"The stars shine under the Acropolis": Μπαλέτο από κορυφαίους χορευτές στο Ηρώδειο

Οι πρώτοι χορευτές μερικών από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα μπαλέτου στην Ευρώπη κι όχι μόνο έρχονται στην Αθήνα το φθινόπωρο για μια μοναδική βραδιά κάτω από την Ακρόπολη.

The stars shine under the Acropolis Davide Dato Wiener Staatsoper Όπερα της Βιέννης

Δέκα κορυφαίοι χορευτές από τα μεγαλύτερα μπαλέτα του κόσμου έρχονται την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, για να μας χαρίσουν μια μοναδική βραδιά μπαλέτου στη σκιά της Ακρόπολης. Στη σκηνή του ρωμαϊκού ωδείου, που είναι συνδεδεμένο στη συνείδησή μας με τα μεγάλα μπαλετικά θεάματα, θα δούμε ένα πανόραμα χορογραφιών μοντέρνου όσο και κλασικού ρεπερτορίου με την υπογραφή σημαντικών δημιουργών.

Οι κορυφαίοι etoiles χορευτές της Όπερας του Παρισιού (Mathieu Ganio & Hannah O’ Neill), του βρετανικού Βασιλικού Μπαλέτου του Κόβεντ Γκάρντεν (Fumi Kaneko & Vadim Muntagirov), του Κρατικού Μπαλέτου του Βερολίνου (Daniil Simkin), της Κρατικής Όπερας της Βιέννης (Kiyoka Hashimoto & Davide Dato), του Βασιλικού Μπαλέτου της Δανίας (Emma Riiskofoed & Ryan Tomash) και του American Ballet Theater (Elizabeth Beyer) έρχονται για να ανοίξουν το φετινό φθινόπωρο του χορού στην Αθήνα, που φέτος περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα και χορευτικά σχήματα που θα επισκεφθούν τη χώρα μας μέχρι και τον Νοέμβριο.

Πληροφορίες και κρατήσεις για θέσεις ΑμΕΑ: 2103221897, tameia@aefestival.gr.

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Οι δέκα κορυφαίοι χορευτές

The stars shine under the Acropolis American Ballet Theater Elizabeth Beyer
Elizabeth Beyer | The American Ballet Theater

Η Elizabeth Beyer γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και ξεκίνησε το μπαλέτο σε ηλικία 7 ετών . Το 2017 κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό μπαλέτου της Μόσχας και χόρεψε στην ιστορική σκηνή του θεάτρου Μπολσόι. Το 2020 εντάχθηκε στο American Ballet Theater. Έχει συμμετάσχει σε πολλά gala και φεστιβάλ μπαλέτου χορεύοντας έργα το κλασικού ρεπερτορίου.

The stars shine under the Acropolis The Royal Ballet Covent Garden Fumi Kaneko
Fumi Kaneko | Royal Ballet Covent Garden

Η Fumi Kaneko είναι η πρώτη χορεύτρια στο Royal Ballet Covent Garden. Έχει κερδίσει μετάλλια σε πολλούς διαγωνισμούς, μεταξύ των οποίων χρυσό μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Μπαλέτου της Βάρνα το 2008, και ασημένια μετάλλια στον Διεθνή Διαγωνισμό Μπαλέτου της Μόσχας το 2009 και στον Διεθνή Διαγωνισμό Μπαλέτου των ΗΠΑ το 2010. Εντάχθηκε στο Royal Ballet Covent Garden από το 2010 και έχει ερμηνεύσει όλους τους κλασικούς ρόλους με μεγάλη επιτυχία.

The stars shine under the Acropolis The Royal Danish Ballet Ryan Tomash
Ryan Tomash | Royal Danish Ballet

O Ryan Tomash με καταγωγή από τον Καναδά σπούδασε  στο Canada’s National Ballet School. Έγινε μέλος του Royal Danish Ballet το 2017 ως σολίστ και προήχθη σε πρώτο χορευτή το 2022. Έχει χορέψει ρόλους τόσο κλασικού όσο και μοντέρνου μπαλέτου.

