Το εμβληματικό έργο του Τζον Στάινμπεκ "Ανατολικά της Εδέμ" επιστρέφει στο θέατρο Αγγέλων Βήμα από τις 10 Νοεμβρίου σε σκηνοθεσία της Ανδρονίκης Αβδελιώτη, σε μια παράσταση γεμάτη μυστήριο και συνεχείς ανατροπές. Το έργο διαδραματίζεται στην Αμερική του 1900. Μια γυναίκα, η Κάθυ, βρίσκεται βαριά κακοποιημένη στην πόρτα του Αδάμ Τρασκ. Ο άνδρας την ερωτεύεται. Η γυναίκα μένει έγκυος. Ένας παράδεισος προετοιμάζεται. Όμως τίποτα δεν κρατάει για πάντα... 17 χρόνια μετά, οι δίδυμοι Κάλεμπ και Ααρών, ενώ πιστεύουν ότι η μητέρα τους πέθανε στη γέννα, έρχονται αντιμέτωποι με την πιο σκληρή αλήθεια. Όλα βγαίνουν στο φως. Και τότε οι ήρωες αναγκάζονται να αναζητήσουν τον δρόμο για την δική τους Εδέμ.
Ο συγγραφέας, αντλώντας έμπνευση από την Βίβλο και την "Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων", πλάθει τους γοητευτικούς του χαρακτήρες, ενώ εξετάζει σε βάθος διαχρονικά θέματα όπως το αιώνιο ερώτημα "Τι είναι καλό και τι κακό", την αναζήτηση της ευτυχίας, το ανεξήγητο της αγάπης και τις συνέπειες της απουσίας της.
Η θεατρική διασκευή του έργου είναι του Φρανκ Γκαλάτι, η μετάφραση της Μαργαρίτας Δαλαμάγκα-Καλογήρου, η μουσική σύνθεση και επιμέλεια της Αργυρώς Καπαρού, ο σχεδιασμός φωτισμού του Βασίλη Κλωτσοτήρα, τα σκηνικά και κοστούμια των Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Νικόλαου Μαρμαροτούρη, Σταμάτη Μπαντούνα.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Περικλής Αλμπάνης, Ανδρέας Ζάκας, Γιώργος Ζώης, Νεκτάριος Μάστορης, Λένα Μπαμπασάκη, Αλεξάνδρα Στέργιου, Απόστολος Τζίκας.
Προπώληση εισιτηρίων more.com
Περισσότερες πληροφορίες
Ανατολικά της Εδέμ
Για πρώτη φορά παρουσιάζεται το έργο του νομπελίστα συγγραφέα που διερωτάται πάνω στο δίπολο καλού-κακού, την αναζήτηση της ευτυχίας, το ανεξήγητο της αγάπης και τις συνέπειες της απουσίας της. Στο γεμάτο ανατροπές μυθιστόρημα που αντλεί από την βιβλική ιστορία του Κάιν και του Άβελ, μια κακοποιημένη γυναίκα συναντά έναν άνδρα που την ερωτεύεται και την αφήνει έγκυο στην Καλιφόρνια του 1900. Δεκαεπτά χρόνια μετά, τα δίδυμα παιδιά της πιστεύουν ότι η μητέρα τους πέθανε στη γέννα, αγνοώντας τη σκληρή αλήθεια.