμ στο δυναμικό τους, από το "Stutter” (1986) μέχρι το περσινό "Βe opened by the Wonderful” (2023) κρατούν αναλλοίωτη τη φήμη τους, ενώ οι εντυπωσιακές live εμφανίσεις τους αποδεικνύουν ότι ο ιδιοφυής Tim Booth και η παρέα τους δεν έχουν χάσει τη σπιρτάδα και την ικανότητα να ξεσηκώνουν τα πλήθη που τους παρακολουθούν σε όλο τον κόσμο και που τους έχρισαν ένα από τα πιο εμπορικά και καλλιτεχνικά επιτυχημένα συγκροτήματα των τελευταίων 40 ετών.

Θέατρο Λυκαβηττού-James
©Anastasia_Zisopoulou

Μαρίνα Σάττι, Κυριακή 8 Σεπτέμβριου

Την Κυριακή 8 Σεπτέμβριου η σκηνή ανήκει στο φαινόμενο που ακούει στο όνομα Μαρίνα Σάττι, η οποία, μετά τα απανωτά sold out του καλοκαιριού σε Ελλάδα και Ευρώπη, ετοιμάζει ακόμα μία ξεσηκωτική εμφάνιση που σίγουρα δεν θες να χάσεις. Έρχεται με μπόλικη φόρα χάρη στο "Zari" και το νέο E.P. της "P.O.P." αλλά και την επιτυχημένη καλοκαιρινή της περιοδεία και είναι έτοιμη για μία ακόμη φορά "να μας πάει τάπα"!

Θέατρο Λυκαβηττού- Μαρίνα Σάττι

Ιουλία Καραπατάκη, Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου

Η γεμάτη ενέργεια Ιουλία Καραπατάκη τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου μας προσκαλεί σε μια συναυλία που μαζί με την μπάντα της θα μας παρασύρει στο ρυθμό κομματιών που όλοι έχουμε αγαπήσει. Διασκευές και παλιά λαϊκά τραγούδια, αλλά και νέα που περιλαμβάνονται στον πρώτο της προσωπικό δίσκο έρχονται στη σκηνή με τη γνώριμη θετική ενέργεια αλλά και τη στεντόρεια φωνή της.

Θέατρο Λυκαβηττού-Ιουλία Καραπατάκη

 Πυξ Λαξ-Κώστας Τουρνάς, Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου

Την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου οι πάντα ακάματοι Πυξ Λαξ επιστρέφουν στον λόφο του Λυκαβηττού. Αυτήν τη φορά παρέα με τον Κώστα Τουρνά θα μας ταξιδέψουν και μας προσκαλούν να περπατήσουμε μαζί τους στα αγαπημένα ροκ μονοπάτια τους. Ακμαίοι και ανθεκτικοί στο χρόνο, εκφράζουν αυτό που δε χάνεται, που δεν ξεχνιέται, που δε σβήνει με το πέρασμα του εφήμερου.

Θέατρο Λυκαβηττού-Πυξ Λαξ

Διαβάστε Επίσης

Hauser, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου

Ο χαρισματικός τσελίστας Hauser, ιδρυτικό μέλος του μουσικού διδύμου των 2Cellos, θα μας μαγέψει με τις ανατρεπτικές διασκευές του σε σύγχρονα ροκ και χορευτικά κομμάτια την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου. Οι συναυλίες του χαρακτηρίζονται από τον ανεπανάληπτο συνδυασμό των εκρηκτικών ερμηνειών με τον ρομαντικό μεστό ήχο. Γι΄αυτό ο Hauser είναι πραγματικά μία μουσική κατηγορία από μόνος του και όσοι τον έχουν ήδη δει στις προηγούμενες επισκέψεις του στη χώρα μας το γνωρίζουν καλά.

