Το απόσταγμα μιας προσωπικής κατάθεσης και μιας προσωπικής συνεργασίας αποτελεί το "Θεώρημα του σχοινοβάτη", μια performance που ακουμπάει εξίσου στη μουσική και στο θέατρο. Σε αυτό το σκοινί που ακροβατεί ο σχοινοβάτης... ή ο καλλιτέχνης πρωταγωνιστεί η βιολονίστρια Ίρις Λουκά, ξετυλίγοντας μια σύνθεση στοιχείων, βασισμένη σε μουσικά έργα και κείμενα "ποιητών"-δημιουργών, όπως ο Τ. Σ. Έλιοτ, ο Ζαν Ζενέ, ο Κώστας Καρυωτάκης, ο Μπαχ, ο Ηράκλειτος, ο Γαλιλαίος. Το κοινό παρακολουθεί και ακούει ηχογραφημένα κείμενα, βίντεο, σόλο βιόλα και κινήσεις μηχανικές ή όχι, πάνω στην σκηνή.
Η παράσταση επισφραγίζει το γεγονός ότι η Ίρις Λουκά σκηνοθείται από τον γιο της Άρη Κακλέα, στην πρώτη τους επίσημη συνεργασία. Πρόκειται για "μια σύνθεση στοιχείων που ακουμπάει στους ώμους γιγάντων, για να δει πάνω και πέρα και πίσω και πριν και μετά από τον εαυτό της και ελπίζει να μεταφέρει μικρά και όμορφα μηνύματα, τόσο κοντά, όσο το πιο κοντινό άτομο θεατή και τόσο μακριά όσο το Voyager. Όλα τα υπόλοιπα είναι ακόμη μυστικά ή μπορεί και όχι. Quaerendo invenietis/Ψάχνετε και θα βρείτε".
Σύνθεση-Εκτέλεση-Βιόλα: Ίρις Λουκά, Σκηνοθεσία-Σχεδιασμός φωτισμού-Ηχοτοπία: Άρης Κακλέας, Σχεδιασμός σκηνικών: Κατερίνα Στελλάτου, Σχεδιασμός Βίντεο: Τατιάνα Υφαντή.
Περισσότερες πληροφορίες
Το θεώρημα του σχοινοβάτη
Η βιολονίστα Ίρις Λουκά ξετυλίγει μια δική της σύνθεση στοιχείων, η οποία βασίζεται σε μουσικά έργα και κείμενα «ποιητών» - δημιουργών. Οι επιρροές που συνδυάζει η παράσταση ξεκινούν από τον Τ. Σ. Έλιοτ, τον Ζαν Ζενέ και τον Κώστα Καρυωτάκη και φτάνουν ως τους Μπαχ, Χίντεμιτ, Γουέστχοφ, Ηράκλειτο, Κάρλο Ροβέλι και Γαλιλαίο. Το κοινό παρακολουθεί και ακούει. Ηχογραφημένα κείμενα, βίντεο, σόλο βιόλα και κινήσεις μηχανικές ή όχι, πάνω στην σκηνή. Οι συντελεστές σημειώνουν: Πρόκειται για μια σύνθεση στοιχείων που ακουμπάει στους ώμους γιγάντων για να δει πάνω και πέρα και πίσω και πριν και μετά από τον εαυτό της και ελπίζει να μεταφέρει μικρά και όμορφα μηνύματα, τόσο κοντά, όσο το πιο κοντινό άτομο θεατή και τόσο μακριά όσο το Voyager. Όλα τα υπόλοιπα είναι ακόμη μυστικά ή μπορεί και όχι. Quaerendo invenietis.”