Δύο ακόμη Δευτερότριτα προστίθενται στην παράσταση που σκηνοθετεί ο Χάρης Φραγκούλης πάνω στη νουβέλα του Ρώσου θεατρικού συγγραφέα και πεζογράφου, Λεονίντ Αντρέγιεφ. Η "Σκέψη" γράφτηκε το 1902 και σ' αυτή ο συγγραφέας παίζει με το μοτίβο της προσποίησης της τρέλας ή της καταβύθισης στην τρέλα. Ήρωας είναι ένας γιατρός που μόλις έχει δολοφονήσει έναν στενό του φίλο και παρακολουθούμε την απολογία του στους κριτές.
"Βρίσκω το συγκεκριμένο κείμενο συναρπαστικό" δήλωσε ο Χάρης Φραγκούλης στο "α". "Έχει πολλές πτυχές που με ενδιαφέρουν σε προσωπικό επίπεδο, ωστόσο ο βασικός άξονάς του αφορά τα όρια: του καλού και του κακού, της τρέλας, της αλήθειας, της γνώσης". Η παράσταση θα συνεχιστεί στο θέατρο Σφενδόνη μέχρι τις 23 Απριλίου.
Η σκηνοθεσία & η δραματουργία είναι του Χάρη Φραγκούλη, τα σκηνικά του Κωνσταντίνου Λαμπρίδη, η μουσική του Κορνήλιου Σελαμσή, οι φωτισμοί του γραφείου Skia Lighting. Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Μάρω Γκόρτσου, Κατερίνα Γκιβάλου.
Περισσότερες πληροφορίες
Η σκέψη
Ένας γιατρός απολογείται για μια δολοφονία, σε μια η παράσταση που βασίζεται στο βιβλίο «Η σκέψη» που έγραψε το 1902 ο Λεονίντ Αντρέγιεφ. Το κείμενο εστιάζει στη δύναμη και την διολίσθηση του νου. "Η κάθε εποχή έχει τους τρόπους της. Κάποτε τα 'καίγαν τα βιβλία. Σε φωτιά κανονική. Και συζητήσεις πολιτικές πηγαδάκια άνω των τριών ατόμων απαγορεύονταν. Επίσης το γέλιο, το χιούμορ είναι ύποπτα πράγματα, όπως και να 'χει η σκέψη και η φαντασία βγάζουν άνθη και καρπούς γεμάτα έρωτα και μπαρούτι. Η σκέψη που σαν γενναίο δώρο απλώνεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και έκανε την ανθρωπότητα να μπορεί να κάνει αυτά που ο άνθρωπος δεν μπορεί. να πετάει ας πούμε. Και η φαντασία που έκανε την ανθρωπότητα να πει: "αυτός ο άνθρωπος που πονάει απέναντι δεν είναι απέναντι, εδώ είναι, εγώ είμαι".