Θέατρο Λυκαβηττού- Hauser

Piaf! The Show, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου

Η μουσική παράσταση Piaf! The Show θα αφηγηθεί την ιστορία της Edith Piaf μέσα από τα αξέχαστα τραγούδια της το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου σε μια πρωτότυπη σκηνογραφία με προβολές σπάνιων εικόνων της θρυλικής σταρ. Σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Gil Marsalla, η παράσταση έχει χαρακτηριστεί από τους αγαπημένους φίλους της Edith Piaf, όπως η Ginou Richer και ο Charles Aznavour, ως "ο ωραιότερος φόρος τιμής που αποτίθηκε ποτέ στην καριέρα της Edith Piaf". Ερμηνεύει η Nathalie Lermitte.

Θέατρο Λυκαβηττού- Paif the show

Apocalyptica, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου

Οι Apocalyptica, το κορυφαίο συγκρότημα του συμφωνικού metal, έρχονται στον Λυκαβηττό. Θα ερμηνεύσουν ζωντανά το "Plays Metallica Vol.2", το νέο άλμπουμ τους που αποτελεί τη συνέχεια του περίφημου "Apocalyptica Plays Metallica By Four Cellos". Όταν το 1996 είχαν την ιδέα να ηχογραφήσουν 8 τραγούδια των Metallica σε κλασική ενορχήστρωση και να τα κυκλοφορήσουν υπό τον τίτλο "Apocalyptica Plays Metallica By Four Cellos”, οι Apocalyptica κυριολεκτικά άλλαξαν την πορεία του "σκληρού” ήχου και απέκτησαν ένα φανατικό κοινό που τους ακολουθεί πιστά από τότε μέχρι σήμερα.

Θέατρο Λυκαβηττού- Apocalyptica

Νατάσσα Μποφίλιου - "Κάτι καίγεται", Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου

Η εκρηκτική αλλά και άκρως συναισθηματική Νατάσα Μποφίλιου έρχεται την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού με την παράσταση "Κάτι καίγεται", η οποία φέρει την υπογραφή των σταθερών της συνεργατών Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου. Θα παρουσιάσει τα ολοκαίνουργια τραγούδια του ομότιτλου δίσκου της ("Κάτι καίγεται") που έχουν ήδη ξεχωρίσει και αγαπηθεί από το κοινό, επομένως ετοιμαστείτε και πάλι για μεγάλες συγκινήσεις.

Θέατρο Λυκαβηττού- Νατάσσα Μποφίλιου

Tinariwen, Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου

Το πολυβραβευμένο γκρουπ Tinariwen την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου φέρνει λίγη από την μαγεία της Σαχάρας στο λόφο του Λυκαβηττού. Γνωστοί και ως "bluesmen της ερήμου", συνδυάζουν την παραδοσιακή δυτικο-αφρικανική και αραβική μουσική με μπλουζ, φολκ και ροκ επιρροές από τον Jimi Hendrix, τον Bob Dylan, τον Bob Marley, τους Santana και την κάντρι. Μαζί τους ο χαρισματικός κιθαρίστας Bombino, ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της φυλής των Τουαρέγκ. 

Θέατρο Λυκαβηττού- Tinariwen

Jack Savoretti, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου

Ο Αγγλοϊταλός σταρ και αγαπημένος των ελληνικών ραδιοφώνων Jack Savoretti έρχεται την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου για να παρουσιάσει τη νέα δισκογραφική δουλειά του, το πρώτο ιταλόφωνο άλμπουμ του με τίτλο "Miss Italia", αλλά και τις μεγάλες του επιτυχίες που έχουμε αγαπήσει, όπως τα "What More Can I Do”, "Greatest Mistake”, "Love is On The Line”, "Who’s Hurting Who”, "Whiskey Tango”, "Too Much history” αλλά και το διαχρονικό "Senza Una Donna" από την πρόσφατη συνεργασία με τον Zucchero.

