Άνοιξη παρά Τέταρτο
Το όνομά του το έχει πάρει από ένα ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη, μέρος του οποίου είναι γραμμένο στον τοίχο, απέναντι από ένα «κολάζ» με παλιά πορτόφυλλα και παραθυρόφυλλα, δένοντας αυτό το περιποιημένο, βαμμένο στα χρώματα της ελιάς τσιπουράδικο με την Άνοιξη που το φιλοξενεί. Η κουλτούρα του τρωγοπίνειν είναι βολιώτικη: τα τσίπουρα πάνε κι έρχονται και δύο ή τρία πιάτα έρχονται ανά γύρα, με τις ποσότητες να αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τα άτομα της παρέας. Μπορείς πάντως να παραγγείλεις και μερίδες καθώς και να προ-παραγγείλεις μεγάλο ψάρι.
Διεύθυνση:
Tηλ:
Τιμές:
€20 - €25
Πληροφορίες:
Σάβ. & μεσημ. Κυρ. μόνο μεσημ. Κλειστά Δευτ., Τρ.
Σχετικά άρθρα
Πού θα απολαύσουμε μεζέδες μετά μουσικής;
3 ιδέες για χαλαρές εξόδους που συνδυάζουν νοστιμιές και μουσικές.
Η Άνοιξη στο ρυθμό των βολιώτικων τσιπουράδικων
Ζεστό, παρεΐστικο και ξεχωριστό, σε μυεί στην ιεροτελεστία του... σιγοπίνειν και του τρώγειν. Συντροφιά και χαρά, ό,τι πρέπει για νόστιμη ψυχοθεραπεία!
Τρεις ιδέες για αυγουστιάτικο τσιμπολόγημα
Τα έχει (και) αυτά η καλοκαιρινή Αθήνα: παρεΐστικοι μεζέδες κάτω από μια μουριά, δίπλα σε ένα αιωνόβιο πλατάνι και σε μια off-broadway αυλή.
Τι γυρεύει ένα ποίημα του Ελύτη στην Άνοιξη;
Στο «Άνοιξη Παρά Τέταρτο» βρίσκουμε τις πιο... γλυκοφάγωτες γύρες του καλοκαιριού.
4 spots για τσίπουρο και μεζέ
Το τσίπουρο κανείς δεν το πίνει ξεροσφύρι. Αλλού έχει παρέα παστουρμάδες και σουτζούκια, αλλού όστρακα και ψαράκια, παστά, μαρινάτα και τηγανητά.