Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 4 έως 10 Ιουλίου και ξεχωρίζουν.

Δον Κιχώτης Δον Κιχώτης

"Δον Κιχώτης"

Το κλασικό μυθιστόρημα του Θερβάντες, σε θεατρική μεταφορά του Άκη Δήμου και μουσική σύνθεση του Βάιου Πράπα, σκηνοθετεί ο Γιάννης Μπέζος, με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη και τον Θανάση Τσαλταμπάση στους ρόλους του ονειροπόλου ιππότη και του Σάντσο Πάντσα, αντίστοιχα. Η Νάντια Κοντογεώργη (Δουλτσινέα) και η Παρθένα Χοροζίδου (Μαριτόνα) συμπληρώνουν τη διανομή μιας παράστασης που έρχεται να μας υπενθυμίσει τη σημασία των ονείρων για τη ζωή, την ανάγκη του ανθρώπου να καταπιάνεται με ό,τι τον ξεπερνά, την αξία της φαντασίας και της ποίησης. Η πρεμιέρα της θερινής περιοδείας θα δοθεί στο Δημοτικό Θέατρο "Δημήτρης Κιντής" στην Ηλιούπολη (5-6/7) και θ’ ακολουθήσουν το θέατρο Βράχων στον Βύρωνα (9/7) και το Κατράκειο Νίκαιας (10/7).

8 γυναίκες Σουγάρης
Πάνος Γιαννακόπουλος©

"Οκτώ γυναίκες"

Η διάσημη αστυνομική κωμωδία του Ρομπέρ Τομά ξεκινάει θερινή περιοδεία από το θέατρο Βράχων (5/7) και το θέατρο Πέτρας (6/7), σε σκηνοθεσία του Χρήστου Σουγάρη, με έναν αχτύπητο γυναικείο θίασο στη διανομή. Η Υρώ Μανέ, η Γιώτα Φέστα, η Τάνια Τρύπη, η Φωτεινή Ντεμίρη, η Ευγενία Δημητροπούλου, η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, η Ευγενία Ξυγκόρου και η Μαρίζα Τσάρη είναι οι οχτώ γυναίκες που, ενώ βρίσκονται σε ένα απομονωμένο σπίτι, έρχονται αντιμέτωπες με την άγρια δολοφονία του μοναδικού άνδρα του σπιτιού. Κατά την εξιχνίαση της υπόθεσης, αποκαλύπτονται μυστικά και ψέματα για τη σχέση των γυναικών με τον δολοφονημένο άνδρα. Ήταν ένας μειλίχιος οικογενειάρχης τον οποίο καταπίεζαν αφόρητα οι γυναίκες της ζωής του ή ένας εκμεταλλευτής και κακοποιητής τους; Οι απαντήσεις επί σκηνής.

Μια μέλισσα τον Αύγουστο
© Γιώργος Καλφαμανώλης

"Μια μέλισσα τον Αύγουστο"

Η κωμωδία του Θοδωρή Αθερίδη, που μετράει μια εικοσάχρονη διαδρομή στο σανίδι και τη μεγάλη οθόνη θα παίζεται στο θερινό Λαμπέτη (από 4/7). Διαδραματίζεται σε μια απόμερη παραλία, όπου καταφθάνει ο Χάρης με τη γυναίκα του, τη Γερμανίδα ετεροθαλή αδελφή του και την κρυφή ερωμένη του. Όταν τον τσιμπήσει μια μέλισσα, οι ήδη ευαίσθητες ισορροπίες της παρέας θα διαταραχθούν. Σκηνοθετεί ο Νικορέστης Χανιωτάκης και ερμηνεύουν οι Ελένη Βαΐτσου, Γιάννης Δρακόπουλος, Θάνος Μπίρκος, Νάνσυ Μπούκλη, Σπύρος Σταμούλης και Αναστασία Τσιλιμπίου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Οκτώ γυναίκες

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Οκτώ γυναίκες βρίσκονται αποκλεισμένες σε ένα απομονωμένο σπίτι με αφορμή μια οικογενειακή συνάντηση. Ξαφνικά έρχονται αντιμέτωπες με έναν φόνο - αλλά και με τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά τους. Η Γκαμπί, σύζυγος του μεγαλοαστού Μαρσέλ, οι δυο του κόρες, Σουζόν και Κατρίν, η κουνιάδα του, Ογκουστίν, η πεθερά του, Μαμή, η απρόσκλητη και ανεπιθύμητη αδελφή του, Πιερέτ, η επιστήθια οικονόμος, μαντάμ Σανέλ, και η όμορφη καμαριέρα Λουίζ. Είναι όλες ύποπτες. Ο οικοδεσπότης Μαρσέλ, μοναδικός άνδρας του σπιτιού, βρίσκεται άγρια δολοφονημένος στο δωμάτιό του. Καθώς κανείς δεν εισήλθε στο σπίτι την προηγούμενη νύχτα, οι υποψίες για τη δολοφονία, βαραίνουν εκείνες - και μόνο εκείνες. Κατά τη διαδικασία της εξιχνίασης της υπόθεσης, αποκαλύπτονται μυστικά και ψέματα για τη σχέση των γυναικών με τον δολοφονημένο, σύζυγο, πατέρα, αδελφό, εργοδότη και γαμπρό. Ήταν τελικά ο αγαθός, μειλίχιος οικογενειάρχης, τον οποίο καταπίεζαν αφόρητα οι γυναίκες που πλαισίωναν τη ζωή του, ή ο κλασικός άντρας εκμεταλλευτής, άπιστος και κακοποιητής τους; *Παρακαλείται το κοινό να μην αποκαλύπτει το τέλος του έργου μετά την παρακολούθηση της παράστασης!

