Μουσική Τεχνόπολη, Μέρος Β’: Ραντεβού κάτω από τις καμινάδες

Η Τεχνόπολη πιάνει το νήμα του συναυλιακού προγραμματισμού της από εκεί που το άφησε με 12 νέα μουσικά ραντεβού για κάθε γούστο.

Τεχνόπολη

Με τον ενθουσιασμό που προκάλεσε το πλούσιο συναυλιακό καλοκαίρι να κρατάει ακόμα καλά η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων ανανεώνει το ραντεβού μας κάτω από τις καμινάδες με ένα γεμάτο πρόγραμμα που θα διευκολύνει την αναπροσαρμογή μας στην αστική πραγματικότητα. Μετρώντας ήδη 32 (!) συναυλίες από την έναρξη της σεζόν τον περασμένο Μάιο, το δεύτερο μέρος της Μουσικής Τεχνόπολης φέρνει ούτε μια ούτε δύο αλλά… 12 βραδιές γεμάτες μουσική και φεστιβαλικό ενθουσιασμό

Postmodern Jukebox
Postmodern Jukebox

Την αρχή κάνει η μουσική κολεκτίβα των Postmodern Jukebox, που εδώ και 13 χρόνια δίνει νέα πνοή σε σύγχρονες επιτυχίες μέσα από τη δική της ρετρό αισθητική, στήνει μια μεγάλη γιορτή (3/9), με τίτλο "Pop music in a Time Machine". Πρόκειται για το υπερθέαμα που οι Post Modern Jukebox δημιούργησαν για τη νέα παγκόσμια περιοδεία τους με την οποία γιορτάζουν το διπλό ορόσημο της δέκατης επετείου της περιοδείας τους όσο και της χιλιοστής συναυλίας τους. Τι θα ακούσουμε; Εμβληματικές επιτυχίες της ποπ μεταφρασμένες σε κλασικά είδη όπως jazz, swing, doo-wop και Motown των 20s.

Σκιαδαρέσες
Σκιαδαρέσες

Οι Usurum μετράνε πάνω από δέκα χρόνια στην εγχώρια δισκογραφία, με την πιο πρόσφατη κυκλοφορία του δίσκου τους με τίτλο "Μάτια Κάμερες" να δίνει την αφορμή να μοιραστούν τη σκηνή με τις Σκιαδαρέσες, το viral ντούο, που εντυπωσιάζει με την αμεσότητα των στίχων του. Σε μια κοινή συναυλία παράδοση και ο σύγχρονος ήχος γίνονται ένα, σε τραγούδια που αντλούν από κάθε όψη της ζωής (4/9).

Sadahzinia
Sadahzinia

Η Sadahzinia, πρώτη γυναίκα της ελληνικής rap σκηνής και πρώην μέλος των Active Member, που συμπλήρωσε φέτος τρεις δεκαετίες πορείας, διοργανώνει μια συναυλία-κάλεσμα ενάντια στον μισογυνισμό. Έτσι, στις 8/9 ένα δυνατό all female line up ενώνει δυνάμεις για την ενίσχυση συλλογικοτήτων κατά της έμφυλης βίας, που θα δώσουν το παρών στην Τεχνόπολη. 

Πάνος Βλάχος
Πάνος Βλάχος
Πάνος Βλάχος

Την επόμενη μέρα (9/9), ο Πάνος Βλάχος έρχεται με φόρα από το προηγούμενο sold-out του υποσχόμενος ένα "αυτοσχέδιο light metal λαϊκοέντεχνοpop πάρτι με underground στοιχεία ethnic απολιτίκ trip hop", πριν δώσει τη σκυτάλη στον Φοίβο Δεληβοριά (10/9). Ο τραγουδοποιός κάνει ένα διάλειμμα από την "Ταράτσα" του για μια σόλο αναδρομή στη δισκογραφία του. Το live θα ανοίξει το Παιδί Τραύμα με την παρέα του.

