"GOGOL - Η αβάσταχτη ελαφρότητα μιας μύτης": Το θέατρο Τόπος Αλλού εμπνέεται από τον Ρώσο συγγραφέα Νικολάι Γκόγκολ

Ο Νίκος Καμτσής θα υποδεχθεί τη νέα σεζόν 2024-25 με μια παράσταση που αντλεί από έργα του αγαπητού στο ελληνικό κοινό σπουδαίου συγγραφέα και δραματουργού, με σκοπό να αναδείξει την ανατρεπτική, βιτριολική και ευφυή γραφή του.

GOGOL - Η αβάσταχτη ελαφρότητα μιας μύτης

Η σεζόν 2024-25 θα βρει τον Νίκο Καμτσή και το θέατρο Τόπος αλλού σε μια ξεχωριστή στιγμή που σηματοδοτεί το ανέβασμα της νέας παράστασης "GOGOL - Η αβάσταχτη ελαφρότητα μιας μύτης". Μία παραγωγή βασισμένη στις κωμωδίες και τα μυθιστορήματα του σπουδαίου Ρώσου συγγραφέα και ιδιαιτέρως αγαπητού στο ελληνικό κοινό, Νικολάι Γκόγκολ

Ο Νικολάι Γκόγκολ αποτελεί μια σημαντική προσωπικότητα σε μια μεγάλη τοιχογραφία που διαμορφώνεται επίσης από τον Ντοστογιέφσκι, τον Πούσκιν, τον Λερμόντοφ, τον Τουργκένιεφ, τη στιγμή που στην Ευρωπαϊκή διανόηση  δέσποζαν οι μορφές του Μαρξ, του Έντγκαρ Άλαν Πόε, του Χέρμαν Μέλβιλ, του Δουμά και του Βίκτορ Ουγκό.

Το δραματουργικό σύμπαν του Νικολάι Γκόγκολ συνδυάζει το χιούμορ με τη σάτιρα, δημιουργώντας έργα που καταγράφουν με βιτριολική ακρίβεια και σουρεαλιστική ειρωνεία τις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες της εποχής του. Ο σκηνοθέτης Νίκος Καμτσής συνεχίζει την έρευνά του πάνω στους μεγάλους Ρώσους συγγραφείς και πλάθει το κείμενο της παράστασης αντλώντας από το δραματουργικό υλικό των έργων "Ο επιθεωρητής”, "Παντρολογήματα”, "Η μύτη”, "Νεκρές ψυχές”, για να ζωντανέψει στη σκηνή πρόσωπα, καταστάσεις, σχέσεις και συγκρούσεις, πατώντας στον χώρο του παραλόγου

Πλατόνωφ
Γιώργος Κρίκος©
Ο Νίκος Καμτσής από την περσινή παράσταση του "Πλατόνωφ" του Τσέχοφ, με τον Μάξιμο Μουμούρη (πίσω) 

Δεν πρόκειται απλώς για μια προσπάθεια αναπαράστασης των έργων του, αλλά για μια απόπειρα να έρθει στην εποχή μας η ανατρεπτική και ευφυής γραφή του Γκόγκολ, που όπως και η εποχή του συγγραφέα της αξίζει μια τέτοια ανελέητη κριτική.

Η πρεμιέρα της κεντρικής παραγωγής του θεάτρου Τόπος αλλού προγραμματίζεται για τις 18 Νοεμβρίου 2024

Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Μίκας Πανάγου, η μουσική του Κώστα Χαριτάτου, οι χορογραφίες της Κάλιας Θεοδοσιάδη και οι φωτισμοί του Γιάννη Ζέρβα. 

Στη διανομή που βρίσκεται υπό διαμόρφωση βασικό ρόλο θα παίζουν οι Δημήτρης Φραγκιόγλου, Λαμπρινή Θάνου, Βίκυ Αθανασίου, Γιάννης Ζέρβας, Μαρίνα Κοσμά, Αντώνης Καλομοιράκης και Βασίλης Χριστίδης. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Μάρθα Φριντζήλα θέλει το Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος να είναι ένας τόπος "συνάντησης, αλληλεγγύης και αγάπης"

Με αφορμή τη δωδέκατη διοργάνωση του θεσμού, η καλλιτέχνις μιλά στο "α" για την ανάγκη να δοθεί "Ο λόγος στις γυναίκες" (όπως είναι ο φετινός τίτλος), για τη μέρα που αφιερώνεται στην Παλαιστίνη αλλά και για το τι ετοιμάζει η ίδια στο φεστιβάλ.

Το "Καφενείο "Το επέκεινα" του Μιχάλη Σπέγγου συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά

Το θεατρικό που παρουσιάζει η ομάδα "Γέφυρα" σε σκηνοθεσία του Στέλιου Καλαθά πρόκειται να παρουσιαστεί ξανά από τη νέα σεζόν για περιορισμένες παραστάσεις.

Ο "Θάνατος του Ιβάν Ιλίτς" σε καλοκαιρινή περιοδεία

Η νουβέλα του Λέο Τολστόι, σε διασκευή-σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη με τους Γιώργο Γαλίτη και Θανάση Κουρλαμπά, ταξιδεύει σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής.

Φεστιβάλ Αθηνών: Το "Μιντάτι" της Τζένης Αργυρίου οραματίζεται νέες τελετουργίες

Η χορογράφος παρουσιάζει στην Πειραιώς 260 μια παράσταση για την ανθρώπινη συνύπαρξη και τη συλλογικότητα, που δανείζεται τον τίτλο της από ένα έθιμο των χωριών της Ηπείρου.

"Demons": Παπαζήσης, Παππά, Κουκουράκης, Τσάρη αναμετρώνται με το προκλητικό έργο του Λαρς Νόρεν

Ο Χρήστος Σουγάρης σκηνοθετεί το έργο που ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου "Τζένη Καρέζη" τη νέα σεζόν 2024-25 για να δοκιμάσει τις αντοχές και την ειλικρίνειά μας.

"Η τελευταία απολογία του Νίκου Κοεμτζή" έρχεται στο θέατρο Σταθμός από τον Σεπτέμβριο

Το θεατρικό του Βαγγέλη Γέττου θα φιλοξενηθεί από τη νέα σεζόν στο θέατρο Σταθμός σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου-Νικόλαου Μπαλαμώτη.