Ο Γιώργος Κουτλής μάς λέει πέντε πράγματα που δεν γνωρίζαμε για τους ηλεκτρισμένους "Παίχτες"

Ο σκηνοθέτης της talk of the town παράστασης με την εκρηκτική ενέργεια που αρχίζει και τελειώνει σαν ροκ συναυλία, η οποία περιοδεύει φέτος το καλοκαίρι, μοιράζεται με το “α” πέντε fun facts που δεν ξέραμε.

Παίχτες Χρήστος Συμεωνίδης©

Οι ηλεκτρισμένοι "Παίχτες" βγαίνουν ξανά σε περιοδεία φέτος το καλοκαίρι για λίγες παραστάσεις, μετά από ένα χρόνο απουσίας. Η talk of the town παράσταση του σκηνοθέτη Γιώργου Κουτλή πάνω στη σατιρική κωμωδία του Νικολάι Γκόγκολ, που απεικονίζει την διαφθορά στην τσαρική Ρωσία των μέσων του 19ου αιώνα, επιστρέφει από 8 Ιουλίου (πρώτος σταθμός το Θέατρο Πέτρας). Πρωταγωνιστεί μια πολύ δυνατή υποκριτική ομάδα την οποία απαρτίζουν οι Γιάννης Νιάρρος, Βασίλης Μαγουλιώτης, Ηλίας Μουλάς, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Γιώργος Τζαβάρας, Γιώργος Μπουκαούρης και guest star ο Θανάσης Δήμου.

Οι παίχτες
Χρήστος Συμεωνίδης©
Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Γιάννης Νιάρρος, Ηλίας Μουλάς, Βασίλης Μαγουλιώτης

Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκεται μια χαρτοπαικτική κομπίνα, που με σύμμαχο τη μουσική του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη (σε ζωντανή εκτέλεση), τους απρόσμενους αυτοσχεδιασμούς και το μοναδικό χιούμορ, μετατράπηκε σε μια παράσταση γεμάτη ένταση και εκρηκτική ενέργεια για τη γοητεία της απάτης και την τέχνη της εξαπάτησης, γιατί όπως ακούμε και στην παράσταση: "Το να ζήσεις τη ζωή σου σα βλάκας, δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά να ζήσεις με οξυδέρκεια, με Τέχνη, να εξαπατήσεις τους πάντες, αλλά να μην εξαπατηθείς εσύ ο ίδιος – γι’ αυτό, μάλιστα, αξίζει να ζεις!”. Ο Γιώργος Κουτλής υπογράφει επίσης τη μετάφραση και τη διασκευή, ενώ ο Βασίλης Μαγουλιώτης τη δραματουργική επεξεργασία.

Παίχτες
Χρήστος Συμεωνίδης©
Η ομάδα των "Παιχτών"

Πέντε fun facts για τους "Παίχτες” από τον σκηνοθέτη Γιώργο Κουτλή

-Όταν πρότεινα το έργο στους ηθοποιούς δεν τους άρεσε ιδιαίτερα και για καιρό έψαχναν (κι εγώ υποτίθεται μαζί τους) για άλλο έργο! Την κατάληξη τη γνωρίζετε.

-Το έργο έχει άλλους δύο ρόλους κανονικά: τον Γαβριούσκα και τον Σβόχνεφ. Ο Σβόχνεφ μπήκε στο ρόλο του Κρούγκελ (Αλέξανδρου Χρυσανθόπουλου) και ο Γαβριούσκα (υπηρέτης του Ίχαρεφ) κόπηκε τελείως.

-Τον guest star ρόλο του μπαμπά Γκλοβ έχουν παίξει σε παραστάσεις μέχρι στιγμής τρεις ηθοποιοί: ο Χρήστος Στέργιογλου, ο Θέμης Πάνου και ο Θανάσης Δήμου (ο οποίος συμμετέχει και στην καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης).

-Η παράσταση ήταν να κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2021 αλλά λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας του covid 19 μεταφέρθηκε εννέα μήνες μετά, τον Οκτώβριο του 2021.

-Στο φινάλε του έργου το πλάνο μου ήταν να γίνει ένα rewind της παράστασης μπροστά στα μάτια του εμβρόντητου Ίχαρεφ. Η επανάληψη της αρχικής ροκ συναυλίας και στο τέλος, ήταν μια πολύ πιο σωστή (και πιο εύκολη στην εκτέλεση) ιδέα του θιάσου.

Παίχτες
Χρήστος Συμεωνίδης©

Ας θυμηθούμε την υπόθεση

Σ’ ένα απομακρυσμένο πανδοχείο της Ρωσίας, καταφτάνει ένας δεινός χαρτοπαίχτης, απατεώνας, και πλαστογράφος (Βασίλης Μαγουλιώτης). Στόχος του, να βρει τα επόμενα θύματά του, και να τα "γδάρει". Αλλά δε θα είναι τόσο απλή υπόθεση. Στο ίδιο πανδοχείο διαμένουν δύο εξίσου δεινοί κομπιναδόροι (Γιάννης Νιάρρος και Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος), που γυρεύουν το ίδιο ακριβώς πράγμα με τον πρώτο: ένα λαχταριστό, αθώο και, φυσικά, κεφαλαιούχο θύμα. Οι δύο συναντούν τον ένα και σύντομα ενώνουν τις δυνάμεις τους, οδηγώντας την παράσταση σε ένα πανδαιμόνιο γεμάτο μπλόφες, ρίσκο, ανταγωνισμούς, συμμαχίες, εκπλήξεις κι ανατροπές, καθώς στο παιχνίδι μπαίνουν σιγά-σιγά όλοι οι παράξενοι ένοικοι που τριγυρνούν σ’ αυτό το μικρό και ήσυχο πανδοχείο.

