"Το στρίψιμο της βίδας Reloaded": τρίτη σεζόν για την παράσταση του γοτθικού θρίλερ τρόμου

Το κλασικό αριστούργημα του Χένρι Τζέιμς στην πρωτότυπη διασκευή του Μάριου Ιορδάνου και της Σοφίας Καζαντζιάν επιστρέφει για τρίτη σεζόν.

Το στρίψιμο της βίδας Reloaded Μαρία Γαλάτη - Κατερίνα Σβορώνου©

Εμπνευσμένοι από το σημαντικότερο έργο του Αμερικανού πεζογράφου Χένρι Τζέιμς, "Το στρίψιμο της βίδας", ο Μάριος Ιορδάνου και η Σοφία Καζαντζιάν δημιούργησαν την παράσταση "Το στρίψιμο της βίδας reloaded", που ξεκίνησε τη διαδρομή της από το θέατρο Vault. Την ερχόμενη σεζόν, η επιτυχημένη παράσταση μεταφέρεται στη σκηνή του θεάτρου Αργώ με την πρεμιέρα να προγραμματίζεται στις 26 Οκτωβρίου. Το τελικό κείμενο υπογράφει η Σοφία Καζατζιάν και τη σκηνοθεσία ο Μάριος Ιορδάνου, ενώ οι δυο τους είναι οι ερμηνευτές της τολμηρής παράστασης, που αγγίζει τα όρια ενός ρεαλιστικού θρίλερ. Η  παράστασή τους ξεπερνά τα θεατρικά στεγανά, χρησιμοποιώντας κινηματογραφικούς όρους, έναν καταιγιστικό ρυθμό και σοκαριστικές ανατροπές, καταθέτοντας ένα δυνατό μήνυμα για τον φαύλο κύκλο της βίας και των ορίων της ανθρώπινης ψυχής.

Το στρίψιμο της βίδας Reloaded
Μαρία Γαλάτη-Κατερίνα Σβορώνου©

Ο Χένρι Τζέημς (1843-1916) θεωρείται ένας από τους θεμελιωτές του ρεαλισμού στην αμερικανική λογοτεχνία και στο "Στρίψιμο της βίδας" αφηγείται την ιστορία δύο ορφανών παιδιών, που μεγαλώνουν με μια νεαρή γκουβερνάντα σ' έναν εξοχικό πύργο. Στον πύργο, εισβάλλουν πρόσωπα από το παρελθόν, οι υπηρέτες και η παλιά τους γκουβερνάντα, που έχουν πεθάνει και δημιουργούν ένα θολό τοπίο, όπου το πραγματικό συγχέεται με το φαντασιακό. 

Η υπόθεση

Μία νέα γυναίκα προσλαμβάνεται από έναν γοητευτικό, αλλά και σκοτεινό άντρα ως γκουβερνάντα για τα δύο του παιδιά. Σύντομα, θα βρεθεί εγκλωβισμένη στον πύργο, όπου διαμένουν ο γιος του, Ορφέας, η κόρη του, Δάφνη και η μυστηριώδης θεία τους, κυρία Απαρτιάν. Μία σειρά από απειλητικά γεγονότα θα οδηγήσουν την γκουβερνάντα σε ένα ακραίο παιχνίδι επιβίωσης. Είναι ο Πύργος στοιχειωμένος ή απλά αρέσουν στην οικογένεια τα "παράξενα" παιχνίδια; Θα μπορέσει η γυναίκα να ελευθερωθεί πριν... το στρίψιμο της βίδας;

Ο Μάριος Ιορδάνου υπογράφει επίσης τον σχεδιασμό του φωτισμού και την επιμέλεια της μουσικής, η σκηνογραφία και τα κοστούμια είναι του Βαλεντίνο Βαλάση. Ερμηνεύουν επίσης οι Βαλεντίνο Βαλάσης και Γεωργία Δήμου.

