"Και εφύτευσεν ο Θεός παράδεισον": Παράταση και νέες φωτογραφίες από την παράσταση των "C. for Circus"

Δείτε νέα στιγμιότυπα από την επιτυχημένη παράσταση των "C. for circus", στην οποία προστέθηκαν δύο επιπλέον ημερομηνίες.

Και εφύτευσεν ο Θεός παράδεισον Πάτροκλος Σκαφίδας©

"Σκοπός μας μ’ αυτήν την παράσταση είναι ένας: να καταφέρουμε έστω και ένας θεατής που θα την παρακολουθήσει να είναι λίγο πιο υποψιασμένος την επόμενη φορά που μπορεί να συναντήσει κάπου, οπουδήποτε, κάποιο θύμα trafficking", αναφέρει η Βαλέρια Δημητριάδου στο κείμενό της στο "α" για το "Και εφύτευσεν ο Θεός παράδεισον", την επιτυχημένη παράσταση της ομάδας  "C. for circus", την οποία έγραψε και σκηνοθετεί. Η επιτυχία της είναι και που ώθησε την παράτασή της για ακόμη δύο ημερομηνίες (17 και 24/5) στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου.

Και εφύτευσεν ο Θεός παράδεισον
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Και εφύτευσεν ο Θεός παράδεισον
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Για πρώτη φορά στα δεκαπέντε χρόνια της συμπόρευσής τους, οι C. for Circus (παρέα με νέους και παλαιότερους συνεργάτες), καταπιάνονται με ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο, γραμμένο από μέλος της ομάδας. Το έργο πραγματεύεται ένα τρομακτικά επίκαιρο θέμα, μία από τις ισχυρότερες μορφές έμφυλης βίας, το sex trafficking. Υπερεξουσία ανθρώπων στις ζωές άλλων με μόνο κίνητρο το κέρδος, σωματική και ψυχολογική βία, κυκλώματα, οργανωμένο έγκλημα που επεκτείνει διαρκώς τη δράση του και ζωές που χάνονται, είτε κυριολεκτικά, είτε μεταφορικά - με το να ζουν υπό τη σκιά και τον φόβο του θύτη.

Και εφύτευσεν ο Θεός παράδεισον
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Και εφύτευσεν ο Θεός παράδεισον
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Και εφύτευσεν ο Θεός παράδεισον
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Έντεκα ρόλοι, έντεκα ηθοποιοί σαν ένα σώμα (Αθηνά Αλεξοπούλου, Βαγγέλης Αμπατζής, Παναγιώτης Γαβρέλας, Κωνσταντίνος Κάππας, Μαρία Κατσανδρή, Χρύσα Κοτταράκου, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Μαρία Προϊστάκη, Αθηνά Σακαλή, Θανάσης Χαλκιάς,
Σπύρος Χατζηαγγελάκης
), καταθέτοντας ο καθένας από την σκοπιά του το δικό του κομμάτι, συνθέτουν σταδιακά το παζλ της ιστορίας. Ταυτόχρονα, τη δράση ενισχύει η μουσική που παίζουν ζωντανά επί σκηνής. 

Και εφύτευσεν ο Θεός παράδεισον
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Και εφύτευσεν ο Θεός παράδεισον
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Και εφύτευσεν ο Θεός παράδεισον
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης φέρουν την υπογραφή της Δήμητρας Λιάκουρα, οι φωτισμοί της Μελίνας Μάσχα, η μουσική της σκηνοθέτριας και η κίνηση της Ειρήνης Μακρή.

Για εισιτήρια, επισκεφθείτε το viva.gr με ένα κλικ εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Και εφύτευσεν ο Θεός παράδεισον

  • Δράμα

Στο sex trafficking επικεντρώνεται το πρώτο πρωτότυπο θεατρικό έργο που ανεβάζει η ομάδα γραμμένο από μέλος της. Σωματική και ψυχολογική βία, κυκλώματα, οργανωμένο έγκλημα που διαρκώς επεκτείνεται και ανθρώπινες ζωές που χάνονται, είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά, ζώντας με το φόβο του θύτη. Έντεκα ηθοποιοί λειτουργούν ως ένα σώμα επί σκηνής και υπό τους ήχους της ζωντανής μουσικής που ερμηνεύουν οι ίδιοι, καταθέτουν ο καθένας το δικό του κομμάτι της ιστορίας.

Σύγχρονο Θέατρο

Ευμολπιδών 45

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.