The stars shine under the Acropolis Kiyoka Kimoto Wiener Staatsoper Όπερα της Βιέννης
Kiyoka Hashimoto | Wiener Staatsoper (Κρατική Όπερα της Βιέννης)

Η Kiyoka Hashimoto σπούδασε στο Izumi Ballet στην Ιαπωνία και στο Cannes Jeune Ballet. Το 2004 έγινε μέλος του Semperoper Ballett Dresden, το 2008 εντάχθηκε στο Ballett der Vienna State Opera und πρώτη χορεύτρια. Ερμήνευσε  μεγάλους ρόλους του κλασικού ρεπερτορίου σε παραστάσεις όπως "Λίμνη των Κύκνων", "Δον Κιχώτη" και "Ο Καρυοθραύστη" του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, Λιζ στο "La Fille mal gardée" του Φρέντερικ Άστον και άλλα.

The stars shine under the Acropolis The Royal Ballet Covent Garden Vadim Muntagirov
Vadim Muntagirov | Royal Ballet Covent Garden

Ο Vadim Muntagirov γεννήθηκε στο Chelyabinsk από γονείς  χορευτές. Εκπαιδεύτηκε στο Perm Ballet School πριν μετακομίσει στο The Royal Ballet Upper School. Αποφοίτησε από το English National Ballet το 2009, και απο το 2012 , χορεψε όλους τους κλασικούς ρόλους όπως: Apollo, Conrad (Le Corsaire), Prince (Σταχτοπούτα), Prince Siegfried (Λίμνη των Κύκνων στο Royal Albert Hall). Το 2011 πήρε το βραβείο για Εξαιρετική Ανδρική Ερμηνεία στο κλασσικό μπαλέτο,  το 2015 και το 2018 το βραβείο του καλύτερου άνδρα χορευτή στα Critics’ Circle National Dance Awards, το 2013 και 2018  Benois de la danse και το 2021 Dance Europe Outstanding Dancer Award.

The stars shine under the Acropolis Daniil Simkin Berlin State Ballet
Daniel Jackson©
Daniil Simkin | Berlin State Ballet

Ο Daniil Simkin είναι μια από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες του κλασικού μπαλέτου. Γεννήθηκε σε οικογένεια χορευτών στο Νοβοσιμπίρσκ της Σοβιετικής Ένωσης και στη συνέχεια μετακόμισαν στη Γερμανία.Το επαγγελματικό ταξίδι του Daniil ξεκίνησε στην Κρατική Όπερα της Βιέννης και δύο χρόνια αργότερα εντάχθηκε στο American Ballet Theater ως σολίστ και ως το 2012 είχε ανέλθει στο βαθμό του πρώτου χορευτή.

The stars shine under the Acropolis Emma Riiskofoed The Royal Danish Ballet
Emma Riiskofoed | Royal Danish Ballet

Η Emma Riiskofoed κατάγεται από τη Δανία. Άρχισε μαθήματα χορού σε ηλικία 6 ετών στο Royal Danish Ballet όπου και συνέχισε να εργάζεται. Έχει ερμηνεύσει πολλούς ρόλους και το 2023 βραβεύτηκε ως η καλύτερη χορεύτρια της χρονιάς στη Δανία, κερδίζοντας το βραβείο Reumert.

The stars shine under the Acropolis Όπερα του Παρισιού Mathieu Ganio
Mathieu Ganio | Όπερα του Παρισιού (Opera de Paris)

Ο Mathieu Ganio γεννήθηκε στη Μασσαλία της Γαλλίας, γιος των χορευτών του Ballet National de Marseille, Dominique Khalfouni και Denys Ganio. Άρχισε μαθήματα χορού στην ηλικία των επτά ετών και σπούδασε στην École Nationale Supérieure de Danse de Marseille από το 1992 έως το 1999. Το 2001 εντάχθηκε στο Corps de Ballet του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού όπου προήχθη στο βαθμό του κορυφαίου το 2002 και το 2004 μετά από την παράσταση του "Δον Κιχώτη” (Ρούντολφ Νουρέγιεφ), διορίστηκε πρώτος παρακάμπτοντας τον βαθμό του κορυφαίου χορευτή. Το 2005 του απονεμήθηκε το Benois de la Danse ως εξαιρετικού χορευτή.