Θέατρο Λυκαβηττού- Jack Savoretti

Δέσποινα Βανδή, Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

Η Δέσποινα Βανδή πραγματοποιεί μια μέγάλη περιοδεία για τα 30 χρόνια παρουσίας της στην μουσική σκηνή η οποία θα ολοκήρωθεί Σάββατο στις 21 Σεπτεμβρίου στον Λυκαβηττό. Μαζί με τους Kings, θα βρεθεί ξανά στον λόφο, εκεί όπου 2003 έγραψε ιστορία με τη συναυλία της. Απώτερος στόχος να αναβιώσει μία από τις κορυφαίες στιγμές τις καριέρας της προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στο κοινό που θα τη παρακολουθήσει από κοντά. 

Θέατρο Λυκαβηττού- Δέσποινα Βανδή

Παύλος Παυλίδης, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου

Τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου έρχεται ο Παύλος Παυλίδης με τραγούδια από όλη τη μουσική του πορεία αλλά και όλα τα κομμάτια του νέου του άλμπουμ ¨Μπρανκαλεόνε", σε μια εκρηκτική συναυλία ντυμένη με ένα ξεχωριστό audio-visual show, με την υπογραφή του Βασίλη Κεχαγιά.

Θέατρο Λυκαβηττού- Παύλος Παυλίδης
©Aristidis Tsinaroglou

Νίκος Πορτοκάλογλου, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου μας προσκαλεί σε ένα "Ταξίδι χωρίς σύνορα" την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου.  Μαζί με τους Βίκυ Καρατζόγλου, Βύρωνα Τσουράπη και την μπάντα "Ευγενείς Αλήτες", καλεσμένους τους Πάνο Μουζουράκη και Νεφέλη Φασούλη και με τη συμμετοχή της El Sistema Greece Youth Choir, ο αγαπημένος τραγουδοποιός θα μας ταξιδέψει μέσα από γνωστά τραγούδια του αλλά και απροσδόκητες διασκευές. Τα έσοδά της συναυλίας θα διατεθούν στη διεθνή ανθρωπιστική οργάνωση των "Γιατρών Χωρίς Σύνορα". 

Θέατρο Λυκαβηττού- Νίκος Πορτοκάλογλου

Ελευθερία Αρβανιτάκη-Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη επαναλαμβάνουν την επιτυχημένη επί σκηνής συνύπαρξή τους με τη συναυλία "Ξανά μαζί".

Θέατρο Λυκαβηττού- Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ελεονώρα Ζουγανέλη

"Μελωδία Festival", Τετάρτη 2 Οκτωβρίου

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, το "Μελωδία Festival" του ραδιοφωνικού σταθμού Μελωδία 99.2 γιορτάζει τη νέα έντεχνη σκηνή τραγουδώντας και χορεύοντας με αγαπημένους καλλιτέχνες του σήμερα και του αύριο. 

Saske, Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου

Με δύο ξεχωριστά συναυλιακά ραντεβού με το κοινό του ο Saske κάνει αισθητή τη παρουσία του. Την πρώτη μέρα θα παρουσιάσει σε ζωντανή εκτέλεση το πρόσφατο άλμπουμ του με τίτλο DELUXE, ενώ τη δεύτερη μέρα το Saskepticism Festival θα φιλοξενήσει αναγνωρισμένους καλλιτέχνες από τη διεθνή και εγχώρια σκηνή, με τον ίδιο να παρουσιάζει αγαπημένα κομμάτια από το σύνολο της δισκογραφίας του. 

Θέατρο Λυκαβηττού- Saske
©Giannis Stasinopoulos

 

Heilung, Σάββατο 12 Οκτωβρίου 

Η κολλεκτίβα-ορόσημο της πειραματικής pagan folk από τον Βορρά με τα περίτεχνα κοστούμια και τα αρχαϊκά μουσικά όργανα, μας προσκαλούν το Σάββατο 12 Οκτωβρίου σε ένα οπτικοακουστικό live-εμπειρία, που θα βυθίσει το κοινό σε μια βαθιά μυσταγωγική μέθεξη. Ένα ζωντανό συμβάν που υπερβαίνει τους συνήθεις διαχωρισμούς ανάμεσα στα είδη, ξεπερνώντας με τη δύναμη της μουσικής τους τα όρια του ίδιου του τόπου και του χρόνου.

