"Δον Κιχώτης": Η μαγεία του κλασικού μπαλέτου επιστρέφει

Το μπαλέτο του Λούντβιχ Μίνκους που εμπνέεται από το λογοτεχνικό αριστούργημα του Θερβάντες, έρχεται για δύο μόνο παραστάσεις στη Βόρεια Ελλάδα.

​Δον Κιχώτης Εθνική Όπερα Οδησσού 2023
     

Στις 12 και 13 Οκτωβρίου, θα παρουσιαστεί η διάσημη παράσταση κλασικού μπαλέτου "Δον Κιχώτης" σε Θεσσαλονίκη και Βέροια. Πρόκειται για μια από τις πιο λαμπερές και δημοφιλείς παραστάσεις του παγκόσμιου ρεπερτορίου, η ιστορία της συγκινεί εδώ και πολλά χρόνια μικρούς και μεγάλους, συνδυάζοντας κωμικά και ρομαντικά στοιχεία. Για δύο μόνο παραστάσεις στις 12 Οκτωβρίου στις 3 καιι 8 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στις 13 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. στο Χώρο Τεχνών στη Βέροια.

Το μπαλέτο "Δον Κιχώτης" σε μουσική του Αυστριακού συνθέτη Λούντβιχ Μίνκους ανέβηκε για πρώτη φορά το 1869 από τον χορευτή και χορογράφο Μάριους Πετιπά και στις αρχές του 20ού αιώνα αναθεωρήθηκε από τον Αλεξάντρ Γκόρσκι. Βασίζεται σε ένα μικρό μέρος του διάσημου μυθιστορήματος του Μιγκέλ ντε Θερβάντες (1547-1616), καθώς επικεντρώνεται στον θυελλώδη έρωτα της Kitri με τον κουρέα Basil.  Η χορογραφία του Πετιπά μεταφέρει με μοναδικό τρόπο εικόνες και χρώματα της Ισπανίας και αναδεικνύει την πλούσια χορευτική της παράδοση

Το μπαλέτο "Δον Κιχώτης" ζωντανεύει από 25 επαγγελματίες χορευτές της ιστορικής όπερας Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης καθώς και άλλα σημαντικά θέατρα της Μόσχας, που θα χαρίσουν στο κοινό μία συναρπαστική εμπειρία.

Δείτε το promo βίντεο της παράστασης εδώ

Προπώληση εισιτηρίων για τη Θεσσαλονική από το more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ποιον "Βαρόνο" υποδέχεται το Πτι Παλαί;

Η δεύτερη παραγωγή του μόλις ανακαινισμένου θεάτρου παρουσιάζει μία από τις χαρακτηριστικότερες ελληνικές κωμωδίες, σε διασκευή των Γιωργή Τσουρή και Αλέξανδρου Χρυσανθόπουλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/09/2024

"Κατερίνα Γώγου: Το γαμώτο που δεν έζησα" για 4η χρονιά στο Θέατρο 2510

Η βραβευμένη θεατρική παράσταση του Ανδρέα Ζαφείρη, αφιερωμένη στη ζωή και το έργο της ποιήτριας Κατερίνας Γώγου, επιστρέφει για τέταρτη χρονιά.

Λάμπρος Φισφής: "Το Ηρώδειο είναι ιδανικό για stand up comedy"

Λίγο πριν γίνει ο πρώτος Έλληνας κωμικός που θα παρουσιάσει δικό του σόλο στη σύγχρονη ιστορία του ρωμαϊκού ωδείου (1/10), ρωτήσαμε τον πολυσχιδή υπηρέτη του stand up, που εξειδικεύεται στο να βρίσκει την κωμωδία στις μικρές λεπτομέρειες της ζωής, ποια είναι τα μικρά πράγματα που δεν ξέρουμε για τη δική του καθημερινότητα.

Τι θα δούμε στο θέατρο Αργώ φέτος: "Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην", "Caveman", "Χόρεψέ με, πατέρα" και πολλά ακόμη

Μεγάλες επιτυχίες, έργα που έχουν γράψει ιστορία, ξεχωριστά σόλο και ντουέτα και θέατρο για παιδιά έρχονται τη νέα σεζόν 2024-25 στη σκηνή του θεάτρου Αργώ.

"Φθινοπωρινή ιστορία" για δύο ερμηνευτικά ντουέτα

Σε δύο θέατρα θα δούμε την τρυφερή "Φθινοπωρινή ιστορία" του Αλεξέι Αρμπούζοφ. Ποια θα είναι τα πρωταγωνιστικά ντουέτα;

Γεωργία Ζώη και Όλγα Βενέτη μοιράζονται τη σκηνή στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο σε μια "Τέλεια παράσταση"

Πρώτη αποκλειστική ματιά στη μουσικοθεατρική παράσταση της Τάνιας Χαροκόπου, όπου ερμηνεύουν ένα τρυφερό ντουέτο μάνας - κόρης, επενδεδυμένο με αξέχαστα τραγούδια.

Ποια είναι η "Αυτή που ονειρευόμουν" του Αντώνη Καλομοιράκη;

Μια κωμωδία για το μέλλον που ήρθε πιο γρήγορα απ’ ότι είχαμε υπολογίσει ανεβάζει στο θέατρο 2510 η ομάδα Νοκ Άουτ.