Έξι δροσερές θεατρικές παραστάσεις ξεκινούν αυτή την εβδομάδα

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έξι παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής την εβδομάδα 27/6-3/7.

Κολάζ_περιοδείες

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έξι παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής. Αυτή την εβδομάδα 27/6-3/7 σάς περιμένουν ένα αστυνομικό δράμα με την Κάτια Δανδουλάκη, μία παράσταση που την έχουμε πρωτοδεί ως ταινία και τέσσερις κωμωδίες για όλα τα γούστα.

Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου

#1 "Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου"

Η Κάτια Δανδουλάκη, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, ο Πάνος Σταθακόπουλος και ο Γιώργος Γεροντιδάκης πρωταγωνιστούν στη διασκευή του "Διπλού παιχνιδιού" του Ρομπέρ Τομ, η οποία ξεκινά περιοδεία. Το δίδυμο Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου σκηνοθετεί την ιστορία μιας ζάπλουτης γυναίκας που ο σύζυγός της θέλει να τη δολοφονήσει (πρεμιέρα: Κηποθέατρο Παπάγου, 28/6)

>> Διαβάστε την κριτική του "α" για την παράσταση εδώ:

Διαβάστε Επίσης

Η σπασμένη στάμνα

 

#2 "Η σπασμένη στάμνα"

Τι γίνεται όταν καταστρέφεται η αγαπημένη στάμνα της κυρίας Μάρθας κι εκείνη πηγαίνει στο δικαστήριο για να διεκδικήσει αποζημίωση; Η απάντηση στην κωμωδία του Χάινριχ Φον Κλάιστ σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη. Η πρεμιέρα της περιοδείας προγραμματίζεται στις 28/6 ("Δημήτρης Κιντής"), ενώ θα παιχτεί και στο Βράχων για αυτή την εβδομάδα (3/7). Ερμηνεύουν: Γιώργος Κιμούλης, Αργύρης Αγγέλου, Τζόυς Ευείδη, Λίλη Τσεσματζόγλου, Γιώργος Στριφτάρης, Βασίλης Γιακουμάρος, Βασίλης Πουλάκος.

Μαύρη σαμπούκα
Θοδωρής Χανιώτης©

 

#3 "Μαύρη σαμπούκα - Grande"

Άλλο ένα ποτό μάς "κερνάει" η ξέφρενη κωμωδία του Τόλη Παπαδημητρίου που επιστρέφει ανανεωμένη για μία τελευταία (στ’ αλήθεια τώρα!) παράσταση. Το θέατρο Άλσος θα φιλοξενήσει στις 2/7 το έργο όπου ένας ταξιτζής κάνει κατά λάθος διάρρηξη στο σπίτι του πάμπλουτου λαϊκού μουσικοσυνθέτη Διονύσιου Αβέρωφ, ο οποίος είναι το είδωλό του (Αντώνης Στάμος). Συμμετέχουν επίσης ο Ανάργυρος Βαζαίος κι η Γραμματική Γκόρου.

Διαβάστε Επίσης

Τέλειοι ξένοι

 

#4 "Τέλειοι ξένοι"

Εσύ θα άφηνες το κινητό σου εκτεθειμένο στην παρέα σου, ώστε να διαβάσει κάθε μήνυμα που μπορεί να έρθει; Αυτό έκαναν οι πρωταγωνιστές της παράστασης που σκηνοθετούν οι Πέτρος Λαγούτης και Γιώργος Πυρπασόπουλος, η οποία θα ταξιδέψει εντός κι εκτός Αττικής. Η αρχή γίνεται στο Βεάκειο (29/6) και ακολουθεί το θέατρο Βράχων (30). Ερμηνεύουν: Πέτρος Λαγούτης, Γιώργος Χρανιώτης, Χρήστος Σαπουντζής, Κώστας Κάππας, Μάρθα Λαμπίρη-Φεντόρουφ, Μένη Κωνσταντινίδου, Σοφία Μανωλάκου.