The stars shine under the Acropolis Hannah O’Neill Όπερα του Παρισιού
Hannah O’Neill | Όπερα του Παρισιού (Opera de Paris)

Η Hannah O’Neill σπούδασε στο Kishibe Ballet Studio στο Τόκιο της Ιαπωνίας και στη συνέχεια το 2008 στη Σχολή Μπαλέτου της Αυστραλίας. Εντάχθηκε στην Opera de Paris το 2013. Το 2014 κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Μπαλέτου της Βάρνας, έναν από τους παλαιότερους και πιο διάσημους διαγωνισμούς μπαλέτου στον κόσμο. Έλαβε το βραβείο Καλύτερης Χορεύτριας στον διαγωνισμό Benois de la Danse για την ερμηνεία της στον ομώνυμο ρόλο του μπαλέτου "Paquita”. Τον Μάρτιο του 2023 πήρε τον τίτλο της πρώτης χορεύτριας.

The stars shine under the Acropolis Davide Dato Wiener Staatsoper Όπερα της Βιέννης
Davide Dato | Wiener Staatsoper (Κρατική Όπερα της Βιέννης)

Ο Davide Dato γεννήθηκε στην Ιταλία. Σπούδασε στο Μιλάνο με τον Ludmill Cakalli  και από το 2005 έως το 2008 σπούδασε στη Σχολή Μπαλέτου της Κρατικής Όπερας της Βιέννης. Τον Σεπτέμβριο του 2009 εντάχθηκε στο Ballett der Wiener 2011, και σε πρώτο χορευτή το 2016. Έχει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ηρώδειο

Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Νέα για τον Δημήτρη Καταλειφό και άλλους καλλιτέχνες

Καταλειφός, Βαλαής, Μαραμής, Γαλάνης είναι κάποιοι από τους καλλιτέχνες που θα συνεργαστούν με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά το επόμενο διάστημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/08/2024

Ο "Θάνατος του εμποράκου" με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη επιστρέφει για 2η χρονιά

Το κορυφαίο έργο του Άρθουρ Μίλερ που ευτύχησε στην ατμοσφαιρική παράσταση του σκηνοθέτη Γιώργου Νανούρη, κερδίζοντας το κοινό με τις εξαιρετικές της ερμηνείες, επαναλαμβάνεται και τη σεζόν 2024-25.

Ο "Δον Κιχώτης" του Γιάννη Μπέζου στο Ηρώδειο

Το διαχρονικό έργο του Θερβάντες με πρωταγωνιστές τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη και τον Θανάση Τσαλταμπάση ολοκληρώνει την περιοδεία του στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού κάτω από την Ακρόπολη.

Πέντε παραστάσεις αρχαίου δράματος και οι σταθμοί της περιοδείας αυτή την εβδομάδα

Οι παραστάσεις αρχαίου δράματος, οι τραγωδίες και οι κωμωδίες που παίχτηκαν αυτό το καλοκαίρι γέμισαν τα θέατρα και κέρδισαν εντυπώσεις, περισσότερο από άλλες χρονιές, λόγω των σκηνικών προτάσεων και των συντελεστών. Δείτε ποιες παίζονται στο διάστημα 29/8-4/9.

Οι αστέρες του χορού καταφθάνουν στην Αθήνα

Πέντε χορευτικά σχήματα που αγκαλιάζουν τον κλασικό και τον σύγχρονο χορό θα δούμε τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο στην πόλη μας. Σημειώστε τις παραστάσεις και τους καλλιτέχνες που δεν πρέπει να χάσετε.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

"Μαχαίρι στο κόκαλο": Επιστρέφει η παράσταση που δίνει νέα πνοή στο έργο του Κώστα Μουρσελά

Η αιχμηρή κοινωνική κριτική που εξετάζει την επιρροή των κοινωνικών συνθηκών στις ανθρώπινες σχέσεις παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά σε σκηνοθεσία του Βασίλη Καλφάκη.