S. Pellegrino: Μάς υποδέχεται στο "Barile resto vino bar"

Ο κομψός all day χώρος στην κεντρική πλατεία της Αράχωβας συνδυάζει μια πλούσια γευστική εμπειρία με ενδιαφέρουσες προτάσεις για κρασί και κοκτέιλ.

Barile

Σε μια περιοχή -ιδανικό χειμερινό προορισμό για σύντομες αποδράσεις κοντά στην Αθήνα, το ζεστό ολοήμερο στέκι στην κεντρική πλατεία της Αράχωβας είναι σημείο αναφοράς της περιοχής από νωρίς το πρωί για ένα χορταστικό brunch που συνοδεύει τον καφέ ή ένα ζεστό ρόφημα. Στο πέρασμα της μέρας όμως θα πιάσετε θέση στην όμορφη ατμοσφαιρική του σάλα ή -καιρού επιτρέποντος- σε κάποιο από τα τραπεζάκια στην πλατεία για να απολαύσετε γουλιά-γουλιά μερικές από τις τουλάχιστον 50 ετικέτες κρασιών ελληνικού και διεθνή αμπελώνα ή κάποια από τα καλοφτιαγμένα δημιουργικά cocktails από την έμπειρη ομάδα της μπάρας. 

Barile

Στο μενού που επιμελείται ο σεφ Minas Mansour θα βρείτε ποικιλία επιλογών βασισμένη τόσο στην ιταλική όσο και στην μεσογειακή κουζίνα σε ευφάνταστους συνδυασμούς με highlights το πολύ νόστιμο orzo rosso και την καπνιστή χοιρινή μπριζόλα. Για να γλυκαθείτε θα δοκιμάσετε τη σπιτική πορτοκαλόπιτα με φύλλο που είναι ό,τι πρέπει με ένα ζεστό ρόφημα το πρωί ή το απόγευμα μετά από το σκι ενώ το χειμερινό σκηνικό ταιριάζει απόλυτα και με ένα ζεστό cocktail. 

ΕΟ Λιβαδειάς Άμφισσας 12, Αράχοβα, 2267 031007. FB: Barile Resto Vino Bar , IG: barilearachova

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.