"Αίας": Το επιτυχημένο στοίχημα των Γ. Νανούρη-Μ. Σαράντη σε θερινή περιοδεία!

Μη χάσετε τη solo perfrormance του Μιχάλη Σαράντη που ερμηνεύει όλα τα πρόσωπα της σοφόκλειας τραγωδίας, σε κάποιον από τους σταθμούς της θερινής περιοδείας της.

Αίας

Ένα από τα πιο πρωτότυπα και επιτυχημένα θεατρικά εγχειρήματα των τελευταίων ετών συνεχίζει τη διαδρομή του και στα θερινά θέατρα. Ο λόγος για τον "Αίαντα", την παράσταση που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Νανούρης και ερμήνευσε ο Μιχάλης Σαράντης. Ο ταλαντούχος ηθοποιός ερμηνεύει και τους εννιά ρόλους της τραγωδίας του Σοφοκλή, ενώ μαζί του στη σκηνή βρίσκεται ο  Απόστολος Χαντζαράς, που συνομιλεί μαζί του ζωγραφίζοντας, μπροστά στα μάτια των θεατών.

Αίας

"Πρωτοτυπία, ένταση κι εσωτερικότητα" εντόπισε η κριτική του "α" στην παράσταση, ενώ στην ερμηνεία του "εξαιρετικού Μιχάλη Σαράντη, μεγάλη ευκινησία, ενέργεια, εξαιρετική άρθρωση και συναίσθημα". Η μετάφραση είναι του ποιητή Νίκου Α. Παναγιωτόπουλου, ενώ τη σκηνική επιμέλεια και τους φωτισμούς υπογράφει ο σκηνοθέτης. Η ιστορία αφηγείται την εκδίκηση του Αίαντα, του σπουδαίου πολεμιστή των Ελλήνων, που στρέφεται κατά των συντρόφων του, όταν αυτοί αποφασίζουν να παραδώσουν στον Οδυσσέα και όχι στον ίδιο τα όπλα του νκερού Αχιλλέα. Τυφλωμένος από την οργή και την αδικία, θα γίνει έρμαιο της θεάς Αθηνάς και περίγελος του στρατεύματος των Αργείων, κάτι που θα τον οδηγήσει σε μία μοιραία απόφαση. 

Αίας : Τα έργα από την παράσταση

Σταθμοί περιοδείας στην Αττική: Δημοτικό Θέατρο "Δ. Κιντής", Ηλιούπολη (14/7), Ευριπίδειο Θέατρο, Σαλαμίνα (8/8), Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης (9/8), Κηποθέατρο Παπάγου (28/8), Θέατρο "Αλίκη Βουγιουκλάκη", Βριλήσσια (11/9), Βεάκειο Θέατρο Πειραιά (13/9).

Προπώληση μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Αίας

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 80 '

Ο Μιχάλης Σαράντης ερμηνεύει και τους εννιά ρόλους της τραγωδίας που έγραψε ο Σοφοκλής, συνομιλώντας την ίδια στιγμή με το ζωγραφικό σύμπαν του Απόστολου Χαντζαρά σε μια πρωτότυπη παράσταση, μια εξωστρεφή σκηνική συνάντηση λόγου, κινήσεων και αισθήσεων. Κεντρικό πρόσωπο του έργο είναι ο Αίας, ο μεγαλύτερος πολεμιστής στο στρατόπεδο των Ελλήνων, ο οποίος δικαιούται τα όπλα του Αχιλλέα μετά τον θάνατό του. Όταν αυτά, όμως, με δολοπλοκία καταλήγουν στον Οδυσσέα, αποφασίζει να πάρει εκδίκηση. Ωστόσο, τελικά καταλήγει έρμαιο της θεάς Αθηνάς και όντας πια περίγελος του στρατεύματος των Αργείων, νιώθοντας πλήρως ατιμασμένος και απεγνωσμένος, δίνει τέλος στη ζωή του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Το χρονικό ενός δυσλεκτικού" επιστρέφει από του χρόνου στο Θέατρο 104

Μετά τις sold-out περσινές παραστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο καθηλωτικός μονόλογος βασισμένος στη νουβέλα του Γιάννη Πάσχου επιστρέφει για δεύτερη χρονιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/07/2024

Τι είδαμε τον Ιούνιο στις διεθνείς θεατρικές παραγωγές του Φεστιβάλ Αθηνών;

Τι κρατάμε από τις παραστάσεις του Κριστόφ Βαρλικόφσκι, της Καρολίν Γκιγελά Ενγκιγέν, του Ραμπί Μρουέ και των Forced Entertainment, που παρουσιάστηκαν τον πρώτο μήνα του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στην Πειραιώς 260.

Η Μάρθα Φριντζήλα θέλει το Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος να είναι ένας τόπος "συνάντησης, αλληλεγγύης και αγάπης"

Με αφορμή τη δωδέκατη διοργάνωση του θεσμού, η καλλιτέχνις μιλά στο "α" για την ανάγκη να δοθεί "Ο λόγος στις γυναίκες" (όπως είναι ο φετινός τίτλος), για τη μέρα που αφιερώνεται στην Παλαιστίνη αλλά και για το τι ετοιμάζει η ίδια στο φεστιβάλ.

Το "Καφενείο "Το επέκεινα" του Μιχάλη Σπέγγου συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά

Το θεατρικό που παρουσιάζει η ομάδα "Γέφυρα" σε σκηνοθεσία του Στέλιου Καλαθά πρόκειται να παρουσιαστεί ξανά από τη νέα σεζόν για περιορισμένες παραστάσεις.

Ο "Θάνατος του Ιβάν Ιλίτς" σε καλοκαιρινή περιοδεία

Η νουβέλα του Λέο Τολστόι, σε διασκευή-σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη με τους Γιώργο Γαλίτη και Θανάση Κουρλαμπά, ταξιδεύει σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής.

Φεστιβάλ Αθηνών: Το "Μιντάτι" της Τζένης Αργυρίου οραματίζεται νέες τελετουργίες

Η χορογράφος παρουσιάζει στην Πειραιώς 260 μια παράσταση για την ανθρώπινη συνύπαρξη και τη συλλογικότητα, που δανείζεται τον τίτλο της από ένα έθιμο των χωριών της Ηπείρου.

"Demons": Παπαζήσης, Παππά, Κουκουράκης, Τσάρη αναμετρώνται με το προκλητικό έργο του Λαρς Νόρεν

Ο Χρήστος Σουγάρης σκηνοθετεί το έργο που ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου "Τζένη Καρέζη" τη νέα σεζόν 2024-25 για να δοκιμάσει τις αντοχές και την ειλικρίνειά μας.