Δον Κιχώτης

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Το κλασικό αριστούργημα μεταφέρεται στο θέατρο σε διασκευή Άκη Δήμου και ετοιμάζεται να παρουσιαστεί σε μεγάλη περιοδεία. Η ιστορία του ονειροπόλου Ιππότη Δον Κιχώτη από τη Μάντσα, του συντρόφου του Σάντσο Πάντσα και της αγαπημένης του Δουλτσινέας ξαναζωντανεύει. "Το σατιρικό ρομάντζο του Θερβάντες μάς υπενθυμίζει τη μεγάλη ανάγκη του ανθρώπου γι' αυτό που τον ξεπερνά. Κι όταν καταθέτει ο ήρωάς μας την ευαισθησία του και τη μεγάλη του φαντασία, οι άλλοι χλευάζουν και γελούν. Κι όμως, έτσι είναι. Η φαντασία και η ποίηση, για να περάσουν, πρέπει να πληρώσουν διόδια. Μερικές φορές πολύ ακριβά. Ας γελάσουμε λοιπόν με τα παθήματα του Δον Κιχώτη, αλλά ταυτόχρονα ας αναλογιστούμε μήπως η, έτσι κι αλλιώς, μικρή ζωή μας θα ήταν ανυπόφορη χωρίς αυτόν", αναφέρει ο σκηνοθέτης του έργου.

Μια μέλισσα τον Αύγουστο

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 105 '

Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή της στο σανίδι και δεκαεπτά μετά την κινηματογραφική της μεταφορά, η κωμωδία του Θοδωρή Αθερίδη επιστρέφει. Η παράσταση επικεντρώνεται στον Χάρη και την παρέα του που κάνουν διακοπές σε μια ειδυλλιακή απομονωμένη παραλία. Ξαφνικά, μια μέλισσα τσιμπάει τον Χάρη και του προκαλεί ένα έντονο πρήξιμο που φέρνει στην επιφάνεια τον «άλλο του εαυτό». Το λίγο πιο «γεματούτσικο» alter ego του Χάρη θα εγκατασταθεί ανάμεσα σ’ αυτόν, στην γυναίκα του και στην ερωμένη του και θα φέρει τα πάνω κάτω. Τα μυστικά που θα φανερωθούν και οι αλήθειες που θα έρθουν την επιφάνεια θα κάνουν την παρέα να περάσει δύσκολες ώρες.

Θέατρο Πέτρας

Τέρμα Λεωφόρου 25ης Μαρτίου και Σουλίου

Κατράκειο

Πάνω από την Πλατεία Χαλκηδόνας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Για τη Νάντια Κοντογεώργη και την Παρθένα Χοροζίδου, ο Δον Κιχώτης δεν ήταν ο τρελός που όλοι νομίζαμε

Λίγο πριν την πρεμιέρα του κωμικού ρομάντζου που σκηνοθετεί ο Γιάννης Μπέζος, μιλήσαμε με τη "Δουλτσινέα" και τη "Μαριτόρνα" για τη δύναμη του ονείρου, την αξία της κωμωδίας αλλά και τη συνεργασία τους με τον σκηνοθέτη και τον θίασο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
05/07/2024

Γιώργος Γάλλος: "Το θέατρο είναι ένα Θείο δώρο από τον άνθρωπο στον άνθρωπο"

Ο ταλαντούχος ηθοποιός πρωταγωνιστεί στον "Ηρακλή μαινόμενο" του Ευριπίδη, στο ρόλο του Αμφιτρύωνα, πατέρα του Ηρακλή, στο πλευρό του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, της Στεφανίας Γουλιώτη κι ενός εξαιρετικού θιάσου που ενορχηστρώνει ο Δημήτρης Καραντζάς. Με αφορμή την πρεμιέρα της παράστασης στο Κηποθέατρο Παπάγου (5-6/7) κάναμε μαζί του μια συζήτηση εφ όλης της ύλης.

Η Κατιάνα Μπαλανίκα και η Ιωάννα Ασημακόπουλου πρωταγωνιστούν στο "Δυο γυναίκες χορεύουν"

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης σκηνοθετεί το βραβευμένο έργο του Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ζουρνέτ, που θα δούμε με τη νέα σεζόν.

Φεστιβάλ Αθηνών: Ο μετρ της οπτικής γωνίας Κόρνελ Μούντρουτσο επιστρέφει με τη νέα του παράσταση "Parallax"

Η οικογένεια, η ταυτότητα και η διαφορετικότητα παραμένουν στο επίκεντρο της έρευνας του παγκοσμίου φήμης Ούγγρου θεατρικού σκηνοθέτη και κινηματογραφιστή, που διερωτάται να μπορούν να συνυπάρξουν η ανάγκη για κοινωνική αποδοχή και ατομική ελευθερία.

Η παράσταση "Πλάσματα του Θεού: υπόθεση Παπέν" επιστρέφει από τον Οκτώβριο

Και την ερχόμενη θεατρική σεζόν θα παιχτεί η παράσταση που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος στο θέατρο Altera Pars, η οποία βασίζεται στην ιστορία δύο αληθινών προσώπων.

Τέσσερα ραντεβού στο Φεστιβάλ Αθηνών

Με δύο θεατρικές παραστάσεις και δύο παραστάσεις χορού σε Πειραιώς 260 αλλά και στο θέατρο Παλλάς συνεχίζεται ο προγραμματισμός του φεστιβάλ την εβδομάδα 4-10 Ιουλίου.