Το Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου επιστρέφει για 10η χρονιά

Η διοργάνωση σε καλλιτεχνική διεύθυνση Παντελή Βούλγαρη επανέρχεται τον Ιούλιο, με ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει θέατρο ("Ικέτιδες", "Όρνιθες", "Μια άλλη Θήβα" κ.ά.), μουσική (Δήμητρα Γαλάνη, Encardia, Nalyssa Green κ.ά.) και κινηματογραφικές προβολές.

Ανοιχτό Θέατρο Άνδρου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου επιστρέφει για 10η χρονιά, από τις 28 Ιουλίου έως τις 25 Αυγούστου στο Ανοιχτό Θέατρο της Χώρας. Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου περιλαμβάνει σημαντικές θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες κορυφαίων μουσικών και τραγουδιστών, παράσταση για παιδιά, κινηματογραφικές βραδιές υπό την επιμέλεια του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ του Παντελή Βούλγαρη, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου και κλείνει με ένα ξεχωριστό μουσικό πάρτι. Η διοργάνωση του Φεστιβάλ γίνεται από την Α.Μ.Κ.Ε. "Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου", και με την υποστήριξη Ανδριωτών και μη χορηγών, εθελοντών, εργαζομένων και του Δήμου Άνδρου.

Για το Φεστιβάλ, που διανύει τον δέκατο χρόνο του, όλα ξεκίνησαν το 2014, όταν, με ιδιωτική πρωτοβουλία, άρχισε να χτίζεται το Ανοιχτό Θέατρο. Το θέατρο αυτό ολοκληρώθηκε το επόμενο έτος, το 2015, οπότε και πραγματοποιήθηκε το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου. 'Έκτοτε, κάθε χρόνο η διοργάνωση προσφέρει υψηλής ποιότητας ψυχαγωγία, αποτελώντας ένα σημαντικό περιφερειακό φεστιβάλ, σε οργανωτικό και καλλιτεχνικό επίπεδο. Φέτος, η σκηνή του Ανοιχτού Θεάτρου Χώρας Άνδρου θα φιλοξενήσει θεατρικές παραστάσεις ("Ικέτιδες", "Όρνιθες", "Μια άλλη Θήβα" κ.ά.), τραγουδιστές και μουσικά σχήματα (Δήμητρα Γαλάνη, Παυλίνα Βουλγαράκη, Φιλαρμονική Ορχήστρα Μουσικού Συλλόγου Άνδρου), ενώ το φεστιβάλ θα κλείσει με ένα δυνατό DJ set από τη Nalyssa Green και τον The Boy. Σημειώνεται ότι οι κινηματογραφικές προβολές που προγραμματίζονται θα διεξαχθούν στο Σινέ Αυλή της Κινηματογραφικής Λέσχης Άνδρου. Ώρα έναρξης των δρώμενων: 9 μ.μ.

Πρόγραμμα 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου

 28/7

MOYSA

Συναυλία: "Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε…". Φιλαρμονική Ορχήστρα Μουσικού Συλλόγου Άνδρου (ΜΟΥ.Σ.Α.), με το Γεράσιμο Ανδρεάτο.

31/7

Το παιχνίδι της σφαγής

Θέατρο: "Το παιχνίδι της σφαγής" του Ευγένιου Ιονέσκο. Σκην.: Άνδρη Θεοδότου & Δημήτρης Δεγαΐτης. Από τη Λαϊκή Σκηνή Άνδρου.

3/8

Γιάννης Αγγελάκας

Συναυλία: Γιάννης Αγγελάκας και 100°C.

 4-5/8

Προβολή ταινιών μικρού μήκους "21 νέες ματιές". Επιμ. Παντελής Βούλγαρης | Η προβολή θα γίνει στο Σινέ Αυλή της Κινηματογραφικής Λέσχης Άνδρου.

6/8

Encardia

Μουσική παράσταση: 20 χρόνια Encardia.

7/8

Ικέτιδες
Γιώργος Καλφαμανώλης©

Θέατρο: "Ικέτιδες" του Αισχύλου. Σκην.: Μαριάννα Κάλμπαρη.

Διαβάστε Επίσης

9/8

Προβολή ταινιών μικρού μήκους: Τα 3 κορυφαία κινηματογραφικά Φεστιβάλ του κόσμου ταξιδεύουν στην Άνδρο. Η προβολή θα γίνει στο Σινέ Αυλή της Κινηματογραφικής Λέσχης Άνδρου.

11/8

Γαλάνη- βουλγαράκη

 

Συναυλία: Δήμητρα Γαλάνη. Μαζί της η Παυλίνα Βουλγαράκη.

13/8

Stavros Lantsias
© Ιωάννης Μήτσος

Συναυλία: Σταύρος Λάντσιας Quartet, "My Ennio Morricone”.

17/8

Μια άλλη Θήβα
©Patroklos Skafidas

Θέατρο: "Μια άλλη Θήβα" του Σέρχιο Μπλάνκο. Σκην.: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.

>> Διαβάστε την κριτική του "α" για την παράσταση:

Διαβάστε Επίσης

19/8

Θέατρο για παιδιά: "Ντο-Ρε-Μι-Ρέδες" του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη. Σκην.: Johnny O. Από την Ομάδα Κοπέρνικος.

21/8

Νικολακοπούλου- Καρασούλος

Συναυλία: "Ανάσα μου κι αέρα" της Λίνας Νικολακοπούλου και του Παρασκευά Καρασούλου.