Θέατρο Λυκαβηττού-Heilung

"Τίποτα δεν πάει χαμένο: 50 χρόνια τραγούδια για έναν καλύτερο κόσμο", Τρίτη 15 Οκτωβρίου

Η πρώτη ολοκληρωμένη σεζόν της νέας εποχής του Δημοτικού Θεάτρου Λυκαβηττού ολοκληρώνεται την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, με τη μεγάλη συναυλία του Δήμου Αθηναίων για το πολιτικό τραγούδι "Τίποτα δεν πάει χαμένο: 50 χρόνια τραγούδια για έναν καλύτερο κόσμο", στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων "1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της". Σε διοργάνωση της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων και με την καλλιτεχνική επιμέλεια του στιχουργού, αρθρογράφου, συγγραφέα και ραδιοφωνικού παραγωγού Οδυσσέα Ιωάννου, το μουσικό αφιέρωμα περιλαμβάνει τραγούδια της μεταπολίτευσης που λειτούργησαν ως συνεκτικός κρίκος στον αγώνα για μια καλύτερη και πιο δίκαιη ζωή. 

Συμμετέχουν: οι Σπύρος Γραμμένος, Φοίβος Δεληβοριάς, Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Νταλάρας, Μαρία Παπαγεωργίου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης και Μαρία Φαραντούρη.

Λυκαβηττού

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Olivia Rodrigo: Ταξιδέψαμε στο Βερολίνο και είδαμε το απαστράπτον, ροκ και απροσποίητα φαν "Guts Tour"

Η superstar της Gen-Z επιβεβαιώνει τη γρήγορη άνοδό της στο pop/rock stardom, έχοντας αφήσει πίσω της τα Disney χρόνια της, χωρίς όμως να ενηλικιωθεί απότομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
31/08/2024

Αυτό είναι το αναλυτικό πρόγραμμα του Plisskën Festival 2024

Με τρομερά ονόματα της παγκόσμιας σκηνής όπως οι Viagra Boys, Yung Lean και Acid Pauli ετοιμάζεται το φετινό φεστιβάλ.

Οι Mother of Millions επιστρέφουν με νέο υλικό στο "Fuzz"

Για μια live εμφάνιση στη καρδία της πρωτεύουσας ετοιμάζονται λίγο μετά τη κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ.

Οπερατικό οδοιπορικό στην Κοπεγχάγη: "Σαούλ" του Χαίντελ και "Αριάδνη στη Νάξο" του Ρ. Στράους με αξιομνημόνευτες σκηνοθετικές υπογραφές Κόσκυ και Μίτσελ

Μία ολιγοήμερη επίσκεψη στην Κοπεγχάγη στις αρχές του περασμένου Απρίλη αποτέλεσε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε δύο παραστάσεις στην πανέμορφη Όπερα της πόλης.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου αποχαιρετά το καλοκαίρι με δύο μεγάλες συναυλίες

Ο "αιώνιος έφηβος" ολοκληρώνει την περιοδεία του στο Θέατρο Πέτρας και στο Θέατρο Βράχων.

5 live που δεν θα χάσουμε τις επόμενες μέρες

Επιστροφή στην αστική πραγματικότητα με αφορμή τις πρώτες συναυλίες του Σεπτέμβρη.

Μουσική Τεχνόπολη, Μέρος Β’: Ραντεβού κάτω από τις καμινάδες

Η Τεχνόπολη πιάνει το νήμα του συναυλιακού προγραμματισμού της από εκεί που το άφησε με 12 νέα μουσικά ραντεβού για κάθε γούστο.