"Σκοπός μας μ’ αυτήν την παράσταση είναι ένας: να καταφέρουμε έστω και ένας θεατής που θα την παρακολουθήσει να είναι λίγο πιο υποψιασμένος την επόμενη φορά που μπορεί να συναντήσει κάπου, οπουδήποτε, κάποιο θύμα trafficking", αναφέρει η Βαλέρια Δημητριάδου στο κείμενό της στο "α" για το "Και εφύτευσεν ο Θεός παράδεισον", την επιτυχημένη παράσταση της ομάδας "C. for circus", την οποία έγραψε και σκηνοθετεί. Η επιτυχία της είναι και που ώθησε την παράτασή της για ακόμη δύο ημερομηνίες (17 και 24/5) στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου.
Για πρώτη φορά στα δεκαπέντε χρόνια της συμπόρευσής τους, οι C. for Circus (παρέα με νέους και παλαιότερους συνεργάτες), καταπιάνονται με ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο, γραμμένο από μέλος της ομάδας. Το έργο πραγματεύεται ένα τρομακτικά επίκαιρο θέμα, μία από τις ισχυρότερες μορφές έμφυλης βίας, το sex trafficking. Υπερεξουσία ανθρώπων στις ζωές άλλων με μόνο κίνητρο το κέρδος, σωματική και ψυχολογική βία, κυκλώματα, οργανωμένο έγκλημα που επεκτείνει διαρκώς τη δράση του και ζωές που χάνονται, είτε κυριολεκτικά, είτε μεταφορικά - με το να ζουν υπό τη σκιά και τον φόβο του θύτη.
Έντεκα ρόλοι, έντεκα ηθοποιοί σαν ένα σώμα (Αθηνά Αλεξοπούλου, Βαγγέλης Αμπατζής, Παναγιώτης Γαβρέλας, Κωνσταντίνος Κάππας, Μαρία Κατσανδρή, Χρύσα Κοτταράκου, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Μαρία Προϊστάκη, Αθηνά Σακαλή, Θανάσης Χαλκιάς,
Σπύρος Χατζηαγγελάκης), καταθέτοντας ο καθένας από την σκοπιά του το δικό του κομμάτι, συνθέτουν σταδιακά το παζλ της ιστορίας. Ταυτόχρονα, τη δράση ενισχύει η μουσική που παίζουν ζωντανά επί σκηνής.
Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης φέρουν την υπογραφή της Δήμητρας Λιάκουρα, οι φωτισμοί της Μελίνας Μάσχα, η μουσική της σκηνοθέτριας και η κίνηση της Ειρήνης Μακρή.
Για εισιτήρια, επισκεφθείτε το viva.gr με ένα κλικ εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες
Και εφύτευσεν ο Θεός παράδεισον
Στο sex trafficking επικεντρώνεται το πρώτο πρωτότυπο θεατρικό έργο που ανεβάζει η ομάδα γραμμένο από μέλος της. Σωματική και ψυχολογική βία, κυκλώματα, οργανωμένο έγκλημα που διαρκώς επεκτείνεται και ανθρώπινες ζωές που χάνονται, είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά, ζώντας με το φόβο του θύτη. Έντεκα ηθοποιοί λειτουργούν ως ένα σώμα επί σκηνής και υπό τους ήχους της ζωντανής μουσικής που ερμηνεύουν οι ίδιοι, καταθέτουν ο καθένας το δικό του κομμάτι της ιστορίας.