Μπαμπάδες με ρούμι (καλοκαίρι 2024)
© Γιώργος Καλφαμανώλης

 

#5 "Μπαμπάδες με ρούμι"

Η κωμωδία των Ρέππα-Παπαθανασίου συνεχίζεται και το καλοκαίρι ταξιδεύοντας. Με ανανεωμένο καστ (Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Σοφία Βογιατζάκη, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Νίκη Λάμη, Κωνσταντίνα Μιχαήλ), η παράσταση όπου ένα φονικό γλυκό φέρνει τα πάνω-κάτω ξεκινά στο Βεάκειο (30/6) και έπειτα θα συνεχίσει στην Ηλιούπολη για αυτή την εβδομάδα (2/7).

Σεσουάρ για δολοφόνους
Γιώργος Καλφαμανώλης©

 

#6 "Σεσουάρ για δολοφόνους"

Φέτος για πρώτη φορά η κωμωδία των Mπρους Τζόρνταν και Μέριλιν Έιμπραμς βγαίνει σε περιοδεία. Ο Νικορέστης Χανιωτάκης καθοδηγεί σκηνοθετικά το ανανεωμένο καστ (Ιωάννης Απέργης, Βάσω Γουλιελμάκη, Δημήτρης Μακαλιάς, Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου, Αρετή Πασχάλη, Χάρης Χιώτης) στη διαδραστική παράσταση όπου το κοινό αποφασίζει ποιος είναι ο δολοφόνος της Αμαλίας Τσαλίκογλου, της ιδιοκτήτριας του κτηρίου όπου στεγάζεται το κομμωτήριο "Studio Antony". (πρεμιέρα: 1/7, Βεάκειο)

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τέλειοι ξένοι

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 120 '

Στη γνωστή από τον κινηματογράφο ιστορία, επτά φίλοι, τρία ζευγάρια και ένας σινγκλ, συναντιούνται για δείπνο σε ένα σπίτι ένα βράδυ με έκλειψη Σελήνης, όπου παίζουν ένα παιχνίδι όπου όλοι αφήνουν τα κινητά τους εκτεθειμένα σε όλους και μοιράζονται μεταξύ τους το περιεχόμενο από κάθε μήνυμα, email ή τηλέφωνο που λαμβάνουν. Το επικίνδυνο αυτό παιχνίδι φέρνει τα πάνω κάτω στις μεταξύ τους σχέσεις στη γνωστή κοινωνική σάτιρα του Πάολο Τζενοβέζε, που παρουσίασε στο σινεμά το 2016 με πρωτότυπο τίτλο «Perfetti Sconosciuti». Η ιταλικής παραγωγής ταινία μπήκε στο βιβλίο Γκίνες το 2019, όντας το φιλμ με τα περισσότερα ριμέικ στην ιστορία του σινεμά (έχουν φτάσει τα 22 μέχρι σήμερα).

Μαύρη σαμπούκα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι χαρακτήρες βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο τρελή νύχτα της ζωής τους σε μια κωμωδία με καταιγιστικό ρυθμό για τη φιλία, το λάθος timing και τα μεγάλα σουξέ, σε μια ξεχωριστή παράσταση σε grande εκδοχή. Όλα ξεκινούν από μια διάρρηξη που εξελίσσεται με αναπάντεχο τρόπο. Ο Βλάσης Κουρούπας, ένας ταξιτζής από τις Κουκουβάουνες, μπερδεύει τους ορόφους και μπαίνει στο σπίτι του πάμπλουτου μουσικοσυνθέτη Διονύσιου Αβέρωφ με σκοπό να κλέψει. Τα πράγματα μπερδεύονται ακόμη περισσότερο όταν κάνει εκεί την εμφάνισή του ο συνεργός του, ο Μήτσος. Αυτός, βέβαια, ήταν ο μοναδικός τρόπος για τον Βλάση και το είδωλό του, τον δημιουργό του λαϊκού σουξέ «Μαύρη σαμπούκα» να συναντηθούν και να αναπτύξουν μια σχέση παράδοξα δυνατή.