>>Διαβάστε την αναλυτική κριτική της παράστασης εδώ
 

Παίχτες
Χρήστος Συμεωνίδης©

Επόμενες στάσεις της περιοδείας

Τρίτη 9 Ιουλίου - Βεάκειο Θέατρο, Πειραιά

Πέμπτη 11 & Παρασκευή 12 Ιουλίου - Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης "Δημήτρης Κιντής"

Δευτέρα 15 Ιουλίου - Κατράκειο Θέατρο, Νίκαια

Τετάρτη 17 Ιουλίου - Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου

Πέμπτη 18 Ιουλίου - Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη”, Βύρωνα

Παίχτες
Χρήστος Συμεωνίδης©

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Οι παίχτες

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Σε ένα απομακρυσμένο πανδοχείο της Ρωσίας, καταφθάνει ένας δεινός χαρτοπαίχτης, απατεώνας, και πλαστογράφος. Στόχος του, να βρει τα επόμενα θύματά του, και να τα «γδάρει». Αλλά δε θα είναι τόσο απλή υπόθεση. Στο ίδιο πανδοχείο διαμένουν δύο εξίσου δεινοί κομπιναδόροι, που γυρεύουν το ίδιο ακριβώς πράγμα με τον πρώτο: ένα λαχταριστό, αθώο και, φυσικά, κεφαλαιούχο θύμα. Οι δύο συναντούν τον ένα και σύντομα ενώνουν τις δυνάμεις τους, οδηγώντας την παράσταση σε ένα πανδαιμόνιο γεμάτο μπλόφες, ρίσκο, ανταγωνισμούς, συμμαχίες, εκπλήξεις κι ανατροπές, καθώς στο παιχνίδι μπαίνουν σιγά-σιγά όλοι οι παράξενοι ένοικοι που τριγυρνούν σ’ αυτό το μικρό και ήσυχο πανδοχείο.

Θέατρο Πέτρας

Τέρμα Λεωφόρου 25ης Μαρτίου και Σουλίου

Βεάκειο

Λόφος Προφήτη Ηλία

Κηποθέατρο Παπάγου

Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου)

Κατράκειο

Πάνω από την Πλατεία Χαλκηδόνας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Eκάβη, όχι Εκάβη": Μέσα στην πρόβα της Comédie Française, λίγο πριν την παράστασή της στην Επίδαυρο

Ταξιδέψαμε μέχρι το Παρίσι, όπου παρακολουθήσαμε την πρόβα και συνομιλήσαμε με τους συντελεστές της παράστασης που θα παρουσιάσει ο ιστορικός γαλλικός θίασος στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία του Τιάγκο Ροντρίγκες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
28/06/2024

"Τέχνη και κοινωνία": Μία ανοιχτή συζήτηση με αφορμή το "Exit Above - after the tempest" στην Πειραιώς 260

Με αφορμή το έργο της Άννε Τερέζα Ντε Κέιρσμακερ, η Kατερίνα Ευαγγελάτου θα συντονίσει τον ανοιχτό διάλογο, όπου θα μιλήσουν καλλιτέχνες όπως ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, η Έλενα Τοπαλίδου κι ο Λευτέρης Χαρίτος.

"Ο Κατά φαντασίαν ασθενής": Νέα ημερομηνία πρεμιέρας για τον Αιμίλιο Χειλάκη τον Ιούλιο

Δείτε πότε ξεκινά την καλοκαιρινή περιοδεία της η νέα παράσταση που σκηνοθετεί ο Αιμίλιος Χειλάκης από κοινού με τον Μανώλη Δούνια, ενώ αναλαμβάνει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο πλάι στους Αθηνά Μαξίμου, Μυρτώ Αλικάκη, Νίκο Γκέλια, Γιώργο Ζυγούρη κ.ά.

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Τι θα δούμε την επόμενη εβδομάδα;

Διαβάστε τον μίνι οδηγό μας και προσανατολιστείτε ανάμεσα στις παραστάσεις που παρουσιάζονται την εβδομάδα 4-10/7, εκ των οποίων μία θα είναι και η πρώτη μας κάθοδος στην Επίδαυρο για φέτος.

"GOGOL - Η αβάσταχτη ελαφρότητα μιας μύτης": Το θέατρο Τόπος Αλλού εμπνέεται από τον Ρώσο συγγραφέα Νικολάι Γκόγκολ

Ο Νίκος Καμτσής θα υποδεχθεί τη νέα σεζόν 2024-25 με μια παράσταση που αντλεί από έργα του αγαπητού στο ελληνικό κοινό σπουδαίου συγγραφέα και δραματουργού, με σκοπό να αναδείξει την ανατρεπτική, βιτριολική και ευφυή γραφή του.

Έξι δροσερές θεατρικές παραστάσεις ξεκινούν αυτή την εβδομάδα

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έξι παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής την εβδομάδα 27/6-3/7.

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος σκηνοθετεί το "Festen"

Η πρώτη και πιο εμβληματική ταινία του κινήματος "Δόγμα 95" έρχεται στο Θέατρο Αλμα με τη νέα σεζόν.