Προσφορά προπώλησης εισιτηρίων για τη "Δωδέκατη νύχτα ή ό,τι επιθυμείτε" σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα στο Θέατρο Τέχνης

Η παράσταση-γιορτή της σαιξπηρικής κωμωδίας επιστρέφει δριμύτερη μετά από ολιγοήμερη διακοπή με ειδική προσφορά προπώλησης για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

Δωδέκατη νύχτα Κακλέας Πάτροκλος Σκαφίδας©

Μετά από ολιγοήμερη διακοπή, η "Δωδέκατη νύχτα ή ό,τι επιθυμείτε" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, η παράσταση που μας μεταφέρει σε μια άγρια κατάσταση αποκριάς σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα, επιστρέφει στις 18 Οκτωβρίου στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης "Κάρολος Κουν". Μέχρι τις 22 Οκτωβρίου ισχύει ειδική προσφορά προπώλησης εισιτηρίων από το more.com για περιορισμένο αριθμό θέσεων, για όλες τις ημέρες και ώρες παραστάσεων. 

Δωδέκατη νύχτα Κακλέας
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Ο Γιάννης Κακλέας ξαναζωντανεύει τη σαιξπηρική κωμωδία μετά από εξήντα οκτώ χρόνια από την πρώτη παρουσίαση του από τον Κάρολο Κουν με μία εξαιρετική ομάδα ηθοποιών: Αμαλία Καβάλη, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Πωλ Ζαχαριάδης, Αλέξανδρος Ζουριδάκης, Ελευθερία Παγκάλου, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, Αλέξανδρος Σκουρλέτης, Αγγελική Τρομπούκη.

Η υπόθεση αφορά δύο δίδυμα αδέλφια, τη Βιόλα και τον Σεμπάστιαν, οι οποίοι μετά από ένα ναυάγιο βρίσκονται στην αναζήτηση του ερωτικού τους συντρόφου, μπερδεύοντας τα είδωλά τους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια ρευστή εικόνα ερωτικής ταυτότητας και να εμφανιστούν οι πολλαπλές, πολύμορφες σεξουαλικές ταυτότητές τους.

Δωδέκατη νύχτα Κακλέας
Πάτροκλος Σκαφίδας©

"Η παράστασή μας εκφράζει αυτό που αναφέρει ο τίτλος, δηλαδή μια νύχτα γιορτής προερχόμενη από τα Σατουρνάλια. Σε αυτή την άγρια κατάσταση αποκριάς τα φύλα μπερδεύονται, οι ερωτικές επιθυμίες εκφράζονται χωρίς όριο, το αλκοόλ ρέει και οι άνθρωποι, με τη βοήθεια της μουσικής, βρίσκονται σε μια έκσταση χορού, έρωτα και ονείρου", σημειώνει ο Γιάννης Κακλέας σε συνέντευξή του στο "α". "Ο Σαίξπηρ είναι ο αγαπημένος μου συγγραφέας. Τα κείμενά του αναδεικνύουν πολύ ανάγλυφα την ανθρώπινη κατάσταση, τις αυταπάτες μας, τα πάθη, αλλά και την κωμωδία που είναι ο έρωτας, όπως στο έργο μας. Με τράβηξε πολύ και το γεγονός ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι ρευστότητας των φύλων. Η επιθυμία δεν έχει συγκεκριμένη ταυτότητα φύλου, αλλά εκφράζεται με την απόλυτη μορφή της. Αυτό δημιουργεί ένα όμορφο μπλέξιμο και καθιστά την παράστασή μας ιδιαίτερα επίκαιρη, αφού τέτοια θέματα μας απασχολούν σημαντικά αυτόν τον καιρό".

Ισχύει ειδική προσφορά προπώλησης από 13-22 Οκτωβρίου στην τιμή των € 16 για όλες τις ημέρες και ώρες παραστάσεων | Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Δωδέκατη νύχτα ή ό,τι επιθυμείτε

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Δύο δίδυμα αδέλφια, η Βιόλα και ο Σεμπάστιαν που μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό, μετά από ένα ναυάγιο βρίσκονται σ΄έναν άγνωστο τόπο χωρίς να ξέρει ο ένας την τύχη του άλλου. Η Βιόλα για λόγους επιβίωσης ντύνεται άντρας και τότε ξεκινούν τα μπερδέματα. Τα πρόσωπα του έργου, στην αναζήτηση του ερωτικού τους συντρόφου, μπερδεύονται περίτεχνα με τα είδωλα τους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια ρευστή εικόνα ερωτικής ταυτότητας και να εμφανιστούν οι πολλαπλές, πολύμορφες σεξουαλικές ταυτότητές τους. Το πάθος, η εναλλαγή φύλων, η τρέλα, η ερωτική παρεξήγηση συγκρούονται με τον πουριτανισμό και την αυστηρή ηθική δομή μιας κοινωνίας μη ερωτικής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ικέτιδες": Sold out Επίδαυρος και έναρξη προπώλησης για Λυκαβηττό

Παρασκευή 23 Αυγούστου και Σάββατο 24 Αυγούστου θα παιχτούν οι "Ικέτιδες" στην Επίδαυρο κι όπως μαθαίνουμε έχουν μείνει ελάχιστα εισιτήρια. Λόγω της ζήτησης ανοίγει και η προπώληση του Λυκαβηττού. Μάθετε περισσότερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/08/2024

Πέντε κωμωδίες για τον Δεκαπενταύγουστο

Η κωμωδία έχει ευεργετικές ιδιότητες. Αν μείνατε Αθήνα την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου και θέλετε να γελάσετε και να περάσετε καλά υπάρχουν πέντε κωμωδίες που υπόσχονται βραδιές χαλάρωσης και γέλιου.

Ακρόαση ηθοποιών στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Άντρες και γυναίκες ηθοποιούς αναζητά το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας για τις νέες του παραγωγές. Προλαβαίνετε να στείλετε βιογραφικό μέχρι την Τρίτη 20 Αυγούστου.

Η μουσικός Κατερίνα Φωτεινάκη τραβά ένα ταρώ για το μέλλον

Μιλήσαμε με την καλλιτεχνική διευθύντρια και μία από τις μουσικούς της παράστασης "Ταρώ του Οδυσσέα" που θα παιχτεί στη Μήλο σε σκηνοθεσία Αγλαΐας Παππά, στο πλαίσιο του "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός".

Τέσσερις γυναίκες του πενταγράμμου εμφανίζονται στο θέατρο

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Κορίνα Λεγάκη, η Μαρίνα Σάττι και η Nalyssa Green, τέσσερις γοητευτικές προσωπικότητες του πενταγράμμου εμφανίζονται σε θεατρικές παραστάσεις αυτή την περίοδο.

Ο Κιάνου Ριβς κάνει το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ

Ο γνωστός ηθοποιός με καριέρα στο σινεμά σε πολλές επιτυχημένες ταινίες δράσης και επιστημονικής φαντασίας θα πρωταγωνιστήσει το φθινόπωρο του 2025 σε μια όχι και τόσο αναμενόμενη θεατρική επιλογή.