"Όνειρα γλυκά": Ο Μάξιμος Μουμούρης σκηνοθετεί το θεατρικό ενός νέου Έλληνα συγγραφέα

Το Θέατρο Τόπος Αλλού παρουσιάζει το νέο έργο του ανερχόμενου συγγραφέα Μιχάλη Μαλανδράκη στη δεύτερη σκηνοθεσία του γνωστού ηθοποιού. Ένα έργο για όσους ονειρεύονται ακόμα μέσα στη σκληρή πραγματικότητά μας.

Όνειρα γλυκά Γιώργος Κρίκος©

Το Θέατρο Τόπος Αλλού μας καλεί να γνωρίσουμε τον ανερχόμενο συγγραφέα Μιχάλη Μαλανδράκη (που διακρίθηκε στην κατηγορία του πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα στα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2020 για το "Patriot") και το νέο του θεατρικό έργο "Όνειρα γλυκά” που ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στα μέσα Μαρτίου. Η παράσταση σηματοδοτεί τη δεύτερη σκηνοθεσία του ηθοποιού Μάξιμου Μουμούρη, που μόλις ολοκλήρωσε τις παραστάσεις του "Πλατόνωφ” του Άντον Τσέχοφ στον ομώνυμο ρόλο, στο ίδιο θέατρο με τη σκηνοθετική υπογραφή του καλλιτεχνικού διευθυντή Νίκου Καμτσή. Πρωταγωνιστούν οι Γιασεμί Κηλαηδόνη, Δημήτρης Σέρφας, Νίκος Μπουκουβάλας.

Όνειρα γλυκά
Γιώργος Κρίκος©

Περισσότερα για το έργο

Σ’ ένα παλιό ζαχαροπλαστείο στο Αιγάλεω, μια οικογένεια προσπαθεί να συνεχίσει την οικογενειακή επιχείρηση υπό την σκιά του πρόσφατου, τραγικού θανάτου του πατέρα. Τα "θέλω" τους, όμως, συγκρούονται.
Η μητέρα με τον μεγάλο γιο της οικογένειας σκοπεύουν να συνεχίσουν να δουλεύουν κανονικά στο μαγαζί, ενώ ο μικρός γιος διαφωνεί. Τους προτείνει να πουλήσουν το απαρχαιωμένο μαγαζί, που φέρει μαζί του την σκιά του ατυχήματος, για να ξεκινήσουν ένα καινούργιο, πιο φωτεινό και μοντέρνο ζαχαροπλαστείο. Εκείνοι, όμως, αντιστέκονται και διαφωνούν μαζί του. Οι αυξανόμενες εντάσεις και συγκρούσεις θα φέρουν στην επιφάνεια ένα μυστικό της οικογένειας, που προκαλεί την μεγάλη απορία του μικρού γιου: Γιατί οι άνθρωποι δεν αλλάζουν τις ζωές τους, όταν δεν τους αρέσουν; Γιατί δεν προσπαθούν για κάτι διαφορετικό, όταν αυτό που έχουν δεν είναι αρκετό; Γιατί υπομένουμε την καθημερινότητά και τις ζωές μας σαν να είναι υπερβατική τιμωρία;

Ένα ρεαλιστικό δράμα με διαχρονικά, υπαρξιακά ερωτήματα για την μακρινή ιδέα της ευτυχίας σε αντιδιαστολή με την βία και τον εγκλωβισμό που ενέχει η πραγματικότητα.
Ένα έργο για εκείνους που ονειρεύονται ακόμη πως οι ζωές τους είναι ένα εύπλαστο, ζωντανό υλικό που μπορούν να το μετασχηματίσουν σε κάτι όμορφο και για όσους, στον αντίποδα, έχουν αποδεχθεί πως η ζωή είναι η τέχνη του εφικτού.

Όνειρα γλυκά
Γιώργος Κρίκος©

Όπως έχει αποκαλύψει στο "α” ο Νίκος Καμτσής: "Ήταν πρόταση του Μάξιμου για τη δεύτερη σκηνοθεσία του μετά το "Llawfall” το 2018, ένα μουσικοθεατρικό θέαμα πάνω σε μουσική των Pink Floyd. Με αυτή την ευκαιρία  και μετά την πρόταση του Μάξιμου, την οποία αποδέχτηκα αμέσως, γνώρισα έναν ταλαντούχο νέο συγγραφέα που γράφει θεατρικό λόγο, ζωντανό και ρέοντα. Έναν λόγο που μιλιέται από τους ηθοποιούς. Μέσα από την παράσταση θα έχουμε μάλιστα την ευκαιρία να συνεργαστούμε με νέους ηθοποιούς αλλά και με την Γιασεμή Κηλαηδόνη που πραγματικά έψαχνα ευκαιρία για να συνεργαστώ μαζί της”.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Μίκα Πανάγου, την κίνηση η Νικολέτα Καρμίρη, τους φωτισμούς ο Γιάννης Ζέρβας.

Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τις 15 Μαρτίου

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.

Τη θεατρική παράσταση "Οδυσσέας" υποδέχεται το Μικρό Γκλόρια τον Οκτώβριο

Μια παράσταση που εμπνέεται από αληθινή ιστορία και έχει θέμα τη νόσο Αλτσχάιμερ έρχεται τη νέα σεζόν, με πρωταγωνιστή τον Τάσο Παλαντζίδη.