Μπαμπάδες με ρούμι

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Στην αιχμηρή σάτιρα που διακωμωδεί την ελληνική κοινωνία, πέντε πρόσωπα ετοιμάζουν ένα «γλυκό» σχέδιο αλληλοεξόντωσης για μια κληρονομιά. Η Ρόη, η Βέσκα, ο Παναγιώτης, η Τζένη, ο Χρήστος και η κυρία Βάσω είναι οι πρωταγωνιστές της μαύρης κωμωδίας που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1996. Τα τέσσερα εκατομμύρια που είχε κερδίσει στο τζόκερ ο μπαμπάς -που πλέον έχει φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο- αναζητούν τον κληρονόμο τους. Δύο γιοί, δύο νύφες, μία γειτόνισσα φωτεινός παντογνώστης και μία εφιαλτική νοσοκόμα μιλάνε, μαλώνουν, δολοπλοκούν, καταστρώνοντας ένα σχέδιο για να κερδίσουν την κληρονομιά. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να σερβίρουν «Μπαμπάδες με ρούμι» με λίγο δηλητήριο.

Σεσουάρ για δολοφόνους

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Το έργο εκτυλίσσεται στο κομμωτήριο «Studio Antony». Κάπου στην Αθήνα. Μία μέρα η ιδιοκτήτρια του κτιρίου, που ζει στον πάνω όροφο, βρίσκεται δολοφονημένη και οι υποψίες πέφτουν στους εργαζόμενους και τους πελάτες του κομμωτηρίου. Οι θεατές της παράστασης καλούνται να βρουν τον δολοφόνο, με αποτέλεσμα κάθε βράδυ το έργο να έχει διαφορετικό φινάλε. Είναι ο δολοφόνος ο Τόνυ o κομμωτής, η μεγαλοαστή κυρία Χατζηπατέρα, η ροζ τσιχλόφουσκα-βοηθός πιστολάκι Σόφη ή ο μυστηριώδης αντικέρ Λεωνίδας Πέτροβας; Θα μπορούσε να είναι ο καθένας από αυτούς, διότι ο αστυνόμος Σταύρος Σταυράκος θεωρεί ότι είναι όλοι ύποπτοι. Μαζί του και ο… πανέξυπνος βοηθός του ο Πανάγος.

Η σπασμένη στάμνα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Η πλοκή του έργου του 1806 περιστρέφεται γύρω από μια δίκη σε ένα επαρχιακό δικαστήριο. Ο Αδάμ, ο δικαστής, είναι ο πιο διεφθαρμένους απ’ όλους. Όταν εμφανίζεται για πρώτη φορά, το κεφάλι του είναι χτυπημένο και η περούκα του έχει χαθεί. Στη δίκη, η κυρία Μάρθα θέλει να αποζημιωθεί για το σπάσιμο μιας αγαπημένης κανάτας, το οποίο συνέβη το προηγούμενο βράδυ. Δεν έχει καμία αμφιβολία ποιος είναι ο ένοχος – ο Ρούπρεχτ, ο αρραβωνιαστικός της κόρης της Εύας. Εκείνος όμως αρνείται την κατηγορία. Παραδέχεται μεν ότι πήγε να επισκεφτεί την Εύα, αλλά όταν έφτασε στο σπίτι της, άκουσε τη φωνή ενός άντρα στο δωμάτιό της. Καταδίωξε τον εισβολέα ο οποίος όμως κατάφερε να ξεφύγει πετώντας άμμο στα μάτια του Ρούπρεχτ, έτσι ώστε αυτός (ο εισβολέας) να μην μπορεί να αναγνωριστεί. Η Εύα, όταν την ανακρίνουν, αρνείται να καταθέσει. Τη λύση τη δίνει μια γειτόνισσα, η κυρία Μπριγκίτε, η οποία είχε δει έναν άνδρα να το σκάει από το παράθυρο της Εύας. Εκείνος δε ο άντρας φεύγοντας μέσα από κάποια κλαδιά δέντρων έχασε μια περούκα δικαστή…

Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Διασκευή του νουάρ μυστηρίου «Το διπλό παιχνίδι» του Ρομπέρ Τομά. Η Φρανσουάζ Κορμπάν, ζάπλουτη κληρονόμος, ζει στην βίλα της μαζί με τον νεότερο σύζυγό της Πολ και την αφοσιωμένη οικονόμο της Αντέλ. Τα χρέη του Πολ στα χαρτιά και η πίεση που ασκεί στη Φρανσουάζ για την αποπληρωμή τους κορυφώνουν ακραία την ένταση και την τριβή στην σχέση του ζευγαριού. Η ατμόσφαιρα βαραίνει όταν νυχτερινοί θόρυβοι ταράζουν την ηρεμία της βίλας – θόρυβοι μιας παρουσίας που ούτε ο ίδιος ο αστυνομικός διευθυντής δεν μπορεί να εξηγήσει. Η ξαφνική επίσκεψη της Βαρόνης Σαρντονί και αυτά που έχει να πει, μπερδεύουν ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση.

Βεάκειο

Λόφος Προφήτη Ηλία

Κηποθέατρο Παπάγου

Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου)

Άλσος

Ευελπίδων 4, Πεδίον Άρεως

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Eκάβη, όχι Εκάβη": Μέσα στην πρόβα της Comédie Française, λίγο πριν την παράστασή της στην Επίδαυρο

Ταξιδέψαμε μέχρι το Παρίσι, όπου παρακολουθήσαμε την πρόβα και συνομιλήσαμε με τους συντελεστές της παράστασης που θα παρουσιάσει ο ιστορικός γαλλικός θίασος στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία του Τιάγκο Ροντρίγκες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
28/06/2024

"Τέχνη και κοινωνία": Μία ανοιχτή συζήτηση με αφορμή το "Exit Above - after the tempest" στην Πειραιώς 260

Με αφορμή το έργο της Άννε Τερέζα Ντε Κέιρσμακερ, η Kατερίνα Ευαγγελάτου θα συντονίσει τον ανοιχτό διάλογο, όπου θα μιλήσουν καλλιτέχνες όπως ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, η Έλενα Τοπαλίδου κι ο Λευτέρης Χαρίτος.

"Ο Κατά φαντασίαν ασθενής": Νέα ημερομηνία πρεμιέρας για τον Αιμίλιο Χειλάκη τον Ιούλιο

Δείτε πότε ξεκινά την καλοκαιρινή περιοδεία της η νέα παράσταση που σκηνοθετεί ο Αιμίλιος Χειλάκης από κοινού με τον Μανώλη Δούνια, ενώ αναλαμβάνει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο πλάι στους Αθηνά Μαξίμου, Μυρτώ Αλικάκη, Νίκο Γκέλια, Γιώργο Ζυγούρη κ.ά.

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Τι θα δούμε την επόμενη εβδομάδα;

Διαβάστε τον μίνι οδηγό μας και προσανατολιστείτε ανάμεσα στις παραστάσεις που παρουσιάζονται την εβδομάδα 4-10/7, εκ των οποίων μία θα είναι και η πρώτη μας κάθοδος στην Επίδαυρο για φέτος.

"GOGOL - Η αβάσταχτη ελαφρότητα μιας μύτης": Το θέατρο Τόπος Αλλού εμπνέεται από τον Ρώσο συγγραφέα Νικολάι Γκόγκολ

Ο Νίκος Καμτσής θα υποδεχθεί τη νέα σεζόν 2024-25 με μια παράσταση που αντλεί από έργα του αγαπητού στο ελληνικό κοινό σπουδαίου συγγραφέα και δραματουργού, με σκοπό να αναδείξει την ανατρεπτική, βιτριολική και ευφυή γραφή του.

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος σκηνοθετεί το "Festen"

Η πρώτη και πιο εμβληματική ταινία του κινήματος "Δόγμα 95" έρχεται στο Θέατρο Αλμα με τη νέα σεζόν.

Μίξερ

Το νέο έργο της Ζέτης Φίτσιου επιβάλλεται κυρίως με την ψυχαγωγική του φόρμα παρά με το κοινωνικοπολιτικό του σχόλιο, σε μια παράσταση με ευφρόσυνη επίγευση χάρη και στην ανεξάντλητη ενέργεια των συντελεστών που καθορίζει το συνολικό αποτέλεσμα. | Powered by Uber