23/8

Όρνιθες Άρης Μπινιάρης
© Μαρίζα Καψαμπέλη

Θέατρο: "Όρνιθες" του Αριστοφάνη. Σκην.: Άρης Μπινιάρης.

Διαβάστε Επίσης

25/8

Nalyssa Green
Βαγγέλης Μακρυγιάννης

Ανοιχτό πάρτυ: Nalyssa Green + The Boy Dj sets (ελεύθερη είσοδος).

 Σημείωμα του Παντελή Βούλγαρη

Παντελής Βούλγαρης
©Maria Lampriadou

 

Η Άνδρος αγαπιέται, αγαπιέται πολύ. Από τους ντόπιους, από τους επισκέπτες. Προσωπικά νιώθω και ντόπιος και επισκέπτης. Εδώ και 35 χρόνια, χειμώνες και καλοκαίρια, αγαπώ το νησί όλο και πιο πολύ, όλο και πιο βαθειά, για λόγους προφανείς, οι ενδιαφέροντες άνθρωποι, η σπουδαία ναυτική ιστορία αλλά και παράξενους και μυστήριους, αυτούς που λαχταρά και ορίζει η καρδιά. Αχ, λέω, υπάρχουν μερικές ρεματιές, μερικά ξωκκλήσια, κάτι ξερολιθιές και κυπαρισσοσειρές και βραχότοποι που δεν κατάφερα να δω από κοντά. Αχ, λέω και φέτος, στα 10 χρόνια του Φεστιβάλ. Μας ξέφυγαν μερικές παραστάσεις και κάποια μουσικά σχήματα που ήταν αδύνατο να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα τα εννέα προηγούμενα χρόνια. Αλλά πώς να μη νιώθω ευγνωμοσύνη με τόσους πολλούς σημαντικούς καλλιτέχνες που τίμησαν το πέτρινο θέατρο, που μας πρόσφεραν υπέροχα κείμενα, μελωδίες, συναισθήματα και για να παίρνουμε ανάσες και να ξεδίνουμε από την πίεση και την τρεχάλα της καθημερινότητας και για να στοχαζόμαστε πιο σοβαρά, πιο ουσιαστικά τα της ανθρώπινης περιπέτειας. Αυτά τα χρόνια η Άνδρος ακούστηκε περισσότερο και για καλό, και χάρις στο Φεστιβάλ. Πάμε λοιπόν για το 10ο. Καλή αντάμωση στο βραδινό στέκι του Αυγούστου.

Η ώρα έναρξης των δράσεων είναι 9 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Φεστιβάλ Αθηνών: "Telos", "Scared" και "Strong born" είναι οι χορογραφίες που θα δούμε προσεχώς στην Πειραιώς 260

Με τρεις φρέσκες παραστάσεις χορού από την Ερμίνα Γκόρο, τον Ηλία Χατζηγεωργίου και την Kat Válastur συνεχίζεται το πρόγραμμα της διοργάνωσης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/07/2024

Για τη Νάντια Κοντογεώργη και την Παρθένα Χοροζίδου, ο Δον Κιχώτης δεν ήταν ο τρελός που όλοι νομίζαμε

Λίγο πριν την πρεμιέρα του κωμικού ρομάντζου που σκηνοθετεί ο Γιάννης Μπέζος, μιλήσαμε με τη "Δουλτσινέα" και τη "Μαριτόρνα" για τη δύναμη του ονείρου, την αξία της κωμωδίας αλλά και τη συνεργασία τους με τον σκηνοθέτη και τον θίασο.

Γιώργος Γάλλος: "Το θέατρο είναι ένα Θείο δώρο από τον άνθρωπο στον άνθρωπο"

Ο ταλαντούχος ηθοποιός πρωταγωνιστεί στον "Ηρακλή μαινόμενο" του Ευριπίδη, στο ρόλο του Αμφιτρύωνα, πατέρα του Ηρακλή, στο πλευρό του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, της Στεφανίας Γουλιώτη κι ενός εξαιρετικού θιάσου που ενορχηστρώνει ο Δημήτρης Καραντζάς. Με αφορμή την πρεμιέρα της παράστασης στο Κηποθέατρο Παπάγου (5-6/7) κάναμε μαζί του μια συζήτηση εφ όλης της ύλης.

Η Κατιάνα Μπαλανίκα και η Ιωάννα Ασημακόπουλου πρωταγωνιστούν στο "Δυο γυναίκες χορεύουν"

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης σκηνοθετεί το βραβευμένο έργο του Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ζουρνέτ, που θα δούμε με τη νέα σεζόν.

Φεστιβάλ Αθηνών: Ο μετρ της οπτικής γωνίας Κόρνελ Μούντρουτσο επιστρέφει με τη νέα του παράσταση "Parallax"

Η οικογένεια, η ταυτότητα και η διαφορετικότητα παραμένουν στο επίκεντρο της έρευνας του παγκοσμίου φήμης Ούγγρου θεατρικού σκηνοθέτη και κινηματογραφιστή, που διερωτάται να μπορούν να συνυπάρξουν η ανάγκη για κοινωνική αποδοχή και ατομική ελευθερία.

Η παράσταση "Πλάσματα του Θεού: υπόθεση Παπέν" επιστρέφει από τον Οκτώβριο

Και την ερχόμενη θεατρική σεζόν θα παιχτεί η παράσταση που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος στο θέατρο Altera Pars, η οποία βασίζεται στην ιστορία δύο αληθινών προσώπων.