Φοίβος Δεληβοριάς. Ταράτσα του Φοίβου
Φοίβος Δεληβοριάς

Το σερί συνεχίζεται με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη (11/9) που μαζί με τους συνοδοιπόρους του στήνει μια ηλεκτρική γιορτή με αγαπημένα τραγούδια από τη μακρά πορεία του. Στις 12/9, η Μαρίνα Σπανού παίρνει την κιθάρα της και μας καλεί σε μια αθηναϊκή μουσική περιπλάνηση με γνωστές και καινούργιες ιστορίες για καλοκαίρια, έρωτες και αγαπημένες γειτονιές ενώ, ο 12ος Πίθηκος καλεί φίλους και συνεργάτες για να γιορτάσουν μαζί στη σκηνή 20 χρόνια hip-hop ιστορίας (13/9).

Μαρίνα Σπανού
Μαρίνα Σπανού

Για τα "Μπλουζ της Ψωροκώσταινας", μια αυθεντική ροκ εντ ρολ βραδιά θα βρεθούν στην ίδια σκηνή οι Panx Romana με τον αειθαλή Δημήτρη Πουλικάκο και τους Γεια σου Τάκη (14/9). Άλλη μια επική σύμπραξη προγραμματίζεται για τις 15/9, όταν Nightstalker και Naxatras θα παραδώσουν μαθήματα σκληρού ψυχεδελικού ήχου,  σε ένα άχαστο double bill. 

Μιχάλης Ρακιντζής
Μιχάλης Ρακιντζής

Ο ακούραστος Μιχάλης Ρακιντζής έρχεται με φόρα από το πρόσφατο δισκογραφικό comeback του για μια συναυλία υπό τον γενικό τίτλο "S.A.G.A.P.O.". Ένα μεγάλο tribute στα αξεπέραστα 90s, παρέα με τον Κώστα Χαριτοδιπλωμένο, ΑI videos και motion graphics visuals. Η αυλαία θα πέσει θεαματικά -πώς αλλιώς;- με ένα μεγάλο πανηγύρι, με μουσικές από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το Ρίζες fest επιστρέφει για ένα τελευταίο καλοκαιρινό αντάμωμα που θα μας κρατήσει "ζεστούς" όλο τον χειμώνα (19/9).

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100 & Περσεφόνης 1, Γκάζι
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Olivia Rodrigo: Ταξιδέψαμε στο Βερολίνο και είδαμε το απαστράπτον, ροκ και απροσποίητα φαν "Guts Tour"

Η superstar της Gen-Z επιβεβαιώνει τη γρήγορη άνοδό της στο pop/rock stardom, έχοντας αφήσει πίσω της τα Disney χρόνια της, χωρίς όμως να ενηλικιωθεί απότομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
31/08/2024

Αυτό είναι το αναλυτικό πρόγραμμα του Plisskën Festival 2024

Με τρομερά ονόματα της παγκόσμιας σκηνής όπως οι Viagra Boys, Yung Lean και Acid Pauli ετοιμάζεται το φετινό φεστιβάλ.

Οι Mother of Millions επιστρέφουν με νέο υλικό στο "Fuzz"

Για μια live εμφάνιση στη καρδία της πρωτεύουσας ετοιμάζονται λίγο μετά τη κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ.

Οπερατικό οδοιπορικό στην Κοπεγχάγη: "Σαούλ" του Χαίντελ και "Αριάδνη στη Νάξο" του Ρ. Στράους με αξιομνημόνευτες σκηνοθετικές υπογραφές Κόσκυ και Μίτσελ

Μία ολιγοήμερη επίσκεψη στην Κοπεγχάγη στις αρχές του περασμένου Απρίλη αποτέλεσε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε δύο παραστάσεις στην πανέμορφη Όπερα της πόλης.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου αποχαιρετά το καλοκαίρι με δύο μεγάλες συναυλίες

Ο "αιώνιος έφηβος" ολοκληρώνει την περιοδεία του στο Θέατρο Πέτρας και στο Θέατρο Βράχων.

Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού: Όλες οι συναυλίες που θα δούμε στον λόφο το φθινόπωρο

Στον Λυκαβηττό έρχεται από τα τέλη Αυγούστου μέχρι τα μέσα του Οκτωβρίου πληθώρα καλλιτεχνών της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής. Βρες παρακάτω τους αγαπημένους σου τραγουδιστές και απόλαυσε τους από κοντά!

5 live που δεν θα χάσουμε τις επόμενες μέρες

Επιστροφή στην αστική πραγματικότητα με αφορμή τις πρώτες συναυλίες του Σεπτέμβρη.