Προπώληση εισιτηρίων από το more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Το στρίψιμο της βίδας Reloaded

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 75 '

Μία νέα γυναίκα προσλαμβάνεται από έναν άκρως γοητευτικό άντρα ως γκουβερνάντα για τα δύο του παιδιά. Σύντομα, όμως, η ανυποψίαστη κοπέλα θα βρεθεί εγκλωβισμένη στον πύργο, όπου διαμένει η ιδιαίτερη οικογένεια. Κάθε μέλος της έχει και κάτι το περίεργο. Η μικρή κόρη δε μιλάει ή μήπως οι άλλοι δεν την ακούνε; Ο μεγάλος αδερφός της δε μοιάζει με παιδί ή μήπως η γκουβερνάντα τον βλέπει έτσι; Η μυστηριώδης οικονόμος δεν είναι αυτή που φαίνεται ή μήπως είναι; Είναι ο Πύργος στοιχειωμένος ή απλά αρέσουν στην οικογένεια τα «παράξενα» παιχνίδια; Θα μπορέσει η γυναίκα να ελευθερωθεί πριν... το στρίψιμο της βίδας;

Αργώ

Ελευσινίων 13-15

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Αποκλειστικό: Τι έχουν να μας πουν "Οι δύο σκύλοι" Ιβάν Σβιτάιλο και Πίτερ Ραντλ;

Η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη μας εκπλήσσει ευχάριστα και πάλι, με την επιλογή της. Η νέα της παράσταση με πρωταγωνιστές τους Ιβάν Σβιτάιλο και Πίτερ Ραντλ βασίζεται στη γεμάτη χιούμορ νουβέλα "Ο διάλογος των σκύλων" του Θερβάντες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
10/09/2024

Οι θρυλικοί Trocks έρχονται ξανά στην Ελλάδα

Το Θέατρο Παλλάς θα υποδεχτεί τον πιο δημοφιλή ανδρικό θίασο χορευτών, οι οποίοι ενσαρκώνουν γυναικείους ρόλους με τεχνική και χιούμορ.

"Matilda The Musical": Νέα ημερομηνία πρεμιέρας για το μιούζικαλ σε σκηνοθεσία Θέμιδας Μαρσέλλου

Η λαμπερή παράσταση έρχεται στο Θέατρο Παλλάς τον Νοέμβριο με πρωταγωνιστές τους Θανάση Τσαλταμπάση, Χάρη Ρώμα, Ντορέττα Παπαδημητρίου και Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

"Φλάι": Η πικρή σάτιρα της Στέλλας Ζαφειροπούλου επιστρέφει τον Οκτώβριο στο Faust Bar Theatre

Η πικρή σάτιρα σχετικά με την ανθρώπινη απόγνωση στο δρόμο προς την αναζήτηση της ταυτότητας και της αποδοχής, επιστρέφει εννέα χρόνια μετά την πολύ επιτυχημένη πρώτη παρουσίασή της.

"Οι οικοδόμοι της Αυτοκρατορίας": Ο Μπορίς Βιάν παίζεται για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή

Ο αμφιλεγόμενος στην εποχή του συγγραφέας των "Θα φτύσω στους τάφους σας" και "Αφρός των ημερών", Μπορίς Βιάν, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή.

Θέατρο Σταθμός: Νέα σεζόν με 16 παραστάσεις και άξονες το ελληνικό έργο και την ετερότητα

Το φετινό ρεπερτόριο παρουσίασε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Σταθμός, Μάνος Καρατζογιάννης, που φέτος κλείνει οκτώ χρόνια στο τιμόνι του, με οκτώ νέες και οκτώ θεατρικές παραστάσεις σε επανάληψη.

"Moonwalk": Μια μοναδική εμπειρία αφιερωμένη στον Michael Jackson

Η παράσταση του Europaballett St. Pölten φέρνει στη σκηνή του Christmas Theater την αξεπέραστη τέχνη και την κληρονομιά του Michael Jackson, συνδυάζοντας χορό, μουσική και οπτικά εφέ.