Σε Δαλιδά μεταμορφώνεται ξανά η Όλγα Βενέτη

Με άξονα τα γνωστά σε όλους τραγούδια της Γαλλίδας τραγουδίστριας, ο Γιώργος Βάλαρης έγραψε και σκηνοθετεί μία πρωτότυπη μουσικοθεατρική σύνθεση που έρχεται τον Σεπτέμβριο στο Άλσος.

Δαλιδά Βάλαρης Πάνος Γιαννακόπουλος©

Με άξονα τα γνωστά σε όλους μας τραγούδια της καλλιτέχνιδας Δαλιδά, ο σκηνοθέτης Γιώργος Βάλαρης δημιουργεί και παρουσιάζει μια σύγχρονη "Δαλιδά", την αισθαντική ερμηνεύτρια Όλγα Βενέτη, σε μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική σύνθεση τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Άλσος. Μια ωδή στη γυναίκα-μύθο που σφράγισε την εποχή της με το έργο της και εξακολουθεί να σαγηνεύει το κοινό με ζωή της.

Δαλιδά Βάλαρης
Πάνος Γιαννακόπουλος©

Το νήμα της ζωής και της πορείας της ερμηνεύτριας ξετυλίγεται, μέσα από τα γνωστά και κλασικά πλέον τραγούδια ("Paroles Paroles", "Malade", "Gigi In Paradisco" κ.ά.) και τα κείμενα που υπογράφει ο Γιώργος Βάλαρης -βασισμένα στη ζωή της- τα οποία πραγματεύονται κυρίαρχα θέματα της ανθρώπινης ύπαρξης, της αγάπης, του έρωτα, της απελπισίας και του θανάτου. Ένα εικαστικό-οπτικοακουστικό θέαμα, με σπουδαίους συντελεστές και ένα θίασο από ηθοποιούς και χορευτές που πλαισιώνουν την ερμηνεύτρια Όλγα Βενέτη, στη σκηνή του Θεάτρου Άλσους.

Η Δαλιδά παραμένει ένα ταλέντο και η μουσική της συνεχίζει να εμπνέει και και να αγγίζει τις καρδιές των ακροατών σε όλο τον κόσμο.

Οι συντελεστές 

Τα αστραφτερά κοστούμια επιμελήθηκε η Ντένη Βαχλιώτη. Τους φωτισμούς της παράστασης επιμελήθηκε η Κατερίνα Μαραγκουδάκη, ενώ βοηθός σκηνοθέτης είναι ο Κωνσταντίνος Φρίγκας. Συμμετέχουν ζωντανά οι μουσικοί: Γιάννης Καραγιαννάκης (Πνευστά), Διονύσης Κοκόλης (τρομπέτα-φλικόρνο), Άγγελος Τζαμαριάς (τρομπόνι), Κωστής Βαζούρας (σαξόφωνα, φλάουτο), Αποστόλης Γκόλιας (κιθάρες), Αλέξανδρος Πάντσος (ηλεκτρικό μπάσο), Σωτήρης Δημητρακόπουλος (keyboards). Στα φωνητικά οι Τζωρτζίνα Κάλαϊς, Τάκης Κουβαράς, Ειρήνη Καστραντά, Γιάννης Γιαννάτσης.

Εισιτήρια θα βρείτε στο more.com, με ένα κλικ εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Για τη Νάντια Κοντογεώργη και την Παρθένα Χοροζίδου, ο Δον Κιχώτης δεν ήταν ο τρελός που όλοι νομίζαμε

Λίγο πριν την πρεμιέρα του κωμικού ρομάντζου που σκηνοθετεί ο Γιάννης Μπέζος, μιλήσαμε με τη "Δουλτσινέα" και τη "Μαριτόρνα" για τη δύναμη του ονείρου, την αξία της κωμωδίας αλλά και τη συνεργασία τους με τον σκηνοθέτη και τον θίασο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
05/07/2024

Γιώργος Γάλλος: "Το θέατρο είναι ένα Θείο δώρο από τον άνθρωπο στον άνθρωπο"

Ο ταλαντούχος ηθοποιός πρωταγωνιστεί στον "Ηρακλή μαινόμενο" του Ευριπίδη, στο ρόλο του Αμφιτρύωνα, πατέρα του Ηρακλή, στο πλευρό του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, της Στεφανίας Γουλιώτη κι ενός εξαιρετικού θιάσου που ενορχηστρώνει ο Δημήτρης Καραντζάς. Με αφορμή την πρεμιέρα της παράστασης στο Κηποθέατρο Παπάγου (5-6/7) κάναμε μαζί του μια συζήτηση εφ όλης της ύλης.

Η Κατιάνα Μπαλανίκα και η Ιωάννα Ασημακόπουλου πρωταγωνιστούν στο "Δυο γυναίκες χορεύουν"

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης σκηνοθετεί το βραβευμένο έργο του Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ζουρνέτ, που θα δούμε με τη νέα σεζόν.

Φεστιβάλ Αθηνών: Ο μετρ της οπτικής γωνίας Κόρνελ Μούντρουτσο επιστρέφει με τη νέα του παράσταση "Parallax"

Η οικογένεια, η ταυτότητα και η διαφορετικότητα παραμένουν στο επίκεντρο της έρευνας του παγκοσμίου φήμης Ούγγρου θεατρικού σκηνοθέτη και κινηματογραφιστή, που διερωτάται να μπορούν να συνυπάρξουν η ανάγκη για κοινωνική αποδοχή και ατομική ελευθερία.

Η παράσταση "Πλάσματα του Θεού: υπόθεση Παπέν" επιστρέφει από τον Οκτώβριο

Και την ερχόμενη θεατρική σεζόν θα παιχτεί η παράσταση που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος στο θέατρο Altera Pars, η οποία βασίζεται στην ιστορία δύο αληθινών προσώπων.

Τέσσερα ραντεβού στο Φεστιβάλ Αθηνών

Με δύο θεατρικές παραστάσεις και δύο παραστάσεις χορού σε Πειραιώς 260 αλλά και στο θέατρο Παλλάς συνεχίζεται ο προγραμματισμός του φεστιβάλ την εβδομάδα 4-10 Ιουλίου.